Gerucht: Twitter voert overnamegesprekken met Flipboard

Twitter zou sinds begin dit jaar overnamegesprekken voeren met Flipboard, ontwikkelaar van de gelijknamige app. Om Flipboard in handen te krijgen zou Twitter een bedrag van circa 1 miljard dollar, ofwel circa 918 miljoen euro, geboden hebben.

De berichten over lopende onderhandelingen rondom een mogelijke overname van Flipboard door Twitter zijn afkomstig van Re/code. De site baseert zich daarbij op meerdere anonieme bronnen. De gesprekken zouden sinds begin dit jaar lopen, al zijn er nog geen concrete deals gesloten. Ook zouden de onderhandelingen momenteel stilliggen.

Twitter zou de overnamegesprekken zijn gaan voeren nadat er vanuit aandeelhouders geluiden klonken dat het sociale netwerk meer gebruikers moet gaan binnenhalen. Mogelijk zou Twitter tot 1 miljard dollar op tafel willen leggen om Flipboard in handen te krijgen, omgerekend bijna 920 miljoen euro, willen betalen.

Een overname van Flipboard, een app voor Android, Windows Phone en iOS waarmee in content van meerdere bronnen doorgebladerd kan worden, zou het bereik van Twitter kunnen vergroten: momenteel zegt Twitter circa 300 miljoen actieve gebruikers te hebben, tegenover circa 100 miljoen gebruikers die door Flipboard vorig jaar werden geclaimd. Onduidelijk is echter hoe groot de overlap is in het aantal gebruikers. Bovendien zou de populariteit van Flipboard volgens Re/Code zijn verminderd, mede omdat de app niet langer standaard op hardware van Samsung is geïnstalleerd.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

26-05-2015 • 10:14

21 Linkedin

Reacties (21)

21
21
15
0
0
0
Wijzig sortering
"De applicatie is ontwikkeld door Flipboard, Inc., een Amerikaans softwarebedrijf dat in 2010 door Mike McCue en Evan Doll werd opgericht."

"Pas" 5 jaar bezig, nu 1 miljard dollar aangeboden krijgen en niet tot een deal kunnen komen. Wat zou ze tegen houden? Ik zou er voor tekenen :P
Het bedrijf zal grotendeels in handen zijn van de investeerders die er inmiddels waarschijnlijk erg veel geld in gepompt hebben.

Die willen wel een beetje waar voor hun geld.
Die willen wel een beetje waar voor hun geld.
'Waar' hebben ze al. Vermoedelijk willen ze gewoon meer geld voor hun geld.
Geld is ook waar. Uitdrukkingen en spreekwoorden. Niet al te letterlijk opnemen.
Hier hetzelfde. Rijk worden? Bouw een app voor een niche markt, ontwikkel hem door en wacht tot een grote speler op de markt er lucht van krijgt: KASSA! :D

Geen idee hoeveel mensen er werken, maar daar zou je toch leuk van kunnen gaan rentenieren e.d. :9

EDIT:
Volgens LinkedIn heeft het bedrijf 51-200 medewerkers. Uitgaande van de 200 medewerkers is dat dus: $5miljoen per persoon.
Dat is als je het bedrijf zou verkopen en iedereen op straat zou zetten op basis van een gelijke verdeling (en Twitter dus een 'bedrijf' heeft zonder medewerkers: nutteloos dus). Maar de medewerkers blijven natuurlijk gewoon bij het bedrijf werken en de 'hoge piefen' krijgen een grotere bonus. Al met al klinkt het als een leuke deal ;).

Edit2: om trouwens over de investeerders nog maar te zwijgen inderdaad.. Hoewel die aan de andere kant wellicht wel blij zijn met de overname door Twitter.

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 26 mei 2015 10:59]

Flipboard heeft meer potentie dan heel Twitter.
Dat is precies wat ze tegenhoudt.

Wie Flipboard gebruikt weet wat voor fijne App het is, en tegelijkertijd de toekomst van hoe onze krantjes en magazines er uit gaan zien.

Facebook heeft iets soortgelijks en heet 'Paper', maar die is helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door p0pster op 26 mei 2015 12:33]

Ik begrijp nooit zo goed waarom de twitters en facebooks van deze wereld zoveel geld neerleggen om deze reeds bestaande platformen over te nemen. De verdienmodellen zijn vaak ver te zoeken of werken nog niet naar behoren. Het komt er dan men een stukje concurrentie wegkoopt?

Als ik Twitter was zou ik dat geld stoppen in het opzetten van een goede R&D afdeling waarin knappe koppen werken aan nieuwe platformen waar de jeugd zich aan kan gaan binden. Want de jeugd loopt masaal weg bij de huidige platformen. Lijkt me dat je voor 1 miljard een hoop leuks kan ontwikkelen, waaruit je meer centen kan verdienen.

Iemand hier die flipboard gebruikt?
Ik heb het gebruikt, nu niet meer. Het is wel een leuke app om af en toe wat nieuwe content te vinden, maar 1 miljard... Hoe ga je dat terugverdienen?
Om u maar af te vragen waar ze het geld vandaan halen, als ik me niet vergis draaide twitter vorig jaar zelf nog 500miljoen verlies (of misschien is dit allemaal de bedoeling niet).

Ik begrijp dat de aandeelhouders klagen dat er te weinig nieuwe gebruikers bijkomen (ze willen altijd meer), maar daar gaat een dergelijke overname mijns inziens toch echt niets aan veranderen...
Ik heb het gebruikt, nu niet meer. Het is wel een leuke app om af en toe wat nieuwe content te vinden, maar 1 miljard... Hoe ga je dat terugverdienen?
Dat is bijzaak. Je koopt immers plots de hele flipboard community als potentiële twitter gebruikers. Dat zullen aandeelhouders graag zien.
Door het te integreren in Twitter natuurlijk. Twitter is heel nieuwsgericht en Flipboard is een nieuwsblad dus het is sowieso al een match made in heaven.

Het grootste probleem van Twitter is nieuwe actieve gebruikers te genereren. Nieuwe gebruikers weten niet goed hoe ze Twitter moeten gebruiken, Twitter heeft dan ook een steile leercurve wat nieuwe gebruikers afschrikt. Met Flipboard kunnen ze dus nieuwe gebruikers richting Flipboard sturen waar ze artikelen kunnen lezen, op reageren en retweeten, op deze manier kunnen ze gemakkelijker integreren in het Twitter wereldje.
Vanwege een heel makkelijke reden: innovatie binnen grote bedrijven verloopt veel trager in vergelijking met start-ups. Alle moeite en tijd die je als groot bedrijf dient te investeren in nieuwe producten kost veel meer in verhouding tot wat de start-up doet. Daarnaast krijg je de medewerkers erbij, reken er maar op dat dat erg knappe koppen zijn, gezien ze met weinig man vaak veel weten te bereiken.

OT: Nooit van gehoord, nooit gebruikt, en ziet eruit alsof het weinig écht toegevoegde waarde heeft.
Die reden zie je inderdaad vaak langskomen en lijkt mij ook een erg aanemelijke reden. Alleen vraag ik mij af wat je voor 1 miljard nog meer kan kopen. Buiten een paar patenten en wat knappe koppen. Want wie zegt dat al die medewerkers ook mee willen naar een Twitter? Overnames gaan niet altijd op een vriendelijk manier en kan mij zo bedenken dat personeel ook lekker opzoek gaat naar een nieuwe uitdagende werkgever/start-up waar ze hun ei kwijt kunnen, dan bij een potentieel zinkend schip als Twitter te gaan werken.

Daarom ook de opmerking waarom dat geld niet inzetten om zelf erg goede mensen aan te trekken en zelf iets te bouwen?
Dat geloof ik graag, veel werknemers kiezen bij overnames er vaak voor naar een andere start-up te verhuizen etc. Voor één miljard kun je een hoop doen, en eigen mensen aantrekken klinkt zeker aantrekkelijk, maar investeerders zien dat ook vaak niet zitten. Dan zeggen ze: wat garandeert in dat geval dat er meer klanten komen?
Weinig dus, en een overname biedt dan binnen kortere tijd meer zekerheid.

Overigens betwijfel ik de winstgevendheid van twitter in de toekomst. Een verdienmodel bedenken zal zeker niet gemakkelijk worden, vooral omdat de vraag is hoeveel mensen dat accepteren. Maar zo is het bij zoveel online bedrijven, kijk naar whatsapp etc.
Ik gebruik Flipboard regelmatig voor interessante news feeds en het bekijken van m'n social media (waaronder Twitter). Erg fijne app!

De reden dat Twitter dit overneemt is om hun userbase te vergroten (waarschijnlijk) zoals het artikel ook al aangeeft.
Ben het met jou eens.

Het is leuk en aardig dat de coöperaties van vandaag alle concurrenten opslurpen.
Hierdoor verdwijnt wel een gezonde en constructieve concurrentie, die bedrijven juist tot het uiterste drijft om te blijven innoveren voor het behouden van goede resultaten, bedrijfseconomie en interesse bij de consument.

Tegenwoordig domineren Microsoft, Apple, Samsung, Facebook, Twitter en Google, om maar een paar grote te noemen, en lijkt de tendentie dat vermogende bedrijven de drang hebben om als maar meer macht te verkrijgen.

Op kleine schaal verdwijnen hierdoor de aldoor gezellige en persoonlijke speciaalzaken in de winkelstraat en moeten die ruimte maken voor de AH, de Praxis, de H&M. Kleine ondernemers worden de grond in gedrukt, ofwel overboden en overgenomen door de groteren die zich steeds meer kunnen veroorloven en steeds vaker een monopolistische positie innemen.

Kortom, ik ben voor diversiteit in de markt, persoonlijk contact, gezonde en constructieve concurrentie en gelijke kansen voor alle ondernemers en bedrijven. Uiteraard is de verleiding groot om akkoord te gaan met een bod van om en nabij 1 miljard €.
Ik ben het helemaal met je eens. Flipboard is een zeer vluchtig iets, omdat het nauwelijks binding heeft. Vergeleken met een Facebook of Whatsapp waar je zomaar niet wegloopt, is Flipboard een van de vele RSS readers on steroids. Je ruilt het zo in voor iets anders, zonder gevolgen. Betalen zullen gebruikers ook niet doen, wat dus reclame betekent, waardoor men nog eerder wegloopt.

Ik denk dat het een wanhoopsdaad is. Twitter zit momenteel muurvast. Men heeft nog nooit winst gemaakt en al een aantal kwartalen op rij zo'n 100-150 miljoen verlies, in een enkel kwartaal. Aandeelhouders pikken dat alleen wanneer er een spectaculaire groei tegenover staat van gebruik, omdat dat een potentieel toekomstig verdienmodel is, maar die trend is gestopt.

Ik ben zeer benieuwd naar de toekomst van Twitter, want die is behoorlijk uitzichtloos.
Tegenwoordig heeft Facebook ook een soortgelijke reader voor je timeline: Facebook Paper. Alleen te krijgen in Amerika, maar dat zou zo maar eens kunnen gaan veranderen. Natuurlijk is de big-data en userbase van deze app van belang voor Twitter, maar ik denk dat ook Twitter zoekt naar alternatieven waarmee mensen op een meer interactieve manier hun timeline kunnen checken. Het zal voor Twitter goedkoper zijn een reeds bestaande dienst te kopen dan dit te bouwen.

Ik vind zelf Flipboard een fijn programma, maar zoek toch liever mijn nieuws gericht op verschillende bookmarks. Dat vind ik overzichtelijker.
Anoniem: 194019
26 mei 2015 10:15
Foutje in de lead. Het woord 'betalen' ontbreekt...
Sinds de app voor iOS een login vereiste, heb ik 'm links laten liggen. Big-Data verzamelen en het vervolgens aan een andere Big-Data verzamelaar verkopen. Succes ermee!

/Holle bolle Gijs bedrijven :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee