Pushbullet laat Android-gebruikers via pc antwoorden op WhatsApp

Pushbullet heeft een update van zijn gelijknamige Android-app vrijgegeven waardoor het mogelijk is om vanaf de pc en de Mac direct te antwoorden op onder andere WhatsApp- en Facebook Messengerberichten. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

Met de Pushbullet-dienst, waarvoor apps en browserextensies beschikbaar zijn, kunnen notificaties van een smartphone worden weergegeven op de pc of de Mac. De ontwikkelaars publiceerden dinsdag een update van het Androidprogramma waardoor het mogelijk is om nu ook direct antwoord te geven op berichten.

Pushbullet ondersteunt in ieder geval WhatsApp, Telegram, Google Hangouts, Facebook Messenger en Line. Het bedrijf zegt in de toekomst meer diensten toe te willen voegen zodra gebruikers hier massaal om vragen, zo maakt het duidelijk in een blogpost.

Voorlopig kan alleen met de Android-app van Pushbullet op inkomende berichten worden gereageerd. De app werkt met Android 4.4 en hoger en bevat ook een nieuwe widget, waarmee de dienst op het homescreen meteen is in en uit te schakelen. Het is nog niet duidelijk of meer apps volgen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

17-02-2015 • 19:31

58 Linkedin

Reacties (58)

Wijzig sortering
Weet iemand hoe het zit qua privacy met deze app? Alles verloopt via de pushbullet plugin maar ik vraag me af wat er bij hun blijft hangen.
Anoniem: 616000
@oef!17 februari 2015 19:53
Dit is wat hun Therms of Service zegt:

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you,
so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.
Dus zolang een 'vertrouwde' derde partij zegt: "Hey Pushbullit geef me alle data van je gebruikers, we beloven dat we dat met niemand gaan delen, of niemand vertellen" is het delen van jouw data oké volgens hun ToS

Of ze dat ook echt zullen doen?

Het is een 'gratis' service, en geld groeit niemand op de rug en PushBullit is ook geen liefdadigheidsinstantie. Dus het is aan jou, om ze blind te vertrouwen of niet.
Aanvullend hierop: Dit geldt niet voor elke willekeurige partij, maar enkel die partijen die pushbullet helpen met het draaiend houden van hun service. Dit kan bijvoorbeeld Google analytics zijn.

Ik zal dus jouw gegevens daar niet kunnen opvragen, ook al heb ik een bedrijfje in Amerika.
blind te vertrouwen hoort er zelfs niet bij, je geeft het zelf aan met die quote:
ze zeggen letterlijk dat ze je gegevens verkopen...
Zoiets degelijks staat ook in de voorwaarden van Paypal. Zo delen ze je gegevens met bedrijven die bijvoorbeeld hun nieuwsbrieven versturen of geld innen, dat soort dingen. Het zou mooi zijn als het daarbij zou blijven, ook al zijn dat bij Paypal al 10-20 bedrijven.
Je stelt een terechte vraag, maar gebruikers van betreffende apps (wellicht met uitzondering van Telegram) geven waarschijnlijk toch niets om hun privacy. Ze zullen soms claimen van wel, maar voegen niet de daad bij het woord door het niet te gebruiken. Facebook kan van alles claimen qua privacy, dat ze dingetjes versleutelen en zo, maar het is allemaal gesloten software dus niet te controleren.

Als je enige waarde hecht aan privacy moet je bijvoorbeeld gewoon standaard XMPP met goede versleuteling gebruiken, en liefst alle gebruikte software (server en clients) open source opdat je weet dat er niets geks mee gebeurt. In ieder geval open source clients, opdat je kunt verifiëren dat versleuteling bij jou plaatsvindt.

Wil je ook kunnen (video-)bellen gebruik dan SIP, en ook hier weer bij voorkeur alles open source, maar in ieder geval de cliënts. Enkele voorbeelden van open source cliënts hiervoor zijn CSipSimple en Linphone. Daar kun je ook gewoon tekstberichten mee sturen overigens.
Het voordeel daarvan is dat je niet overgeleverd bent aan de grillen van een specifieke aanbieder, en wat voor cliënts die wel of niet ontwillelt. Iedereen staat nu te juichen dat Facebook Whatsapp op de PC gebruik kan worden, maar dat kan al jaren en jaren en jaren met standaard XMPP. En ook met SIP.

Dan heb je dus helemaal niet zo'n omweg als Pushbullet nodig, en weet je ook zeker dat het met privacy wel goed zit. Maar goed, 'iedereen' gebruikt Facebook Whatsapp, houdt zichzelf voor dat je het daarom dan ook maar moet gebruiken (self-fulfilling prophecy), en wil niets horen over privacy omdat het uiteindelijk toch hun eigen keuze is. DAn kan dat Pushbullet er ook nog wel bij.
Ik geef wel iets om privacy daarom heb ik een schutting in de tuin en gordijnen voor het raam, en een slot op de deur. Gelukkig leven we in een land waar je niet op gepakt word voor een mening, en heb ik zelf geen reden om informatie te verspreiden dat aanzet tot illegale acties. Kortom je definitie van privacy is beetje scheef.
Ah, de bekende reactie: Denken dat veiligheidsdiensten de grote boosdoener zijn.

Voor alle duidelijkheid, daar kan zeker ook een gevaar in zitten. Sleepnettechnieken en al dat soort dingen, je zal maar in een verkeerd hokje worden ingedeeld, daar schuilt zeker een gevaar in. Toch zal je als gemiddelde goed willende burger meer last krijgen van die grote commerciële partijen als Facebook, Google, Apple en Microsoft en consorten. Die bedrijven zijn miljarden en miljarden waard, en niet omdat ze enkel hier en daar een advertentietje plaatsen die de meesten door een adblocker toch niet zien. Nee, zij gaan steeds vaker overal tussen zitten. Verzekeringen worden via hen afgesloten. Ze verkopen niet direct persoonlijke gegevens aan andere partijen, maar bijvoorbeeld wel een risicoprofiel (kanker in de familie, (vroeger ge)rookt, dat soort dingen). Daarin schuilt het echte gevaar voor de doorsnee mens. Dat diezelfde gegevens door betreffende bedrijven (vrijwel zonder uitzondering allemaal op Amerikaans grondgebied gevestigd) ook bij de inlichtingendiensten terecht komt, zal voor de gemiddelde mens veel minder relevant zijn.
Alles gaat via Pushbullet servers.
De vraag is wat er niet blijft hangen.
Anoniem: 647586
@oef!17 februari 2015 20:26
Blijkbaar als je een API key hebt van iemand heb je toegang tot al zijn meldingen...

"all that is required is an API key, located from the account. [...] I was also getting data that he was receiving from other people - think SMS, facebook messages, which might contain sensitive information, or that the sender may not want transmitting in this fashion."
bron:
http://www.reddit.com/r/A...our_security_and_privacy/
Je kunt hiervoor toch ook WhatsApp web gebruiken?
Voor mij zou dat een extra app betekenen. Niet iedereen gebruikt Chrome.
Dat is waar, maar de bedoeling is dat Whatsapp web later ook op meerdere browsers werkt, duurt alleen wel weer een beetje erg lang..
Nu hoef je helemaal geen browser open te hebben. Maar dit is ook niet helemaal hetzelfde, je kan alleen reageren wanneer je een notificatie krijgt.
Die webapplicatie is op 25 januari vrijgegeven. We zijn nog geen eens een maand verder. Zo "erg lang" vind ik dat nog niet duren dan.
Ik wel. Ik vind het zelf sowieso maf dat het alleen op GC werkt, juist de browser die maar zijn eigen gangetje gaat.
Dat kan zeker, en het werkt nog met een stuk meer apparaten ook. Je moet nu nog wel Google Chrome gebruiken, maar meer browsers zullen volgens Whatsapp binnenkort volgen.
WhatsApp Web is momenteel alleen beschikbaar voor Android-, Windows Phone, Nokia S60-, BlackBerry- en BB10-telefoons.
Het hoeft niet perse Chrome te zijn. Het moet een browser die Chromium-based is. Alle forks, zoals Blink-based browsers, werken ook. Zo gebruik ik het in Opera.
Alleen jammer dat het gebruikte webRTC onveilig is, als je je privacy op prijs stelt ( ip bekend ondanks een VPN )
Het is dan bekend bij WhatsApp. Maar als je die niet vertrouwd zou ik uberhaupt geen berichten via hen sturen O-)
Het gaat me dan ook niet om WA, maar om de issues in webRTC.

Dat WA mijn ip 'ziet' interesseert me niet, aangezien ik een account heb, en vrijwel alle gegevens openbaar zijn bij hen.
Maar de gemiddelde "vage" site, waar ik wel wil lezen, maar niet aan gelieerd of geen sporen wil achterlaten, heeft niets met mijn IP te maken.

Zoals linkjes op bv Reddit / 4chan die naar 'heftige' beelden leiden, of politiek (in)correcte discussie's gaan, dan gebruik ik mijn VPN.
Niet dat ik zo héél belangrijk, of aantastbaar ben, maar zoals vaker, ik heb liever niet dat het me terugbijt over 5 / 10 jaar.

Dus als ik (alleen) voor WA-web het webRTC moet aan hebben staan, gebruik ik inderdaad die service niet.
Daarom is PB al een stap in de goede richting, een evt gesprek start ik wel op via de telefoon, om vervolgens te reply-en via de desktop
Ik ben benieuwd hoe dit technisch gezien in elkaar zit aangezien Whatsapp geen (open) API heeft volgens mij?
Er zijn zelfs 3rd party tools zoals WhatsApp+ waarmee je thema's enz hebt en die vinkjes uit kan zetten. Maar of je je privé conversaties nou via zo'n App zou willen door lussen.. *bibber*
Dat weet ik. Maar whatsapp doet er alles aan dit tegen te houden. Ik wil niet dat whatsapp over een week (of wat) niet meer kan gebruiken omdat ik gebant wordt. (zoals begin dit jaar bij whatsapp+ het geval was).
nieuws: WhatsApp deelt tijdelijke bans uit aan WhatsApp Plus-gebruikers

[Reactie gewijzigd door e.dewaal op 18 februari 2015 00:50]

Klopt, mijn intentie was enkel om aan te geven dat het van buitenaf wel mogelijk is, maar dan heb je inderdaad wel risico’s.
Zoals je naar mijn idee dus doelt op een legale API, dan is die er nog niet.
Ah tof, gebruik pushbullet nu een tijdje en werkt prima. Enige wat ik nu nog mis is om notificaties van mijn smartphone op mijn tablet te krijgen (beide Android).

[Reactie gewijzigd door spNk op 17 februari 2015 19:37]

In de instellingen kun je de optie "Meldingen synchroniseren tussen Android-apparaten" inschakelen.
Handig als je veel achter pc's werkt! Kon dit nog niet.
Telegram Messenger heeft zowel een PC als web client, waarmee je gesprekken op je mobiel syncen tussen alle apparaten waarop Telegram staat. Ideaal om door te chatten op je laptop als je toch al daarop bezig bent.
Zo ideaal werkt het anders niet na een weekend chatten staat er op mijn werkpc dat er 100den erochten zijn terwijl ik die al lang op mn telefoon gelezen heb.
Indeed, dit kon toch allemaal al? Deze dienst lijkt het alleen te combineren..
Kan me herinneren dat je hiervoor root moest hebben, plus de app om dit te doen wat niet gratis. Nu dus zonder root en gratis.
:(
Helaas de addon aangeschaft, en nooit echt kunnen gebruiken ( het werkte weer nét niet )
Ik ben zelf niet zo bekend met pushbullet. Het bestaat niet voor iOS toch? Heb een donkerbruin vermoeden dat Apple zoiets niet toe staat.

Lijkt mij extreem handig. Ik gebruik zelf de telegram messenger op mijn pc en mac en dat werkt heerlijk. Whatsapp web heb ik nog niet geprobeerd maar vind het moeten inscannen van een code niet echt gemakkelijk werken.
Inscannen werkt op zich super makkelijk, maar Whatsapp web werkt niet samen met ios dus je valt dan sowieso buiten de boot.
Dat inscannen hoeft ook maar één keer. Ik heb dat nog maar één keer gedaan op mijn desktop en gebruik het sinds de launch dagelijks.
Waarom zou je dit gebruiken ipv web.whatsapp.com ?
Zodat je jouw naam ( anonymous enigzins intact kan houden )

Voor whatsapp web moet je webRTC ingeschakeld hebben, en laat dat nu net een lek bevatten welke dwars door alle VPN beveiliging heen jouw eigen originele IPadres vrijgeeft.

Sinds ik WebRTC Block gebruik, werkt WA-web niet meer ....
Omdat ik nu apart Chrome moet gebruiken alleen voor whatsapp.
Pushbullet had ik al was hiervoor al nuttig.
Als je het alleen voor Whatsapp gebruikt kun je het net zo goed niet gebruiken, dat kan namelijk ook gewoon via Whatsapp zelf.
Als je geen Pushbullet wilt gebruiken kan je op https://web.whatsapp.com/ via Chrome ook op je WhatsApp komen. Misschien binnenkort ook wel voor Firefox? Dat zou Pushbullet voor WhatsApp voor mij overbodig maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee