Scythe introduceert Slip Stream 120 DB-ventilators

Scythe komt met nieuwe versies van zijn 120mm-Slip Stream-casefans. De Slip Stream 120 DB-ventilators beschikken over dubbele kogellagers, waardoor ze volgens de fabrikant meer dan elf keer zo lang meegaan als de vorige serie.

De casefans in de Slip Stream 120 DB-serie beschikken over dubbele kogellagers om slijtage te beperken. Volgens Scythe kunnen de ventilators met een diameter van 120mm daardoor gemiddeld 350.000 uur werken. De vorige serie Slip Stream 120-ventilators beschikte nog over een simpelere glijlager en ging volgens Scythe na gemiddeld 30.000 uur roteren kapot.

Scythe brengt zes modellen uit in de Slip Stream 120 DB-serie. Vijf daarvan roteren op een in de fabriek geregelde snelheid van 500, 800, 1200, 1600 of 1900 toeren per minuut, de zesde laat zich met pwm afstellen op een gewenste rotatiesnelheid tussen de 200 en 1300rpm. Het 500rpm-model produceert volgens Scythe 7,2dBA aan geluid en moet 41,6 kubieke meter lucht per uur verplaatsen. Met 800rpm nemen geluidsniveau en luchtverplaatsing toe tot respectievelijk 10,7dBA en 68,2m³. De ventilator die met 1900 toeren per minuut rondgaat, produceert met 37,0dBA veel meer lawaai, maar daar staat een hogere luchtverplaatsing van 187,4m³ per uur tegenover.

Behalve de dubbele kogellagers is er weinig aan de ventilators veranderd ten opzichte van de vorige serie. Het bedrijf beweert dat de ventilators door een kleiner middendeel en een groter oppervlak van de ventilatorbladen meer lucht verplaatsen dan andere casefans. Ten opzichte van de eerdere ventilators zijn geluidsniveau en luchtverplaatsing volgens de door het bedrijf gepubliceerde specificaties gelijk gebleven.

De normale Slip Stream 120-modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar voor 9,08 euro. Voor het met pwm geregelde exemplaar moet 12,10 euro worden neergeteld.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Friso Weijers

Redacteur

21-05-2015 • 12:53

75 Linkedin

Lees meer

Reacties (75)

Wijzig sortering
zou het mogelijk zijn om een PC te koelen met alleen die 120mm 500 RPM fans? Ik vind 1000 RPM echt al heel luid, en ik heb het er best voor over om van case over te stappen als het echt 'stilte' oplevert.
RPM heeft weinig met geluid te maken. Een goede ventilator welke trillingsvrij en goed ontworpen is kan rustig 1000 RPM draaien zonder al te veel lawaai te maken. Ter vergelijking, 27 dB(A) is ongeveer fluisteren. 18 dB(A) is met tien man in een ruimte staan zonder te bewegen, zeggen oid (heb het aan de lijve meegemaakt).
120 DB is een erg domme naam voor een stille ventilator hoewel de naam wel veel stof doet opwaaien en wij het er toch maar even over hebben. Zal wel een naamswijziging gaan komen.
18db bij een fan, is een marketing term. En gemeten in ideale omstandigheden. Als het al niet een grove schatting is.

Om een stille pc te creeren, heb je 2 dingen nodig, geen direct contact van een fan op metaal, en afstand tussen fan en koelblokken

Rubber en schrouds zijn de toverwoorden. Succes verzekerd!
+ gezond verstand :)
De geluidsdruk van een fan wordt meestal gemeten door de fan in rubbers te hangen, zonder kast iod eromheen. Kortom een ideaalbeeld.

Het geluid dat een PC maakt wordt niet alleen veroorzaakt door de ventilator, maar ook door de luchtstroom en obstakels die daarbij gepasseerd worden. Uiteraard ook het doorgeven van trillingen en resoneren van de zij platen van de kast.

De luchtstroom verplaatst ook veel stof, waarvan een groot deel op de ventilatoren en in de koelers gaat zitten. Regelmatig schoonmaken dus.
Geluidsproductie 23dbA, *pakt geluidsmeter* 45dbA... True story.
Anoniem: 220263
@Floor21 mei 2015 13:21
Heb je niet het probleem dat het geluidsniveau verdubbelt bij twee fans? De claim is 7.2 DBa bij de 500RPMs en 10.7 DBa bij de 800 RPMs, maar vervolgens moet je er wel 3-5 in je kast plaatsen op verschillende plekken, dus wat doet dat voor je overall geluidsniveau?

Ben wel met je eens dat het een erg slechte naam is btw.
+10dB klinkt twee keer zo luid. Om met bijv. een aantal 30 dB fans juist 40dB geluid te maken, heb je 10 fans nodig.

http://www.wolframalpha.c...B+30+dB%2B+30+dB%2B+30+dB

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 21 mei 2015 14:53]

En ik maar denken dat elke 3 dB erbij een verdubbeling van de geluidsdruk betekend.
We are told by psycho-acousticians that a level 10 dB greater usually means "double the loudness" or "twice as loud".
Aan de andere kant:
+3 dB is the level of twice the energy or power respectively intensity
Src: http://www.sengpielaudio.com/calculator-levelchange.htm

Bijkans doe ik iets fout hoor. Het is niet mijn dagelijkse kost.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 21 mei 2015 15:02]

Wikipedia over Decibell
A change in power by a factor of 10 corresponds to a 10 dB change in level. A change in power by a factor of two approximately corresponds to a 3 dB change.

Power is hier evenredig (misschien zelfs gelijk aan) lunchtverplaatsing door het geluid. Bedenk dan twee gelijke bronnen de lucht twee keer zo sterk in beweging kunnen zetten.

De oorzaak van bonvestaande is dat dB logaritmisch is ten opzicht van de amplitude van de geluidsgold.
Ik heb een maand of 2 geleden op school nog geleerd dat 3dB erbij, een verdubbeling van het geluid betekent. Ik heb zonet examen gehad, en als ik het zo tel (+3dB is een verdubbeling van het geluid) dan doe ik het goed, anders is het finaal fout :) .
Het is alleen zo dat +3dB niet twee keer zo luid klinkt. Maar zit ongeveer op de gehoors drempel dat je het verschil kan waarnemen. Meestal als je het over geluids overlast hebt dan heb je het over hoe je het ervaart.
De crux zit hem in 2x zo luid klinken. Je hebt helemaal gelijk dat +3dB betekend dat de geluidsdruk 2x zo veel vermogen bevat, echter het menselijk oor is nier lineair. Pas bij +10dB ervaren mensen geluid als 2x zo hard. Daar zit het verschil.
Elke verdubbeling van geluidsenergie, levert 3 db extra op.
Dus voor twee fans kom je op 10.2 en 13.7 uit, en voor 4 fans op 13.2 en 16.7, voor resp. 500 en 800 rpm.
RPM heeft wel degelijk met geluid te maken. Volgens mij bedoelt 9 van de 10 mensen die klagen over luide fans het windgeruis en niet zo zeer de fan zelf.
De luchtverplaatsing heeft niet alleen met rpm te maken. Mijn meegeleverde Corsair fans (heel simpele dingen) moeten flink wat rpm maken om wat lucht te verplaatsen. De Corsair AF fans hoeven lang niet zoveel rpm te maken om dezelfde hoeveelheid lucht te verplaatsen, puur omdat het design van de fan bladen anders is.
En de daarnaast speelt de techniek een flinke rol, hoe is de trillingsdemping in de constructie en in de montage, wat voor lagers zijn er gebruikt. Maar ook de luchtstroom bepaald veel, vrije uitblaas of met obstakels.
Ik heb hier dagelijks mee te maken in het woonhuissegment. De ventilatoren die de bouwmarkten verkopen is wat dat betreft troep minder van kwaliteit.
Dat vind ik het voordeel van Corsair fans (de enige waarvan ik weet waarvoor ze zijn :P ) de AF zijn meestal handig als outtake, en de SP gebruiken de meeste om door de hdd kooien te blazen, of radiators/koelblokken. Gezien het blad design van deze Scythe fans denk ik dat ze goed kunnen concurreren met de Corsair AF fans, die toch al richting de 15 euro gaan. Noctua zou ook kunnen, maar die fans zijn wel van echt hoge kwaliteit, maar daar is de prijs ook naar.
Met design van de bladen zul je de spoed van de fan bedoelen.
Weet niet zeker of ze dezelfde termen gebruiken in fanland maar in de scheepvaart noemen ze de stand van de bladen de spoed van de schroef.
Hoe groter de spoed hoe meer afstand de fan (schroef) zal afleggen in de as-richting als die theoretisch in een vaste stof zou draaien per omwenteling.
Dus hoe grotere spoed hoe meer lucht wordt verplaatst per omwenteling.
Durf niet te zeggen hoeveel de spoed invloed heeft op het geluid heeft.
Ook het aantal en model van de bladen speelt een rol.
Een goeie fan moet lijken op de schroef van een onderzeeer die zijn gemaakt om zoveel mogelijk water te verplaatsen met zo weinig mogelijk trillingen en geluid.
Ik sluit me aan dat de naam van een fan nooit 120db moet zijn.

Gaf me meteen een huiverig gevoel.
ik klikte er wel op om te kijken wat voor een fan in hemelsnaam zoveel herrie maakte ;)
Hoeveel RPM zou een fan moeten maken om 120 dB te produceren?
En dat zal wel niet lukken met plastic finnen. :)
Als ik mijn GTX 970 op 100% fanspeed zet klinkt hij lang niet 120 dB :P.
Verplaatst wel mooi veel lucht, al zal het niet koele lucht zijn.
Dat heeft niet veel te maken met de plastic bladen, als de constructie goed is, is het gewoon sterk. Het probleem zal eerder bij het motortje liggen. Die zal meer dan 30V niet af kunnen, en dat heb je denk ik wel nodig om de fan zo hard te laten blazen :)
Gebruik je toch een tweede fan om de motor van de eerste fan te koelen :+
120DB domme naam?
Niet zeker, anders wel duidelijk hoor 120mm diameter en Double Bearing
120DB domme naam?
Niet zeker, anders wel duidelijk hoor 120mm diameter en Double Bearing
Hoewel velen bij db / DB / dB aan decibell zullen denken en niet aan Dual Ball
De ventilator 120db doet veel stof opwaaien :+

klinkt echt als een prima verkoopsslagzin:D
Welke fans zijn dan stil? Heb ook een paar Noctua's draaien, maar die worden toch echt stukken luider naarmate de RPM's omhoog lopen.
Ventilator maakt weinig geluid, maar als je hem tegen koelvinnen laat blazen.
Ik geef je gelijk, ik wil die dingen ook gewoon niet horen ... en alles over 800 RPM is absoluut hoorbaar.

Toen ik hem nog op mijn kamer had staan gebruikte ik de 1200 RPM slipstreams naar beneden gevolt met een fan controller tot zo'n 600 RPM. Maar goed, dat was een Q9550 op 3.6 GHz en een 3870 en een accelero koeler. Ik denk niet dat je een beetje GPU tegenwoordig nog aan de gang houd met 600 RPM tenzij je een waterkoeler gebruikt.

Nu heb ik hem in een gangkast staan ...
je vraag is kan ik een bijna onhoorbare pc maken?
ja als je de goede case hebt die de airflow zo ongemoeid mogelijk laat.
Ik heb een bijna compleet stille pc (corsair air 540) met
3 X Scythe GlideStream 120 mm PWM 1300rpm in de voorkant
2 X Scythe GlideStream 120 mm PWM 1300rpm op de cooler
en Aerocool DS Red Edition, 140mm als exaust
alles blijft zeer cool zonder ook maar de fans boven 50% te laten draaien.
als je een nieuwe case zoekt dan zal ik deze adviseren
pricewatch: Fractal Design Define S
de prijs hoort nog omlaag te gaan naar zo'n 60 euro.
Bij mij is het de HDD die ik hoor. De rest niet meer echt.

Wat lastig is om achter te komen is, bij een snel systeem:
- hoeveel case fans, welke precies
- welke kast (zijn nog wel aardig wat reviews van)
- welke processorkoeler past in welke kast (groter = effectiever = stiller)
- past mijn processorkoeler over mijn geheugen (snel geheugen heeft vaak vinnetjes). Ik denk dat ze er van uitgaan dat je waterkoeling hebt oid.
- welke voeding is goed & stil (bij welke load)

[Reactie gewijzigd door cbravo2 op 21 mei 2015 20:32]

Ik zit nu met een Seasonic M12II EVO 620W, en deze maakt echt constant herrie, niet alleen onder load maar ook idle... Volgende wordt dan ook een semi-passieve voeding (gluurt naar 1000RM)
Mijn PC:

Obisidian 550d case, i7-4785t processor met een Scythe Mugen 4 koeler en een 750ti videokaart.

Van de 4 casefans heb ik er één (120 mm) aangesloten op een Bitfenix recon fancontroller en de fan van de Scythe ook aangesloten op de recon. De andere twee zijn niet aangesloten.

Bij normaal gebruik van de PC draaien ze allebei ca. 800 toeren en komt de temperatuur van de processor niet boven de 30 graden. PC hoor je verder bijna niet. Ik moet het nog testen, maar ik denk dat de fan van de koeler ook nog wel uit kan.

De door jouw genoemde case heeft wel een flink nadeel: geen 5,25 bays.
Ik denk dat je met 5 koelers automatisch al te veel herrie maakt. Wat gebeurt er als je die 3 voren uitzet?
Weet niet of je zelf al eens een Fractal hebt gehad, maar ik heb nu -+2.5 jaar de R3 denk ik.
(zoeen met geluidsdempingsmatten) en ik heb onlangs toch heel de case moeten ontleden om op 3 plaatsen een irritant getril te verhelpen. Puur tussen kastonderdelen onderling.

Niet om je bericht als onwaar te bestempelen, maar gewoon als tip.
Kast was super in het begin, daarna iets minder, met wat tijd en moeite na 2.5j dus terug top.

EDIT: klopt, de R3!

[Reactie gewijzigd door wouzke op 22 mei 2015 04:24]

heb alle fans met rubberen mounts geïnstalleerd en heb ze via het moederbord ze zo zacht laten draaien dat ze minder lawaai maken dan mijn hdd. en het scheelt ook dat er weinig tot geen turbulentie is.
licht er een beetje aan wat je er in heb zitten. maar voor 99% van de thuis pc moet dat lukken.

en de FD S is echt een mooie kast:P al lijkt het op een driveloze r5. en die zijn erg stil:P
Mist alleen de padding aan het linker paneel (van de voorkant gezien) maar ik denk dat de airflow toch wat te restricted is, aangezien alleen van de sleuven aan de zijkant lucht aangezogen kan worden.
Uiteraard praten we hier over "high/mid-end" hardware. i5 en een R9 290 met Arctic xtreme III (wellicht CFX mocht er toch een case upgrade komen :+ )

[Reactie gewijzigd door Lucasino op 21 mei 2015 21:16]

Ik hoop niet dat ze 120db geluid produceren. :+
Goede ventilators btw, die Scythe. Doen bij mij geloof al een jaar of 4~5 goed hun best in mijn P182.
in dat geval verplaatsen ze dan wel veel lucht!
Ik hoop niet dat ze 120db geluid produceren. :+
Goede ventilators btw, die Scythe. Doen bij mij geloof al een jaar of 4~5 goed hun best in mijn P182.
LOL :X . Hier ook alleen maar goede ervaring mee. Ze ogen ook lekker strak en simpel, prijs is redelijk €9,- voor een 120mm met rubbers e.d. Al die andere poespas zoals kleuren en lichtjes hoeven van mij niet. En ja er zijn betere, maar deze zijn ook een duurder.

Goed nieuws dit, hopelijk blijven deze ook rond de €10,- hangen of volgen zelfs de slipstream varianten op.
Misschien dat ze de server-fan markt op willen. Delta fans iemand? :+
Zoals hierboven aangegeven zal er vast een betere, marketing technische, naam worden verzonnen. Ik heb trouwens zelf ook een cpu cooler van Schyte, werkt nu al 2 jaar perfect. :)
Ik dacht eerst toen ik de titel las "huh, 120dB, da's wel heel luid!"

Verder ook erg tevreden van Scythe. Heb nu twee CPU coolers van hen en 3 case fans, en alles werkt en blijft stil.
350.000 uur is ongeveer 40 jaar lang 24/7 draaien... lijkt me een beetje een waardeloze bewering, want er is toch geen hond die het gaat testen, of gaat klagen als zo'n koeler van een tientje al over bijv. 10 of 15 jaar stuk gaat.
Hier zit ik ook aan te denken. Hoe vaak gebeurt het dat je koeler van Scythe kapot gaat. Als een koeler voor 3,5 jaar continu mee gaat heb je al lang weer een nieuwe PC gekocht. Want zelden staat je pc zo lang aan en als je toch zo'n server of pc hebt dan is maar de vraag of de koeler daadwerkelijk kapot gaat nar 30.000 uur.
Ik heb 4x Scythe Kaze Maru 140 mm gehad in een core i7 systeem, van deze wilde ik een enkeling overzetten naar een nieuw systeem (welke niet OC is en ook niet meer zo warm wordt) Bleek de eerste na een maand kapot te gaan de tweede na een week de andere niet eens meer getest. (Dit systeem blijft zelfs koel met enkele noctua op cpu sink)
Ik gebruikte die i7 dagelijks gem. 3 uur. vond ze dus niet zo'n beste kwaliteit.
Als ze in een nas of server hadden gezeten dan vervang je ze om het jaar.
(ze gingen ook kapot aan de lagers, kennelijk zag Scythe ook in dat het een zwak punt was).
Dat niet maar koelers kunnen wel meer herrie gaan maken naarmate de lagers slijten. Dus als de oude modellen na 2 jaar rumoeriger kunnen worden zou je in theorie kunnen zeggen dat deze 20 jaar stil blijven.
Dat is een flinke verbetering in de levensduur van de fans. Deze ventilatoren zien er sowieso wel goed uit (in specs), maar die verbeterde levensduur is nog een extra plusje. Zeker omdat je fans eigenlijk prima mee kan nemen naar een nieuw systeem :)
Is het kapot gaan van een fan een issue dan? Echt nog nooit een kapotte fan gehad of bij iemand anders tegengekomen. En heb ze gezien met dikke pakken stof en ben zelfs eens gevraagd door een buurman omdat na verplaatsen van zijn pc drie weken ervoor het geluid wel erg hard was geworden (en een csefan constant tegn een snoertje aanliep te draaien)
Nee, dat is mij ook nog nooit gebeurd, maar ik vind het wel goed dat eraan wordt gewerkt om de duurzaamheid van de producten te verhogen.

Overigens neem ik tot dusver ook nooit fans mee van oude naar nieuwe pc, dus ik zou ook niet weten hoe de levensduur van een fan is na een jaar of 10.
Koop maar eens goedkope sleeve fans, die kunnen wel kapot gaan hoor. Zeker als je ze horinzontaal plaatst. Een vriend van mij had ook een pc en na zo'n 5000 uur begon 1 fan veel meer herrie te maken. Verder heb ik zelf ook een goedkope fan van Cooler Master die een heel zacht tikkend geluid maakt. Dat kwam omdat ik die ook horizontaal plaatste :-D

Maar soms kun je inderdaad geluk hebben. Maar zeker de betere ventilators kunnen best een stootje hebben.
DB zal wel Double Ball-bearing zijn o.i.d., maar het marketing-genie dat de uiteindelijke naam heeft verzonnen mag wel even wat domeinkennis van hun product op gaan doen. Wat een misser 8)7
Juist een genie. De naam van het product en daarmee het product krijgt er extra aandacht door.
Goed nieuws, mijn systeem kast is het enige wat in de loop van de jaren (richting de 10 jaar) hetzelfde is gebleven. De standaard fan's zijn allang vervangen door noctua's, die hebben een MTBF van >150.000. Deze Scynthe pretenderen >350.000.... impressive, maar zal nog even de reviews etc. afwachten. In de praktijk ligt de zaak vaak wat anders. Denk niet dat ik snel over zal stappen.
De verwachting is dat je nog 7 jaar de tijd hebt om daarover te beslissen. Een MTBF van 150000 uur is pakweg 17 jaar (continu), en je had ze al tien jaar.
Benieuwd hoeveel mensen de merknaam fatsoenlijk uit kunnen spreken. De chef bij de computerzaak waar ik werkte had het telkens over 'skijt', hahaha.
120DB is ook wel skijt. :?
Ja, vreemde naamkeuze.
Het is een zeis. Wordt ongeveer uitgesproken als (web)site [nl: saith].

https://en.wiktionary.org/wiki/scythe
De naam is inderdaad niet heel doordacht, ook al zal het vast staan voor Double Bearing of iets dergelijks. Wel mooi dat dit zo ongeveer de enige geplaatste reactie hier is :D
De naam is inderdaad niet heel doordacht, ook al zal het vast staan voor Double Bearing of iets
Dual Ball.
Haha, bijna goed! Dank.
Maar waarom verschillende fans uitbrengen die op verschillende snelheden draaien? De snelheid wordt toch bepaald door de EFI/BIOS, die de warmte van de te koelen onderdelen in de gaten houdt?
Maar ik hoef geen fan van +1000 rpm in mijn case. Dus koop ik lekker het 800rpm model. Dan weet ik zeker dat mijn fancontroller hem nooit gaat aansturen hoger dan dat.

En er zijn ook moederborden met weinig fancontrollers. Wel zo handig als je hem dan toch direct op de voeding aan kan sluiten.
Ah, op die manier had ik 't niet bekeken… het bang zijn dat de fancontroller hem misschien tóch hoger aanstuurt kan ik me niet helemaal in vinden, omdat je dan ook de kans loopt je systeem te warm te laten draaien (en de fan niet sneller kan om dit te koelen), maar te weinig fan controllers op een moederbordje wel. Zit wat in :) En zo scheelt het ook nog eens geld omdat je geen losse fancontroller hoeft te kopen!

[Reactie gewijzigd door Kapotlood op 21 mei 2015 14:16]

Tja, inmiddels zijn fan controls op moederborden een stuk beter geworden.

Maar op mijn oude X58 plankje kun je maar uit twee opties kiezen:

Fan control: "PWM" / "Voltage".

Niks geen min/max, of mooie curves zoals ASUS dat biedt met FanXpert in het UEFI.
Vandaar dat deze fans wel degelijk nut hebben.
Maar waarom verschillende fans uitbrengen die op verschillende snelheden draaien?
Ik heb een ventilatorsplitter aan een molex voor maximaal zes stuks. Die daardoor allemaal dezelfde snelheid draaien. En dat is 800rpm.
120db? Lekker stil fannetje!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee