Lenovo introduceert Yoga 700-convertible 11" en 14"

Lenovo heeft donderdag twee Yoga 700 convertibles aangekondigd, een 14" en een 11"-variant. Beide modellen worden geleverd met Windows 10 en een touchscreen met een resolutie van 1920x1080 pixels.

De 11"-variant weegt 1,1 kilogram, is 15,8mm dik en heeft een scherm van 11,6" met een contrastratio van 800:1. Lenovo claimt een accuduur tot zeven uur. De Yoga 700 11" kan geleverd worden met een 128GB ssd en maximaal 8GB gesoldeerd ddr3-geheugen. Het geheel wordt aangestuurd door een Intel Core m5-6Y54-processor met 2 cores en een maximale klokfrequentie van 2,7GHz. In totaal meet de Yoga 700 11" 290x197x15,8mm.

De grotere Yoga 700 14" komt met een Intel Core i5 of i7 en optioneel met een Nvidia Geforce 940M-gpu. Voor opslag bestaat de keuze uit een 128 of 256GB ssd en 8GB ddr3-geheugen. Alle 14"-versies beschikken over bluetooth versie 4.0 en een Lenovo AC Wireless netwerkkaart. De webcam heeft 1 megapixel en het geheel is uitgevoerd met stereospeakers. De buitenmaten zijn 334,9x229,5x18,3mm en de 14"-Yoga weegt 1,6 kilogram. Het geheel is voorzien van twee usb 3.0-poorten en een usb 2.0-poort die ook dienst doet voor het opladen. De convertible bezit verder een micro-hdmi-uitgang, een 4-in-1-kaartlezer en een combinatie-mini-jack voor zowel audio-in als -uit.

De convertibles kunnen in vier verschillende standen neergezet worden: als laptop, als tablet, als 'tent' en in staande vorm, waarbij het scherm naar de gebruiker wijst, terwijl het toetsenbord aan de onderzijde zit. Beide apparaten hebben een toetsenbord met backlight.

Europrijzen zijn op moment van schrijven nog niet duidelijk. De Yoga 700 11" kost 649 dollar en voor de Yoga 700 14" moet vanaf 799 dollar betaald worden. De nieuwe Yoga's moeten vanaf 'eind oktober' beschikbaar zijn, al is vooralsnog alleen de Yoga 700 14" te vinden op de Nederlandse en Belgische Lenovo-site.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

29-10-2015 • 19:36

59 Linkedin

Reacties (59)

59
57
35
1
0
0
Wijzig sortering
Ha-ha :+

Ik snap niet waarom mensen een Core M willen hebben.
Voor dezelfde prijs heb je ook een i3 of soms een i5 met veel betere prestaties.
Intel Atom all over again.
De core M is speciaal bedoeld zodat er minder accu en geen actieve koeling is. Met als doel dat je dat dunne devices kunt ontwerpen. Zoals de Yoga 3 pro en de Macbook.

De yoga die in dit artikel wordt besproken is eigenlijk een Flex die een stuk dikker zijn dan reguliere yoga's. Maar Lenovo stopt met de flex naamgeving.
Voor dezelfde prijs heb je ook een i3 of soms een i5 met veel betere prestaties.
Intel Atom all over again.
De Core M is inderdaad een hele slechte CPU. Het is inderdaad een zuinige Core i5/7 versie, maar qua prestaties verschilt het niet veel met een Atom.
De huidige Core-M wel inderdaad.
De nieuwe Skylake Core-M is echter weer een stuk sneller.
Zoals in de basis Surface Pro 4 zit.
Vergeet de video optimalisaties niet. Kennelijk kunnen die beestjes vloeiend 4K60fps afspelen. Zie ik een atom nog niet doen.
Omdat deze zuiniger is?
Anoniem: 300525
@Gaitie29 oktober 2015 20:28
kan zijn, maar je moet (veel) langer wachten totdat je taak 'klaar' is. Hoeveel zuiniger is het dan? Heeft echt te maken met wat je wil doen met je device.
duurt het zolang dan voor dat een website of word bestand opgeslagen is?
want voor het bewerken van video's is deze laptop natuurlijk niet gemaakt..
Anoniem: 300525
@raro00729 oktober 2015 20:54
nou, voor dit geld verwacht ik wel wat meer dan enkel een word bestand opslaan of een e-mail lezen. We hebben het hier over laptop prijzen inmiddels.

Een beetje spel of wat beeld bewerking zou toch niet teveel gevraagd moeten zijn.
Wel dus. Dit is een kompleet andere categorie. Core M apparaten zijn stil zuinig en licht. Ideaal dus als je veel reist. Dat is ook 1 van de redenen dat ik mijn 15" MBP heb verkocht en een 15" rMBP heb gehaald. Het gewichtsverschil is behoorlijk terwijl de normale niet retina versie een baas van een laptop wat, waar veel zakelijke machines het nakijken door kregen ivm de upgrades die ik er in had gelegd. Uiteindelijke verkocht met 2TB HDD en 512GB SSD icm 16GB Ram. helemaal geen slechte deal.
Ik ben wel geïnteresseerd in core M, core M is geen powerbeest maar zeker krachtig genoeg voor wat ik het zou gebruiken, ik ben ee full time macbook air user, en ben op zoek naar een 11inch windows computertje om op school visual studio te gebruiken... zou normaal voor 11 inch macbook air kiezen maar die is te duur
Anoniem: 426269
@quintenV30 oktober 2015 15:58
Ik ook, Core M is zeker genoeg voor mij. Dat is voor mij persoonlijk Photoshop werk en webdevelopment Ik zag op Notebookcheck http://www.notebookcheck....enchmark-List.2436.0.html dat een Core M processor minstens zo snel is als de processor van mijn vorige laptop (Core i3 2310M) dus i.c.m. 8GB geheugen en een SSD zal het allemaal zekersnel genoeg zijn.

Dus ik zou ook liever de Core M hebben, stil, zuinig en snel genoeg. Maar helaas, ik wil wel minstens een 14" scherm hebben (liever een 15" scherm en normaal tobo of nog liever een 17"). Maar het zal heus ng wel komen, er verschijnt de laatste tijd erg veel leuk spul.
Omdat er dan geen koeling nodig is. Hij is gewoon 100% stil.
Anoniem: 426269
@Limonade29 oktober 2015 23:03
Omdat die fanless is? En zuiniger zoals al gezegd.
+1 voor humor! :)
Lenovo doet het kennelijk zeer goed met hun Yoga lijn gezien de vele modellen die ze uitbrengen.
Persoonlijk zou ik er niet onmiddellijk eentje kopen, voornamelijk vanwege de prijs, maar deze modellen lijken me wel vrij concurrentieel geprijsd. (Dit itt hun recent aangekondigde Yoga 900)
Ik heb zelf de eerste Yoga (oranje met Windows RT) en ik alleen de tablet en laptop stand gebruikt. Nadat zoonlief hem van een kast heeft laten vallen en het touchscreen niet meer werkt, wordt alleen nog de laptop stand gebruitk.
Eigenlijk is het niet wat te zwaar voor een tablet
"USB 2.0 met D/C in" nog nooit van gehoord. Proprietary Lenovo technologie?
Dit zat ook op de yoga 3 pro. Het zorgt ervoor dat de oplaadpoort dienst doet als usb poort wanneer je hem niet gebruikt. De oplader heeft dan de vorm van een male usb connector, en deze plug je in deze speciale usb poort wanneer je je apparaat wil opladen. Best fijn, hoewel ik toch wel benieuwd ben naar de xps 12 vanwege usb-c met thunderbolt 3, dit ontbreekt toch wel op deze lenovo. Daarmee kun je ook je laptop opladen én aansluiten op allerlei randapparatuur, en dit is niet proprietary maar een standaard van intel.
Zeker handig, maar wat gebeurt er als ik de lader z'n output in een USB-poort van een ander apparaat stop?
Je grijpt per ongeluk mis bijvoorbeeld en prikt 'm in je Rpi, of nog mooier je prikt 'm in een 220V naar USB-adapter.
En is het mogelijk om de convertible op te laden via USB op 5 of 9V?
Ik neem aan dat een circuit in de lader checkt of hij daadwerkelijk verbonden is met een ondersteunde USB-poort, maar het blijft een beetje vreemd voelen over USB 2.0.
Het is een USB stekker met een extra nokje eraan plaatje; deze zit ook op de Yoga 3 modellen. Deze past daardoor enkel de USB poort waarop geladen kan worden. Ook met grof geweld gaat deze stekker nergens anders inpassen. Voordeel is dan dat, indien de laptop niet aan de lader hangt, deze poort als gewone USB poort gebruikt kan worden.

Op zich is het een best goed concept waarmee een aansluiting voor de lader ook als USB poort gebruikt kan worden.
Heel tof al deze mooie modellen. Zakelijk gezien ook heel mooi..... maar waarom nou weer niet een ethernetaansluiting? Is er prima in te maken! Zakelijk wil je gewoon PXE boot kunnen gebruiken.
Omdat het ten koste gaat van de dikte lijkt me de meest voor de hand liggende reden. USB > NIC converter is dan misschien nog een uitkomst voor 10 euro:
https://www.conrad.nl/nl/...CFSEGwwodgdEH8Q&WT.srch=1

Geen idee of je dan PXE kan booten trouwens.

En anders is dit niet het type laptop voor je.
Meerdere reden om geen ethernet aansluiting erop te zetten:
- grootte: het past simpelweg niet. Dat moet je met fragiele uitklappende dingetjes werken
- Wifi: De huidige Wifi is meer dan snel genoeg voor 99% van het gebruik, vooral bij consumenten.
- security: Bij bedrijven wil je graag mobiele apparaten gescheiden houden van vast aansluitingen, en op de Wifi een extra stevige firewall zetten.

En je kunt er altijd nog een docking station o.i.d. aanhangen als je écht ethernet nodig hebt.
Waarom zou je dat willen? Je kan dan net zo goed een USB stickie maken en die gebruiken. PXE is leuk en was vroeger toen USB opslag traag en duur was een hele goede oplossing, maar een externe SSD over USB 3.0 geeft een 5 keer zo hoge doorvoer snelheid als een gigabit lijntje en met 3.1 10 maal.

Ik zie dus niet in waarom PXE per se noodzakelijk is bij dit soort apparaten.
In sommigen zakelijke situaties is PXE boot een vereiste. Denk PXE server en clients starten gewoon via PXE boot. Dan ga jij alle clients af....het is bijna grappig :)
Dan nog is dat een kompleet andere klasse van apparaten. Dit zijn portables. PXE boot werkt lastig als je drie honderd meter de deur uit bent.

Dit zijn helemaal geen clients voor dergelijke architecturen. Dus slaat helemaal nergens op om dat er bij te halen. Zulke use cases zijn helemaal niet de doelgroep voor dit spul. Het zijn ultraportables geen lightweight thin clients met een scherm.
Ben het totaal niet met je eens. Wij zijn op zoek naar een ultrabook die de vast pc-kast vervangt. Universeel dockingstation erbij voor alle randapparatuur, maar via docking heb je geen PXE. PXE is overigens gewoon nog een hot item hoor en heb je nodig om simpel en snel je OS uitrol te doen (eventueel inclusief alle randsoftware). Een ethernet poort met zo'n fragiel lipje zou prima zijn. Je gebruikt het in principe maar 1 of 2 keer in zijn laptopleventje. Daarna software distribueren kan gewoon dan wel via LAN in het dock of wifi.
Het is jammer dat ze in dit segment niet meer aan de Enterprise omgevingen denken.
Waarom dan per se een ultrabook? Geef mij überhaupt 1 ultrabook die werkt met een heus dockingstation/port duplicator. Sorry, maar ik zie de use case voor ultrabooks in een desktop omgeving gewoon niet. Koop dan een iets dikker apparaatje waar je wel ethernet op hebt, maar ook gewoon een fatsoenlijke proc.
Ultrabook heeft een prettig gewicht. Handig dus als je collega's veel op pad zijn en maar 1 device krijgen.
De universele usb 3.0 dockingstations werken prima op elke notebook met een USB 3.0 poort. Ik kan zelfs 2 schermen aansluiten en die ook daadwerkelijk los van elkaar gebruiken (uitbreiden ipv clonen).
En wat is een fatsoenlijke proc? Beetje typen en mailen etc hebben wij geen i7 voor nodig. Gross heeft zat aan een i3.
Ja voor type werk is een USB dock wel prima, maar voor video en dergelijke ga je wel vertraging merken als je meer dan 1 scherm op hoge resolutie hebt.

De Core M serie is leuk, maar ze throttlen veel te snel en daarom niet geschikt voor iets wat ook maar een beetje grafische kracht nodig heeft. HD video werkt goed, maar youtube icm flash.... tja. HTML5 player werkt beter.

overigens als het 1 of 2 keer gebruikt gaat worden zo'n PXE boot. Dan kan dat toch ook gewoon via USB of niet? Zo moeilijk is dat nou ook weer niet. J zult toch alle apparaten handmatig aan moeten zetten en de juiste boot opties mee moeten geven.

Volgens mij kan je ook gewoon je image erop laten zetten door lenovo zelf als je er maar voldoende afneemt.
Het gross van enterprises zullen niet meer doen dan typen/mailen/internetten.

Er zijn zat ultrabooks (convertable) met een i3 of i5. Ik heb het niet specifiek alleen over deze Lenovo waarbij ze geen ethernetaansluiting hebben gemaakt.

Ethernet adapter via USB ondersteund geen PXE boot. Sommige merken/modellen hebben wel een bijpassende usb adapter met PXE ondersteuning maar das nog zeer beperkt en werkt dus ook niet op een ander model.

Ookal kan Lenovo dit, ik wil bij reparaties of OS upgrade dit alsnog niet handmatig hoeven doen.

[Reactie gewijzigd door janwillem_v op 30 oktober 2015 13:54]

Snap ik allemaal. Pxe boot over usb is nagenoeg onmogelijk omdat de efi dan drivers voor ieder type netwerk adapter zou moeten hebben ipv alleen de onboard nic. Daarom werkt dat meestal niet.

Echter zie ik geen reden om PXE boot op die manier te gebruiken terwijl je ook een USB stick kan gebruiken met dezelfde functionaliteit die ook nog eens sneller is. Voor 1 of 2 keer maakt dat helemaal niks uit qua tijd. Ja met meerdere apparaten heb je dan ook meerdere sticks nodig, maar of dat nou zoveel kost?
Anoniem: 633773
29 oktober 2015 21:03
Convertible betekent kennelijk gewoon een scharnier dat helemaal achterover kan klappen.
is eindelijk de wifi verbeterd? in de yoga2 is dit een ramp!!!!
Leuk ook vastgesoldeerd geheugen apple praktijken?
Wen er maar aan. Detgelijke apparaten hebben dit volgend jaar en later vrijwel altijd.
Helaas, dat worden dure upgrades voor veel mensen, want minder als 8 gig zou ik niet willen.
Gelukkig zelf nog een mac mini waar het niet vast zit heerlijk om aan te prutsen, binnenkort 2e samsung schijf er in.
Dit ziet er veel beter en goedkoper uit als die macbook air die laatst gereviewed werd. Die zat dik over de 1000 euro en daar kreeg je mindere specs voor, vooral het scherm, wat lachwekkend is.
De Macbook Air is 1050 euro, de goedkoopste 14" Yoga komt wellicht ook in die beurt in €. Je moet het verschil tussen 1920*1080 en 1600*900 nu ook niet overdrijven en de Macbook Air heeft een 25% betere contrastratio. Batterij gaat wellicht dubbel zo lang mee en de SSD is van de allersnelste op de markt. De Macbook Air is van Aluminium en een driehondertal gram lichter.
Kijk, de Macbook Air is een end-of-lifetime laptop met een scherm dat niet top meer is, maar als je hem tegen dit soort producten afzet, blijkt net wèl dat het een mooie laptop blijft voor een prijs die weliswaar hoog maar niet buitensporig is. Verkeerde gelegenheid gekozen om Apple te bashen...
Deze heeft 8gb ram ipv 4. Heeft een touchscreen, wat ook nog eens scherper is. Of het IPS is weet ik niet. En dat voor een paar honderd euro minder! Vind ik een betere deal. Zal me niks verbazen dat je ook minder als 240 (!!!) euro betaald voor een upgrade van 128 naar 256gb ssd, zoals bij de air.

Batterij van deze gaat wel een stuk minder lang mee ja. Ik heb nog nooit 7 uur op een laptop gewerkt zonder een stopcontact te hebben kunnen vinden, maar er zijn vast mensen die wel graag een langere accuduur willen hebben.
Het is een IPS scherm.

Ikzelf heb vorig jaar de macbook air en de lenovo yoga 2 overwogen.

Het is toen de yoga 2 geworden aangezien deze in 256gb uitvoering vs macbook air 256gb uitvoering 400 eu goedkoper is! Daarnaast:
- betere resolutie/scherm
- 8gb i.p.v. 4gb ram
- touchscreen,tent en tablet modus

Daarintegen heeft de macbook air:
- alu behuizing
- veel betere trackpad
En juist dat trackpad is voor mij dus een must. Op de een of andere manier kan ik momenteel enorm slecht omgaan met een trackpad op de gemiddelde windows laptop. High-end dells en HPs zijn goed, maar kost even tijd voordat ik er mee kan werken terwijl het trackpad van een willekeurige macbook altijd werkt.
Waarom moet alles een betere deal zijn? Dit is niet van belang voor de mensen, getuige de verkoopscijfers van macbooks die vele malen hoger liggen dan deze yoga dingen.
De gemiddelde mens is dan ook vrij stupide, en gaat meer af op gevoel, dan op specs. Vriendin van me heeft voor 2k een macbook gekocht maar heeft geen flauw idee wat voor specs ze heeft, en het enige wat ze doet is facebooken en word. Maarja zo'n apple logo is wel heel geil eh.

Mijn lancer is zuiniger, groter, goedkoper en betrouwbaarder als de focus station van mijn buurman. Waarom koopt hij dan een focus en geen lancer? Waarom zou je meer geld uit geven aan een minder product? Omdat mensen stom zijn.

Deze yoga is op alle fronten behalve accuduur beter als de macbook air. Dat de air meer verkoopt doet hier niets aan af. Je hoeft niet zo a la de standaard apple user meteen keihard in de verdediging te schieten hoor.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 30 oktober 2015 09:18]

Ik vind net mensen die alleen maar naar specs kijken stupide. Waar het om gaat is de gebruikservaring (vind ik het toestel prettig werken en doet het wat het voor mij moet doen) en de degelijkheid/betrouwbaarheid.

Alleen maar specs vergelijken: I have been there, I have done that. Maar het leidt tot cijfertjesblindheid en miskopen.

Je hebt blijkbaar een vriendin die slimmer is dan jou: ze heeft door dat ze niet gelukkig wordt van specs. Voor 2K heb je overigens een schitterende Macbook (Pro veronderstel ik) die qua gebruiksplezier onovertroffen is.
Als de voornoemde vriendin 2000 euro uitgeeft om te facebooken en tektstverwerken (en soit: ongetwijfeld ook gewoon browsen, mailen en dat soort zaken) dan kun je toch vraagtekens zetten bij haar "slimheid". Je kunt dan ook gewoon een Macbook Air en een iPhone kopen voor dat geld.
Of nog goedkopere alternatieven als een Chromebook en een Nexus telefoon, dan houd je nog -pak-m-beet- geld over om een mooie tablet te kopen, voor elk apparaat een tas/cover, een fietstas en een fiets om het allemaal in te vervoeren. :+

Anywho: met slimheid heeft het allemaal niets van doen. Als je IQ probeert af te lezen aan de apparaten die iemand gebruikt, ben je eigenlijk gewoon aan het trollen. Mensen hebben nu eenmaal zo hun eigen voorkeur, hun eigen portemonnee, etc. Natúúrlijk is een Rolls Royce beter, comfortabeler en duurder dan een Kia Picanto. Gebruik je de eerste om een brief naar de brievenbus te brengen, dan is dat onlogisch. Net zoals het onlogisch is om met de laatste een wereldreis te maken. Maar is iemand die die wereldreis in de Kia gaat maken per definitie een dom persoon? Of iemand die niet geeft om luxe en er dus geen geld aan wil spenderen?

Niet zo gauw oordelen mensen. Scheelt in je bloeddruk. Hoef je minder snel naar het ziekenhuis, leidt tot een lagere verzekering en wie weet hou je aan het einde van het jaar nog geld over voor een laptop naar keuze. :+

@quantumleapje hieronder: ik richt het aan de deelnemers aan deze thread. Aan jullie beiden dus. Het boeit mij niet "wie er begon", ik ben geen schoolmeester.

[Reactie gewijzigd door Tjolk op 30 oktober 2015 14:09]

Wie is beginnen "oordelen" en mensen "stupide" te noemen? Je had je reactie aan iemand anders moeten richten...
Deze heeft 8gb ram ipv 4
Het is nog wel de vraag of die 8GB ook tegen de genoemde prijzen weggaat. Zijn de prijzen bedoeld voor de instapversies, dan zijn het prijzen, verwacht ik, voor 4GB configuraties. De prijs blijft natuurlijk wel onder die van een Macbook.
Niks bashen. Klopt gewoon wat Ruw ER zegt. Dat scherm in de MBA is simpelweg not done anno 2015. Dan dus beter deze Lenovo nemen.
Wanneer je duidt op de 1600*900 resolutie, en dat de Air een TN paneel heeft, dan heb je wel gelijk. Ten aanzien van energie consuptie is het Apple paneel op twee vlakken iets in het voordeel. Ten eerste natuurlijk de 30 procent minder pixels van het Air paneel, en ten tweede het 15% hogere energieverbruik van IPS ten opzichte van TN. De grotere helderheid moet ergens vandaan komen.

Wil je een laptop of ander mobiel device kopen dan is het een punt van overweging om de resolutie bewust niet te hoog te kiezen omdat dit een groot positief effect heeft op de accuduur. Als je resolutie desondanks te belangrijk vindt, dan zit er weinig anders op dan een apparaat met een dikkere accu en dito behuizing te zoeken. Wil je een hoge resolutie en een dunne laptop? Ga dan verhuizen zodat je reistijd korter wordt ;) .

[Reactie gewijzigd door teacup op 30 oktober 2015 12:24]

Het scherm van de MBA was drie jaar geleden nog één van de betere schermen in een laptop, dus je moet dat nu ook niet overdrijven. Voor de rest is het een prima laptop die op alle andere vlakken wellicht minstens de gelijke of de betere is van deze Lenovo, ondanks het feit dat het een einde-loopbaan model is.
Ik vond dit bashen want Ruw ER grijpt elke gelegenheid aan om Apple producten af te breken, zelfs als er zoals hier, geen enkele aanleiding toe is: dan vindt hij er wel ene, blijkbaar...
De Air heeft een grotere batterij, het is maar wat je uitkomt.

Lenovo website geeft 7 uur aan met de 14 inch.

"**Tot 7 uur batterijduur met de 45 Wh-batterij (volgens Mobilemark 2012)"

http://shop.lenovo.com/nl.../lenovo/yoga/yoga-700-14/
Hahah de humor is goed +1 voor de tent optie :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee