Android Wear-smartwatches werken nu ook met iPhones - update

Android Wear ondersteunt vanaf nu iPhones. De wearables-software werkt met de iPhone 5 en nieuwer, zolang er minimaal iOS 8.2 op draait. De ondersteuning geldt voor de LG Watch Urbane en de Android Wear-horloges van Huawei, Asus en Motorola die binnenkort uitkomen.

Google maakt het nieuws kenbaar via zijn eigen blog. Net als met Android-smartphones is er ondersteuning voor het doorsluizen van notificaties, fitnesstracking, en werkt Google Now-functionaliteit ook door op de smartwatches. Ook zijn de weer- en vertalingsapps overgezet.

Bepaalde functies zijn echter weer afwezig door Apples App Store-voorschriften; zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld niet op een sms reageren met hun smartwatch. Ook is het niet mogelijk om third party apps te installeren op de smartwatch omdat Apple die niet toestaat in de App Store. Omdat Android Wear ook niet mag communiceren met de andere apps op een iPhone, heeft de Apple Watch uiteindelijk nog wel meer functionaliteit dan Android Wear.

Bestaande Android Wear-apparaten, met uitzondering van de LG Watch Urbane, ondersteunen iOS dus niet. Google motiveert de beslissing door te stellen dat gebruikersgemak voorop staat. "Het moet meteen werken, zonder een software-update," stelt Jeff Chang van Googles Android Wear-divisie tegen The Verge. Onduidelijk is of fabrikanten niet zelf gewoon ondersteuning voor iOS kunnen uitbrengen via een update.

Op het moment is er een beperkt aanbod aan wijzerplaten beschikbaar voor iOS, maar Google heeft er wel voor gezorgd dat een selectie overgezet is. Inmiddels is de Android Wear-app in de App Store te vinden. De Huawei Watch, de nieuwe Moto 360 en de Asus ZenWatch 2 die binnenkort op de markt komen, ondersteunen iOS straks ook.

Update, 19:05: 9to5Google meldt dat na een factory reset bestaande Android Wear-smartwatches gewoon werken met iPhones. De site beweert dit getest te hebben met de LG G Watch R en de Moto 360. Mogelijk werken alle Android-smartwatches dus gewoon met iPhones, en niet alleen de bovengenoemde modellen. Ook is een link naar de inmiddels beschikbare iPhone-app toegevoegd.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

31-08-2015 • 18:24

85 Linkedin

Reacties (85)

85
77
60
6
0
0
Wijzig sortering
Zojuist mijn Moto 360 succesvol gepaird met mijn iPhone 6 na een factory reset. Lijkt goed te werken! Aantal Watch faces zijn nog bepekrt, de Android Wear app moet "aan" blijven staan (op de achtergrond), en de Wifi functionaliteit is niet meer aanwezig in het Settings menu. Upside: Google Now werkt!
Bedankt voor het testen!

Blijft de wear app standaard gewoon "aan" of moet je die telkens opnieuw openen?
Blijft gewoon aan, tenzij je 'm echt afsluit. Heb het uiteraard nog niet over een langere periode getest om te kijken hoe stabiel de verbinding blijft ;-)
Bedankt :)
Dat is in ieder geval een mooi begin met Wear op iOS dan. Hopen dat het nog beter wordt.
Moet android wear in de achtergrond blijven runnen? Is dat geen battery drain?
Ik merk niets van een battery drain. Hij draait zachtjes op de achtergrond mee gebruikmakend van Bluetooth 4 LTE, dus het verbruik zou verwaarloosbaar moeten zijn. Batterijgebruik geeft in totaal 6% aan van de afgelopen 24u, maar ik heb dan ook met de app zitten spelen (pairen, watch faces bekijken, de Google iNow instellingen gewijzigd etc.).
Net mijn stof verzamelende LG Watch R een factory reset gegeven. En inderdaad, zoals 9to5Google melde, hij kan pairen met mijn iPhone 5.

Korte test gedaan, Whatsapp notificaties en een inkomende oproep worden (net als met een Android toestel) weergegeven op de Watch R. Mijn ervaring tot nu toe is dat er wel iets meer (1-2 seconden) vertraging in zit, maar dat kan ook aan de reset van de Watch liggen (10 minuten geleden).

Verbinding met de telefoon lijkt ook niet helemaal stabiel te zijn, moest net voor het eerst reconnecten.

[Reactie gewijzigd door Punkwah op 31 augustus 2015 20:31]

Nogal vreemd om een dure telefoon te kopen en dan te besparen op een accessoire zoals een smartwatch. Leuk dat de optie er is maar denk niet dat veel mensen er gebruik van zullen maken.
Je hoeft het niet als besparen te zien. Ik heb sinds de release een apple watch, maar vind de moto 360 tbh een veel en veel mooier apparaat qua uiterlijk.
Heb overigens geen spijt van de watch, maar als de keuze er toen al was geweest had ik die anders gemaakt!
In mijn opzicht biedt het iPhone gebruikers juist meer keuze dan enkel de apple watch. Ik zie graag toekomstige swartwatches die werken ongeacht van het gebruikte telefoon OS.
Nou, op Android kan alles werken. enkel de Apple Watch, omdat Apple ervoor kiest die enkel te doen werken met de iPhone.

Het voordeel van Android is wel meer openheid voor developers: de Pebble kan dus gewoon doen wat ze willen: er zijn al opties om deze te integreren me tde standaard Wear-API, wat toch een serieus voordeel oplevert.

Op iOS is zoiets (momenteel?) echter onmogelijk: het enige dat Apple toestaat is het weergeven van notificaties. Vrij zwak vind ik dat.
En een beetje concurentie zorgt voor verbetering in producten. Dus nu is het: degene die het best met iphones omgaat wint. (Al zal dit meer voor apps gelden)
Ik vind de Apple Watch spuuglelijk, de Moto360 en de LG Watch Urbane vind ik persoonlijk veel mooier. De primaire reden voor mij om geen smartwatch te kopen was het uiterlijk (en heel eerlijk, de tweede reden was de belachelijke prijs van de Apple Watch).

Ik ga wel even wachten waar dit heen gaat en kijken of er meer mogelijkheden komen, maar gelukkig hebben we nu eindelijk meer opties dan alleen de Pebble of de Apple Watch.
Kijk eens na de Hawaï watch of zenwatch dacht van Lg of asus, ze beginnen nu al mooier geworden(nu de prijs nog)
Besparen zal voor velen de reden niet zijn. Gewoon een mooi horloge willen hebben (voor een normale prijs) speelt ook een rol. Dat is subjectief maar niet iedereen vind een iWatch mooi. Ik in ieder geval niet dus wat mij betreft is deze ontwikkeling een stap in de goede richting.
Dus als je een iphone hebt en je wilt een smartwatch, dan had je de keuze: apple watch. En nu heb je de keuze: apple watch, of een smartwatch van een ander merk die allerlei belangrijke opties mist omdat apple haar besturingssysteem dichtgetimmerd heeft voor derden.
Blijft een makkelijke keuze dan..
Net even getest. De eerste Motorola 360 werkt na het downloaden van de Android wear app en een hardreset van de watch binnen de 30 seconden. Voor het pairen moet je 80% accu of meer op je watch hebben.

De notificaties zijn na het instellen van enkele opties die je toegang geven tot de Iphone prima. Mail, agenda, apps. Verrassend goed werkend dus op de Iphone 6!
Makkelijke keuze? Sorry maar als een Android smartwatch werkt dan heb je daar meer aan dan een Apple watch. Je zit ten eerste niet vast aan een besturingsysteem, ten tweede de prijs ligt velen malen lager. Ten 3de Android Wear is Android dus Open-Source en zal sneller nieuwe functies krijgen dan Apple watch zodra 3rd party developers ook mee gaan werken en uiteraard met de ondersteuning voor de iPhone. ten 4de WIFI!!! Dus je android watch zit niet vast aan een telefoon verbinding mocht je batterij op zijn kun je je watch dus nog gebruiken. Ten 5e, design van Apple watch is afschuwelijk lelijk al is dat mijn mening natuurlijk maar nu heb je de keuze uit verschillende designs en vormen!

Dus idd, makkelijke keuze lijkt me ;)

edit: Waarom word dit gedownmod? People being Apple fan like?

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 1 september 2015 13:47]

opensource heeft geen voordeel. Apple staat bepaalde zaken niet toe. 3rd parties kunnen daar niets aan veranderen. Als de telefoon geen info geeft aan de smartwatch, blijft het alleen een watch :)
Nope ik upvote dit als apple fan, ben het 100% met je eens.
Shure het is af en toe jammer dat apple zn telefoons tichtgetimmerd heeft. Aan de andere kant, ik daag iedere android gebruiker uit me zijn telefoonnummer te geven, krijg je een leuk MMSje van me.
Ik ben anders wel een zeer tevreden iphone gebruiker met een pebble!
Je kunt ook nog de Microsoft band aanschaffen ( helaas nog niet verrkijgbaar in Nl) Die heeft support ios, andoid en windows phone.
"Het moet meteen werken, zonder een software-update", vraag me af of dat een van de eisen van Apple was, het niet toestaan van current models, anders was de markt voor 2ehands android horloges efkes flink opgebloeid..

[Reactie gewijzigd door CopyCatz op 31 augustus 2015 18:34]

Pebble's zijn ook gewoon ondersteund
Dus je wilt een smartwatch, dan had je de keuze: apple watch. En nu heb je de keuze: apple watch, of een smartwatch van een ander merk die allerlei belangrijke opties heeft die Apple niet ondersteunt omdat apple haar besturingssysteem dichtgetimmerd heeft voor derden.
Blijft een makkelijke keuze dan wat voor smartphone je moet kopen.
"allerlei belangrijke opties"

En daar zit de grootste denkfout !
Misschien mis je opties (ik mis niks op mijn Pebblesteel en iPhone6 overigens, maar die opties zijn zeker niet belangrijk.
Mijn ervaring is dat je de eerste 2 weken ALLES op je watch wil doen, en er daarna achterkomt waar je watch nu echt goed in is, en waar niet.
Foto's kijken, mail, notes, rss feeds lezen, kan allemaal, maar serieus, na een paar weken doe je dat weer gewoon op te telefoon.
En waarom niet, die is nu eenmaal meer geschikt, EN het zijn geen dingen die een 'urgente' actie 'vereisen'. (alles is relatief, ik weet het)
Op mijn watch wil ik de 'urgent' dingen kunnen zien, zonder interactie poespas, kort, bondig, zodat ik snel kan besluiten of interactie uberhaupt nodig is.
Dus de tijd !, notificaties van IM berichten, notificaties van een kalenderafspraak, buienalarm, dat soort dingen.
Kan, maar persoonlijk vind ik deze net zo lelijk als de apple watch. Ik wacht nu tot de nieuwe moto360 uitkomt, dan be. Ik de als de kippen bij.
Ik ben erg benieuwd wat de restricties van Apple voor effect hebben op het daadwerkelijk gebruik van een Android Smartwatch (icm iPhone). De in het artikel aangehaalde restricties zijn volgens mij best wel belangrijke features die een Smartwatch juist interessant maken.t

Daarbij vraag ik me af wat Apple zelf gaat doen om het gebruik van Android Wear icm iOS te bemoeilijken. Zij willen natuurlijk dat je een Apple Watch koopt en zullen, zeker wanneer het een zeer populair aternatief wordt, mogelijk nog meer restricties opleggen.
Verder vraag ik me af wat voor effect dit gaat hebben op de batterijduur...
Zij willen natuurlijk dat je een Apple Watch koopt en zullen, zeker wanneer het een zeer populair aternatief wordt, mogelijk nog meer restricties opleggen.
Verder vraag ik me af wat voor effect dit gaat hebben op de batterijduur...
Aangezien de Apple Watch volgens de meeste bronnen al meer heeft verkocht dan alle Android watches samen lijkt me die vraag achterhaald. Hij IS zeer populair in een, toegegeven, beperkte markt. Dat zegt meer over het feit dat smart watches aan de straatstenen niet verkocht kunnnen worden dan over populariteit overigens.

Waarom het iets zou uitmaken op accuduur ontgaat me. Net zoals de meeste telefoons gaat een smartwatch een dag mee op zijn accu. Te weinig maar de technologie laat niet meer toe zonder als bij de pebble de functionaliteit en bruikbaarheid te verminderen.

Persoonlijk ben ik overigens zielig. Ik heb Andriod en iOs telefoons maar prefereer de Andriods. Ik heb ook een Apple Watch en twee Andriod smart watches maar prefereer de Apple Watch (met een zeeeeeeer ruime marge).
"Volgens sommige bronnen"

En dan niets erbij posten.

Ik betwijfel het ten zeerste. En als het al zo is, dan zegt dat meer over lage verkopen van Android Wear, dan over een succes van de Apple Watch: die verkopen zijn namelijk gekelderd met 90% (bron).

Ik ken meerdere rabiate Apple fans, en zelfs zij zien niet echt een reden om de Apple Watch te kopen. Hun redenen?
 • te duur voor de te beperkte functionaliteit
 • lelijk, voor die prijs moet het mooier
 • slecht notificatie management (alles of niets, per app: je kan bvb neit enkel notificaties van bepaalde whatsapp contacten doorgeven)
 • gimmicks zoals het doorsturen van hartslag of zeer 90s smileys

[Reactie gewijzigd door kiang op 31 augustus 2015 22:47]

Bron:
http://www.theguardian.co...smartwatch-sales-analysis
Apple sold 3.6m Watches in the second quarter of this year
...
Early smartwatch pioneer Pebble, which recently launched its new Time and Time Steel, only sold 1m watches in three years, and Google’s Android Wear watches, which are produced by a variety of manufacturers, only sold 800,000 before the end of last year.
en
The latest update to IDC’s worldwide quarterly wearable device tracker puts Apple ahead of the pack with 3.6m Watches sold in the second quarter of this year. The next biggest smartwatch vendor was Samsung, with 600,000 of its Gear smartwatches sold, which makes Apple’s sales six times greater than its closest rival.
In deze bron sta theel terecht
Apple sold 3.6m Watches in the second quarter of this year, but compared to the 40m sales estimates, does that make the company’s first smartwatch a flop?
De 40 miljoen die Apple verwachtte gaan dus niet behaald worden: dat mag je dus gerust een flop noemen inderdaad.
Grappig hoe een neefje reageerde op een Apple watch. Die zag daar een kinderhorloge in. Iets wat gezien de kinderachtige kleurstelling ook best logisch is.
Is het je opgevallen dat de gequote zin eindigt op een vraagteken? Het artikel probeert namelijk die vraag te beantwoorden.

De titel en de eerste drie regels:
Apple Watch is king of smartwatch sales according to latest numbers

It may not live up to financial analysts’ high expectations but sales are six times bigger than nearest competitor making it the best selling smartwatch in history
en de voorlaatste alinea:
The device analysts are clearly satisfied that the Apple Watch is anything other than a flop, even if the financial analysts and Wall Street look down on not-quite-iPhone sales numbers.
Het antwoord is dus volgens de schrijver 'nee', geen flop. Maar een mooi staaltje selectief lezen en vooral quoten, van je SED!
t may not live up to financial analysts’ high expectations

verkoop stort ineen ( zie eerdere link) hier nog een heel recente
http://www.emerce.nl/nieu...pple-watch-valt-erg-tegen
( zie ook reacties van teleurgestelde kopers.

en deze
07 augustus 2015 - De Wall Street Journal meldt dat de Taiwanese firma Advanced Semiconductor Engineering (ASE), een toeleverancier van Apple Watch-onderdelen, "teleurgesteld" in is het aantal verkochte Apple Watch-modellen, waarvan door Apple tijdens een besloten bijeenkomst voor investeerders melding zou zijn gemaakt. Het bedrijf zegt dat de verwachtingen al laag waren, maar dat zelfs dit lage verkoopcijfer teleurstellend is, omdat ASE hiermee niet eens break-even kan draaien. Het zou dan gaan om minder dan twee miljoen modellen per maand in het afgelopen kwartaal.
Kopers voelen zich bekocht.
Een fraaie quote "" Als mensen me vragen hoe het horloge bevalt, antwoord ik: "Ik krijg er steeds minder spijt van." ".
zie: http://www.joop.nl/opinie...is_is_met_de_apple_watch/
Inconsequente bediening van de weinige beschikbare apps.
Apps zijn eigenlijk vaak nauwelijks geschikt voor de watch. (slecht ""geschikt gemaakt"".
Menu en werking is traag, veel irritante wachtmomenten etc etc..
Styling:
Uitstraling is die van een kinderhorloge in zijn standaard menu. Vrolijke bewegende kleurtjes.. soort XP in het kwadraat en in het klein ;)
ASE heeft zelf geblunderd. Als je met minder dan 2 miljoen verkopen per maand geen winst kunt maken in een productcategorie waar in 2014 nog amper een miljoen in een heel jaar werd verkocht... Sorry hoor... Dan verwacht je een groei van meer dan 2400%.

Dat is ook precies wat het artikel van de Guardian beschrijft; de Apple watch is productleider, zover bekend is in cijfers 6x meer verkoopt dan de dichtstbijzijnde concurrent (Samsung) en in z'n eentje al meer verkoopt dan er vorig jaar door alle smartwatchmakers werd verkocht.
Als je kijkt naar de omzet, is dat ruim meer dan een miljard per kwartaal en waarschijnlijk een paar honderd miljoen winst. Als je dat een flop noemt, kun je heel veel bedrijf een flop noemen.

En dat artikel over de inzakkende verkoop is zeer discutabel; ze maken gebruik van het automatisch laten scannen van email-bonnetjes bij vrijwillige participanten. Heel specifieke doelgroep en je telt niet de aankopen in de Apple Store. Het lijkt me dan ook niet toevallig dat de verkoop inzakt op het moment dat het horloge in de Apple Store te koop komt - daarvoor alleen online met bezichtiging in de store. Sinds kort is het horloge ook bij Best Buy te koop; volgens de CEO een 'smash hit':
http://fortune.com/2015/0...-apple/?xid=yahoo_fortune

Wat mensen er van vinden; tja... Hier een survey van 8000 gebruikers die super enthousiast zijn.
http://m.imore.com/apple-watch-usage-survey-study-2015-q2
Er zijn een heleboel mensen met verschillende meningen. :)
wel leuk dat kinderhorloge op die site. Zij herkennen dat gevoel ook blijkbaar ;)
En dat 84 % van de apple watch users het gebruikt als tijdaanduiding verrast waarschijnlijk alleen apple fans ;) 8)7

Nog een kletsstukje
There's been a lot of debate over how well the Apple Watch is selling. That's to be expected. Apple not only launched a new product category but the category itself is still new
New? Neuh.. niet echt. Veel later dan de rest en niks nieuws onder de zon. Het vernieuwende is de naam Apple op een kinderhorloge ;)

[Reactie gewijzigd door SED op 1 september 2015 17:13]

Ga alstjeblieft niet in op SED. Hij is een android gebruiker met autisme en als het niets met zijn besturingssysteem te maken heeft moet het dood (zoals in mijn ogen 80% van de smartphone users denken)
Je kunt tegen dit soort mensen zeggen wat je wilt maar door het gebrek aan hersencapaciteit komt er toch niets binnen.
Als jij apple chill vind, blijf het vooral gebruiken (ik prefereer het ook) maar als android beter bij je past moet je vooral android kopen.
Het verschilt echt per gebruiker wat zijn eisen zijn en ieder systeem voldoet aan andere eisen.
Het is helaas spijtig dat mensen als SED dit niet inzien.
Ik heb zelfs Apple fanaten in mijn omgeving die de Apple Watch kochten omdat het een gimmick was. Ze wisten van de negatieve punten af en dat deze onwijs traag is met starten van apps e.d., maar dat boeit ze niet.
Ja, ze geven toe het product is nog lang niet af, en werkt niet zoals het zou moeten.

Ik zie toch wel in dat voor een iPhone Android Wear meer te bieden heeft dan de Apple Watch, ondanks de ervaring iets minder is icm een Android toestel. Daarbij is het gemiddelde design van een Android Wear ook vele malen mooier, tenslotte is het ook bedoeld als een sierraad.
De smartwatch maar een dag mee op zijn accu? De Apple Watch misschien. De GWAR haalt de 3 dagen makkelijk met het scherm altijd aan.
Ligt er waarschijnlijk er net aan wat je er mee doet denk ik, net als dat falconhunter zit dat meeste smartphone aan einde van de dag leeg is.
Ik deed 2 jaar geleden al 1,5 met mijn smartphone en nu bijna altijd wel 2, als je hem bijna niet gebruikt gaat die uiteraard langer mee.
Het lijkt me sterk dat Apple het gaat 'bemoeilijken'. In tegenstelling tot Google vs. Microsoft is het niet zo dat Apple speciale regels maakt om concurrentie tegen te gaan; ze verdienen er niks extra's mee. Als volgens de theorie van velen hier Apple expres iets moeilijk maakt zonder goede reden zouden ze hun eigen verkopen dwarsbomen, lijkt me sterk dat de aandeelhouders het daar mee eens zijn en de CEO aan het werk laten daar.
geen speciale regels.. zoals de apple watch software op de telefoon mag wel met andere applicaties babbelen maar de smartwatch software van andere partijen mogen dat niet (microsoft, google). Of het antwoorden van een SMS, wat vanuit een Apple Watch volgens mij wel kan en Google verboden wordt.
Die regel is er al heel lang: third parties mogen niet met de core services rommelen. Geen API, geen interface, niks. Dat kan je stom of selectief vinden, maar i.t.t. systemen waarbij daar wel API's voor zijn gaat het vaker mis dan goed. Het is een architectuur keuze.

Dat de Apple Watch van Apple is en onderdeel van de core services en daarom wel toegang heeft kan je voortrekkerij noemen, maar volgens mij is dit eerder gewoon handhaving van de bestaande regels sinds... pakweg iOS 3? Dit is niet nieuw, niet geheim en vooral ook niet iets 'na' dat third parties met apparaten kwamen.
Helemaal waar, en je kunt het bullshit vinden dat third party's niet met elkaar mogen communiceren, maar het is wel een heel efficiente beveiliging.
Het feit dat google now werkt met android wear geeft ook aan dat t wel mogelijk is om met de horloges te communiceren, en ik denk ook dat t voor veel apps als whatsapp dan ook niet lang zal duren voor hier een update voor uitkomt.
Sorry, maar dat is helaas niet waar. Apple introduceert weldegelijk regels die de concurrentie dwars zitten. Denk maar aan het niet meer mogen vermelden in je app beschrijving in de store dat je app werkt met Pebble.
Een mooie ontwikkeling. Dit vergroot de keuze voor iPhone gebruikers aanzienlijk.
De functionaliteit helaas niet. Ook al ben ik blij met deze ontwikkeling.
Bestaande Android Wear-apparaten, met uitzondering van de LG Watch Urbane, ondersteunen iOS dus niet. Google motiveert de beslissing door te stellen dat gebruikersgemak voorop staat. "Het moet meteen werken, zonder een software-update,"

Dit vind ik echt een onzin statement, misschien dat het voor andere merken wel klopt, maar het is in mijn ogen pure marketing van LG om de Urbane (die een stuk duurder is dan de, intern gelijke, G Watch R) wat extra's te geven op de normale G Watch R. Hetzelfde als met de WiFi functionaliteit, dat werd ook eerst pas op de Urbane geactiveerd, en pas later op de GWAR. Terwijl de Urbane software in tussen tijd gewoon op de GWAR te flashen was, inclusief WiFi.

Op zich heb ik er niet zo'n probleem mee dat een duurder model de features iets eerder krijgt, maar de manier waarop het gebracht wordt vind ik op z'n zachtst gezegd apart: Na meer dan een maand niets over de mogelijke komst vrij te laten (terwijl bekend was dat het mogelijk was), geeft LG een statement vrij dat de update pas veel later komt, omdat er zogenaamd een kernel update nodig was wat veel tijd kostte.

Overigens zal de iOS ondersteuning voor het overgrote deel niet uitmaken, want met de huidige beperkingen van Apple (die ik op zich best begrijp) heeft zo'n smartwatch imho weinig nut.
Beetje kip en ei-situatie:

De genoemde nieuwe Android watches werken 'out of the box', zonder updates te moeten installeren, ze draaien al Wear 1.3. Want immers, hoe wil je updates installeren op een oudere watch als dat niet kan via een iPhone?

Of je moet eerst met een Android-phone pairen, van daaruit de update naar Wear 1.3 installeren en dan pairen met een iPhone. Dát wil Google dus voorkomen.
Nou ook graag voor Windows Phone!
Ooh ja dat bestaat ook nog xD,
Ik vergeet het wel eens onder een berg apple-android war...
Ik heb alles: iPhone, Andorid en Windows telefoon. Zoals gebruikelijk blijft Windows weer vér achter op mobiel gebied... 8)7
Ja dat is inderdaad jammer, want het besturingssysteem heeft zeker potentie!
Yes, wat mij betreft is dit super nieuws! Trouwens, het horloge op die afbeelding ziet er ook zeer goed uit. De Huawei Watch! Ik wacht al enkele maanden op de next gen smartwatches.

Gelukkig dat ik nog even heb kunnen wachten want de 1st gen gaat nu al belangrijke functies mislopen. Ik ben ook heel benieuwd naar wat de IFA gaat brengen. Wat ik wel zeker weet is dat ik sowieso een Android Wear Watch op korte termijn aan ga schaffen.

Hopelijk in combinatie met de Nexus 5 (2015) met Android M. Dan ben ik er als Android app developer weer helemaal klaar voor :Y)
Kan je net zo goed gelijk voor nexus 6 gaan, maar inderdaad smartwatches kunnen nu al meer en worden steeds mooier.
Waarschijnlijk heeft een bestaand horloge eerst een update nodig, alleen die kan je natuurlijk niet doen met een iPhone als je nog niet kan verbinden. Zou betekenen dat je ergens een Android telefoon nodig hebt om het werkend te krijgen. Neemt niet weg dat het een vreemde keuze is om het niet mogelijk te maken voor die mensen die dat wel hebben.
Update, 19:05: 9to5Google meldt dat na een factory reset bestaande Android Wear-smartwatches gewoon werken met iPhones. De site beweert dit getest te hebben met de LG G Watch R en de Moto 360. Mogelijk werken alle Android-smartwatches dus gewoon met iPhones, en niet alleen de bovengenoemde modellen. Ook is een link naar de inmiddels beschikbare iPhone-app toegevoegd

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee