Nuance: gegevens 594 Nederlanders op straat bij hack Ashley Madison

Er zijn gegevens van 594 Nederlanders aangetroffen in de database van de gehackte vreemdgangerssite Ashley Madison. Dat melden veel Nederlandse media vrijdag. Maar er zijn mogelijk veel meer Nederlanders lid geweest van de site.

Het nieuws kwam naar buiten via RTL Nieuws, die vrijdagochtend gebruikers van zijn nieuws-app een pushbericht stuurde over de scoop. Het nieuws verscheen daarna onder meer op de sites van de Telegraaf, NRC en Nu.nl. RTL meldt naast het aantal ook de woonplaatsen van veel Nederlandse leden van de site, maar vermeldt verdere persoonsgegevens niet.

De data van die 594 Nederlanders komen uit de database met meer dan 30 miljoen leden van de site, die hackers deze week online hebben gezet. Hoewel het simpel lijkt om de data van Nederlanders eruit te halen, is het dat niet. De data is verdeeld over honderden csv-bestanden en bevatten bovendien veel dubbelingen. Daarnaast is een zoektocht op 'Netherlands' niet voldoende, want daarmee krijg je ook data van Noord-Amerikanen die op straten wonen die namen hebben als Netherlands Avenue. Al met al is het dus een behoorlijke klus om deze data te filteren en het aantal Nederlandse leden te vinden.

RTL analyseerde de data, volgens de auteur met hulp van een statisticus, en kwam naar buiten met een exact aantal. Dat aantal is 594, maar het is lastiger te achterhalen of dat aantal ook exact klopt. Gezien de aard van de site zullen gebruikers prijs gesteld hebben op pseudoniemen en andere valse gegevens. Daarbij is het niet uit te sluiten dat ze zich voordoen als iemand uit een ander land, al is het alleen maar omdat er landen zijn waarbij op overspel gevangenisstraffen of zelfs de doodstraf staan.

Vandaar dat RTL de veilige optie heeft gekozen: bij die 594 zitten alleen betalende leden. In totaal waren er veel meer leden die beweerden uit Nederland te komen, maar die hebben nooit betaald en zonder betaling is de functionaliteit op de site beperkt. Vrouwen kunnen wel gratis chatten met mannen, maar omgekeerd niet. Bovendien moeten mannen die een chat openen al betalen met credits op de site. Het is daarnaast mogelijk dat tussen die 594 dubbele profielen zitten, omdat gebruikers met meerdere namen accounts hebben aangemaakt. RTL heeft geprobeerd dat uit te sluiten door de laatste vier cijfers van de creditcard aan de naam en woonplaats te koppelen, waardoor dubbelingen van mensen met dezelfde creditcard maar twee emailadressen niet meer voor kunnen komen.

Bij de niet-betalende leden is het nagaan van het aantal helemaal lastig te achterhalen. De e-mailadressen die Ashley Madison heeft verzameld, zijn lang niet altijd geverifieerd. Dat lijkt een kleinigheid, maar is het zeker niet. Zo ontdekte iemand zichzelf in de database van Ashley Madison, vermoedelijk vanwege zijn gemakkelijke Gmail-adres, terwijl onze eigen systeembeheerder Kees ook ten onrechte mails van de site ontvangt, vanwege zijn e-mailadres bij Microsoft. Kortom: hoe je het ziet, zou het kunnen dat Ashley Madison veel meer leden in Nederland heeft gehad of een stukje minder.

Ashley Madison-hackers

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

21-08-2015 • 12:07

88

Reacties (88)

88
82
59
2
0
0
Wijzig sortering
Kortom: hoe je het ziet, zou het kunnen dat Ashley Madison veel meer leden in Nederland heeft gehad of een stukje minder.
Wokke wat een nutteloos stukje tekst heb je geschreven. Dit is pure speculatie, nuance komt in dit artikel niet voor. Je bent niet op de hoogte hoeveel Nederlanders er dan wel zijn geregistreerd want je hebt zelf geen onderzoek gedaan. Daarnaast zet je een hoop vraagtekens terwijl je niet op de hoogte bent van de werkwijze van de RTL statisticus.
Wokke wat een nutteloos stukje tekst heb je geschreven. Dit is pure speculatie, nuance komt in dit artikel niet voor. Je bent niet op de hoogte hoeveel Nederlanders er dan wel zijn geregistreerd want je hebt zelf geen onderzoek gedaan. Daarnaast zet je een hoop vraagtekens terwijl je niet op de hoogte bent van de werkwijze van de RTL statisticus.
Haha, dank je wel :)

Laat ik het even per stukje bespreken.
Dit is pure speculatie, nuance komt in dit artikel niet voor. Je bent niet op de hoogte hoeveel Nederlanders er dan wel zijn geregistreerd want je hebt zelf geen onderzoek gedaan.
Dat kun je ook niet checken, om in het artikel genoemde redenen. Onze sysadmin Kees zou bijvoorbeeld tellen als Nederlands lid (hij is Nederlander namelijk), maar hij is geen lid en of degene die zijn mailadres heeft gebruikt een Nederlander is, is allerminst zeker. Inclusief dubbelingen en false positives gaat het om tienduizenden Nederlandse registraties - maar hoeveel daarvan echt zijn, durf ik niet te stellen en daarom schrijf ik het niet op.

Over of we de data hebben en daarop zelf onderzoek hebben gedaan, durf ik niets te zeggen - ik weet niet of dat juridische consequenties kan hebben namelijk, want helemaal legaal is het doorspitten van gestolen prive-gegevens niet. De journalistieke waarde voor RTL is in dit geval evident, maar of dat ook geldt bij het checken van cijfers weet ik niet. Better safe than sorry :)
Daarnaast zet je een hoop vraagtekens terwijl je niet op de hoogte bent van de werkwijze van de RTL statisticus.
Dat ben ik wel. De details van dit artikel heb ik overlegd met de auteur van het artikel van RTL Nieuws.

Kortom: jij bent hier degene die kanttekeningen stelt zonder je eerst verdiept te hebben ;)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 22 juli 2024 16:43]

maar hij is geen lid en of degene die zijn mailadres heeft gebruikt een Nederlander is, is allerminst zeker.
Aan de mails te zien die ik krijg is hij/zij op zoek naar 'mannen in de omgeving van rotterdam' en ik krijg elke week wel een paar matches gemailed. Het lijkt mij dat er veel meer nederlanders dan die 600 op AM te vinden zijn ;)
Lijkt mij dat een paar leden van de redactie gewoon zijn ontdekt en een mooi fopverhaaltje 'I was framed I tell ya!' maken. 😉
Haha Busted! Wel grappig om te zien hoe personen die nu betrapt zijn zich er uit proberen te draaien. :+

Het zal me overigens een zorg zijn wie er hier allemaal schuin marcheert hoor, maar dit is wel erg goedkoop. Als je er even over nadenkt, dan zie je dat het niet klopt Als je ergens registreert is het gebruikelijk dat je eerst een bevestigingsmail van een link krijgt om je aanmelding defitief te maken, dat zal hier niet anders zijn. Daarnaast, wat heeft iemand er aan zich te registreren met het adres van iemand anders? Deze zal immers nooit de mailtjes ontvangen van de dames die interesse tonen.

Wat overblijft is de mogelijkheid dat iemand het wachtwoord van onze Kees heeft weten te achterhalen, maar een beetje systeembeheerder zou toch moeten weten dat je dit regelmatig moet wijzigen.
En zelfs al heeft hij zichzelf niet aangemeld, dan waren de mailtjes blijkbaar interessant genoeg, want hij had zich natuurlijk ook gelijk af kunnen melden. :Y)
Anoniem: 404283 @Gepetto23 augustus 2015 11:27
Sommige sites vragen geen mailverificatie, tegenwoordig niet zoveel meer maar het kan dat dit 1 van die uitzonderingen was . En in dat geval is het niet zo raar dat iemand een nep mailadres als kees@outlook.com bedenkt en de berichtjes gewoon op de site leest.

Is dan ook best wel een beetje zuur voor de persoon met het mailadres want meeste mensen hebben nu natuurlijk wel zoiets van "huhuh, jaja het zal wel". Als je inderdaad een verificatie link moest aanklikken is het natuurlijk gewoon een heel zwak excuus, wie gaat nu namelijk een verificatie link aanklikken voor een datingsite waar hij zich nooit op geregistreerd heeft. Laat staan als die persoon ook nog eens een systeembeheerder is.
haha ja dat dacht ik ook
Het belangrijkste punt vergeet je:
wat een nutteloos stukje tekst
Wat is de journalistieke waarde van dit artikel? Het is leuk dat je voor Kees een soort 'bewijs' aanlevert dat hij niet zelf ingeschreven heeft maar wat is verder de zin van dit artikel? Afgezien van 'hoogswaarschijnlijk klopt de conclusie van RTL niet.. misschien' vertel je eigenlijk niets anders dan in hele grote lijnen wat RTL precies gedaan heeft om tot haar conclusie te komen.. Blogwaardig? Mwoah, misschien met wat meer diepgang maar elke zelfrespecterende eindredacteur zou dit niet publiceren.
Gebrek aan diepgang in een artikel waarin je eigenlijk RTL beschuldigt van gebrek aan diepgang is een redelijke nono.
Auteurarnoudwokke Redacteur Tweakers @Mental21 augustus 2015 13:14
Wat is de journalistieke waarde van dit artikel?
De Nuance-artikelen (of .nuance, zoals we ze intern noemen) zijn onderwerpen die we niet als nieuws willen brengen, maar wel willen belichten en uitdiepen omdat de kans groot is dat je iets bij meerdere media ziet staan zonder duiding en context; in dat geval bieden wij die.
De enige nieuwe info die hier instaat is hoe RTL tot 594 mensen gekomen is, dat ze dit deden met creditcard informative stond al in hun eigen artikel en het is een redelijke open deur hoe ze dat dan gedaan hebben lijkt me. Vond het gewoon bijzonder om dit op de frontpage te vinden en was na het lezen ervan eigenlijk niets wijzer dan ervoor, wat de eerste reactive niet ineens beleefd maakt maar wel enigzins begrijpelijk ;)

Oh, en kudos voor het uberhaubt reageren op dit soort kritiek, doet niet iedereen en zeker niet op deze manier _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Mental op 22 juli 2024 16:43]

Ik vind het een ongelooflijk dom idee om het "Nuance" te noemen en het dan zo grafisch weer te geven. De doelgroep op Tweakers weet dat Nuance een technologiebedrijf is.

Maar goed, wellicht was dit weer een proefballonnetje... in dat geval is de uitkomst van je experiment dat je wellicht wat langer na moet denken en wat minder ballonnetjes moet oplaten.
Auteurarnoudwokke Redacteur Tweakers @sparticle21 augustus 2015 13:27
Ik vind het een ongelooflijk dom idee om het "Nuance" te noemen en het dan zo grafisch weer te geven. De doelgroep op Tweakers weet dat Nuance een technologiebedrijf is.
Ja, dat hoorde ik vorige keer ook - en ik vind dat wel een goed punt. Ik hoop ook dat we op een gegeven moment over kunnen schakelen op .nuance - of misschien moeten we de naam wijzigen in 'Kanttekening' ofzoiets.

In elk geval dank voor de feedback :)
Waarom niet gewoon .context? Het gaat niet echt om nuanceren per se, maar om een diepere context. Of zie ik dat verkeerd?
Er zal vast een bedrijf zijn met de naam context.. Dus ik stel voor een aparte categorie Xtrrwytrbhhfdtrewibgtf. Weet niemand nog waar het over gaat, maar is de kans niet zo groot dat men het verwart met een bedrijfsnaam, eigen naam, kleurcodering, hex code, checksum, aparte sexuele voorkeur, of naam van een sci-fi karakter. Zolangdat duurt dan.
Je kan het ook nuancering noemen. Maar nuance is gewoon een Nederlands woord
Dit. Duizend keer dit. "Dit Nederlands woord is ook een technologiebedrijf. Gebruik een ander woord!" Helaas worden veel woorden gebruikt als bedrijfsnamen. Tsjah. Staat er een keer het woord appel in een titel, gaan dan mensen ook uit hun stekker? Het is maar waar je je druk over kan maken denk ik dan.

Dan denk ik; Of je leest daadwerkelijk het artikel in het geheel en niet alleen de kop erboven. (staat m.i. Duidelijk genoeg uitgelegd hoe RTL tot het getal komt en met een beetje begrijpelijk lezen snapt iedereen denk ik wel dat dit een uitleg betreft die dus de boel nuanceert)
Soms kunnen sommige tweakers op de frontpage ook echt wel zoeken naar zaken om over te ouwehoeren heb ik het idee.
Verander de naam van zulke stukken in verdieping, achtergrond of analyse? Misschien maakt dat de inhoud van het artikel duidelijker dan nuance.
Ook ik vroeg me eerst af wat het spraakherkeningsbedrijf Nuance in godsnaam met deze hack te maken had, zeker als je gebruiker bent van software van Nuance. Op een IT-site zorgt het voor verwarring en is een naamswijziging voor dergelijke artikelen misschien geen slecht idee.
Misschien moet je je kennis van de Nederlandse taal dan eens bijschaven, want 'nuance' is een perfect normaal Nederlands woord. Als er morgen een nieuwe firma start onder de naam 'preview' of 'gerucht', mogen titels van artikels dan ook niet meer beginnen met 'preview' of 'gerucht'?

[Reactie gewijzigd door Apollo89 op 22 juli 2024 16:43]

Het heeft ook deels met de context te maken. Ik las het alsof Nuance (het bedrijf, maar ja ik ben wél ITer) hier informatie verstrekt.

Misschien zou het handig zijn om om ook de bron te vermelden, dus ipv 'Nuance', bijvoorbeeld 'Tweakers-Nuance'.

En uiteraard ken ik nuance als onderdeel van de Nederlandse taal.

[Reactie gewijzigd door Oyxl op 22 juli 2024 16:43]

Er is een verschil tussen Nuance en nuance namelijk:

- hoofdletter
De hoodletter wordt gebruikt bij eigen namen.
- kleine letter
Het woord met de kleine letter is geen eigen naam.
En aangezien het aan het begin van een zin staat (de kop boven het artikel) ook een hoofdletter.. Dus.. Je punt? :+ :P
Ik vind het een ongelooflijk dom idee om het "Nuance" te noemen en het dan zo grafisch weer te geven. De doelgroep op Tweakers weet dat Nuance een technologiebedrijf is.
Eh, nuance is gewoon een Nederlands woord. Als er een technologiebedrijf komt dat zich 'achtergrond' noemt, dan mag Tweakers dat ook niet meer gebruiken?

Ik kende het bedrijf overigens (ook) niet, daarnaast zijn ze maar weinig actief in de Benelux. Zo zou je er ook naar kunnen kijken.
Maar goed, wellicht was dit weer een proefballonnetje... in dat geval is de uitkomst van je experiment dat je wellicht wat langer na moet denken en wat minder ballonnetjes moet oplaten.
Om heel eerlijk te zijn vind ik de nuance-artikelen een stuk minder dom dan de neerbuigende toon in jouw kritiek. Je zou op zijn minst een beetje respect kunnen tonen en ook blij kunnen zijn dat een site als tweakers met grote regelmaat proefballontjes op laat en steeds beter en mooier wordt. Misschien dat jij dat nog niet ziet als heel recente tweaker... het zou dus een idee kunnen zijn om zelf ook wat langer na te denken ;)
Ik zou onderwerpen uitkiezen waar technisch ook iets te duiden valt of context gegeven kan worden. Niet een beschrijving hoe een 'statisticus' te werk is gegaan. Dat het gegevens betreft van een hack, maakt de context niet automatisch technisch relevant voor tweakers bezoekers. En in dit geval zeker niet, er is niks technisch relevants te melden voor tweakers wat deze statisticus gedaan heeft. Sterker nog, dit is niet eens werk voor een gediplomeerd statisticus, dit had een middelbare schoolopdracht kunnen zijn. Maar ja, dat staat minder professioneel, dus laten we het doen door een statisticus, want dat geeft meer nieuwswaarde. |:(

Sowieso als het csv bestanden betreft, al zijn het er 'honderden' (NB technisch ook compleet irrelevant, met een simpel scriptje is dat zo in te lezen), dan kan je deze inladen in een database, en er vervolgens allerlei queries op loslaten. Ongetwijfeld kan je er dan nog veel meer (compleet irrelevante) info uithalen. :+
Wel grappig dat je niet ingaat op het Nuance: gedeelte..dit s gewoon verwarring alom natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 22 juli 2024 16:43]

"Dat kun je ook niet checken, om in het artikel genoemde redenen. "

Laat het dan lekker over aan RTL Boulevard of SBS Shownieuws zou ik zeggen? Voor Tweakers is het eerder interessant om bijvoorbeeld te kijken hoe de hack is uitgevoerd, wat je eraan kan doen om je email adres beter te beschermen (al is dat natuurlijk vrijwel niet te doen). Best dat jullie een wat breder publiek willen aanspreken, maar dit soort sensatienieuws gaat wel een beetje ver..

NB. Het enige technische wat ik hierin lees, is hoe je omgaat met dataverwerking. Misschien leuker om dit te doen met Tweakers.net data om te kijken uit welk land het komt :+
13K in België: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150821_01827807

Is Tweakers verkeerd of is de Standaard verkeerd? :?
"Keep in mind that the site is a scam with thousands of fake profiles"

Hoe zouden ze die profiles aangemaakt hebben? Waarschijnlijk door profiles te bakken van data die elders geharvest is. Dat kloppen ze echt niet handmatig in. Daarmee is er een goede kans dat dat zowel voor de jongetjes als de meisjes geldt. Een paar miljoen valse profiles van mannen erbij bouwen doet denken dat je een hele succesvolle site hebt.
Aangezien de Duitse belastingdienst regelmatig cd's met gejatte bankgegevens koopt, is er een Europees precedent voor het doorspitten van illegaal verkregen data, zolang je je maar aan de DMCA houdt...? Maar ik denk dat jullie verslaggever Arnoud Engelfried daar meer over kan vertellen.

Wat dit artikel met Nuance software te maken heeft is mij overigens een raadsel :?

[Reactie gewijzigd door mbb op 22 juli 2024 16:43]

Auteurarnoudwokke Redacteur Tweakers @MenN21 augustus 2015 13:25
oha, wat is dan de nieuws waarde? Dat er Nederlandse leden zijn is nu niet een openbaring waarvan de Nederlandse maatschappij beter van wordt.
Het zet in context hoeveel Nederlanders getroffen zijn door deze hack. Het maakt nogal een verschil of dat er rond 600 zijn of 600.000. Daarvoor moet je door de data heen.
Is het dan ook nieuwswaarde om alle gegevens door te gaan spitten om te weten of er politici bij zitten, of mensen uit lutjebroek?
Dat verschilt: als er een SGP-Kamerlid tussen zit (de SGP profileert zich met zijn anti-vreemdgaan-campagne), dan is wellicht politiek relevant; het zou een politicus onthullen als hypocriet - mocht het echt gaan om vreemdgaan. Als de politicus in kwestie single is, dan blijft het een dubieuze site, maar breekt hij zijn geloften iig niet.

In vrijwel alle andere gevallen vind ik niet relevant wie het zijn. Er zijn wellicht bekende Nederlanders tussen te vinden, maar wat dan nog? Dit zijn gestolen gegevens en daar moet je heel voorzichtig mee omgaan.

Maar het aantonen dat er Nederlanders betrokken zijn bij een internationale hack - als slachtoffer in dit geval, is inderdaad iets waarvan ik de nieuwswaarde wel in zie ja.
[...]
Dat verschilt: als er een SGP-Kamerlid tussen zit (de SGP profileert zich met zijn anti-vreemdgaan-campagne), dan is wellicht politiek relevant; het zou een politicus onthullen als hypocriet - mocht het echt gaan om vreemdgaan. Als de politicus in kwestie single is, dan blijft het een dubieuze site, maar breekt hij zijn geloften iig niet.
[...]
Tja. Of de politicus in kwestie doet een gefundeerd onderzoek, en is daarom ingeschreven. Of het adres van de politicus wordt misbruikt, net zoals dat bij jullie Kees het geval is.
Tja. Of de politicus in kwestie doet een gefundeerd onderzoek, en is daarom ingeschreven. Of het adres van de politicus wordt misbruikt, net zoals dat bij jullie Kees het geval is.
Als de journalist in kwestie integer is, doet hij aan wederhoor, zoekt hij het uit en neemt hij alle overwegingen mee bij zijn beslissing om al dan niet te publiceren. Wij denken voor het publiceren van info die grote gevolgen kan hebben voor de prive-levens van mensen altijd na over de gevolgen en wegen dat mee, maar niet alle media doen dat helaas.
Wat zijn de kansen dat van deze mooie grafieken niks klopt? Ik neem aan dat je met een e-mail je ook moet verifiëren bij het aanmelden, en als je dat doet met een publiek bekend e-mail adres, dan is het toch ook redelijk zeker dat de eigenaar van dat e-mail adres dat zelf heeft gedaan?
Wat ik heb begrepen is dat het email adres niet geverifieerd hoefde te worden. Het is dus ook best makkelijk om iemand anders aan te melden. Dat kan natuurlijk als gemene streek gebeuren maar ook gewoon als geintje onder collega's.
Wat is een geintje?

Tinder en nog een stapje erger grindr staan ook heel veel fake accounts.
Voor een gemiddelde persoon misschien niet zo interessant, maar in een land met 17mln burgers is een klein percentage al gauw een groot getal.
En dan hebben we het niet eens over mensen met een lager IQ, ook bij "beschaafde" mensen komt het voor dat intelligentie een diepe duik neemt bij bij bijvoorbeeld scheiding met kinderen.

Ik kan niet zeggen dat ik een tegenstander ben van een dergelijke site, maar je merkt wel dat bij een dergelijke site men geld verdient met het potentieel leed van een ander.
En dat betekent niet dat het niet bestaat of dat het nooit heeft bestaan, er bestaan namelijk al sinds oudsher hoerenhuizen en maîtresses, maar die hebben een gemeenschappelijk kenmerk, discretie. Het totaal gebrek heeft blijkbaar bij een aantal mensen kwaad bloed gezet.
Neem nooit aan.

"It’s important to note that Ashley Madison’s sign-up process does not require verification of an email address to set up an account, so legitimate addresses might have been hijacked and used by some members of the site. One email in the data dump, for example, appears to belong to former UK Prime Minister (Tony Blair)."

http://www.wired.com/2015...olen-ashley-madison-data/
Van de week had MAX3400 in 'nieuws: Aanvallers zetten data miljoenen Ashley Madison-gebruikers online' het over bijna 9000 Nederlandse leden.

De analyse van RTL is natuurlijk conservatief omdat ze filters hebben "bedacht" die alleen over betalende leden gaan. En natuurlijk alleen over mensen die daadwerkelijk hebben ingevuld dat de in Nederland wonen (of gekoppeld aan een Nederlands betaalmiddel). Hiermee wordt meteen aangetoond wat de boundaries zijn namelijk ouderwets denken.

Alle personen met een Nederlands paspoort maar niet wonend in Nederland zijn vergeten. Dit kan zowel gaan om personen die tijdelijk langdurig in het buitenland verblijven maar ook expats die om bepaalde redenen nog een Nederlands paspoort in hun bezit hebben.
Klopt, het gaat niet over Nederlanders, het gaat over mensen die een adres in Nederland hebben opgegeven. Als ik een account bij AM zou hebben gehad dan stond ik niet tussen deze mensen omdat ik niet in Nederland woon.
Vrouwen kunnen wel gratis chatten met mannen, maar omgekeerd niet. Bovendien moeten mannen die een chat openen al betalen met credits op de site.
Lijkt me trouwens reden genoeg om de site aan te klagen wegens discriminatie.
Ik ben (vooralsnog) geen lid van welke dating- of vreemdgangers site dan ook. Maar mochten mijn hormonen boven dragelijk niveau gaan opspelen dan ga ik toch niet lid worden op een site waar maar enkele duizenden profielen op reisbare afstand resideren?
Dan wordt de kans dat ik een passend iemand vind wel erg klein.

Of zouden het mensen zijn die vaak op reis gaan en zo alvast hun adresje in het buitenland willen bespreken? Of mensen die graag reizigers ontvangen?
Buiten dat, dan zijn er (goedkopere) manieren om aan een 'date' te komen.
Bij mijn vorige bedrijf waren zijn er een tweetal personen die door heel Europa reizen, en "dankbaar" gebruik maken van Tinder en de afstands/locatie op een paar km.

YMMV maar ze hebben geen tekort aan date's in den verre :+
Maar mochten mijn hormonen boven dragelijk niveau gaan opspelen dan ga ik toch niet lid worden op een site waar maar enkele duizenden profielen op reisbare afstand resideren?
Dan wordt de kans dat ik een passend iemand vind wel erg klein.
Mijn vrouw komt uit Australië ... ligt niet naast de deur, maar het is toch wat geworden tussen ons.
al is het alleen maar omdat er landen zijn waarbij op overspel gevangenisstraffen of zelfs de doodstraf staan.
Niet alleen dat, alleen al het zoeken naar personen van eenzelfde geslacht is, ook als vrijgezel, genoeg voor de doodstraf in sommige landen.
Niet alleen dat, alleen al het zoeken naar personen van eenzelfde geslacht is, ook als vrijgezel, genoeg voor de doodstraf in sommige landen.
Even nuanceren: zoeken naar personen van hetzelfde geslacht met als doel een intieme relatie op te bouwen of intieme acties uit te voeren. ;)

Iets algemener:
Het zou natuurlijk goed kunnen dat het aantal Nederlanders erg laag is. De site (qua naam en leden) is niet echt aantrekkelijk voor de gemiddelde Nederlander die wilt vreemdgaan. Of dit echt waar is haal ik echter niet uit het stukje. Daarvoor zitten er te veel haken en ogen aan de data en de analyse die daarop is losgelaten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 16:43]

[...]
Even nuanceren: zoeken naar personen van hetzelfde geslacht met als doel een intieme relatie op te bouwen of intieme acties uit te voeren. ;)
Zijn er nog andere doeleinden waarvoor mensen AshleyMadison gebruiken dan?
Niet dat, maar na aanleiding van een lidmaatschap op een site welke hierbij bemiddeld kun je niet direct concluderen dat het lid ook daadwerkelijk zulke acties heeft ondernomen waardoor je dus rechtmatig niets kunt bereiken.

[Reactie gewijzigd door HDVXYZ op 22 juli 2024 16:43]

Nee, maar een wikipediasearch naar Justin bieber is als man niet per definitie punishable by death (hoewel ik het daar opzich ook niet mee oneens zou zijn O-) )

het gaat meer om het algemene zoeken naar personen van hetzelfde geslacht op een random website, maar dan wel met de nuance die The Zep Man aandraagt. Belangrijke toevoeging als je het mij vraagt.
Nee, maar een wikipediasearch naar Justin bieber is als man niet per definitie punishable by death (hoewel ik het daar opzich ook niet mee oneens zou zijn O-) )
Justin Bieber is van hetzelfde geslacht als een man?
het gaat meer om het algemene zoeken naar personen van hetzelfde geslacht op een random website, maar dan wel met de nuance die The Zep Man aandraagt. Belangrijke toevoeging als je het mij vraagt.
Dat was inderdaad mijn boodschap.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 16:43]

Door de band genomen gaat 30-40% van de mannen vreemd en 20-30% van de vrouwen. Dit afhankelijk van welk wetenschappelijk onderzoek je bekijkt. Vreemdgaan is dus een maatschappelijke realiteit. Daarenboven een realiteit die niet onwettig is.

Wat illegaal is is deze hack en de publicatie van persoonlijke gegevens op het internet, vanuit een misplaatst gevoel van moraalridderlijke rechtvaardigheid. Wellicht door late tieners of jonge twintigers die nog leven in de illusie van een monogame, levenslange durende relatie waar beide partners te allen tijde eerlijk zijn en lang en gelukkig samen oud zullen worden.... Of hypocrieten die drang naar bevestiging vermommen als streven naar 'rechtvaardigheid'.

Beste media, de nieuwswaarde van wie vreemdgaat is nul. Dat soort nieuws verkoopt, maar au fond is het een privéaangelegenheid waar niemand zaken mee heeft. Dat de gegevens gehackt zijn is de enige info waardig nieuws genoemd te worden.

PS: Ik heb zelf al aan beide kanten gestaan: die van vreemdgaander, en die van bedrogene. Pijnlijk, maar fenomenen des levens. En te complex om zwart-wit af te doen als verwerpelijk. Zet dat eens naast onschuldige mensen onthoofden vanuit 'religieus' motief bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door TheBlackbird op 22 juli 2024 16:43]

Amen! :)

Dit bericht is iets voor rtl boulevard of een sbs variant. Dat zijn 'no reason'-roddel programma's, en daar zou dit wel bij passen. Er is verder niks technisch nieuwswaardig vermeld in het bericht van Tweakers.
Voor België liggen de cijfers anders. Volgens hln.be zouden er 13000 Belgen een profiel hebben op Ashley Madison. Of het betalende leden zijn of niet, is niet duidelijk in het artikel.

[Reactie gewijzigd door biglia op 22 juli 2024 16:43]

Dat is minder.
Ik ken het andersom, ben jarenlang beschuldigd geweest van overspel terwijl ik er noch part noch deel aan had.
Had hier al een paar keer over geleven op Tweakers, en zowaar krijg ik opeens een mailtje dat ik me heb aangemeld bij deze website (WTF?) en ook dat er een match is gevonden (sure).
In het profiel stond geen persoonlijke informatie, wel was de username 1 cijfer meer dan wat er in mijn mail adres zat, dus het kan een typ foutje zijn geweest. Maar het is wel iets te toevallig.
Zijn er meer mensen die dergelijke mails hebben ontvangen?

Edit: Begrijp ik het goed dat er geen mail verificatie was?
Ik had de mail compleet nagekeken en er leek niets verdachts aan, URL leek te kloppen, account leek te bestaan, ik kon het profiel ook verwijderen. Maar ik weet wel 100% zeker dat ik me er nooit voor heb aangemeld. Lijkt wel een gevalletje GEEN verificatie vereist. Iemand hier ervaring mee?

[Reactie gewijzigd door marky-mark op 22 juli 2024 16:43]

Ik vind het nog best een prestatie dat dit bedrijf een gat in de markt heeft gevonden.

Zonder hack had zo'n controversionele site nog best groot kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door XthinkZ op 22 juli 2024 16:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.