Gerucht: Apple presenteert in juni Apple TV met App Store en Siri

Apple is volgens Buzzfeed van plan om in juni een nieuwe versie van zijn settopbox Apple TV te tonen. Die heeft een App Store aan boord en kan dus apps van derden draaien. Ook heeft de volgende Apple TV volgens het gerucht ondersteuning voor spraakassistent Siri.

De volgende Apple TV zou draaien op een Apple A8-soc of een afgeleide daarvan, meldt Buzzfeed. Het opslaggeheugen zal ook fors groter zijn dan de 8GB van de variant uit 2012, ook al om ruimte te bieden voor apps. Die apps kunnen gebruikers installeren uit de App Store. Apple zou volgens de site in juni ook een sdk aan ontwikkelaars tonen om die apps te maken.

De settopbox zou samen op de markt moeten komen met Apples eigen streamingdienst, waarover afgelopen week ook een gerucht opdook. Via deze dienst zouden Amerikanen 25 zenders kunnen kijken. Of de nieuwe Apple TV te koop zal zijn in landen waar de dienst niet werkt, is onbekend.

Met de vernieuwde Apple TV wil de fabrikant een grotere rol spelen op het gebied van elektronica in het huishouden en domotica. Het bedrijf uit Cupertino heeft met HomeKit al een sdk voor domotica, dat werkt in samenwerking met het mobiele besturingssysteem iOS. Apple verlaagde onlangs de prijs nog van zijn huidige settopbox.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-03-2015 • 16:10

112 Linkedin

Reacties (112)

112
109
89
0
0
0
Wijzig sortering
Verkoopt dit tegenwoordig nog? Nu steeds meer mensen een SmartTV in huis hebben of een gameconsole, waarom zou je nog een los device kopen van 99 73 euro?

Dat het Airplay ondersteund is leuk voor de IOS gebruikers, maar lijkt mij niet dat mensen constant iets van hun telefoon of tablet naar hun tv wilt streamen. Al kan je dit ook met DLNA naar je tv of gameconsole natuurlijk :)
Die heeft een App Store aan boord en kan dus apps van derden draaien.
Vraag mij af hoeveel apps de AppleTV gaat ondersteunen, gezien de AppleTV niet bestuurd kan worden met een touchscreen of een camera zoals de Kintect.

[Reactie gewijzigd door vali op 20 maart 2015 16:22]

Aangezien er al games zijn die een controller op je iPhone laten zien en de game op de Apple TV (via Airplay) gok ik dat dit ook gewoon mogelijk gaat zijn voor games die op de Apple TV geïnstalleerd zijn. iPad of iPhone koppelen en je het een bewegingsgevoelige touch-controller.
Dan is gezien de prijs been chromecast touch een stuk interessanter.
jup, alleen de airplay werkt ook perfect met de macbook. Ik heb de Appel TV bij ons aangesloten via een gigabit kabel aan de router en via wifi AC stream ik thuis naadloos mijn beeld naar de TV. Met eventueel audio er bij.
Ik weet persoonlijk niet hoe het zit met de chromecast, maar ik vind het wel een flink voordeel dat de apple tv een ethernet poort heeft. Helaas is de ethernet poort wel 100mbit. Maar daar kan je theoretisch nog steeds 12.5 mb/s halen, komt in praktijk neer op een nattevinger schatting van 8mb/s. Met 8mb/s kan je makkelijk een full hd film streamen, even als je display share.
Anoniem: 432173
@jctjepkema20 maart 2015 17:29
Chromecast heeft wifi via bgn, dus 300 Mbps.
Dus chromecast is in principe sneller tenzij je slechte coverage hebt van wifi, maar dan kom je ook in de problemen met je "zender".
Bij chromecast moet je gewoon chrome installeren en kan je op elk OS je screen streamen (zit nog in experimentele status maar werkt perfect in mijn ervaring)

Dus je voordeel van een ethernet poort is eigenlijk een (klein) nadeel wegens zijn 100Mbit :p

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 432173 op 20 maart 2015 17:30]

Nu je het zegt :P.

Maar wat ik wel een voordeel vind dat apple TV op de iPhone en iPad synchroon kan streamen. Mooi voordeel, als je naar de prijs kijkt is de chromecast prijs/kwaliteit verhouding vele mater beter.
Toch zou ik voor de apple tv kiezen omdat wij al aardig wat apple in huis hebben. Dan vind ik die 50 euro eigenlijk niet eens zoveel in verhouding.
Anoniem: 432173
@jctjepkema20 maart 2015 18:24
Toch zou ik voor de apple tv kiezen omdat wij al aardig wat apple in huis hebben. Dan vind ik die 50 euro eigenlijk niet eens zoveel in verhouding.
En dat is een beetje het jammere vind ik persoonlijk. Je wordt bij apple praktisch verplicht om in het ganse apple-eco-systeem te stappen. Als je enkel een apple tv in huis haalt en voor de rest android smartphone's wenst te gebruiken, verlies je een groot deel van de functionaliteit of moet je al gaan rotzooien met 3rd party apps... beetje zonde als je het mij vraagt.
Die 300mbit/s is een bruto snelheid, waar je in de praktijk nog niet eens de helft van overhoudt. :)
Daarnaast heeft de Apple TV ook gewoon WiFi, dus dat voordeel is een beetje in het niet gevallen.
Buiten het feit dat ethernet altijd veel beter is dan WiFi, om een tiental verschillende redenen die ik hier niet allemaal op ga noemen.

Feit blijft wel dat de Chromecast op papier inderdaad ondersteuning heeft voor meer dan alleen Apple apparaten, wat de Apple TV kan.
Waarschijnlijk is de Chromecast ook wel de reden geweest voor Apple om de Apple TV in prijs te verlagen. ;)
Anoniem: 432173
@AlesT20 maart 2015 19:14
wat betreft die bruto snelheid, hetzelfde is waar voor ethernet en met een goede coverage en goede apparatuur van je wifi valt dat best wel mee.
Het grote nadeel van utp is dat het een kabel is. Met wifi daarintegen heb je de vrijheid om je tv te verplaatsen, terwijl je met utp vastzit aan die kabel of je moet powerlines gaan gebruiken maar daar heb ik niet al te fantastische ervaringen mee.
99% van de mensen verplaatst zijn/haar tv niet. En daar zitten in de regen een stroom kabel aan vast, DE kabel, en vaak ook een SCART/HDMI kabel aan vast voor de Video/DVD/blu ray. En tegenwoordig hebben bijna alle tv's een LAN aansluiting, en de gemiddelde tweaker heeft ook een console e.d. dus de tv zomaar verplaatsen doen ze niet. En daar je voor 600 euro al 42" hebt zijn er niet veel plekken waar je je tv naartoe verhuisd, dus dat argument is imo niet valide. En ik heb mijn apple TV ook gewoon met HDMI aan mijn TV hangen en met een LAN kabel uitgerust. Mooie van airplay is natuurlijk dat sommige ipad spellen de actie op de tv gooien en je ipad iets anders toont en dat het out of the box op je mac staat.
Ja dat komt omdat de apple tv een accesoire is op je aanwezige apple spul. Kijk een iphone, ipad, ipod of macbook kan prima als stand alone device functioneren. Dat Apple ecosysteem valt best mee, maar ik moet wel zeggen als je het eenmaal hebt en fijn vind ben je sneller genijgd het te blijven gebruiken en zelfs uit te breiden. Want het werkt over het algemeen goed.
Anoniem: 432173
@jctjepkema20 maart 2015 19:20
Het werkt wel allemaal goed, maar het is voor mij gewoon te duur. Ik heb nu geen kinderen maar hypothetisch ik zou deze wel willen stimuleren om mee te evolueren met de technische mogelijkheden en deze te verkennen. Maar ik ga geen smartphone van 600 euro en laptop van 1000 aan een tiener geven. Dus dan koop je die een niet-apple device. Maar dan kan deze niet gebruik maken van apple tv en dergelijke... Bijgevolg heeft het weinig nut om dan een apple tv te gaan gebruiken... Ook al zou ik dat eventueel willen...
Je moet je kinderen natuurlijk ook niet het nieuwste van het nieuwste te kopen. Je kan ze ook met je afdankertjes opzadelen en als het ze echt bevalt zullen ze wel een baantje doen om die laatste nieuwe Macbook te kopen. ;)
tsja werkt ook andersom natuurlijk,
bijv ik zou graag een moto 360 hebben, maar android wear werkt alleen met android... imho is dat erg jammer.

maargoed een apple TV setop box heb ik geen problemen me, ik haat dat mijn TV smart is, alleen maar vervelend, een TV tegenwoordig moet eigenlijk gewoon een monitor zijn met 2 ingangen, display en power, liefst in 1 kabel.

en dan een extern boxje wat ik net weg kan werken voor input switching etc. en het mooie is dan, wil ik nieuwe features,vervang ik de box niet de TV.

smart tv wordt amper een paar jaar ondersteund maar mijn scherm blijft nog jaren prim a (heb een mooie panasonic plasma)
kortom houd de smarts uit de TV.
Anoniem: 432173
@freaq20 maart 2015 19:21
Ik weet niet wat voor smart tv jij hebt, maar die van mij heeft gewoon 4 hdmi ingangen, 1tje in gebruik door ip-tv setupbox, 1tje voor chromecast en ik gebruik eigenlijk nooit de smart-functies omdat die niet voldoende zijn uitgewerkt/chromecast het sneller doet...
dat is dus exact wat ik zeg...
heb een smart box, 1 ingang op de TV en laat die box alles regelen ;)
kan de TV goedkoper en dunner zijn en de smartfuncties altijd up to date...
Welk deel verlies je dan? Het enige dat op Android lastiger (maar niet onmogelijk is) is het streamen via AirPlay. Verder is de AppleTV eigenlijk een autonoom apparaat. Ik gebruik hier een Synology NAS als iTunes server. Ook dat werkt prima.
Vele malen beter prijs kwaliteit gezien misschien. Maar voor dat prijsverschil maakt dat alleen wat uit voor een middelbareschool ganger die het van zijn zakgeld moet betalen. Voor het kleine verschil in prijs, absoluut gezien (niet relatief), ga ik mezelf tot in der einde der tijden functioneel beperken. Mij is net even iets te vaak overkomen dat goedkoop, duurkoop is en veel vaker teleurstelt.
Apple tv streamt rechtstreeks uit je netwerk, zonder tussenkomst van een device, zoals bij Chromecast.

Bovendien biedt de Apple tv als stand alone device veel meer functionaliteit dan Chromecast.
De chromecast streamt ook zelf als ie de website/video/app herkent, zoals youtube en netflix. Dat is ook de enige manier die fatsoenlijk schokvrij werkt. Dus je smartphone of chromebrowser is niets meer dan een uit de kluiten gewassen afstandsbediening. Als youtube eenmaal streamt kun je je laptop uitzetten. Als je daarentegen afhankelijk bent van "stream dit tabblad" functie dan is de pret snel weg...

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 20 maart 2015 19:25]

Apple tv heeft ook bgn .. Klaarblijkelijk heb je er geen ervaring mee .....
Anoniem: 382732
@Johan971120 maart 2015 17:32
Ik heb ze beide, maar qua gebruiksgemak wint de Apple TV het op z'n sloffen. Ik gebruik ze allebei in combinatie met dezelfde Synology DS Video app (op iPad en Android phone) en streamen van NAS via Chromecast gaat vaker fout dan goed. Met Apple TV gaat het eigenlijk altijd probleemloos. En dan heb je de Airplay voordelen nog.
Hier zat ik ook aan te denken, maar men is vast weer verplicht een IOS device te kopen . Ze zullen vast niet zoals Microsoft doet met de Xbox One (mutiplatform ondersteuning van de Smartglass app) overnemen.

[Reactie gewijzigd door vali op 20 maart 2015 16:29]

Misschien als er een app store is dat ze eigenlijk de boel kunnen kraken (er hoeft maar één app tussendoor te glippen met een verstopte glitch welke de gebruiker root access geeft zodat ze alles kunnen inspecteren e.d.) zodat er XBMC op gedraaid kan worden, net als met de apple tv 2.

Enige reden dat de apple tv 2 zo'n hoge straatwaarde heeft terwijl de apple tv 3 beter is ;)
In iOS werken alle applicaties van derde in een 'sandbox omgeving', dus root acces via zo'n app verkrijgen lijkt mij uitgesloten.

In de Apple TV 3 zit een Apple A5 (S5L8942 of S5L8947) processor. Deze processor zit verder niet in andere Apple apparatuur waardoor de motivatie voor het vinden van een exploit altijd lager is geweest dan bij de Apple TV 2.

Apple TV 2 had een Apple A4 net zoals de 1th iPad, iPhone 4, 4th iPod Touch.

Als de geruchten kloppen en Apple veranderd de A8 soc niet ten opzichte van de iPhone 6 (Plus) dan acht ik een jailbreak niet uitgesloten.

[Reactie gewijzigd door nanoChip op 20 maart 2015 17:59]

*a5 processor zat in de iPad 2, iPhone 4s en later pas in de iPod Touch 5
Klopt was een typo, moest A4 zijn. Echter zijn er verschillende A5 varianten. De Apple A5 zoals gebruikt in de iPhone 4S (S5L8940) is niet gelijk aan die van de Apple TV 3 (A5r2 of A5r3 / S5L8942 of S5L8947)

[Reactie gewijzigd door nanoChip op 20 maart 2015 18:00]

Alleen zal de straatwaarde wel snel gaan dalen aangezien de officiële support van Kodi is stop gezet voor de ATV2 vanaf de eerstvolgende versie 15.
Bron:
http://kodi.tv/kodi-15-0-alpha-1-road-to-isengard/

ATV2: As we announced in January, we have stopped the support and building for the ATV2 device. As our main iOS/OSX developer had stated, to keep supporting this device would cost a lot of effort, trial and error and it was getting outdated for what we demanded of the device.
Dit soort dingen lopen als een trein. Ik denk dat er bij elkaar aanzienlijk meer AppleTV's, ChromeCasts, Roku's, Amazon Fire's etc. verkocht worden dan Smart TV's. Alleen van de AppleTV zijn er al meer dan 25 miljoen verkocht.

Ik geloof persoonlijk ook niet dat de SmartTV veel toekomst heeft. Ik denk eerder dat TV's steeds dommer zullen worden (feitelijk een scherm en niets anders) en dat alle intelligentie verhuist naar settopboxjes van fabrikanten die daar veel beter in zijn (ik hoor toch veel mensen klagen over UI van hun TV). Het betekent ook dat als er een nieuwe technologie komt je alleen een doosje van nog geen 100 piek hoeft te vervangen terwijl je je gigantische (en gigantisch dure) scherm gewoon kunt houden.

Om die reden verwacht ik ook dat er een Thunderbolt aansluiting op de volgende AppleTV komt. Hang er een 4K monitor aan en je hebt iets waar weinig tot geen SmartTV aan zal kunnen tippen.
Dit soort dingen lopen als een trein. Ik denk dat er bij elkaar aanzienlijk meer AppleTV's, ChromeCasts, Roku's, Amazon Fire's etc. verkocht worden dan Smart TV's. Alleen van de AppleTV zijn er al meer dan 25 miljoen verkocht.
Heb je een bron dat ze meer verkocht zijn dan alle SmartTV's? Want dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Ik merkte maanden geleden op mijn werk een grote vraag naar de Apple TV's, maar dat neemt nu weer enorm af. Zeker nu klanten doorhebben dat het eigenlijk op dit moment een zeer duur Netflix device is. ChromeCasts daar in tegen of console zoals de xbox one en ps4 zorgen ervoor dat de AppleTV's op mijn werk minder verkocht worden.

Het kan zijn dat de nieuwe AppleTV hier veranderingen in brengt. Het is te hopen voor Apple, want de laatste versie bracht weinig nieuws (wat ook voor de Ipad Air2 geldt).

[Reactie gewijzigd door vali op 20 maart 2015 16:40]

Heb je een bron dat ze meer verkocht zijn dan alle SmartTV's ? Want dat lijkt mij onwaarschijnlijk.
Nee. Daarom zeg ik ook "denk".

Echter, aangezien het een stuk makkelijker is om een doosje of plugje van nog geen 100 piek te kopen dan een hele SmartTV zou het me absoluut niet verbazen als ze veel beter verkopen.
[...]
Nee. Daarom zeg ik ook "denk".

Echter, aangezien het een stuk makkelijker is om een doosje of plugje van nog geen 100 piek te kopen dan een hele SmartTV zou het me absoluut niet verbazen als ze veel beter verkopen.
Ik schrok al, de tv markt zou namelijk totaal instorten als alle merken zoals Sharp, LG, Samsung, Philips ect. bij elkaar minder dan 25 miljoen tv's zouden verkopen.

Daarnaast verschilt het per persoon wat iemand gemakkelijk vindt of niet. Als ze hun tv in kunnen stellen om hun kanalen te ontvangen, zou het aanklikken van een Netflix icoontje op hun SmartTV niet heel veel moeilijker zijn.
Die 25 miljoen is alleen de AppleTV. Daar komen dan nog de Roku (10 miljoen per afgelopen september), ChromeCast (10 miljoen per vorige maand), Amazon Fire TV (Amazon hoopte er vorig jaar 5 miljoen te verkopen) en nog een hele reeks soortgelijke apparaten bovenop.

Bovendien, ik kwam net wat cijfers tegen van hier uit het VK en daar kwam naar voren dat 20% van de verkochte TV's een SmartTV is. Verreweg de meest TV's zijn dus goedkopere modellen waar de meeste partijen hun volume mee moeten halen.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 20 maart 2015 16:58]

Ik weet niet van wanneer die cijfers zijn, maar tegenwoordig kosten smart tv's echt geen drol meer. Misschien dat in de VK B-merken het beter doen dan in Nederland, maar als ik zie wat er in een gemiddelde MediaMarkt uitgestald staat lijkt het me onwaarschijnlijk dat een meerderheid van de mensen voor een niet-smart tv kiezen.
wat denk je bv van het gebruik van Apple tv in boardrooms en vergaderruimten in combinatie met een (touch) Large display of monitor.

Als alternatief voor een beamer een gewilde oplossing. Alles draadloos en netjes weggewerkt, zonder zichtbare kabels op de tafels.

Een beamer in een nette boardroom kan echt niet meer, tenzij die beschikt over Wireless HDMI.

Voor videoconferencing worden meer en meer Large displays gebruikt, al dan niet met touch en HD camera's. Een Apple device is dan een prima toevoeging voor connectivity en presentaties: gewoon vanaf je iPhone, iPad of MacBook.
Leuk allemaal, maar een kabel werkt altijd. Het signaal van airplay werkt niet over vlans, een drama voor netwerkbeheerders
Aannemende dat de Apple TV gewoon bedraad in het netwerk hangen zijn ze gewoon adresseerbaar en toegankelijk voor airplay.

Ik zie het probleem niet wat je schetst, we hebben op deze manier al honderden Apple tv's geinstalleerd bij grote organisaties.
Het als een Netflix device bestempelen doet de Apple TV toch echt een beetje te kort. De toepassingen zijn toch flink wat breder. Ja meest ideale is in het Apple eco systeem.
Apple TV is miljardenbusiness:

http://www.iculture.nl/ap...ess-40-miljard-imessages/

Iets waar ik zelf niet eens bij stilstond. Ik heb er nu denk ik zo'n 4 jaar een liggen en heb er veel plezier van. Nu met XBMC erop helemaal.
Tor dat android tv er komt. Duurt niet lang meer.
Zelf denk ik dat ook, en wel omdat de support voor een SmartTv beperkt is, na een jaar staat de volgende serie Tv's alweer voor de deur. Een streamingplayer/SmartStick heeft dat probleem echter ook vind ik. Noem mij iets dat mij garandeert dat ik komende 8 jaar naast Netflix, ook alles wat opkomt ga hebben, plus het NL HbbTV... Roku misschien, mwa dat richt zich op de US.
Er zijn wereldwijd misschien 40 miljoen next-gen consoles verkocht, dus zo veel mensen met een console zijn er niet. Smart tv's zijn zonder uitzondering extreem matig qua software en er is geen eenduidig ecosysteem.
Je hoeft geen next-gen console te hebben om netflix of plex te draaien, de Xbox 360 kan het ook prima. Daarnaast gaf ik ermee aan dat vroeger niet denkbaar was dat populaire apps zoals netflix of plex naar een console zou komen. Meerdere mede tweakers hieronder gebruiken hun appletv om muziek vanaf hun Phone of tablet af te streamen, maar laten we nou eerlijk zijn, koopt iedereen hem daarvoor? De meeste kopen het voor het afspelen van een film.

Over de smartTV ben ik er niet mee eens dat het een slechte of matige gebruikers ervaring biedt. Het ligt er echt aan wat voor tv je koopt of uit welk jaar hij komt.

[Reactie gewijzigd door vali op 22 maart 2015 22:46]

gezien de AppleTV niet bestuurd kan worden met een touchscreen
Lijkt mij dat je een iPhone/iPod touch of iPad prima hier aan kan koppelen, zoals je dat nu ook al kan met Remote.app :) Dan wordt het al weer een stuk interessanter! Misschien wordt het dan wel een opvolger van de Pippin :+
AirPlay (video's sturen, audio sturen en wireless display) is echter 1000x fijner. Als je toch al Apple apparaten hebt staan en het fijne apparaten vind, dan is een Apple TV een waardevolle toevoeging.

Heb je niks van Apple thuis, dan heb je vrij weinig aan AppleTV.

Ik gebruik AirPlay dagelijks thuis. Spotify vanaf de iPhone over AirPlay naar de AppleTV die op de receiver staat aangesloten. Of vanaf mn iPhone via Infuse (app) MKV films vanaf mn NAS streamen over AirPlay naar AppleTV op de TV.
Krijg jij met infuse subtitles te zien op je tv? (srt)
Verder vind ik browsen op men folders van men NAS via infuse super traag..
Voorlopig gebruik ik nog DS Video, maar vind ik ook niet optimaal werken
Men ATV2 met xbmc werkte het beste, maar die heb ik op pensioen gestuurd.
Jep. Je kan zelfs subtitles downloaden vanuit de app via OpenSubtitles. Bij mij werkt Infuse heerlijk snel met alles. Ideaal ook met AirPlay.
Is dit dan zonder een jailbreak?
Jep. Ik heb geen jailbreak erop. Er zijn al aardig wat apps die gewoon MKV's ondersteunen. Sinds een tijdje mogen apps namelijk gebruik maken van hardware acceleratie, dus 1080p MKV's decoden zonder poespas.

iPhone decodeert alles en stuurt het beeld zo door naar de AppleTV. Die doet niks anders dan het beeld op je TV tonen.
Ga ik is even bekijken. Dank voor de uitleg. _/-\o_
Zo' n Apple TV is toch wel een stukje bruikbaarder dan de gemiddelde SmartTV. Veel van de smartTV's zijn compleet onbruikbaar (traagheid of slechte interface etc..)
Airplay is zeker leuk, voor IOS en OSX gebruikers en ik stream inderdaad juist wel constant van mijn iPad naar mijn AppleTV. Bijv radio, iTunes, Spotify of youtube (al kan iTunes of Youtube ook direct vanaf de apple TV)
De touchscreen is er in de vorm van je tablet of iPhone.

Het is inmiddels een aardig leuke business voor Apple geworden als je naar de aantallen kijkt.
Fijn bruikbaar apparaatje
AirPlay is inderdaad een van de grootste motivaties, ook zijn de smart tv apps van sommige diensten gewoon van een lager niveau dan de iOS equivalenten. Daarnaast gewoon Plex uit de AppStore die over het netwerk van een NAS je media streamed. En je hebt natuurlijk rechtstreeks toegang tot je iTunes aankopen. Grotendeels dus de voordelen van andere iOS apparaten, 0 onderhoud en het werkt gewoon.

[Reactie gewijzigd door Sorcerer op 20 maart 2015 17:24]

Los van het feit hoe de besturing van apps gaat plaats vinden. Kijk ik uit naar zo'n nieuwe AppleTV.
Het hoeven ook niet persee games te zijn, maar op deze manier kunnen ook Pathé, Videoland, HBO, IMDB etc.. (Allemaal apps die prima met de huidige afstandsbediening te bedienen zijn) eindelijk toegang tot dit platvorm.

Nu ga ik er niet over in discussie wat andere apparaten wel en niet beter kunnen, maar ik vind dat de Apple TV, een geweldige interface heeft.

Netflix heeft een veel beter overzicht op de Apple tv dan op de pc of PlayStation.
En voor veel meer dingen geld, dat Apple hun zaken prima op orde heeft.

Met veel gemak speel je elke film af die je gekocht hebt. (Ik heb het hier niet over de op andere wegen verkregen films).
Want ook elke Back-up die ik van mijn Bluray's maak speeld Apple moeiteloos af.

Chromecast en andere apparaten bieden misschien ook een geweldige ervaring.
Maar mijn smaak blijft bij Apple tv hangen, net als iOS. (Gemakkelijk en doet wat het moet doen).

(Ik ben absoluut geen Apple fanboy, ik verafschuw Macs dan weer, maar op het gebied van smartphones, tablets en setupboxen hebben ze echt iets moois gemaakt)
Lol, geen enkele Smart TV kan tippen aan de gebruikerservaring van de Apple TV. Ik heb zelf ook smart tv hier, omdat het niet anders te koop was, maar heb het slechts 1 keer aangeraakt en toen heel rap weer afgesloten. Wat een trieste bedoeling.
Apple tv kun je gewoon besturen vanaf je iPad, iPhone, iPod middels de remote app.
Ik heb een Samsung F8000 (niet de minste) en een AppleTV. Als ik Netflix kijk kies ik vrijwel altijd voor de AppleTV versie.

De AppleTV is niet wereldschokkend naar de afstandsbediening is prettiger dan die van Samsung en de interface voelt sneller aan.

Tel daar dingen als AirPlay bij op en de AppleTV is voor mij meer dan de moeite waard.
Ja mensen gebruiken het nog. Het appataatje is klein, passief gekoeld, trekt weinig stroom, apps werken snel en doeltreffend itt smart tvs. Ik had m puur en alleen voor Netflix gekocht (toen nog de usa editie). En interessanter als chromecast, want volledig stand alone en simpel te bedienen. En de chromecast is nog beperkter.
ik heb zeker een voorstande van de apple tv, en maak er dagelijks gebruik van.. ondanks dat ik allerlei smart apparaten heb met "dezelfde" functionaliteit.
airplay vind ik fijn om te gebruiken.

ik gebuik hem vooral voor netflix.
Tuurlijk verkoopt dit nog. Als je een betere ervaring kan bieden dan het OS van de fabrikant dan zullen mensen toch echt wel opteren voor een set top box..

De TV ervaring kan echt nog wel veel beter daar is netflix een goed voorbeeld van. Geef je een betere ervaring dan wat je al hebt dan zullen er mensen er geld voor neertellen.
Thuis heb ik een Apple tv en een smart tv, ik gebruik de smart tv altijd om bijv. dingen terug te kijken etc.

Maar de redenen waarom ik de Apple tv gebruik is om:
- foto's te laten zien op de tv (draadloos)
- presentaties voor te bereiden op de tv
- films via de laptop streamen naar de tv.

Wel handig als je het nodig hebt. Smart tv kan niet alles vervangen :)
Ik heb een Apple TV maar gebruik hem weinig. Omdat Kodi AirPlay slecht aan kan (vooral bij video loopt het stuk), gebruik ik de Apple TV.
Ook heb ik een handvol apps die via mirroring op de TV content tonen. Dat werkt sowieso alleen maar met een Apple TV.
Verder doe ik weinig. Ik koop geen iTunes content, en non-Apple formaten kan hij niet afspelen. Ook het gebrek aan apps is jammer. Hij is erg gericht op de US-markt. Het is wel typisch dat RTLxl en Uitzendinggemist geen app hebben. Daarom ben ik wel benieuwd waar ze mee komen.
Dan kies ik liever nog voor een XBMC speler, meer mogelijkheden tot films en streamen en veel minder gesloten. Wel is het verhaal met Apple dat m'n iPhone 6 prima hiermee samenwerkt, zeker als ik het Airplay verhaal oppak. :)
Nou als er misschien een jailbreak voor uitkomt dan kan je Kodi de nieuwe XBMC misschien wel erop zetten en dat er siri erbij komt lijkt mij wel leuk je tv besturen met je stem :D !
Dat is inderdaad een hele goed optie, helaas moet je dan weer een extra handeling verrichten. Maar voor 4K ondersteuning kies ik toch voor de Zappiti Player 4K of Open Hour Chameleon (Android based). :)
Ook plex werkt uitstekend met Apple tv....

Bovendien is de Apple tv kwalitatief een van de betere media players, en vele malen makkelijker en sneller dan Chromecast.
Helaas beiden nog geen XBMC en 4K.
XBMC remote is gewoon te downloaden in app store, als je xbmc op je pc hebt draaien werkt dit ook prima.
die jailbreak zou ik niet op wachten want voor de ATV3 is die er bv. ook nog steeds niet.

Voor de rest loopt ATV niet geheel vloeiend door de 24p -> 50Hz/60Hz omzetting.
Dat komt omdat het niet door veel mensen gebruikt wordt maar door de opkomst van een applestore in de TV verandert dat misschien.
Ik kan mijn TV besturen met mijn stem (Philips TV met Android), maar dat werkt echt veel slechter dan gewoon even 3 knoppen indrukken.
Siri is toch wel iets beter dan dat soort producten.
Siri loop je nog steeds hele zinnen uit te spreken terwijl je anders nog steeds maar een knop in drukt bijvoorbeeld. Dus "volgende" in plaats van 1 druk op de knop. Vooral handig met het doorlopen van een library oid terwijl je nog niet weet wat je wil kijken.
Als ze er een A8X in stoppen en 1 of 2 GB RAM (zoals bij de iPad Air 2) kan het een enorme concurrent worden voor de PS4 en Xbox One. In combinatie met Metal is het namelijk een directe concurrent dan. Zie ook de techdemo van Battlefield 4 op iOS
Ik denk niet dat het een directe concurrent zal worden met een A8 chip.
Ten eerste is het niet krachtig genoeg en er zijn geen AAA spellen.
Ten tweede denk ik ook niet dat studio's ook nog eens voor Apple tv gaan programmeren..
Ten derde zal de opslag niet voldoende zijn om zulke spellen op te slaan.
Dat zou ik allemaal niet te hard beweren. Het is nu i.c.m een iPhone of iPad al een heel aardige gameconsole met prima graphics. Het kan wel degelijk een potentiële bedreiging voor de gewone consoles zijn. zal niet dezelfde titels zijn, maar er zijn intussen al genoeg spellen voor IOS. En de opslag is nu ook al niet nodig om de games te draaien.

Ik denk dat zo' n aTV wel degelijk aan bepaalde poten kan zagen. Nee Die hard gamers niet, maar dat gezinnetje dat initieel een spelletje speelt en eerst een gameconsole kopen zou nu zomaar kunnen besluiten om lekker bij de aTV te blijven. Mits ze natuurlijk een iPhone of iPad hebben, want standalone draait hij nu nog geen spellen.

aTV + iPad + Airplay is een aardige combinatie voor games.
Misschien vergeet je dat de A8 een ARM processor is.
Zelfs al zou hij gelijk zijn aan een PS4 in brute kracht, het is en blijft een ander platform.
Een ander platform betekent investeren, ontwikkelkosten, tijd, personeel etc..
Die middelen zijn er simpelweg niet.
Dat zie je ook met de Wii U, op zich een prima apparaat, goeie GPU, maar PowerPC.
Geen tijd en geen geld om voor dat platform te ontwikkelen.
Zou de Atv een x86 krijgen, dan zou het misschien wel een concurrent kunnen worden.

Atv + iPad + Airplay.. ff serieus heb je wel eens een spelletje via Airplay gespeeld?
Zo ja, heb je wel eens opgelet waar je het meest van de tijd naar zit te kijken?
Zo ja, waarom?
Omdat het touchbediening is, daar moet je gewoon constant naar kijken, je hebt geen fysieke knoppen die je als referentiekader kunt gebruiken.

Daarnaast bestaat de combinatie al lang en is het nog steeds niet uitgegroeid tot directe concurrent van de PS4 en Xbone, waarom zou dat met een nieuwe atv anders zijn?

Neen, ik zie niet in dat dit een PS4 concurrent kan worden.
Je kan ook gewoon een Bluetooth toetsenbord en muis op je atv aansluiten. Dan heb je net zoveel vertraging als op de pc.

?ja atv heeft Bluetooth?
Nee, ik verwacht ook niet dat het een concurrent van bijvoorbeeld een PS4 zal worden.

Maar een concurrent van bijvoorbeeld de Wii lijkt me wel voor de hand liggen. Waarom zou je straks geen tennis, Mario Kart of Guitar Hero etc. op je Apple TV kunnen spelen?
Wel eens van METAL gehoord?

http://youtu.be/Jxp7pHwSKlU

[Reactie gewijzigd door Isheara op 20 maart 2015 18:02]

Ja, jij?

Metal is prachtig, maar het betekent voor een studio nog meer ontwikkelkosten, nog meer tijd, nog meer personeel.
Misschien volg ik het nieuws te veel maar in het afgelopen jaar zijn er aardig wat studios gesloten omdat ze precies missen wat ik net zei.

Denk je dan echt dat ze gaan investeren in nog een console die niet op x86 draait?

Het zullen hooguit indies of remasterd hd versies van oudere spellen zoals Bioshock zijn, kunnen we dat echt een concurrent van PS4 en Xbone noemen?
Zo ja, waarom is de iPad dan nu geen directe concurrent van de Ps4 en Xbone?

Ook in jouw punt zie ik geen reden om het een directe concurrent te noemen.
Misschien niet primair als concurrent, maar (mogelijk) wel in de toekomst:

http://9to5mac.com/2015/0...irst-party-ip-like-mario/

Bovendien is het aantal mensen met een iDevice iets groter dan het aantal mensen met een xbox one of een PS4.

Waar denk je dat op den duur meer geld mee te verdienen is?

[Reactie gewijzigd door Isheara op 20 maart 2015 19:15]

Wat heeft het aantal mensen met een iDevice te maken met de Atv4 als concurrent van de Ps4 en Xbone?

Dan zou de Atv3 al een concurrent moeten zijn, je iDevice levert immers de brute kracht, de Atv is enkel een doorgeefluik.

Het is dan niet de Atv maar de iDevice die concurrent is of wordt.
Op het moment dat de Cromecast in Nederland was uitgekomen, heb er direct 1 aangeschaft voor € 38 (incl. € 3 bezorgkosten). Kort daarvoor had ik bewust een domme (want ik had toen al gepland om de destijds alleen in de US leverbare Chromecast daar aan te koppelen) 42" TV van Samsung aangeschaft voor € 400. Dankzij die combinatie heb ik nu dus een heel gebruiksvriendelijke Smart TV voor € 438. waarvan de mogelijkheden in de loop der tijd alleen maar zijn toegenomen en het einde daarvan nog niet in zicht is. Good deal, right? Wat ik ook wel een prettige gedachte vind is het feit dat ik Chromecast gewoon uit kan zetten, als ik geen audio of video stream en daardoor niet het risico loop dat Samsung "meekijkt". Google ziet natuurlijk wel de content die ik stream, maar Google weet toch al alles van ons, nietwaar? Het fijne van de Chromecast en de Apple TV vind ik verder dat je relatief goedkoop kunt upgraden op het moment dat er een nieuwe versie wordt uitgebracht, zoals nu voor de Apple TV het geval lijkt te zijn. Overigens zit er volgens de geruchten ook een nieuwe versie van de Chromecast aan te komen, die voor zover ik nu weet ook ondersteuning gaat bieden voor 5GHz-wifi, zodat de eventuele drukte op de 2.4GHz-wifi vermeden kan worden. Als er verder nog interessante aanvullingen in zitten, schaf ik misschien de nieuwe versie aan, voor een paar tientjes, want ik ga er niet vanuit dat de nieuwe Chromecast veel duurder zal worden, t.o.v. het huidige, succesvolle, model.
Als de volgende Chromecast ook een gigabit lan aansluiting krijgt en hetzelfde gebruiksgemak als een Apple tv ben ik om....

Tot die tijd is het een handig doorgeefluik, meer niet.

Apple tv heeft vele malen meer mogelijkheden.
Die focus van de Chromecast op het gebruiksvriendelijk streamen van audio en video, zonder poespas, is juist de kracht van dat stickje. Het werkt vrijwel altijd zonder haperingen en zelfs mijn vrouw kan ermee overweg ;-).
Het proces om te kunnen streamen via Chromecast is omslachtiger dan bij Apple tv, waarbij je alleen de app hoeft te selecteren om te kunnen streamen en geen tablet, telefoon oid nodig hebt.

Bovendien is HD via WiFi minder stabiel dan via ethernet.
Ik vind juist het gebruik van m'n telefoon als remote handiger. Gelukkig is er een keuze, maar het is zeker niet zo dat de oplossing van Apple beter is t.o.v. die van Google. Maar als jij dat wel vindt, vind ik dat prima, maar bespaar je a.u.b. de moeite om anderen daar van te willen overtuigen, waarvoor bij voorbaat dank...
Als jij het verschil in gebruiksgemak niet begrijpt tussen een stand alone device wat zelf apps draait (Apple tv) of een dom doorgeefluik (Chromecast) waarbij de apps draaien op een extern device zoals je telefoon via WiFi, dan zal ik je zeker niet proberen te overtuigen.

De Chromecast kan niks uit zichzelf....de Apple tv wel.
Zou leuk zijn als dit gerucht waarheid wordt, een nieuwe Apple TV + native PLEX app is welkom :)
Je kunt je trailer app op je Apple tv 3 ook "ombouwen" tot plex native app, icm plex op je pc of nas.

Google maar even ;)
Anoniem: 201688
@Isheara21 maart 2015 01:46
Toch heb ik liever een "echte" native Plex app zoals op andere IOS apparaten. PlexConnect is slim bedacht maar heeft toch meer beperkingen dan andere Plex clients. Ik hoop dat met deze ontwikkeling we eindelijk een keer gewoon Plex uit de ATV app store kunnen installeren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 201688 op 21 maart 2015 01:48]

Ik hoop op 4K ondersteuning, aangezien mijn budget LG 4K TV geen Netflix 4K ondersteunt: pricewatch: LG 40UB800V Zilver-Zwart / https://help.netflix.com/nl/node/23879

Ik gebruik de Apple TV 3 al lange tijd met veel plezier, het is het enige systeem dat ik ken (op een HTPC na) dat zonder vertraging werkt en tevens goed samenwerkt met de iPhones / iPads (dat kan de HTPC niet).

[Reactie gewijzigd door Matthijs op 20 maart 2015 16:24]

Als het gerucht waar is dat er een A8 in zit dan zal 4K geen probleem moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 20 maart 2015 17:10]

Eindelijk een nieuwe Apple tv, hopelijk..
Gigabit ethernet of WiFi ac zouden welkom zijn.
AC Wifi sowieso wel... Gingen al geluiden, dat de ATV samen met de Aiport Express gevoegd zou worden. Is op zich wel logisch; de Express heeft ook nog geen AC Wifi. Én de Express heeft Airplay ondersteuning...
Wat we mogelijk gaan zien is dus een vierde device (na iPhone, iPad, Apple Watch) met een App Store. Ik verwacht dat apps speciaal getarget moeten worden voor de AppleTV dus bestaande apps gebruiken op de AppleTV kun je wel vergeten. Er zijn teveel dingen anders, alleen al de resoluties (volledig afhankelijk van wat voor scherm iemand er aan heeft hangen) en input methoden (geen touchscreen of Digital Crown maar afstandbediening, stem en misschien een gamecontroller) verschillen fors van de iPhone, iPad en Apple Watch. Wat natuurlijk wél kan is dat sommige developers bestaande apps gaan porten naar AppleTV.

Verder opent dit de, lang voorspelde, mogelijkheid om games te gaan spelen op de AppleTV. Als een game draait op iPhone of iPad zal het niet heel moeilijk zijn die te porten naar AppleTV. Er zullen dan ook snel speciale controllers gaan verschijnen.

Hopelijk betekent dit ook dat omroepen, contentbedrijven etc. hun eigen apps voor de AppleTV gaan produceren. Een BBC iPlayer app, NPO Uitzendinggemist app, een Eurosport app, een NPO Tour de France Live app, een Eredivisie Live App, een Formule 1 app etc. Sommigen gratis, sommigen met abonnementskosten, sommigen hybride.

Ten slotte verwacht ik dat HomeKit met dit model echt los zal gaan. Met een app van je energieleverancier de opbrengst van je solarpanels meten, met een app je thermostaat bedienen, met een Philips Hue app je licht bedienen, met een app van je alarmleverancier je alarm programmeren etc. etc.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 20 maart 2015 17:31]

Sommige games zijn al speelbaar op Apple tv middels airplay, waarbij je beeld gewoon verschijnt op je tv via airplay, en je controllers gebruikt op je iPad. Bv. Asphalt
Zou natuurlijk wel de prijsverlaging verklaren. Kunnen de "nieuwe" apple tv voor de oude prijs verkopen.
Is dit het einde van plexconnect. Fantastische tool, toch ligt mijn voorkeur voor een native app. Maar om daarvoor weer 3x 99 euro voor uit te geven?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee