Telenet laat klanten nu ook verbinding maken via buitenlandse hotspots

De Belgische provider Telenet heeft de optie toegevoegd dat klanten verbinding kunnen maken via bepaalde wifi-hotspots van buitenlandse aanbieders. Het gaat onder andere om Ziggo WifiSpots in Nederland.

Daarnaast kunnen gebruikers van de Telenet Mobile-app gebruikmaken van UPC Wi-Free in Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije. In Duitsland kan de app verbinding maken met Unitymedia WifiSpot en in Ierland met Horizon Wi-Free.

Dat blijkt uit geüpdatete informatie in de Telenet Mobile-app. De functie is alleen te gebruiken door klanten van Telenet met een Telenet-simkaart in de telefoon, zegt een gebruiker van het Userbase.be-forum. Die klanten kunnen dan inloggen met hun Telenet-login. Dezelfde gebruiker stelt dat hij vermoedt dat de functie nog niet direct beschikbaar zal zijn in Duitsland.

Telenet zelf was niet bereikbaar voor extra informatie.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

20-06-2016 • 16:43

42 Linkedin

Submitter: silfren

Reacties (42)

Wijzig sortering
Het is mogelijk met een andere simkaart in het toestel. Ik heb gisteren het screenshot geplaatst op userbase die jullie nu gebruiken :-) Zelf heb ik er een buitenlandse sim in zitten, en op mijn tweede telefoon is het een Orange sim. Op beiden heb ik de nieuwe wifi-profielen feilloos kunnen installeren.

Het is geen vereiste om een telenet sim in de telefoon te hebben om deze wifi hotspots te kunnen gebruiken.

Edit: beetje extra info van de telenet website:
=> wie kan de app gebruiken en wat er mee doen? : https://www2.telenet.be/n...net-mobile-app-gebruiken/

=> uitleg over de buitenlandse operatoren en de wifi-profielen:
https://www2.telenet.be/n...-publieke-wifi-netwerken/

[Reactie gewijzigd door databoy op 20 juni 2016 21:14]

Lijkt me ook logisch. WiFree heeft ook totaal niets te maken met het mobiele aanbod van Telenet. Ik vind het daardoor ook een beetje raar dat die wifi profielen dus via die Mobile App geinstalleerd worden. Ik had nog nooit van die app gehoord eigenlijk, want ik heb dus ook helemaal geen mobiel abonnement bij Telenet.

Ik weet niet hoe lang die wifi configuratie al in die Mobile App zit, maar iedere Telenet gebruiker die WiFree heeft, zou hiervan op de hoogte moeten gesteld worden. Want als ik het goed begrijp zorgt die app (via die wifi profielen) er voor dat je vanzelf op al die hotspots ingelogd wordt, en dat is wel pakken gebruiksvriendelijker dan zelf EAP e.d. te moeten gaan configureren voor de hotspots.

EDIT: volgens mij hebben ze bij Tweakers ook die Userbase thread niet goed gelezen want daar staat nergens expliciet dat het enkel werkt met een Telenet SIM. Zelfs op mijn non-4G iPad werkt die app gewoon en werden de wifi-profielen geinstalleerd.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 20 juni 2016 20:29]

https://www2.telenet.be/n...net-mobile-app-gebruiken/

Alle uitleg wat precies kan met de telenet mobile app. Heel duidelijk dat het voor iedereen is met een Telenet internet abonnement.

Trouwens: concrete info over het buitenland aanbod van Telenet kan je ook officieel terug vinden op hun supportpagina's: https://www2.telenet.be/n...-publieke-wifi-netwerken/
Inderdaad, maar als ik het test lukt het me niet.
Zou anders wel heel handig eijn, ik kom vaak in NL.
Eerst werkend krijgen en dan hopen dat ze ook een franse partner krijgen.
Is wel jammer dat je 1. Je simkaart erin moet hebben, en twee dat ze niet gewoon meedoen met Fon, die heeft al een wereldwijde netwerk en werkt best goed. Gebruik het af en toe als ik buiten NL ben.
Ook jammer dat je moet inloggen met je telenetgegevens. Ik vond het net leuk dat dat niet meer moest om op de Telenet homespots te surfen, lekker automatisch.

Maar wel een goede en logische stap.
Je zou denken dat het inloggen overbodig is, aangezien er een simkaart in moet, kun je doormiddel van het telefoon/simkaart nummer controlleren of hij er gebruik van maken
De mobiele gebruiker zal op zijn userpagina de naam/WW combi kunnen vinden.
Iemand zonder simkaart zal die ( mobile) paginastatus niet hebben ...

Dan zal het eerdaags ook omgekeerd worden .... Ziggo klanten die in BE wifispots kunnen gebruiken
+1Anoniem: 382732
@Mustii_9320 juni 2016 18:01
Daar is veel meer voor nodig. Dan moet je ook een integratie met AAA en HSS en achterliggende IT systemen maken voor de authenticatie. Kan wel maar is niet goedkoop en duurt lang om te implementeren.
je akn dat automatisch instellen met die app.

wifi beheren en wifi automatisch.

je kan dit trouwens ook gebruiken met de app als je geen tel abbo hebt, maar ook gewoon als telenet abbo.
Volgens mij is dat nu exact wat die Mobile App doet. Ik ben volgende maand in Nederland dus zal dan direct zien of het werkt of niet, maar anders zie ik het nut van die Mobile App niet goed in. Vandaag ben ik al met iPad e.d. (zelfs zonder SIM - uiteraard) gewoon automatisch op WiFree adhv EAP waar ik dus eenmalig mijn login-gegevens moeten ingeven heb.
Dat vraag ik me dus ook af en is me niet geheel duidelijk. Moet je 1 keer via de app inloggen en zorgt de app ervoor dat je automatisch inlogt of moet je telkens zelf weer via de app inloggen.
De app zorgt voor inloggen... Bij mij dan tenminste.....
KPN vrijt al met FON, komt Liberty Global niet meer tussen..
Ik denk niet dat FON zoiets zou accepteren, je laat dan een groot deel van de markt open, terwijl je juist een zo groot mogelijk dekking wilt hebben. Maar ik denk dat je gelijk hebt want in Belgie is het ook alleen Proximus (Belgacom) die het aanbied.. Hmm.
Ik denk niet dat FON zoiets zou accepteren, je laat dan een groot deel van de markt open, terwijl je juist een zo groot mogelijk dekking wilt hebben. Maar ik denk dat je gelijk hebt want in Belgie is het ook alleen Proximus (Belgacom) die het aanbied.. Hmm.
Hij heeft wel degelijk gelijk, want toen KPN met FON in zee ging stopte direct de leveringen naar NL, wat betreft de fonspots.
Hierdoor kon ik niet verder dan de 'oude' fonera 2100, met beperkte 54MB wifi / 100MB - netwerk
of hun meest recente 2,4ghz de 75mbit wifi/100mbit gramofon/simpl
Er kan gewoon niet besteld worden ( rechtstreeks ) bij FON, met een NL adres.

Wel via vage acties of ebay, maar het is van den zotte dat de providers die 'macht' hebben
Mag dat verbazen? Als ik Proximus was zou ik bij zo een overeenkomst met FON toch ook exclusivteit eisen.
Koop bij fon voor weinig een fon kastje, sluit deze aan op je internetverbinding, daarmee geef je andere fon gebruikers ook toergang.
Je heb dan een fon account en kunt gewoon bij proximus, kpn en andere fon providers in de eu gebruik maken van wifi.

Jammer is alleen dat er nu zo veel verschillende netwerken komen en onderling wil men niet met elkaar.
Telenet is Belgische provider, dus de Belgische variant gebruiken.

Proximus vrijt al met FON, komt Telenet (Liberty Global) niet meer tussen..
werkt perfect zonder telenet simkaart hoor. Heb twee telefoons en een is Orange, en ander is buitenlandse sim
Ja wel zonde dat het via de sim-kaart loopt dan. Ben wel Telenet klant maar niet voor hun ondermaatse GSM dienst.
Dit is gewoon een kwakkel van Tweakers. Op Userbase is er gewoon niemand die beweert/bewijst dat het enkel voor Mobile klanten is. Het is gewoon een verwarring omdat het werkt met die Mobile App.
Die app kun je gewoon op eender welk Android of IOS toestel installeren (zelfs wifi-only toestellen) en werkt gewoon. Of het automatisch inloggen op die buitenlandse hotspots ook werkt, kan ik pas checken eens ik in het buitenland ben.
+1Anoniem: 167912
@Nerve20 juni 2016 18:50
Ik kan niet geloven dat de sim kaart nodig is .ik kan in België ook gewoon op alle hotspots terecht met mijn Telenet login en heb geen gsm bij hen
Enigszins begrijpelijk, maar toch heel jammer dat dit (voorlopig?) enkel voor mobile klanten is.
Waar lees jij dat dat enkel voor Mobile klanten is ? EDIT: ok, in het artikel hier zelf dus, maar ik weet niet waar Tweakers dan op Userbase meent te lezen dat het enkel voor Mobile is, aangezien er niemand daar dit bevestigd heeft.
Ik heb geen mobiel abonnement bij Telenet en die app lijkt gewoon te werken. De wifi profielen zijn geinstalleerd. Of ze ook werken voor die buitenlandse hotspots kan ik natuurlijk niet proberen zolang ik niet effectief in het buitenland in de omgeving van een ondersteunde hotspot ben, maar ik zie niet in waarom dat niet zou werken.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 20 juni 2016 20:33]

Ik heb het even geprobeerd, de app is geinstalleerd.
Ik probeerde in te loggen, maar kreeg een foutmelding:
-------
Oei, geen internet
Om telenet mobile te gebruiken moet je eerst internetverbinding maken. Dit kan via de instellingen van je toestel.
--------
Mijn gsm is verbonden met internet via wifi, maar toch werkt het niet.
Ik vermoed dat je dit kan zien in het kader van het afschaffen van roaming tarieven volgend jaar. Orange heeft deze actie lopen om op je nationaal forfait te surfen en te bellen in het buitenland tijdens de zomermaanden.
https://www.orange.be/nl/...-en-surfen-het-buitenland

De verschillende operatoren zullen nog wel met truukjes naar buiten komen om de mensen nog net te overhalen voor die datum. Na die datum kan de operator zich enkel nog onderscheiden op de nationale markt en buiten Europa.
Dan heeft Telenet weer een reden om zijn prijzen te verhogen....
Of weer een extra "verstopt" dienstje aanbieden voor extra gratis geld :-) daar zijn ze ook goed in...

Ik heb een FON spot thuis... en kan over de hele wereld aansluiten op FON spots (ook die van belgacom bijvoorbeeld met mijn FON gebruikersnaam en pass)... heb nu 2 accounts 1 van FON zelf en 1 van Proximus.... Telenet loopt weer eens achter.....

een paar jaar maar hoor.... valt deze keer nog mee...

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 21 juni 2016 12:15]

Ik kon met mijn Ziggo credentials inderdaad inloggen op Horizon Wi-Free in Ierland
Ik kreeg laatst een brief van KPN met hetzelfde principe: www.kpn.com/wifizoalsthuis
"telenet wifi wifree wi-freeDaarnaast kunnen gebruikers van de Telenet Mobile-app gebruikmaken van UPC Wi-Free in Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije. In Duitsland kan de app verbinding maken met Unitymedia WifiSpot en in Ierland met Horizon Wi-Free."

Hmm, dat lijken me nu ook niet meteen echte vakantielanden, was eigenlijk interessanter geweest als bv Spanje, Frankrijk en Italië er ook bij zaten.

Maar misschien bekijk ik het niet breed genoeg, en moet ik verder kijken dan enkel de gewone (zon)vakanties om dit te gebruiken 8-)

[Reactie gewijzigd door Mylan Piron op 20 juni 2016 22:37]

Als je FON community member wordt dan kunt je wereldwijd dit gebruiken (kost je eenmalig de aanschaf van een routertje bijvoorbeeld). Zonder dat je afhankelijk bent van een SIMkaart, provider of wat dan ook.... enige voorwaarde is dat je in de buurt van een FON spot bent en je een stabiele verbinding met de spot hebt.

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 21 juni 2016 12:32]

Goeie stap van Liberty Global, klant service geven te bieden als pan-europese netwerk leverancier.
Goeie stap... maar wel een hele late stap....
En nu niet meer klagen als zo'n bedrijf allerlei kleintjes opslokt :-).
Zal wel mee vallen.... Bijna 20 milj aansluitingen inmiddels...

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 21 juni 2016 12:18]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee