Klanten van Vodafone en Ziggo krijgen dubbele data en extra tv-pakket

Consumenten die zowel klant bij Ziggo als bij Vodafone zijn, krijgen een verdubbeling van de databundel, een extra tv-pakket naar keuze en een beveiligingspakket. Het gaat om de eerste extra's die de bedrijven aan klanten presenteren als gevolg van de joint venture.

Klanten van beide bedrijven die digitale tv en internet met een downloadsnelheid van minimaal 30 Mbit/s van Ziggo afnemen en minimaal één van de Vodafone Start-, Smart-, Scherp-, Red- of Black-abonnementen hebben, komen in aanmerking voor de extra's. Het aanbod geldt ook voor de zakelijke markt. In dat geval gaat het om de abonnementen Red Pro, Biz Basic, Business Basic en Red Business.

Abo-houders krijgen maandelijks een verdubbeling van hun databundel en ze kunnen zonder verdere kosten kiezen uit de tv-pakketten Ziggo Movies & Series L, Ziggo Sport Totaal en Ziggo Kids. Die laatste keuze kunnen klanten maandelijks wijzigen. Ten slotte krijgen klanten het Safe Online XL-beveiligingspakket van F-Secure, waarmee ze twintig apparaten kunnen beveiligen.

Ziggo en Vodafone gaan klanten die in aanmerking komen, persoonlijk informeren. De bedrijven spreken van 'een eerste stap'. "Er wordt hard gewerkt aan nieuwe producten en diensten", zegt Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo. Op 1 januari 2017 hebben Ziggo en Vodafone de oprichting van hun joint venture afgerond. De bedrijven blijven onder hun eigen naam actief.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-04-2017 • 09:32

323 Linkedin

Submitter: PerfektOne

Reacties (323)

323
207
78
13
2
24
Wijzig sortering
Mooie 'actie' dit van VodafoneZiggo.

Een paar vragen die ik zelf had, en intussen (grotendeels) antwoord op heb gekregen van Vodafone Customer Service zal ik hier even delen:

Geld de 'dubbele data' voor alle abonnementen op hetzelfde adres?
Ja, alle gekwalificeerde abonnementen op hetzelfde adres als het Ziggo abonnement komen in aanmerking voor de dubbele data. Het is dus niet relevant op wiens naam de abonnementen staan.

Ik heb een Alles-in-1 abonnement, komt dat ook in aanmerking?
Ja, wanneer je een combinatie van digitale tv én internet met een snelheid van minstens 30mbps hebt kom je in aanmerking.

Ik zie het nog niet staan, is het wel toegevoegd?
Er is nog géén specifeke datum bekend wanneer het toegevoegd moet zijn. Het is een automatisch proces en zal stapsgewijs uitgerold worden. Hiervoor staat momenteel 'april'. Zie je het ná april nog niet en weet je zeker dat je in aanmerking hoort te komen. Neem dan contact op met de klantenservice.

Ik heb al een hoog aantal GB's, wordt dit echt allemaal verdubbeld?
Ja! Het basis aantal GB's dat voor jouw abonnement staat wordt verdubbeld!

Is het gebruik van de 'dubbele data' onder dezelfde voorwaarden als die van je abonnement?
Bijvoorbeeld voor klanten wiens data óók geldig is in de EU, is de verdubbeling dat dan ook
Dit werd door de klantenservice bemerkt als zeer goede vraag. Hier was het antwoord niet op bekend en is hogerop doorgespeeld. Later vandaag krijg ik hier het antwoord op. Zodra ik deze reactie heb zal ik dit bericht bijwerken.
Ik heb zojuist antwoord gekregen van Vodafone. De dubbele data is te gebruiken onder dezelfde voorwaarden als die van je abonnement.

Ik heb Ziggo Mobiel, krijg ik nu ook dubbele data?
Zover ik heb kunnen lezen is het antwoord daarop: Nee. Namelijk in het lijstje van in aanmerking komende abonnementen staat geen verwijzing naar Ziggo Mobiel abonnementen.

[Reactie gewijzigd door kcNL op 3 april 2017 13:58]

Ik heb een Alles-in-1 abonnement, komt dat ook in aanmerking?
Ja, wanneer je een combinatie van digitale tv én internet met een snelheid van minstens 30mbps hebt kom je in aanmerking.
De goedkoopste variant heeft al 40mb/s, misschien kan je dat in je post erbij zetten.
Nope, via andere kanalen is het 25Mb-abonnement ook nog gewoon te koop.
beetje voor de hand liggen nietwaar? :9

Heb niets wat op de actiepagina of normale website te vinden is hierin opgenomen ;)

[Reactie gewijzigd door kcNL op 3 april 2017 11:38]

Anoniem: 376925
@kcNL3 april 2017 13:34
Ligt er een beetje aan hoe je het leest lijkt me.
Alles-in-1 geldt als een Ziggo abonnement dat voldoet aan de voorwaarden voor de actie, en is dus geldig in combinatie met een geldig Vodafone abonnement.

Een Alles-in-1 abonnement geldt niet als een 'ik-heb-meerdere-abonnementen-dus-krijg-ik-de-extras', want het is alleen een Ziggo abonnement.
Achja als mensen zich er zorgen over maken ^^
mee eens, maar dan moeten ze dat zelf even opzoeken. Het is duidelijk VANAF 30mbps. Dus een vraag 'is het geldig bij mijn 25mbps" is een antwoord niet waard imo maar een -1 XD! haha
Ik heb het ook niet over is mijn 25 mbps verbinding ook inbegrepen, ik heb het over het antwoord van de support die zegt minimaal 30 mbps voor alles in 1 abonnement terwijl de goedkoopste al 40mbps is.
nee, dit zijn geen copy-paste antwoorden. Dit zijn de antwoorden die ik heb gevonden. Dus ik zeg dat wanneer je een combi hebt van digitale tv en internet van 30mb+. Maakt niet uit onder welke noemer. Je in aanmerking komt. Dus heb je alles in 1, dan heb je digitale tv en minstens 40mbps. Dus kom je in aanmerking.
Dat is niet waar, er is ook een 25MBit variant voor de basis tv klanten. Die vallen dus buiten deze voorwaarden.
Ik heb het over de goedkoopste alles in 1 variant ;)
Aha bedankt voor de verduidelijking :)
Geldt dit ook voor ziggo mobiel klanten?
Zover ik weet niet. Zal deze even opnemen in m'n main post

[Reactie gewijzigd door kcNL op 3 april 2017 13:56]

Even ter aanvulling, je kunt bij Vodafone meerdere adressen invullen (contact-, post- en rekeningadres). Ik heb via Twitter contact gehad met VF, en ze kijken naar het postadres van je account.
Hollands nieuwe onderdeel? van Vodafone zou er zeker wel buiten vallen?
Hollands Nieuwe is een dochteronderneming van Vodafone Nederland. Kortom, een verder compleet losstaand bedrijf en inderdaad valt deze actie daarbuiten.
Aah jammer. Thanks voor de info!
Houd er rekening mee dat je de extra kanalen niet op je tv zal ontvangen. Deze zijn alleen te bereiken door Ziggo on Demand ;)
De extra kanalen krijg je gewoon op je TV. Uitgezonder de extra kanalen die enkel via on demand geleverd worden :+
van wie heb jij dit te horen gekregen? mij is andere 1 graads informatie toegespeeld
https://www.ziggo.nl/vodafone/extras/

Extra tv-pakket naar keuze

Kies uit drie gratis extra tv-pakketten: Ziggo Sport Totaal, Ziggo Movies & Series L, of het Ziggo Kids pakket. Je kunt je keuze elke maand aanpassen via Mijn Ziggo. Haal nog meer uit je tv-pakket en kijk wat je wilt, waar en wanneer je dat wilt met de Ziggo GO App, of een interactieve mediabox.
Klantenservice Ziggo liet me net weten dat het vanaf 7 april live gaat. Offtopic: Kom er ook net op mijn factuur achter dat ze me al ruim een jaar iets van 5 euro per maand in rekening brengen voor een 'beveiligingspakket' wat ik nooit heb aangevraagd. Bevestiging van deze 'aanvraag' kan men ook nergens in het systeem terugvinden. 'U had dat altijd al meneer'. Pffff...
Dus als ik het goed begrijp, zal ik mijn Ziggo Mobiel (wat Vodafone netwerk is), moeten overzetten naar een Vodafone abbonement (€3 meer pm, maar wel onbeperkt bellen), zodat ik het extra zender pakket (€14,95) welke ik nu betaal gratis kan krijgen. Ik zie nergens staan dat Ziggo Mobiel ook met deze voorwaarden meedoet :(

Misschien proberen ze op die manier van Ziggo Mobiel (externe partij die het voor ziggo regelt) af te komen en iedereen aan Vodafone te koppelen?

[Reactie gewijzigd door Redneus op 3 april 2017 10:16]

Even voor je nagekeken, en het blijkt dat ziggo mobiel niet meedoet in deze voorwaarden.
"Misschien proberen ze op die manier van Ziggo Mobiel (externe partij die het voor ziggo regelt) af te komen en iedereen aan Vodafone te koppelen?"

Dat is wel gelijk mijn eerste gedachte. Beetje loze activiteit om Ziggo Mobiel nog in het leven te houden.
Ziggo mobiel gebruikt al Vodafone als provider.
Zojuist gesproken met een Ziggo medewerker. Ziggo mobiel gaat verdwijnen. Redelijk logisch nu ze samen zijn met Vodafone en Ziggo mobiel door een externe wordt afgehandeld.
Zou t handig zijn nu over te stappen naar Vodafone of zou er een mooi aanbod komen?!
Ja, gewoon doen. Hoewel ik nu in deze periode met EU-regels en prijsverlagingen alleen nog voor 1 jaar afsluit!
Gewoon bellen. Als je beetje bij ze klaagt krijg je een hoop geregeld.
Je betaalt 3 euro meer, maar krijgt ook data verdubbeling
Vergeet niet dat je, in theorie, je abonnement bij Vodafone kunt halveren ten opzichte van je huidige bij Ziggo Mobiel? Je data wordt immers verdubbeld.
Ik denk dat je hier wel eens heel erg gelijk in kunt hebben. Voor mij als Ziggo Mobiel klant klinkt dit toch een beetje als een rot-streek. Ik wacht het nog 1 maand af, maar dan overweeg ik toch echt jouw stappen...
Hoezo een rotstreek? Je kan maandelijks opzeggen bij ziggo mobiel, en er is altijd wel een aanbieding bij vodafone bijv dat je de eerste x maanden korting hebt. Als je er nou nog 2 jaar aan vast zou zitten, ja dan is het vervelend.

Ot: heb zelf ziggo en vodafone. Laatst nog abbo tussentijds verlaagd (op initiatief van KS Vodafone, erg netjes) omdat ik mn data en minuten nooit opmaakte, wordt het nu weer verdubbeld :D
Naast het feit dat bovenstaande leuk is voor mensen met Ziggo + Vodafone vraag ik mij het volgende af:

Er staat bij dat er kan worden gekozen voor het zenderpakket Ziggo Kids... volgens mij is dit een onbedoelde primeur... Dit zenderpakket wordt namelijk nog niet aangeboden.

Persoonlijk zou ik erg blij zijn met een zenderpakket voor kinderen voor 5 euro per maand. Nu moet ik het pakket Series en Movies XL nemen omdat die kleine van mij een paar zenders leuk vind die alleen in dit pakket zit. De overige zenders uit het pakket worden eigenlijk niet bekeken.
Er zouden volgens mij een aantal zenders van pakket series en movies XL naar het pakket Kids gaan.
Ik heb contact gehad met Ziggo Webcare en die geven aan dat er op dit moment nog geen intentie is om het Kids pakket grootschalig aan te bieden. Voor nu blijft het enkel beschikbaar voor Vodafone en Ziggo klanten.

Ik heb erbij aangegeven dat ik het wel echt een bizarre marketing strategie vind. Een pakket aanbieden die enkel onder specifieke voorwaarden af te nemen is. Ik neem alles af bij Ziggo (internet, tv, mobiel) en ik heb ook daadwerkelijk een behoefte naar dit pakket maar ik kan hem dus alleen krijgen door naar Vodafone over te stappen.

En het Series en Movies XL pakket vind ik te duur voor enkel Baby TV en Disney JR...
Dat wordt meer naar buiten gaan, het wordt ook mooi weer :).
Foutje in de tekst: Bij de gratis zenderpakketten betreft het niet Movies & Series XL maar een minder uitgebreide variant genaamd Movies & Series L.

https://www.ziggo.nl/vodafone/gratis-extras/movies-series-l/
En juist de XL variant vind ik interessanter, vanwege "het beste van HBO" wat daar in zit. Maar sympathiek dat Ziggo / Vodafone dit aanbieden. Er zijn echter goedkopere alternatieven (NLE bijvoorbeeld) beschikbaar, waarmee je, inclusief Netflix, goedkoper én completer uit bent.

Edit: Op de website van Vodafone lees ik net dat in het L pakket ook "het beste van HBO" zit. Als dat inderdaad echt het beste is, wordt het ineens wel stuk interessanter!

[Reactie gewijzigd door John Duh op 3 april 2017 19:48]

Daarnaast bestaat Ziggo Kids (nog) niet. Op dit moment zitten heel veel kinderzenders inbegrepen in het Movies & Series XL pakket. Ik vermoed dat deze dus gesplitst gaat worden in Ziggo Movies & Series L en Ziggo Kids.

Edit: Blijkbaar is Ziggo Kids dus dit pakket: https://www.ziggo.nl/vodafone/gratis-extras/ziggokids/

[Reactie gewijzigd door Brandts op 3 april 2017 13:17]

En die zitten allemaal (al heel lang) in Movies & Series XL (wat voorheen overigens gewoon "het extra zenderpakket" was van 9.xx oid (en gratis zit/zat bij het grootste alles-in-1 pakket)).

Als je dus een ouder uitgebreid ziggo alles in 1 pakket had heb je Movies en Series XL al (inclusief de kids) en kan je 'kiezen' uit de Ziggo Sport totaal. Punt.

En extra:
Dat is een Select, voetbal, golf, racing, extra1 en extra2 zender (kanaal 401 t/m 406)
https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/

[Reactie gewijzigd door DonLexos op 3 april 2017 14:14]

die digitale tv en internet met een downloadsnelheid van minimaal 30 Mbit/s van Ziggo afnemen.
Uh, Ziggo heeft toch een minimale snelheid van 40Mbit? Ik kan geen lagere abonnementen vinden dan dit.. Dus dit betekent denk ik gewoon alle klanten?

Slim dat ze het concept KPN Compleet overnemen. Maar dan net iets beter, door de vaste telefoon buiten beschouwing te laten.

[Reactie gewijzigd door Blinkiej op 3 april 2017 11:58]

Dat laatste snap ik niet. Bij KPN krijg je ook nog eens 5 euro korting op je mobiele abonnement, niet alleen een verdubbeling van data ,maar ook van sms/min.
Daarnaast werkt KPN Compleet ook als je alleen internet bij KPN afneemt (en je mobiel dan uiteraard). Dan krijg je alleen niet het gratis TV pakket maar dat lijkt me logisch als je geen TV afneemt.

Dus al met al vind ik het KPN Compleet aanbod duidelijker beter en met meer voordeel en minder voorwaarden.
Ah, dan hebben ze het Compleet concept ondertussen aangepast. In het begin was het nog alle onderdelen of niets. Netjes van KPN.

Thanks voor het corrigeren!
Bij red heb je al onbeperkt bellen en SMS, kan je dus niet verdubbelen :P
Ligt er maar net aan wat je zoekt he. Dan zal je voor jezelf de totale kosten van het abonnement moeten afwegen, de grootte van de bundels & wat het je waard is om ziggo sport totaal / Movies & Series L / Ziggo Kids te kunnen zien.

Voor mij is het Ziggo aanbod voordeliger, dan kan ik de vriendin bezig houden met HBO series terwijl ik op de computer bezig ben :')
Er zijn goedkopere 25Mbit abonnementen voor mensen die eerst alleen TV hadden, die hebben een aanbieding gekregen
Er is ook nog een 25 mbit abbo..
Dat heet play start..
Ik heb 25Mbit van Ziggo, dus val ik erbuiten. Zou naar Vodafone over kunnen stappen, met een goedkoper abbo, dus ga even rekenen of het voor mij goedkoper is om een duurder Ziggo abbo te nemen en een goedkoper Vodafone vanwege de data-verdubbeling. Denk het eigenlijk niet.
Ah, dat is dan wel zuur inderdaad.
Dus is het deels ook een lokkertje om van die aanbieding abonnementen af te komen.
klopt, veel oude klanten (o.a. multikabel gebied) hebben nog 25 mbit abbonnementen die het wel prima vinden, en hiermee hebben ze een extra middel om die mensen naar een nieuw abonnement toe te bewegen zodat ze ook gelijk een horizon box naar die mensen kunnen sturen. Weer een smartcard minder in omloop.

[Reactie gewijzigd door fvdberg op 3 april 2017 10:51]

Ben benieuwd of dit op het zelfde adres voor iedereen telt of alleen op wiens naam ziggo staat.
Op de website van Vodafone staat: Elke maand verdubbelen wij de standaard databundel van alle Start, Smart, Scherp, Red en Black abonnementen op jouw adres.

Dus ik verwacht dat alle Vodafone-abonnementen op hetzelfde adres dubbele data gaan krijgen.

Bron
Wauw, dat is exponentiële groei van je databundel. Naja, niets nieuws, T-Mobile biedt al langer 'unlimited' data...
Klanten van beide bedrijven die digitale tv en internet met een downloadsnelheid van minimaal 30 Mbit/s van Ziggo afnemen en minimaal één van de Vodafone Start-, Smart-, Scherp-, Red- of Black-abonnementen hebben, komen in aanmerking voor de extra's

Denk dat het dus voor iedereen geldt van het gezin
Ik hoop dat het ook voor mij werkt want ik heb zakelijk mijn TV/Internet thuis maar privé heb ik net Red Super afgesloten met 12 GB.
Ik was al weggegaan bij Tmobile omdat tegenwoordig niet meer MB-delen gedaan kan worden door dat Unlimited en de andere pakketten waren net te klein voor gebruik met een tablet en om mijn abonnement door te gaan zetten, ging ik ruim € 50 per maand betalen en ik wilde toch een simkaart hebben voor mijn tablet. Zo jaag je als bedrijf ook je klanten weg.
Deze kop klopt dus niet...

Consumenten die zowel klant bij Ziggo als bij Vodafone zijn, krijgen een verdubbeling van de databundel, een extra tv-pakket naar keuze en een beveiligingspakket.


Ik heb alleen de duurste TV van Ziggo en een Red abbo.
Nu lijken de voorwaarden zo te zijn dat je ook Internet van Ziggo moet hebben....
Inderdaad. Ik heb alleen internet en tv, maar geen digitale tv. Wel een Red abbo, maar helaas.
Ik heb goed nieuws voor jou. Al onze pakketten zijn inclusief kabel-tv en ook daarmee kom je in aanmerking voor de gratis extra's. Kijk voor meer info, een check en de voorwaarden op onze website

Groet,
Ziggo

Edit:
Helaas was de communicatie nog niet overal gelijk. Inmiddels is duidelijk (en aangepast) dat er wel digitale televisie moet worden afgenomen. Enkel KabelTV voldoet dus niet. Sorry voor de miscommunicatie.

Groet,
Ziggo

[Reactie gewijzigd door Ziggo-Webcare op 4 april 2017 12:13]

Elke website die ik zie over deze actie geeft aan Digitale TV, ook wij hebben een alles in 1 pakket van Ziggo echter met kabel-tv.... ik blijf het onduidelijk vinden. Komen wij nu wel of niet in aanmerking voor de dubbele data van Vodafone en tv pakket van Ziggo?
Ik heb analoge tv, maar volgens mij geen digitale tv. Als ik de check op de website invul, wordt er specifiek gevraagd om digitale tv:
https://www.dropbox.com/s...%20at%2009.32.12.png?dl=0
Als je bij Ziggo TV hebt, heb je ook digitale TV ;-)
Internet only abonnementen komen met analoge tv. https://www.ziggo.nl/internet/vergelijken/
Dat wist ik niet

[Reactie gewijzigd door JoowrusZ op 3 april 2017 14:26]

Geld dit ook voor de Friends and Family bundels?
Tuurlijk. Dit zijn gewoon VF abonnementen. FF bundels zijn ook scherp, start, smart, red of red plus. Of je moet nog een heel oud abonnement hebben. Dan kom je niet in aanmerking.
Ik voel me een beetje genaaid als ziggo klant die alles bij ziggo afneemt. :(
Als je Ziggo-mobiel hebt kun je toch met nummerbehoud naar Vodafone gaan, dan heb je er ook recht op :P
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee