Ik vind dat technologie zo simpel mogelijk moet zijn.
"zo simpel mogelijk" is betekenisloos. Wat voor jou simpel is, kan voor mij complex zijn. Wat voor jou wel mogelijk is, is dat voor mij niet.
Ik vind dat technologie zaken niet moet compliceren, dus niet dingen doen op nieuwe, moeilijker manieren als het al naar behoren werkt op de oude manier,
Ik ken niemand die het daar niet mee eens is, maar ook niemand die vind dat IT in het algemeen naar behoren werkt. De standaard is falen, en dus is er enorm veel te verbeteren.
Fatalisme hoort toe aan de gemiddelde tweaker. Het is 'We zien wel wat er gebeurt...en als het mis gaat, dan verzinnen we er wel wat op.'
Dat is niet wat fatalisme betekent. Fatalisme is er van uit gaan dat het mis gaat en dat het toch niet op te lossen is. Wat jij omschrijft is de neiging om er van uit te gaan dat het goed gaat.
Iedereen accepteerde en verwelkomde ICT in eindeloze stromen van implementatie en risico's werden nagenoeg weggemoffeld. Ik? Fatalistisch?

Ja, je draagt uit dat je denkt het niet anders kan. Niet nadenken over de risico's van IT is misschien dom maar niet fatalistisch.
En dus...acht ik het onmogelijk dat jij invloed hebt op hoe IOT zich gaat ontwikkelen. Je geeft het zelf al aan:
Wederom zie je alleen maar onmogelijkheden. Daarmee krijg je niks gedaan. Jij kan in een hoekje gaan zitten mokken maar daar houd niemand rekening mee. Ik probeer de wereld te laten zien hoe het wel moet en dat je dan beter af bent. De meeste mensen willen het best goed doen maar ze weten niet hoe.
Dit is een compromis. Dit raakt aan je burgerrechten en de bescherming van je eigen belangen, waaronder die van privacy,
Dat klopt. Alles in het leven is een compromis. Als ik naar de supermarkt ga kan mijn buurman dat zien. Dat is ook een aantasting van mijn privacy. Ik vind het echter maar een kleine aantasting en ik vind het belangrijker om eten te hebben dan dat mijn buurman niet weet wanneer ik naar de supermarkt gaat.
Absolute waarheden, rechten of vrijheden bestaan niet. Het is altijd een compromis tussen belangen. Mensen die op één aspect geen enkele compromis accepteren noemen we extremisten.
het is fatalistisch want je accepteert de risico's en denkt niet dat je die kunt vermijden en je ziet voordelen die boven die andere belangen staan.
Ik accepteer de hele dag door risico's. Als ik op de fiets stap, als ik me buk om m'n schoenveter te strikken, als ik een broodje worst eet. Alles draagt een risico mee, de kunst is de risico's terugbrengen tot acceptabele proporties.
Hoe dus ga jij IOT gebruiken? Jij gaat dezelfde compromissen sluiten waarbij persoonlijke voordelen per definitie zwaarder wegen dan maatschappelijke of morele.
Dat je dit stukje tekst hier weet te posten laat zien dat jij zelf ook een compromis hebt gesloten. Blijkbaar vind je het acceptabel om een computer en een browser te gebruiken om hier te posten. Voor zover ik IoT-gebruik durf ik te stellen dat mijn apparaten veiliger zijn dan de gemiddelde Windows-PC die aan internet hangt. Absoluut veilig is het nog steeds niet maar dat is voor mij een acceptabel compromis.
Jij kunt jezelf niet sturen, hoe ga jij dus IOT sturen?
Elke aankoop versterkt voor jezelf en anderen het beeld dat het legitiem
Kopen? Nee!
Bouwen? Ja!
Ik heb het al een paar keer geschreven. Bouw het zelf en laat de wereld zien hoe het wel moet, dat is veel productiever dan alleen maar klagen dat de rest het zo slecht doet.
is om een samenleving te bouwen vol hyperconnectiviteit en compromissen te sluiten tussen veiligheid en privacy en de mogelijkheden van de overheid tot extreme vormen van totalitaire controle.
De technologie is er, die ga je niet meer wegkrijgen. Je kan kiezen of je de werkelijkheid negeert of reguleert. De overheid krijg je misschien nog zo gek dat ze het proberen tegen te houden maar volgens mij is het praktisch onmogelijk. De voordelen zijn zo groot dat bedrijfsleven en consumenten er toch meer verder gaan. Wat dat betreft denk ik inderdaad dat de wereld niet te veranderen is en dat het onvermijdelijk is dat de hele wereld wordt volgehangen met chips en sensoren.
We hebben nu nog de kans om er vorm en richting aan te geven. Als we proberen de boel te blokkeren dan staan we over 10 jaar buiten spel en heeft de markt het zelf geregeld.
[quote[
Dan zijn er de corporaties die verantwoording afleggen aan aandeelhouders(vergaderingen). Niet aan jou. Wat ga jij daaraan sturen? Ga je zoals Jakkeman werken bij een bedrijf dat IOT toepassingen maakt en zo van binnenuit de wereld te beschermen tegen wat je bouwt in de concurrentie tussen jou bedrijf en al die andere? Omdat jouw werkgever blijkbaar moreler handelt dan de rest?
[/quote]
Ja.
Free Software! Ik gebruik al 20 jaar vrijwel uitsluitend Free Software en draag daar ook aan bij. 20 jaar geleden was Windows het enige OS dat telde, tegenwoordig zijn er meerder grote OS'en en bijna allemaal maken ze gebruik van Free en Open Source software. Ik weet wel een beetje wat het is om tegen de stroom in te zwemmen en te proberen de wereld te veranderen.
Wat is je suggestie? Ik mok en klaag? Ik zou beter mijn mond kunnen houden en klakkeloos accepteren wat komen gaat want ik kan er toch niets aan doen? Go with the flow! Denk niet! Koop! Consumeer! Doe mee, en pretendeer invloed te kunnen uitoefenen!
Mijn suggestie is dat je helpt met nadenken over hoe we van de voordelen van IoT kunnen profiteren zonder de nadelen. Leer programmeren. Koop een soldeerbout. Schrijf een protocol.
De wereld is lui en gemakzuchtig. Daar kun je over klagen maar je kan er ook gebruik van maken. Als jij zorgt dat er goede software beschikbaar is dan zullen bedrijven die maar wat graag gebruiken, dat is goedkoper dan zelf iets in elkaar draaien.
[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 18:42]