OnePlus geeft mensen die usb-c-kabels hebben gekocht geld terug

Fabrikant OnePlus geeft klanten die een usb-c-kabel hebben gekocht hun geld terug. De usb-c-kabel van OnePlus voldoet niet aan de specificaties van usb-c 1.1, waardoor adapters en elektronica beschadigd kunnen raken door gebruik van de kabel.

De kabel is wel veilig te gebruiken in combinatie met de OnePlus 2, claimt de fabrikant. Wie bij OnePlus usb-c-kabels heeft gekocht om te gebruiken met andere apparatuur, kan daarom zijn geld terugkrijgen, maar er is geen refund voor de kabel die de fabrikant in de doos meelevert.

OnePlus heeft de refund opgezet na een melding van Google dat de kabel niet aan de usb-c 1.1-standaard voldoet. Daarvoor heeft de kabel een weerstand van 56kΩ nodig, maar de weerstand is slechts 10kΩ. Daarbij zegt OnePlus dat het pas echt onveilig wordt bij het opladen van bijvoorbeeld een Nexus 5X of 6P met een powerbank zonder mechanisme van zelfregulatie en CE-keurmerk.

De actie om geld terug te geven duurt tot 31 december. Het is onbekend hoeveel OnePlus van deze kabels heeft verkocht. Inmiddels werkt de fabrikant aan kabels die wel aan de specificatie voldoen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

26-11-2015 • 13:16

80

Submitter: JFormsma

Reacties (80)

80
75
58
3
2
0
Wijzig sortering
En weer een standaard waarvan een producent denkt van: ach laat ik er maar vanaf wijken.
Je zou toch zeggen dat al die standaarden niet voor niets worden bedacht, waarom producenten hier toch vaak vanaf wijken is voor mij toch echt een raadsel.
Dat laat zich wel raden; goedkoper.
10k of 56k maakt voor de prijs niet uit, dus de reden is zeker niet dat het goedkoper is zoals hier volop beweerd wordt.
5V:10k= 0,5A
5v:56K=0,1A

is wel degerlijk een verschil, vooral omdat er dan een hoger ampere word geleverd dan aangeraden
Helaas, u zit er naast.

De weerstand wordt niet gebruikt om over op te laden (het is geen serieweerstand).
De weerstand wordt gebruikt om te detecteren of er een grotere laadstroom kan worden gebruikt of niet (hij zit tussen andere pinnen dan de de pinnen van de laadstroom)

Bij 56k gaat de lader uit van de standaard specs van USB-A (2,4A bij 5V) en een weerstand van 10k gaat USB-C ervanuit dat er een hogere stroom geleverd kan worden.
Misschien niet goedkoper te produceren, maar gezien het de standaard niet is, zijn de kabels wellicht goedkoop opgekocht.
De kabel is vrij specifiek voor oneplus gefabriceerd (logo in reliëf in connectors etc, kabel is ook echt in oneplus huisstijl ontworpen) dus ook dat is het niet. Het is echt een oepsie op de design/productieafdeling geweest.
Je hebt het over de uiteinden, de connectors, maar de draad zelf kan hier ook aan bijdragen en die kan ergens anders vandaan gehaald zijn (denk: grote rollen kabel die door Oneplus bijgeknipt en van connectors voorzien worden).

Bovendien zijn de connectors wel door Oneplus ontworpen, maar mogelijk zijn die ook gewoon zo te bestellen met eigen ontwerp bij een andere kabelboer, die dus niet kabels levert die aan de standaard voldoen.

Dus designed by Oneplus, maar of de productie en ontwikkeling ook echt helemaal door Oneplus zelf gedaan is, is gewoon niet te bepalen.
Sterker nog, die productie is extern gedaan - dit ga je gewoon niet in-house doen; niet als je zo klein bent als OP.
Natuurlijk zijn hier ergens externe leveranciers bij betrokken (zeker voor de kabel) maar die terminator (dat weerstandje) zit juist in de connector, niet in de draad zoals deze van de 100meter haspel afkomt. Die waarde zal toch echt door Oneplus zelf gespecificeerd moeten zijn in hun ontwerp, en daar heeft dus echt iemand gewoon niet nagedacht of deze waarde (die wel correct zou zijn in bepaalde andere kabels) ook in deze kabel correct zou zijn. Dat is geen kostenoverweging; of je nu een 10k of een 56k weerstandje bestelt, dat zal in prijs weinig tot niets uitmaken, wat er toe doet is de tolerantie (maximale afwijking van de opgegeven waarde), de package/form factor, en het materiaaltype - als die drie gelijk zijn zit je met 10k en 56k eigenlijk nooit met een echt prijsverschil.
Niets van wat je aanhaalt is in deze relevant, sorry.
Ach het laat voor mij zien dat je met china heel goed moet uitkijken met specs en dat schijnbnaar nu ook een grotere fabrikant het niet zo nauw neemt.
Het besef van kwaliteiten en standaarden is daar bij vele nog niet doorgedrongen. Het is verkopen en acht we zien wel.

Kijk ik naar aliexpress dat zie je tig voorbeelden van opgeklopte specs die kant nog wal raken. Het is gewoon de mentaliteit daar.
Het is zeker wel goedkoper, de weerstand kost hetzelfde maar al zou je er een 56k weerstand in plaatsen gaat de stroom omlaag en wordt de laadsnelheid dus langer. om te voldoen aan de standaard van 10k is meer en dikker materiaal nodig wat de kosten verhoogd, door een 10k weerstand in een kabel te zetten die de hoge stromen eigenlijk niet kan verwerken heb je dus wel degelijk een goedkoperen kabel voor deze laadsnelheid.
Het is was zeker goedkoper, en OnePlus gaat claims aan hun broek krijgen als ze hier niet op ingrijpen.
Ze hebben te scherp gespeeld hier en dat wordt nu duurkoop.
Hun reactie spreekt dat ze weten dat dit issue snel oplossen in hun eigen belang is, OnePlus is nog niet een van de merken die toch wel gekocht worden.
Of ze ook zo gereageerd zouden hebben als ze 10x groter waren dan nu is een interessante vraag, maar dat neemt niet weg dat ik vind dat ze nu de juiste keuze gemaakt hebben.
Het ingrijpen is dus simpelweg refunden. Voor de oneplus-2-meegeleverde kabel geldt dit natuurlijk niet. De kabel doet het namelijk wél voortreffelijk met elkaar in combinatie.
Zie nu helaas niet meer in wat voor een claim ze aan hun broek kunnen krijgen op dit gebied.

Ikzelf ben tevreden met oneplus, maar dit soort "geintjes" hebben ze al echt vaak uitgehaald en weet zeker dat ze dit niet meer zovaak als t eerste jaar kunnen doen. Liever gewoon helemaal niet...

*
Overigens geldt de "refund-actie" óók voor de usb-c adapter , het kleine dongeltje: micro-usb-poort naar usb-c-connector.
Alleen, als de kabel niet voldoet aan de spec en je bijvoorbeeld je nieuwe Nexus ermee gaat laden en er ontstaat schade aan die Nexus. Wie gaat die schade vergoeden?
Volgens mij ontstaat er alleen schade aan de lader. De Nexus gaat meer stroom vragen dan de lader kan leveren. Die raakt oververhit.
Met mogelijkheden tot brand ( niet waarschijnlijk ) maar toch.
Door dit bericht van oneplus denk ik dat ze zich hiermee ook direct indekken.

Ook al is er geen aankondiging bij een officieel meldpunt (zou eigenlijk wel moeten zijn... Wereldwijd, of mis ik toevallig iets?) zal Oneplus zich simpelweg beroepen op het "er alles aan hebben gedaan" door een announcement op hun forum te zetten, alsmede een re-fund actie.
Wat zou je als gebruiker NU nog kunnen doen? Behalve bewijzen dat er een ongeval in het verleden heeft plaats gevonden?

In hoeverre is een bedrijf ook "verantwoordelijk/aansprekbaar" (of hoe je dat juridisch ook maar noemt) als ze bepaalde standaarden gebruiken? Volgens mij is het nog steeds een usb-c poort/aansluiting. Maar gewoon een hele slechte (en ze zijn vast niet de enige).

Soms is het lastig om consumenten bepaalde kennis en verantwoordelijkheid op te leggen. Anderszijds heb ook weer geen zin om een heel boekwerk van labels, logo's en handleidingen bij elke kabel te verkrijgen, puur omdat bedrijven bang te zijn voor claims.

Concluderend kan ik wel zeggen dat dit een prima oplossing is. Liefst had ik ook een extra (revised)kabeltje bij mn OP2 gehad maar ben al blij dat mn adaptertje wordt gerefund.

[Reactie gewijzigd door StWesleyT op 30 juli 2024 21:56]

Onzin, het is niet goedkoper maar ze hebben de specificaties onjuist gelezen...

Een kabel van USB-C naar USB-C connector hoeft geen weerstand, want 10Kohm in de lader geeft aan dat deze 3.0A kan geven. Bij beperkte laad capaciteit bevat deze een 56Kohm weerstand.
Maar, stel dat je USB-C naar b.v. USB-micro-b kabel hebt dan bevat de oude lader met micro-b connector geen weerstand, en moet de kabel die 56Kohm bevatten.

[Reactie gewijzigd door djexplo op 30 juli 2024 21:56]

Het opladen zal niet via die 10kOhm gaan want 3,0A x 10kOhm = 30.000 Volt en de weerstand verstookt dan 90.000 Watt.
Of misschien zit die tussen de signaallijnen en niet in serie met de voeding?

Lijkt me logisch dat er geen 10K in de voedingslijn zit.
Het wordt inderdaad gebruikt voor detectie.
Je bent je bewust dat bijna alle huidige USB-C type kabels niet voldoen aan de specs? Dan kan je je gaan afvragen waar dat mis is gegaan... bij de fabrikanten, of in de communicatie?
Nee want ik heb nooit alle USB-C kabels kunnen testen, dus dit is nogal een retorische vraag.
Als USB-C kabel producent moet je je toch minstens houden aan de standaard.

Maar goed het is net als bij schoenen, ik heb als ze m'n voeten meten 42,5 maar in de kast heb ik van maat 41 tm maat 44,5 die ik allemaal pas. Alles en iedereen wijkt af van de standaard.
Geen retorische vraag, maar dacht dat het nieuws ook hier was langsgekomen... maar was bij de buren.

http://nl.hardware.info/n...oldoen-niet-aan-standaard

gevolgd door

http://nl.hardware.info/n...e-c-kabels-van-oneplus-af

Heel veel kabels voldoen niet aan de eisen. Ja het is slecht dat ze dat niet doen, maar dit is een zeer goede oplossing waar men, voor de verandering, eens niet maanden aan moet trekken voor een reactie of compensatie.

Als zoveel mensen het "fout" doen, kan je je afvragen waar de communicatie slecht is ;)

EDIT:
zoals in het artikel staat, gaat het pas mis als een apparaat niet zelf-regulerend is, EN er niet aan het CE-keurmerk wordt voldaan. Het is niet dat alles zomaar in brand vliegt hierdoor. Gewoon een verkeerde weerstand. Wel apart nog altijd dat heel veel fabrikanten de verkeerde weerstand hebben gebruikt.

[Reactie gewijzigd door Waah op 30 juli 2024 21:56]

Je bent je bewust dat bijna alle huidige USB-C type kabels niet voldoen aan de specs? Dan kan je je gaan afvragen waar dat mis is gegaan... bij de fabrikanten, of in de communicatie?
Je moet dan ook nooit direct achter een nieuwe standaard aan lopen. Beter is het om een versie of twee te wachten. Kan je gelijk even kijken of er wel toekomst zit in de standaard.
Tenzij je graag voorop wilt lopen, omdat je daarmee opvalt.
Zou me niets verbazen als een chinese fabrikant van die kabels wat heeft willen bezuinigen en dat OnePlus er geen hand in heeft gehad.

Verder wel absurd dat ze niet alle kabels terugnemen. Je kan natuurlijk niet bij gaan houden welke kabel bij welk apparaat hoort. Het is niet voor niets een standaard. Vroeg of laat steek je die kabel in een ander apparaat en dan is het poef..
Oneplus heeft een platte, rode USB kabel. Opvallender krijg je ze niet, dus deze verwarren voor een Samsung oplader zie ik niet zo snel gebeuren.
Nee, maar iemand die er niet mee vertrouwd is kan wel in de fout gaan.
Gebeurt inderdaad wel vaker dat een zo'n Chinese toko zich niet aan de geleverde specs houdt. Gebeurt meer dan eens dat er ergens een verkeerd weerstandje ingeprut is.
Ik benoem niet specifiek OnePlus maar 'een producent' dit kan dus ook een 'chinees' zijn.
Of ze hebben opdracht gegeven aan een ander bedrijf om kabels voor hun te maken. De vraag is dan of je zelf de kabels die je ergens anders besteld nog eens uitgebreid gaat testen of deze volledig aan de standaard voldoen.

De grootste reden om er van af te wijken zal geld zijn. Een fabriek heeft nog miljoenen 10k weerstanden liggen voor een prikkie, of ze moeten 56k weerstanden aanschaffen die iedereen nu wil voor die kabels en dus een stuk duurder zijn. Inkoper: werkt de kabel ook met 10k? Kabelontwerper: ja hoor, data gaat er nog net zo snel over. Manager: koop die batch van 10k (dan heb ik mooi geld verdient voor mijn bonus)
USB C kabels zijn schijnbaar best gevoelig voor de standaarden en er zijn al blogs beschikbaar met lijsten van kabels die wel of niet goed zijn...
Als ik het me goed herinner zijn er van alle geteste kabels maar 4 die daadwerkelijk aan de standaard voldoen.

OnePlus heeft in ieder geval de ballen om een, kennelijk veel gemaakte, fout toe te geven en bied zelf geld terug aan.
Waar zijn al die andere, ook grote, fabrikanten dan? Die zwijgen en steken hun kop in het zand. Dat is mijns inziens veel kwalijker!
Wat extra info: https://forums.oneplus.ne...cable-discussions.412344/
Zoals te zien is gaat het vooral om de combinatie met laders / powerbanks die geen CE, CCC or UL certificaat hebben (ik denk dat je met "goede" kabels dan ook tegen ongewenste problemen aanloopt).
Anoniem: 583079 @CaDje26 november 2015 14:02
Nee, er is een probleem met de kabels omdat ze niet correct volgens de USB power delivery spec aangeven hoeveel ampère ze kunnen leveren. Het probleem is net dat een lader die volgens de USB Power Delivery norm wil opereren, niet de correcte informatie krijgt om te weten hoeveel stroom hij mag leveren.

Dit heeft helemaal niets te maken met CE, CCC UL of wat dan ook. CE is niet eens een certificaat: het is een verklaring van de fabrikant.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 30 juli 2024 21:56]

De hoeveelheid stroom die wordt geleverd, wordt bepaald door het ontvangende apparaat. Het gaat mis wanneer die meer vraagt dan lader kan leveren. Eventueel smelt de kabel, maar waarschijnlijk raakt de lader eerder oververhit.
Het is het Ohm teken (weerstand) de kabel heeft maar 10 weerstand inplaats van 56 ohm Hoe meer weerstand hoe warmer de kabel wordt? Dit houd in dat deze kabel dus teveel stroom door laat als het ware. Lijkt mij dus dat het aantal ampere/volts? te hoog is wat geleverd wordt aan het apperaat?
De weerstand die in zo'n kabel aanwezig is (56 kΩ volgens de standaard) dient om aan de lader te signaleren: deze kabel kan 3A laden aan 5V.
De stroom die je gebruikt om op te laden gaat NIET door die weerstand: de enige rol die zo'n weerstand speelt is om aan te geven aan de apparatuur wat de veilige limieten zijn, elektrisch gezien heeft die weerstand geen functie.

Dat kan je eigenlijk ook makkelijk bedenken: mocht het laadpad een weerstand van zelfs nog maar 10 Ω zijn en je jaagt daar 1A door, dan heb je een spanningsval van 10V over de kabel of een vermogensverlies van 10W (om een idee te geven: een gloeilamp verstookt 25W aan warmte). Je USB-telefoon zal aan 5V gevoed worden, aan 1A heb je dus 5W voeding overgebracht, maar je speelt 10W kwijt aan zo'n flut-kabel.
Bij 10kΩ of 56kΩ zou het al helemaal lachwekkend inefficiënt zijn (spanningsval van kilovolten over de kabel, niet iets wat je zomaar in huis wilt hebben).
Realistischer gezegd: de weerstand van USB-kabels is eerder in de buurt van 0.1Ω per meter kabel volgens http://goughlui.com/2014/...t-might-be-charging-slow/. Je verliest dan geen 10V (of 10W) over zo'n kabel), maar eerder 0.1V of 0.1W per meter kabel (opnieuw voor 5W effectief vermogen aan je telefoon).

Het probleem bij USB-C hier is dat als je een kabel USB-C <-> USB-C hebt, dan heb je een communicatielijn specifiek zodat beide kanten kunnen afspreken wat ze ondersteunen qua opladen.
Heb je echter een USB-C <-> USB-A kabel (zoals de meeste kabels), dan is die lijn niet verbonden omdat USB-A geen pinnetje daarvoor heeft.
Binnen USB hebben ze dan weerstanden afgesproken die bij op die lijn staan (in pull-up of pull-down) zodat je USB-C-apparaat kan bepalen wat veilig is.
Maar bij OnePlus hebben ze die afspraken verkeerd gelezen (ofwel zijn de afspraken niet duidelijk genoeg opgesteld geweest) en dus zorgen die kabels ervoor dat die apparaten 3A@5V vragen van de lader.
Maar een el-cheapo Chinese lader kan dat waarschijnlijk niet aan en dan heb je risico op kortsluiting, brand, kortsluitingen en beschadiging van je toestel.

Hoe die weerstand wél geschakeld staat, staat bv. op http://www.androidauthori...and-3-1-explained-656552/.
Anoniem: 583079 @pegagus26 november 2015 15:49
Nee, de hoeveelheid stroom die wordt geleverd wordt, wordt volgens de USB power delivery standaard, wanneer beide kabeleinden USB-C zijn, eigenlijk "onderhandeld" tussen de twee verbonden apparaten. Het leverende apparaat kan zelfs zijn rol switchen met het ontvangende apparaat (!).

Er zijn ook allerlei bepalingen over hoe toestellen, verbonden door een kabel die een USB-C connector heeft en een USB-A of -B connector, stroom kunnen uitwisselen. Ik denk dat dit hier aan de orde is: aan de USB-C kant van de connector zou een stroom-vragend toestel kunnen denken dat er 3A kan geleverd worden, terwijl aan de andere kant (de USB-A kant) dat niet noodzakelijk het geval is.
Dat is dan toch geen "nee". Goed, je legt het beter uit, maar het probleem blijft dat 3A gevraagd wordt terwijl maar 0,5 of 1A veilig geleverd kan worden. Als dan de lader geen beveiliging heeft tegen kortsluiting of oververhitting, gaat het mis.
Wat een klucht bedrijf, eerst iets maken, dan verkopen, en dan zien we wel of het werkt. Is er geen test fase meer?

Tis uiteindelijk de zot dat het koopt e |:(
Er staat toch duidelijk dat het wel werkt met de OnePlus??
Moet met alles werken anders moesten ze maar een eigen type aansluiting uitvinden
Ik gebruik min kabels voor alles. Mijn telefoon, gopro, garmin, etc als ik voor alles een andere kabel moet nemen ...
USB c maken dat niet op standaard USB c werk. Flink. Moet wel zeggen niet veel bedrijven kunnen iets standaard maken dat niet op standaard werkt

[Reactie gewijzigd door Tr1pke op 30 juli 2024 21:56]

Dus moeten ze maar even elk USB-C aparaat in de wereld gaan aanschaffen om te zien of hun kabeltje op alles werkt?
Niet allemaal. Wss hebben ze er geen enkel getest. Hoe doen de kabel verkopers het dan? Hebben die ook alles staan om te testen? :-)
dus haal je je eigen verhaal weer onderuit....

eerst stel je '' moet met alles werken '', en dan '' kan niet met alles getest worden ''.... maar ondertussen wel moord en brand schreeuwen. :)

en zoals in het artikel aangegeven, werkt de kabel prima onder normale omstandigheden, juist de uitzonderingen kunnen mogelijk voor problemen zorgen.
Jij hebt de test van die Google medewerker niet gelezen zeker? 80% van de geteste kabels voldoet niet aan de standaard!
Nou kan je blaffen naar OnePlus, maar zij zijn de enige die tekst, uitleg en geld terug geven.
Anoniem: 366402 @Tr1pke26 november 2015 13:37
Tja, hoe ver moet je gaan met testen?
Normaliter mag je er vanuit gaan dat het producerende bedrijf de kwaliteit van hun productie bewaakt, je kunt moeilijk elk item in elke batch die je aangeleverd krijgt op elk aspect controleren, worden anders wel hele dure kabeltjes.

Normaliter is het testen van het design, en de proef-batch voldoende.
Kabel insteken en wachten , wachten kunnen ze toch goed? Kijk maar naar hun updates.
Jij hebt geen OnePlus of wel? Alsof Samsung, LG of HTC een sneller en beter update beleid hebben.
Heb er 3 gehad. Nu Nexus 6
Je weet dat het gros van de usb-c kabels (en nog wel meer kabels) niet aan de juiste specificaties voldoen.

Ik wil het niet goed praten maar oneplus is volgens mij op dit moment de enige fabrikant die er daadwerkelijk iets aan doet.
Zoals in het artikel staat aangegeven, werkt het artikel wel voor het product van OnePlus zelf, echter als men de kabel gebruikt in uitzonderlijke situaties (apparaat dat veel meer stroom trekt met een adapter zonder zelfregulatie)
Het probleem zit niet "in een adapter zonder zelfregulatie". Het probleem is net dat de adapter niet de juiste informatie krijgt van de kabel over hoeveel stroom hij mag leveren (cf. de USB Power Delivery standaarden)!
Goed dat ze hier direct op reageren, OnePlus kan zich imho nog niet kan permiteren dat dit soort fouten eerst breed uitgemeten moeten worden voor er wat aan gedaan wordt.
En vergoeden ze ook meteen de beschadigde adapters en elektronica?
Wettelijk gezien zijn ze daartoe verplicht, als je kan aantonen dat hun kabels de oorzaak zijn.
Ik neem aan dat de weerstand van de kabel zelf nagenoeg 0 Ohm is. Dus gaat dit over de weerstand tussen bepaalde contacten voor laadspecificaties?
Anoniem: 424445 26 november 2015 14:37
Enkele dagen geleden is er via google een test verschenen waar uit blijkt dat 80% van deze soort kabel verkocht word via Amazon niet deugde ,daar word ook aangeduid welke wel door de test komen .dit is blijkbaar het eerste bedrijf ( oneplus) die zijn verantwoordelijk opneemt dus persoonlijk vind ik dit een goede zaak .anderzijds hoeveel personen hier op het forum geeft ooit iets
gekocht bij de site mini in de box gans deze site stinkt van kopies en gevaarlijk spul
Hoewel slechte kabels leveren niet goed te praten valt, is het wel goed dat ze hierop actie ondernemen. Het zou vele andere bedrijven sieren dat ook te doen als de specificaties niet kloppen.

Helaas speelt dit probleem niet alleen bij USB Type-C. Ook bij andere kabels merk je duidelijk verschil in kwaliteit (oplaadsnelheid, doorvoersnelheid bij data) zonder dat dit duidelijk wordt door de specificaties.

Daarnaast speelt dit probleem ook bij netwerkkabels. De aanduiding cat5/cat6 is weinig waard als je ziet hoeveel netwerkkabels niet aan de eisen voldoen: Pas op voor slechte/inferieure Cat5e/6 netwerkkabels

Ik hoor mensen al roepen dat de overheid moet ingrijpen, maar zolang consumenten niet kritisch genoeg zijn, heeft dat weinig zin.
Vroeger kocht ik een dumbphone en daar zat 1 lader bij die het tot in de eeuwigheid uitstekend blijft doen.

Tegenwoordig is het goed kunnen laden van een smartphone heel bijzonder.

Drie smartphones van verschillende merken en zo'n 15 kabels en laders verder weet ik dat driekwart van wat verkocht wordt kant en klare rommel is.

Het spul is incompatible, levert niet de beloofde stroom, legt voortijdig het loodje of - laatste ervaring met een USB-C kabel - doet het helemaal niet.

Daar zou eens wat aan gedaan moeten worden.
Even voor de duidelijkheid; ik neem aan dat de standaard geleverde kabel wel in orde is voor alle OnePlus toestellen?
De standaard meegeleverde kabel is goed voor meegeleverd (Oneplus) toestel. Daar houdt t ook soort van bij op.
De kabel werkt dus (waarschijnlijk) slecht bij andere opladers/toestellen.

(Edit: usb-c)
Ja hoor :). Daar is niks mis mee. Check het keurmerk even op de lader. Als het goed is, staat daar een CE keurmerk op.
De kabel is wel veilig te gebruiken in combinatie met de OnePlus 2, claimt de fabrikant.
Bron: https://forums.oneplus.ne...cable-discussions.412344/

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 30 juli 2024 21:56]

Het CE keurmerk garandeert helemaal niks: het is een verklaring van de fabrikant dat het item aan alle "CE-directieven" voldoet. OnePlus verklaarde ook dat de kabel aan de USB normen voldeed (door hem USB-C te noemen), en dat garandeerde ook niks...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.