Google stopt met Now-launcher voor Android

Google gaat in de komende weken stoppen met het aanbieden van de Now-launcher. De launcher bood Android-fabrikanten en gebruikers de mogelijkheid om een 'onaangepaste' versie van het mobiele besturingssysteem te draaien met de Now-dienst geïntegreerd.

Dat heeft de internetgigant laten weten in een e-mail die naar partnerbedrijven is gestuurd. De mail is ingezien en gepubliceerd door Android Police. Volgens Google is het vanaf 1 maart niet meer mogelijk voor fabrikanten om de Now-launcher mee te leveren op een Android-apparaat. Zij moeten dus een andere launcher mee gaan leveren, al hebben de meeste grote fabrikanten hun eigen skin.

Niet alleen Android-fabrikanten krijgen te maken met de wijziging. Ook verdwijnt de applicatie voor de Now-launcher uit de Play Store. Nog ergens dit kwartaal wordt de app weggehaald, maar er is nog geen specifieke datum bekendgemaakt. Bestaande gebruikers kunnen de launcher houden, maar updates zullen er dus niet meer verschijnen.

Google heeft met de release van de Pixel-lijn van smartphones een aparte Pixel-launcher uitgebracht. Die is echter voor de meeste Android-apparaten niet beschikbaar. Het is mogelijk dat na het uitfaseren van de Now-launcher, de Pixel-variant wel beschikbaar komt. Een andere reden voor het uitfaseren van Now is dat Google met Assistant een nieuwe, vergelijkbare dienst in huis heeft. Ook deze is echter nog niet breed uitgerold. Google bracht de Now-launcher ongeveer 2,5 jaar geleden uit.

Door RoD

Admin Mobile

04-02-2017 • 11:45

137 Linkedin

Reacties (137)

137
130
52
2
0
68
Wijzig sortering
Altijd eerste wat ik deed was de now launcher installeren op een Samsung of dergelijk apparaat. Veel fijner dan het aangepaste systeem wat zij gebruiken.
Precies dat inderdaad. Zit er met mijn Galaxy S6 ook echt niet op te wachten om die launcher van Samsung te moeten gebruiken, wat een meuk. Nu maar hopen dat de Pixel-launcher algemeen beschikbaar komt, anders ben ik bang dat ik mijn huidige toestel binnenkort de deur ga wijzen.
pixel launcher heeft geen google now feed :(
Voglens mij kun je met de Pixel Launcher ook gewoon de GOogle Now aanzetten bij instellingen. Bij swipe naar links krijg je gewoon de Google Now feed
Werkt alleen als de Pixel Launcher als system app geïnstalleerd is. Op een non-rooted telefoon zal dit dus niet werken, omdat je de launcher dan alleen als gewone app kunt installeren.
Google Now staat trouwens overigens los van de launcher, de Google Now feed is op te roepen door de Google app te starten, of door (als je telefoon op Nederlands staat) de home knop eventjes in te houden. Als je telefoon op Engels staat krijg je dan Screen Search, maar dat werkt nog niet in het Nederlands.
Dit laatste geld overigens voor een Nexus 5X, ik weet niet precies hoe de verschillende fabrikanten de home button gebruiken.

[Reactie gewijzigd door TheFes op 4 februari 2017 14:02]

Kleine opmerking: ik geloof dat de Screen Search-functie nu ook in het Nederlands werkt, want ik heb 'm afgelopen week al een aantal keer gebruikt op m'n Nexus 5X met Pixel Launcher als system app.
Klopt. Ik heb het nieuws al meer dan een week geleden gesubmit, maar is nog niet op Tweakers geweest, Google Now on tap werkt al een tijdje in Nederland :)
Oh? Misschien doen ze dan nog eerst A/B testen want op mijn Nexus 6p werkt het nog niet. Wel zie ik nu bij het selecteren van tekst naast Kopiëren, Delen, Zoeken, etc ook "Assistent". Als ik daar op druk ga ik alleen gewoon naar Google Now zonder dat het iets met het geselecteerde doet.
Je hebt inderdaad gelijk. Dit wist ik niet. Heb het voor de zekerheid geprobeerd en je kunt de optie wel aanzetten, maar er gebeurd op mijn HTC 10 niets als ik naar links swipe.
Ik heb op mijn Google pixel (met pixel launcher) toch echt mijn Google Now feed.
De Pixel launcher werkt al gewoon op Samsung toestellen hoor. Ik draai hem op mijn S7 Edge, gewoon de APK even ergens downloaden.
Krijg je dan updates als je hem via de apk installeert?
Nope, dat helaas niet.

Ik zelf gebruik al jaar en dag Nova Launcher in combinatie met Nova Launcher Prime, werkt echt heerlijk op mijn Galaxy S6! :)
Hier nog iemand, op een Galaxy S, S3 en nu een OPO draaien. Altijd snel, geen meuk en al jaren genoeg handigheidje om in te stellen :)

Altijd het eerste wat ik op een telefoon gooi :)
Zelfde in het begin miste ik de now feed wel maar sinds dat je ook de Google app kan gebruiken is het niet heel erg
kan je daarmee dat ellendige touchwiz overrulen? wat een lelijke interface is dat !
Daar hebben ze bij Samsung thema's voor. Werkt best goed, al blijft er wel wat te klagen over natuurlijk. Maat niet dat 'stock android' nou perfect is hoor.
ik heb het geprobeerd op mijn s5, maar ik kan thema's niet eens vinden. Ik heb het maar opgegeven en ga als er binnenkort een nieuwe golf telefoons is uitgekomen een nieuwe kopen die die zooi allemaal niet heeft.
Ik weet niet of dat al het geval is als je verder gewoon de standaardinstellingen laat staan, maar alle apk's die ik via apk-mirror erop heb gezet, krijgen op tijd en stond wél hun updates. Ofwel gebeurt dat automatisch, maar het zou eventueel kunnen dat dat een toevoeging is wanneer je Titanium Backup (en dus ook root) hebt..
Thnx voor de tips henk717, pcfreak1997 en Donstil. Ben destijds overgestapt van een Nexus 4 naar die Galaxy S6 dus was Google Now al een tijdje gewend, die heb ik toen dus blind geïnstalleerd aangezien die voor mij altijd prima werkte en ik de Samsung launcher echt waardeloos vind. Zal me eens in de alternatieven gaan verdiepen, hopelijk werken die net zo prettig :)

[Reactie gewijzigd door MiBe op 4 februari 2017 12:09]

Ik heb een app via apkmirror gedownload. Zodra die klaar was, wilde ik de launcher starten, zegt ie dat er een fout is opgetreden. Hoe los ik dit op?
Het is gelukkig geen ramp. Er zijn zeer veel launchers die op de stock launcher lijken. Als je daar de google now widget toevoegt kom je een aardig eind in de buurt. Nu dit nieuws bekend is kan ik me best voorstellen dat bijvoorbeeld nova launcher dit gaat aanbieden.
Het lijkt me dat Google bezig is om Now als los product uit te faseren en dan ga je dat toch niet toevoegen aan je launcher.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 4 februari 2017 12:28]

Nova launcher is heel fijn en bijna stockr
Ik ben erg gecharmeerd van Evie launcher. Zeker icm Material Islands. Samen krijg je een mooie, schone en functionele launcher imo.
Gebruik Nova Launcher zou ik zeggen.
Je kunt ook Nova launcher gebruiken, gebruik ik zelf ook op mn Oneplus 3, zeer fijne launcher met een hele berg opties!
Geen enkele andere launcher die je kan plezieren? Snap je frustratie immers wel...Zelf ook Samsung gehad en daarbij had ik ook altijd een andere launcher nodig.
je kan ook nova launcher gebruiken :)
Neem aan dat je spreekt over de Oneplus 3(T). Erg prettig toestel. Op de vlakken waar de Galaxy S7 (aanzienlijk) beter scoort zijn de foto opnamekwaliteit, video opnamekwaliteit, geluidsopnamekwaliteit, auto-focus, OLED prestaties, accuduur.
Oneplus gebruikt een skin die lijkt op de stock android. Dit is dus geen stock android maar OxygenOS. Hierbij is het zoal dat standaard op de plek van google now de 'shelf' staat.
en welk toestel is dat? Hou ons niet langer in spanning...

(voor mij was dat de moto G 1st gn overigens, toen nog van Google. ~160 euro)
Ieder zijn ding natuurlijk maar er is wel degelijk een verschil tussen jouw telefoon en een high end Samsung.
Umm ja, dat kan ook, als je *veel* meer geld wilt uitgeven voor wat je in Android land voor 1/3 van de prijs kunt krijgen, en dan ook nog een "gevangene" wilt worden van de opzettelijke, nodeloze beperkingen van het OS van je telefoon...

(Deze reactie zal ook wel weer ongewenst zijn, tja, de werkelijkheid is dat vaak)
Nja hij is niet bepaald ongewenst vind ik, wel offtopic uiteraard.
Probleem is, jij schreeuwt maar wat.. Vertel dan welk toestel jij bedoelt, je zegt wel dat het 400 euro goedkoper kan dan een high-end Samsung, maar je zegt niet welk toestel.
Nu zeg je dat je een soort gelijk toestel als een iPhone voor 1/3e van de prijs in Android land kan kopen, ook dit bestaat niet naar mijn weten dus vertel dan waar je het over hebt.
Want even tussendoor, de beste hardware op zowel papier als in de praktijk, die vind je in de high-end Samsung en high-end iPhone's. Ja ze kosten ook wat, maar dan heb je wel het beste op elk gebied.
Nja elk gebied, dat is natuurlijk persoonlijk, vandaar dat gelukkig oa Sony en HTC ook nog in de race zitten, oh wacht, ook in diezelfde prijscategorie als een Samsung en iPhone :D
Daarnaast, wat heeft dit allemaal met de Now Launcher te maken die stopt? :P

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 5 februari 2017 09:24]

Je kan ook een Windows 10 for Mobiles telefoon kopen, maar dat is meestal niet de wens van mensen die graag een Android telefoon willen.
Dat is meestal niet de wens van mensen die willen dat gewoon alles normaal werkt.
Zelf heb ik meerdere Windows toestellen gehad, nooit helemaal tevreden geweest en altijd de gedachten gehad: had ik de iPhone of Android nog maar.
Nu mede dankzij vele reacties en reviews hier op tweakers over Windows 10 (Phone), toch 1 aangeschaft voor de vrouw.. Ik dacht, simpel en het werkt gewoon.
Nja, even mp3-tjes erop zetten en met een standaard niet bestaand programma afspelen, een no-go. Wat een gedoe om haar tijdens fietsen naar werk muziek te laten luisteren.
Functies als teruggaan, kopieren/plakken/selecteren, allemaal gewoon zeer slecht uitgewerkt.
Dan games en apps, wat missen er veel zeg. Daar waar ze eerst met haar Samsung S2 nog weleens een spelletje wilde doen, kan ze nu helemaal niks meer van die spelletjes doen. Met als klap op de vuurpijl kwam een maand nadat ze der eerste MS telefoon in gebruik had het nieuws op tweakers dat de Rabobank hun app niet meer zal ondersteunen voor Windows telefoons.
E-mail, haar outlook adres, werkte prettiger op haar S2 ipv op haar MS telefoon, deze gebruikt ze dan ook niet meer en nu doet ze het via de tablet of pc.

Nee, Windows op de telefoon is nog lang niet wat het is (en dan kijkend naar de ondersteuning die keer op keer weer vervalt, nee dat moet je mensen (nog) niet aan willen doen).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 5 februari 2017 09:31]

Ik ben sowieso geen voorstander van alle aanpassingen die fabrikanten doen aan ROM's voor hun telefoon. Een skin is nog relatief onschuldig maar zodra je dieper in de rom gaat lopen customizen word het alleen maar weer moeilijker om updates uit te brengen. Dan heb ik liever dat er standaard op elke telefoon een vanilla ROM staat met meer drivers en minder "custom" zooi. Maar dit is iets wat vanuit google gepushed moet worden en niet vanuit de fabrikanten.

De NOW launcher was altijd een mooie simpele launcher en nu krijg je dus nog alleen maar meer dat fabrikanten hun eigen ROM in elkaar gaan draaien.
Waar kan je je dan nog mee onderscheiden als fabrikant? de meeste consumenten zeggen abstracte fenomenen als quadcore, 10 megapixel en dergelijke niks, bovendien is op de hardware concurreren soms ook erg moeilijk terwijl je softwarematig nog veel meer kan onderscheiden met eventuele handigheden in je systeem die Android zelf nog ontbeert. Ik snap als Tweakers je wens wel en deel ik ergens wel, maar ik snap ook wel dat fabrikanten niet zitten te wachten op de verplichting om "dertien in een dozijn"-toestellen te ontwikkelen.
Ik denk dat je de waarde die mensen aan de rom hangen behoorlijk overschat. Touchwiz is jaren lang een behoorlijk trage skin met veel bloatware geweest (tegenwoordig beter) en toch zie je de meeste mensen met een Samsung lopen. Objectief gezien was de Nexus 6p ook een goede telefoon zowel qua software als hardware en toch zie je maar weinig mensen met zon telefoon lopen.

Ik denk dat het belangrijkste nog steeds marketing is. Je ziet een fabrikant ook vrijwel nooit de software aanprijzen maar wel zaken als een camera(nokia), oled scherm (samsung), waterdichtheid (sony) of hoe dun de telefoon is.
Dat laatste is zeker waar
Het klopt zeker wat je zegt, maar wat denk je dat de reden is waarom fabrikanten toch hun eigen skin toevoegen? Ze steken er namelijk niet voor niks veel tijd en geld in om hun eigen skin goed draaiend te krijgen.
Het zou behoorlijk saai worden namelijk indien alles onder de motorkap en interieur hetzelfde is bij elke fabrikant en alleen het uiterlijk anders is.
Net als met auto's hebben mensen een persoonlijke voorkeur, die gaat naar: merk, uiterlijk, capaciteiten (motor etc etc), maar ook zeer zeker naar het interieur.
Maak alles gelijk aan elkaar, behalve de buitenkant en niemand is meer onderscheidend.

Vroeger vond ik de Samsung TouchWizz maar slecht, mede doordat het veel resources gebruikte en het toestel daar niet beter van werd. Tegenwoordig heeft het in de praktijk geen invloed op de performance, ook vind ik TouchWizz tegenwoordig zeer prettig in gebruik.
Geef mij nu bijv een Sony in handen en ik zit er echt mee te klungelen (ook kwestie van wennen denk ik), ik vind het simpelweg niet prettig. Een ander vind de skin van Sony juist wel weer prettig.
Stock android vind ik ook geen fluit aan in de praktijk, dus dat wil ik ook niet. HTC Sense moa moa, vroeger vond ik die wel leuk in de HTC One X periode, daarna vond ik Samsung toch wel grotere stappen zetten.

Dus zet mij 3 telefoons naast elkaar, allemaal hetzelfde uiterlijk, allemaal dezelfde hardware maar ieder hun eigen skin of stock, en ik kies voor de Samsung. En dat is denk ik waar het bij vele en vooral de fabrikanten om gaat: onderscheidend zijn van de concurrentie. Niet alleen op gebied van uiterlijk, maar ook qua ''interieur''.

Volkomen logisch als je het mij vraagt :P Dus please, laat Google zich er niet mee bemoeien. Anders wordt het wel heeeel saai allemaal...

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 5 februari 2017 09:41]

Een goeie launcher is Nova Launcher. Gewoon te downloaden via de Play Store... lijkt erg op stock android en is goed aan te passen (denk aan icon packs etc.)
Helemaal met je eens.

Maar waarom installeer je niet Nova Launcher met Nova prime? Waanzinnige launcher met alle opties die je je kan wensen. Je kan alles sizen, grid, layout aanpassen. Swipes toewijzen aan veel gebruikte apps. Helemaal top.

Ik heb nog ff een icon pack erbij geen (Whicons). Met allemaal donkere achtergronden, donkere theme en alleen maar witte icons schittert het scherm van mijn S7 Edge.
Inderdaad ook een hele gave launcher ja! _/-\o_ _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Dennisdk1 op 4 februari 2017 14:29]

Evie launcher is een ontzettend fijn en net alternatief. Erg clean met pixel achtige app drawer. En snel.
Grappig, want ik kocht een Motorola met de Now Launcher en het eerste wat ik deed was een goed alternatief zoeken die niet telkens allerlei meldingen gaf.
Waarom zouden ze dit doen..?

Als er een goedkope android telefoonlijn is, moeten ze nu dan een eigen launcher maken/kopen?

En modders hebben nu ook een uitdaging zo lijkt het mij?

Of is de pixel versie de vervanger?
Google heeft dan met de Pixel/Nexus telefoons wat unieks, nu kan iedereen zijn Samsung of Lenovo ook een Google UI geven, en daar verdient Google veel minder aan.

Ik verwacht de komende tijd wel meer acties om mensen meer naar de Pixel telefoons te duwen. Niets houdt Google bv tegen om de Gmail, Chrome of Maps apps exclusief voor de Pixel telefoons te maken.
Niets houdt Google bv tegen om de Gmail, Chrome of Maps apps exclusief voor de Pixel telefoons te maken.
Behalve dat Android dan in no time zijn marktaandeel kwijt is...

Google hoeft niks aan Android te verdienen, het is een middel om meer mensen online te krijgen, en dus meer mensen Google te laten gebruiken (want apps voorgeinstalleerd)...

Dat niks ze tegen houdt, wil niet zeggen dat het slim is...
Niets houdt de mensen dan ook bij Android als ze hun ecosysteem exclusief maken voor hun pixel apparaten.
Mensen nemen echt geen Android telefoon vanwege de Gmail app, je kan gewoon met de standaard mail app bij je Gmail komen, of de standaard browser.
Wel vanwege het eco systeem. Mail checken via de browser is voor mij not done. Ik wil een app, zoals voor bijna alle zaken.

Daarvoor vrees ik ook niet. Google gaat gmail apps of zo nooit exclusief maken. Zou ook geen steek houden. Wat nu wel al gebeurd is dat ze Pixel klanten extra cloud space geven of zo. Ik vermoed ook dat de now launcher gewoon een alternatief zal krijgen. Ik kan me geen android OS voorstellen zonder UI. Dat zou betekenen dat ze enkel nog een kernel leveren zonder interface. Lijkt me maar al te gek en is nog een stap verder achteruit wat de uniformiteit betreft naar updates toe.
Huh? De Now launcher is niet de Android UI, elke fabrikant heeft nu zijn eigen launcher. Google Now is een aparte app. Net zoals je op elke Android telefoon bij je Gmail kan komen via de standaard Mail app, je hoeft geen Gmail app te downloaden.
Ohh, dacht dat dit ingebakken zat. Weer een probleem minder. :)

Maar euh. Mijn phone zijn standaard mail app is de Gmail app. Er is niets anders.

[Reactie gewijzigd door System op 5 februari 2017 00:04]

Dat is heel vreemd, welke telefoon heb jij dan aangezien die niet een e-mail app heeft naast de gmail app?
Ik weet al jaar en dag niet beter dan dat er een e-mail en daarnaast een gmail app is :P
Hier gebruik ik de e-mail app voor de zakelijke mail en mijn xbox(live) mail, en de gmail app voor mijn gmail adres. Gewoon allemaal standaard aanwezig.
Moto G4
Ook mijn Nexus 5 had met android 6.0 geen aparte email app meer. Alles viel in de GMail app
Oké ja dat is wel een ''tegenvaller'', ik heb alleen ervaringen met HTC, LG en Samsung, en deze 3 hebben wel gewoon een e-mail app buiten de gmail app.
Ja en nee.de Gmail app kan precies hetzelfde hoor. Je hoeft niet per se een Gmail adres. Kan ook pop.
Wat mij hield van het kopen van de pixel is toch echt de belachelijke prijs van het toestel. Google trekt niet meer mensen naar de pixel als ze met de launcher stoppen zolang de prijs zo belachelijk hoog is
Ik verwacht dat de Pixel Launcher - met Assistant in plaats van Google Now - gewoon de directe vervanger is, en dat de Google Assistant vanwege de oude codebase niet in de Now Launcher te bouwen is.

Standard practice bij Google. Een keer in de zoveel tijd gewoon "Abandon and rebuild."
Zou wel prettig zijn, maar nog beter als ze dat erbij zouden vermelden :*)
Wat? de now feed is de beste uitvinding op de wc... op toiletpapier na
Inderdaad, ook voor andere momenten, met 1 swipe naar links de verkeersinformatie over waar je naartoe moet, en zonder invoer, want google weet bij zo'n gewoontedier als ik altijd waar ik naartoe wil zonder te vragen :P
Moet zeggen, zelf vind ik dit ook heel handig. :)
Why not? De 1 vind het prettig werken op die manier en de ander niet.
Ik vind het juist triest dat mensen altijd commentaar op andere moeten hebben zodra ze met iets tevreden zijn. Het moet keer op keer weer neergeslagen worden.
Er zijn ook gewoon mensen die niet om alles wat grote bedrijven doen klagen, er zijn ook mensen die tevreden zijn met bepaalde diensten. Wat maakt het uit? phYzar verteld niet dat jij het ook MOET gebruiken.. Hij lijkt er alleen tevreden mee te zijn, nou mooi toch, of moeten ze zijn reactie maar gewoon downvoten omdat hij er niet tevreden over mag zijn?
Zullen we dan ook maar meteen stoppen met het bij houden van wie er allemaal bij de plaatselijke voetbalclub lid is en dergelijke? Want oh oh oh als dat in verkeerde handen valt...
Nee het probleem is nu dat Google deze data gebruikt voor gerichte reclame, jouw plaatselijke voetbalclub doet dit niet, je betaalt daar met geld ipv informatie
Tjah, het is net wat je wilt. Ik vind het persoonlijk niet erg, heb eigenlijk liever reclame die op mij is gericht dan generieke troep.
Reclame op jou gericht is meestal oud (iets wat je al gekocht hebt).
Daarbij is het gevaar niet de reclame zelf, maar dat er gekeken wordt wat jij maximaal aan iets wil uitgeven en dus ook dat maximale bedrag aangeboden wordt.

Het is dus per definitie niet zo handig om gerichte reclame te accepteren. Je wordt er niet beter van.
Nog nooit meegemaakt eerlijk gezegd. Laatst ben ik wel op de site van coolblue geweest (niks gekocht, alleen even gekeken), vervolgens open ik tweakers.net en er staat een giga coolblue banner.
Ja toevallig nog interessant ook, ik heb er niks mee gedaan, maar ik heb daarnaast ook niet een product gekocht met als gevolg dat ik op tweakers de banner krijg.

Over de maximale bedragen weet ik niet waar je dat vandaan haalt. Ik moet die reclame nog tegenkomen, zou wel tof zijn.. Ik kreeg op de banner van coolblue een SSD van 100e euro's te zien en een printer in de actie, terwijl ik opzoek was naar een HDD voor circa 60 euro (printer heb ik niet eens naar gezocht, SSD zal ook wel toeval geweest zijn). Niks staat in verhouding met de prijs die ik in mijn gedachten had.
Zo lijkt mij dat de reclame gewoon iets is wat in deze coolblue gemaakt heeft. Stel ik had naar een tablet gezocht, dan stond op de banner net zo goed de SSD en de Printer. Enige wat overeenkomt is de webwinkel, niet de producten en al helemaal niet de prijs categorie.
Mooi hè, je merkt het niet eens.
Ik heb liever geen reclame.
Wat heb jij liever? IT gerelateerde reclame, of reclame over poetsmiddelen en tandenborstels? Vertel het mij maar :D Reclame ga je hoe dan ook krijgen, dat is gewoonweg de inkomsten bron van vele websites, daar kan Google niks aandoen.
De plaatselijke voetbalclub zal ook wel het 1 en ander op een computer zetten die verbonden is met het internet, deze zal voor ''hackers'' makkelijker te benaderen zijn dan de servers van Google.

Daarnaast zijn veel vertrouwelijke informatie van jou gewoon en schijnbaar makkelijk te hacken via je gemeente en/of de overheid. Qua beveiliging vallen die in het niets vergeleken de beveiliging die Google aan boord heeft (kijkend naar alle ''got hacked'' nieuws artikelen die hier de laatste tijd voorbij komen).
Zelf moet ik het eerste artikel hier op tweakers nog lezen dat Google gehackt is waarbij alle persoonlijke info vrijgekomen is, over de gemeentes lees je vrijwel elke week wel weer iets.

Ik neem aan dat jij ook ingeschreven staat bij een gemeente, waarbij al jouw persoonlijke info bekend is.

Men staat vrij bij Google om er wel of geen gebruik van te maken, het moet niet namelijk. Indien men het wel doet, en daar gewoon tevreden over is, wat is dan het probleem? Want nogmaals, jij kan je beter zorgen maken over al jouw persoonlijke info bij je gemeente, dan bij Google (helaas).
Het maakt mij niet uit dat google niet te hacken valt, maar dat google teveel weet over mij als persoon, iets waar ik fundamenteel tegen ben. Ik heb aan niets een grotere hekel dan reclame, en gerichte reclame vind ik nog veel erger. Op het moment dat grote multinationals mijn data gaan gebruilken en verkopen om op mijn eigen gevoelens in te spelen en mij zover te krijgen iets te kopen gaat dat veels te ver.

Mijn gemeente daarentegen is niet een bedrijf gericht op winst en gebruikt mijn data alleen voor normale administratieve onzin, niet om door te verkopen aan andere bedrijven.
Zodra Google jouw informatie wilt gaan verkopen, is het snel met ze gedaan. Hun volledige systeem valt in elkaar en heeft 0,0 toegevoegde waarde meer. Dat is juist het hele systeem achter Google, om zelf die info in bezit te houden en juist niet te verkopen. Wil je dat Google gebruikers bij jouw bedrijf uitkomen? Dan gaat dat volledig via Google, jij als bedrijf krijgt 0,0 informatie van de Google gebruikers. Dat is juist 1 van de inkomsten van Google..

Dan kan je beter alle tracers bekijken zodra je bijv tweakers.net bezoekt, de google ''tracer'' zou ik me het minst zorgen over maken, wel zou ik me zorgen maken over die vage bedrijven waar men nog nooit van gehoord heeft.

Ik wil hiermee niet zeggen dat jij fout of te negatief (doom) denkt, want ergens heb je natuurlijk gelijk met zaken als: wat als. Voor jou is dan ook een relatief makkelijke oplossing: de producten niet gebruiken waar je ''bang'' voor bent.
Mensen die niet zo ''bang'' zijn, gebruiken het met alle plezier. Ieder zijn ding en ieder zijn recht, niks mis mee.
Ps, ik doe ''bang'' met opzet tussen haakjes, ik wil niet zeggen dat je ''bang'' bent, maar een ander woord kan ik er ook niet voor verzinnen haha.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 5 februari 2017 10:47]

Binnenkort kan je nog niet meer vreemdgaan zonder Google je het adres van de 'andere' voorsteld als je op familie uitstap vertrekt 8)7

Nu serieus ik vindt het ook geweldig dat Google mijn leven gemakkelijker maakt ,maar langs de andere kant ben ik ook bezorgd :?
Haha wilt u dat de vrouw van laserdesign zich aan het etentje toevoegt? Waarbij uiteraard iedereen van jouw fam die melding krijgt. Uiteraard ook met een foto van je (geheime) vrouw erbij :D
Erg jammer. Ik heb op elk android apparaat now launcher staan. Heel makkelijk te gebruiken en ziet er goed uit. Jammer dat dit in de toekomst niet meer zal gaan. Google zal zijn redenen wel hebben om deze keuze te maken.
Erg jammer. Ik heb op elk android apparaat now launcher staan. Heel makkelijk te gebruiken en ziet er goed uit. Jammer dat dit in de toekomst niet meer zal gaan. Google zal zijn redenen wel hebben om deze keuze te maken.
Ja, dat ze nu een Pixel Launcher hebben die je kan installeren? Ik gebruik hem al maanden op mijn OPO.
Hmm maar waar vind en download je die dan? Niet via de playstore? Althans er staat wel een Pixel Launcher van 1 of andere vage ontwikkelaar (maar goed, dat is niet ze=google). Wel zie ik Google Now staan, waarvan Google uiteraard de ontwikkelaar is.
Lang leve Nova Launcher.
Ben ook grote fan van de Google Now Launcher. Jammer dat hij verwijnt... Hopelijk komt er een alternatief (Pixel launcher?)
Pixel launcher is voor sommige apparaten al in de PlayStore en kan je op bijna alle andere apparaten via APK installeren
De Now launcher is volgens mij de standaard launcher van de Nexus 5. De Pixel launcher is op dat device niet beschikbaar. Lekker dus van Google. Hun meest populaire telefoon ooit komt zonder officiële launcher te zitten.
De Nexus 5 blijft Now Launcher gewoon houden (al dan niet zonder updates). Daarnaast kan je de apk van de Pixel Launcher gewoon installeren op de Nexus 5.
Ik heb het verhaal van de pixel launcher niet gevolgd maar hoe zit het met de nexus lijn? Daar blijft de now launcher staan zonder verdere update in de toekomst?
Wat je niet verwijderd blijft gewoon staan.

Het ziet er gewoon naar uit dat Google Now Launcher (als opvolger van Google Experience Launcher) tot en met Android 6 blijft werken maar in de toekomst niet meer zal geüpdatet worden. Google Now Launcher wordt dan in de toekomst vervangen door de Pixel Launcher, Google Now wordt vervangen door Google Assistant.
Google kan vanaf afstand dingen installeren op je telefoon, dus het zou kunnen dat ze het er af halen lijkt me? Ik verwacht niet dat ze dat gaan doen, maar de mogelijkheid bestaat.
Nee, zelf apps die verwijderd zijn uit de PlayStore kan je opnieuw installeren als je ze al eerder gedownload hebt.
Daarnaast zal Google heel wat kunnen met hun Play Services maar ik betwijfel of ze apps kunnen verwijderen

[Reactie gewijzigd door RobinF op 4 februari 2017 14:52]

Daarnaast zal Google heel wat kunnen met hun Play Services maar ik betwijfel of ze apps kunnen verwijderen
Ja dat kunnen ze en ja dat hebben ze in het verleden al gedaan

IIRC was het op dat moment alleen mogelijk om applicaties geinstalleerd via de Market te verwijderen. Het zou me niets verbazen als dat al is uitgebreid naar sideloaded applicaties indien je toestemming geeft om de applicatie te scannen/verifieeren door Google.
Wat betekent dit voor mensen die momenteel gebruik maken van de google now launcher? Ik neem aan dat alles gewoon blijft werken maar wat gebeurt er qua veiligheid? Zelf ben ik nog altijd verliefd op mijn Nexus 5 en ik ben nog lang niet klaar om afscheid te nemen.
Doorsnee Google nieuws:
- Google komt met nieuw product X ipv product Y
- Google stopt met product X

:P
Ik neem aan dat je bedoelt "Google stopt met product Y"?
Ik lees de eerste namelijk als: Google komt met een alternatief voor product Y, namelijk product X"
Zover bekend is er geen alternatief beschikbaar.
Ik gebruik zelf geen Android, maar wat ik begreep van de reacties hier is dat de Pixel Launcher er voor sommige systemen is, dat Google Now vervangen wordt/is door Google Assistent en dat er ook third party launchers zijn die er dichtbij komen.
Het stikt van de 3rd party launchers die veel meer kunnen en doen.
Het is echt geen serieus verlies.
Heb zelf al geëxperimenteerd met 3th party launchers, maar launcher zoals Nova en dergelijk kunnen me niet bekoren om één of andere reden.
Waarom niet ?

Je kan er alles mee .. je kunt het zo flashy en stock maken als je wilt.
Heb er niets tegen hoor. :)
Ik weet niet echt waarom, maar ik kan de klik precies niet maken.
Maar dat ligt waarschijnlijk wel aan mij. ik hou mijn android héél graag stock, en het idee dat ik een launcher installeer maakt me ongemakkelijk. Zeg maar mijn autistisch trekje. :)
Opmerkelijk. Schijnbaar willen ze het een exclusievere laucher laten zijn.

Iets zegt mij dat Nova launcher nog veel meer gebruikers gaat krijgen.. En terecht.. :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee