Nieuwe ThinkPad Yoga vanaf november beschikbaar

Lenovo introduceert zijn twee nieuwe ThinkPad Yoga's en nieuwe ThinkCentre M900 Tiny woensdag op de IFA. De ThinkPad Yoga 260 is vanaf november beschikbaar. De Yoga 460 en het ThinkCentre komen vanaf februari 2016 op de Europese markt.

Dat meldt Lenovo in een persbericht. De ThinkPad Yoga 260 is een 12,5" convertible. De Yoga 260 is vanaf november verkrijgbaar met een Intel Core i5- of i7-processor met geïntegreerde Intel Graphics die een scherm van 1366x768 pixels aanstuurt of een fhd-scherm van 1920x1080 pixels. De maximale hoeveelheid ram is 16GB ddr4 en de grootste ssd die meegeleverd kan worden, is 512GB. Volgens de fabrikant moet de accu tot tien uur meegaan. De convertible weegt minimaal 1,3kg en is verkrijgbaar met zowel Windows 10 als Windows 7. De 260 gaat exclusief btw 979 euro kosten.

De vanaf februari verkrijgbare goedkopere Yoga 460 wordt alleen met Windows 10 geleverd en kan eventueel worden uitgerust met een Nvidia GeForce 940M-gpu. De 460 krijgt maximaal 8GB ddr3 geheugen mee en een ssd tot 256GB. De accu zou ook tot tien uur mee moeten gaan. Het beeldscherm is verkrijgbaar in drie verschillende types, waaronder een matte variant van 1920x1080 en een glimmende 2560x1440-variant. De 460 is iets zwaarder dan zijn duurdere broertje en weegt minimaal 1,8kg. Voor de 460 moet 839 euro exclusief btw neergeteld worden.

De all-in-one ThinkCentre M900 Tiny is in verschillende configuraties verkrijgbaar en zal 450 euro exclusief btw gaan kosten.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

02-09-2015 • 11:45

38 Linkedin

Reacties (38)

38
31
20
0
0
0
Wijzig sortering
Het is echt schandalig dat ze voor de 260 ca. € 1.200 durven te vragen, terwijl er dan een 1366 * 768 display in zit. Ongelooflijk en onbegrijpelijk. Zelfs tablet van € 350 hebben tegenwoordig al een full hd scherm.
Zelfs tablet van € 350 hebben tegenwoordig al een full hd scherm.
En die zijn ook te krijgen met een i7, tot 16GB RAM en 512GB SSD?

Natuurlijk heb je gelijk dat de prijsstelling tov de resolutie misschien niet realistisch is maar vergeet even niet dat we het over CPU's hebben van $300+ tray-inkoop.
I7, 16GB en 512 ssd zal je ook niet krijgen voor 979 euro hoor :-)

Er staat in het origineel artikel "starting at 979" , dus mag je voor die duurste wel iets verwachten van 2000 of duurder voor die specs dat je nu zegt.
Je kan ook een versie krijgen met een 1080 display dus aan jouw de keus wat je wilt. En nog daar boven op met de extra docking station kan je een 4K display aansturen.
De spec's van de yoga's zijn die van een volwaardig laptop en niet van een tablet en daar is de prijs ook op gebaseerd.
Niet iedereen heeft een stroom vretende 1920x1080 display nodig als ze het vaak in combinatie met een docking station gebruiken en liever wat meer batterij duur hebben onderweg dan een mooie youtube video.
Zit er niet mee en laat hem liggen. Als Lenovo en anderen winkeldochters overhouden produren ze vlot iets dat de wensen van de consument meer benadert.
Heeft er iemand een andere source van dit artikel?

Ik zou graag willen weten of het met skylake processors uitkomt of niet.

EDIT gevonden: De 260 heeft skylake aan boord : http://news.lenovo.com/im...%20260%20Spec%20Sheet.pdf

Spijtig genoeg geen USB-C connectors, geen USB 3.1 en geen intel real-sense (daardoor heb je ook geen windows 10 Hello functie)
http://windows.microsoft..../getstarted-what-is-hello

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 2 september 2015 12:19]

Ik zal maar vriendelijk blijven op deze trol...

Ik heb niet gezegd dat het essentieel is om te kunnen werken.
Maar het is wel veel gemakkelijker en aangenamer dan paswoorden overal invullen en het werkt ook sneller en veiliger om je paswoorden in te vullen.
bovendien werkt het ook voor websites, geen username of paswoorden meer nodig want windows ziet wie er echt voor de pc zit.
Ergens is het zeer aangenaam van je niet 50 keer moeten usernames en paswoorden in te vullen op een avond .

Het is een technologie die belangrijk is bij windows 10 ervaring.

Inderdaad je kan zonder windows hello, maar dat kan je voor alle technologie zeggen...
Ik heb mn twijfels bij heel windows 10. Ik dacht dat het privacy geneuzel een beetje overroepen was, maar blijkbaar is het wel echt een probleem.
Zelfs al zet je alles uit , dan nog stuurt die keystrokes enz door naar MS. De adressen blokkeren in je hosts file is ook al niet meer voldoende.

Dan ga je je toch afvragen wat hun motieven zijn zijn. Maar ja het is gratis dus iedereen gaat maar mee.
Ik had ook al alles uitgezet tijdens de installatie , maar blijkbaar is dit dus nog niet voldoende. Vind ik op zich wel verontrustend.
Als ze zo verder gaan moet ik echt 1 pc met windows gebruiken voor applicaties die niet aan internet verbonden mag worden. 1 Pc met openbsd om te kunnen internetten en een console om te kunnen gamen aangezien ik mijn windows pc niet meer aan het internet mag.
En hij is nog eens niet bepaald dun ook :X
Zie niet in hoe je dit type convertible dun kunt maken. Je moet een voldoende grote basis hebben met voldoende gewicht wanneer je hem als laptop wenst te gebruiken.
Dat is nou juist het punt, de Yoga-lijn staat bekend om dit type convertible. Dat het niet de slankste in zijn soort is, is duidelijk te zien.

Mijn interesse gaat uit naar dat kleine apparaatje de Thinkcentre Tiny wel aan de dure prijs kaartje maar volgens mij ideaal als htpc, dvb dongeltje en kodi.
Er zijn genoeg mensen die geen ultra-hires screen willen, maar wel snelle cpu/ram/ssd/etc. Niet iedereen is grafisch ontwerper he...
Na dit nieuws en de reacties voor mij absoluut geen reden om mijn huidige yoga 2 pro van de hand te doen :) :)
Wow, dacht even dat die ThinkCentre een nieuwe Onelink Dock was.
Ik begrijp die prijsstelling niet. Had verwacht dat ze ergens rond de 650 of zo zouden beginnen, maar dit is wel erg duur. Of de build kwaliteit van deze moet extreem hoog zijn?
Zie ik nu toch weer een (zeer welkom) Wacom pennetje bij de Thinkpad liggen?

Ik begreep de prijzen van thinkpads ook nooit, tot ik ze ging gebruiken. Zelfs als je je best doet niet stuk te krijgen. Ik ben er een keer op gaan staan, niks aan het handje.

Over de 'rootkit': volgens mij was Sony de eerste (ik weet wel dat dat om een hele ander functionaliteit ging, maar intentie en effect waren vergelijkbaar) en ik vind dat Lenovo er uiteindelijk veel netter mee om is gegaan als toentertijd Sony
Er is nooit een rootkit geweest. Dit is een foutieve benaming voor functionaliteit die in elke recente Windows installatie zit en waar elke fabrikant gebruik van kan maken. Dat Lenovo dit gebruikt heeft om gebruikers te vragen een niet essentieel stuk software te installeren (ipv drivers te installeren, waarvoor het bedoeld is) betekend niet dat het ineens een rootkit van Lenovo is.

Is Lenovo in de fout gegaan? Ja, bij een beperkt aantal modellen uit de consumer reeksen. Is Lenovo de enige fabrikant die in de fout gaat? Neen, zeker niet.
Ah, de apologist. Blokker, je blijft me teleurstellen met het opnemen voor deze walgelijke praktijken.

Het is niet beperkt tot een 'aantal modellen', het waren er meer dan genoeg. En Lenovo is misschien niet de enige, maar wel een van de weinige, die expres en meerdermaals malware meelevert. Ja, malware, gebruik ook maar even het juiste woord. Er zijn GENOEG alternatieve manufacturers die GEEN malware meeleveren.

Jouw "maar hij deed het ook!!1" drogreden werkt gewoon niet.

Bewerk: Mijn comment is gewoon ontopic. Ik snap dat dit een onderbuikdraadje is maar je kan prima de juiste knop indrukken volgens de regels.

Blokker is feitelijk incorrect met zijn stelling, dat heb ik geaddresseerd. Simpel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 406468 op 2 september 2015 17:03]

De vraag is of dat Lenovo er zelf van op de hoogte was.
Maar opzich nu peanuts met de komst van Windows 10 , die gewoon ondanks je alles uitzet voor je privacy , alsnog alles doorstuurt naar MS.
Anoniem: 406468
@Benne2 september 2015 17:02
Lenovo was er degelijk van op de hoogte. Zoek maar eens op Superfish en de BIOS hack die ze uitgevoerd hebben, beiden zijn zeer bewust meegeleverd. Als het bij één accident gebleven was, prima, kan gebeuren, maar beide keren - en er zijn meerdere die ik niet bij naam kan noemen - hebben ze bewust de consument genaaid.

Dat wekt blijkbaar heel veel argwaan op onder de apologisten op Tweakers...

En inderdaad, met Windows 10 - en ook de nieuwere updates voor 7 en 8 - is bescherming van privacy sowieso al een stuk moeilijker geworden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 406468 op 2 september 2015 17:02]

Is Lenovo de enige fabrikant die in de fout gaat? Neen, zeker niet.
Dooddoener. ''Zij doen het ook..''
Lenovo heeft nu de naam. Zoals we ook andere bedrijven en personen blijven herinneren aan hun foute gedrag. Een gewaarschuwd mens ...
--edit--
tweakers site doet een beetje vreemd, deze comment stond eerst apart, als hoofdthread en staat nu toch onder die van Aaargh!. Komt ervan als je met de knoppen begint te spelen

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 2 september 2015 12:09]

Is Lenovo de enige fabrikant die in de fout gaat? Neen, zeker niet.
En allemaal zullen ze branden! Okee misschien overdreven, maar ik vind het alleen maar goed dat men herinnerd wordt aan de praktijken van deze fabrikanten.
Ik hoor wat je zegt, maar wat is nu precies het probleem? Vallen er doden, elke keer dat iemand een grapje maakt over 'rare en stomme dingen' die een fabrikant in 't verleden gedaan heeft? Ik geloof 't niet.

Als 't zo'n sterk merk is, who cares wat voor negativiteit er gesproken wordt. Lenovo Webcare misschien, maar bezoekers van deze site? Kom op zeg.
Jeetje, gaan we deze vraag nu krijgen bij elk artikel over Lenovo?
Niet te vertrouwen is niet te vertrouwen. Men zal heel lang nagedragen moeten krijgen dat wij niet vergeten. Laat maar zien dat je het gedrag hebt gebeterd.
Ik vindt dit inderdaad ook een beetje een natrap geven. Lenovo heeft er kennis van en heeft misschien wat laat gereageerd maar het is naar mijn inziens toch goed opgelost. Ik neem aan dat Lenovo niet nogmaals die fout gaat maken want dan lopen er denk ik meer klanten weg en niet alleen op de Ideapad kant. Ik denk dan ook dat het de Think afdeling er last van zal krijgen.
Lenovo heeft er kennis van en heeft misschien wat laat gereageerd maar het is naar mijn inziens toch goed opgelost
Dat is het probleem helemaal niet. Het probleem is dat ze dit überhaupt gedaan hebben, de enige reden dat ze het hebben verwijderd hebben is omdat ze gesnapt zijn.

Dat het idee komt zoiets in te bouwen in je opkomt, dat snap ik. Dat je dan je bek optrekt en het hardop uitspreekt, da's ook tot daar aan toe, maar da's het moment dat het door andere medewerkers afgeschoten had moeten worden. Dit had nooit verder mogen komen dan een dom idee van een of andere stropdas, dit idee had nooit de vergaderkamer mogen verlaten.
Ik neem aan dat Lenovo niet nogmaals die fout gaat maken
Waarom denk je dat ? Dit is niet de eerste keer, wat voor mij indicatie is dat er een institutioneel probleem is bij Lenovo.
Yep. 1 strike an you're out. Lenovo heeft duidelijk gemaakt dat ze niet te vertrouwen zijn, dat is niet meer goed te maken. Ik zal nooit meer iets van Lenovo aanschaffen.
Zelf weten. Ik zou ervoor kiezen om het systeem meteen kaal te herinstalleren zodat ik weet wat er precies op staat. Dat voorkomt ook werk- en opslaggeheugen vretende processen van ongewenste meuk. Ik blijf gecharmeerd van de Lenovo X series die nog duidelijk de IBM roots van de Thinkpadseries verraden. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Daarin is Lenovo niet de enige. Onder Win/nux-nodes gooit voor mij de HP Elitebook series ook hoge ogen.
:)
Zelf weten. Ik zou ervoor kiezen om het systeem meteen kaal te herinstalleren zodat ik weet wat er precies op staat.
Hoe helpt dat als de rootkit in je BIOS zit ?.

Weet jij hoeveel van dit soort dingen Lenovo heeft ingebouwd die nog niet ontdekt zijn ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee