Student die iPhone van USB-C voorzag, doet hetzelfde met Apple AirPods

Ken Pillonel heeft een AirPods-oplaadcase met USB-C-aansluiting gemaakt op basis van 3d-geprinte onderdelen en een zelfontworpen pcb. De modder maakt daarbij de schema's open source, zodat andere gebruikers de oplaadcase zelf kunnen maken.

Pillonel toont op YouTube hoe hij de accu in zijn AirPods-oplaadcase wilde vervangen. Standaard is dat echter niet mogelijk, omdat de behuizing niet ontworpen is om uit elkaar te halen. Daarom ontwierp de youtuber een vervangende case. Om dit te bereiken, begon de youtuber met het openbreken van de AirPods-case. Hij gebruikte daarvoor een dremel om het buitenste gedeelte van de case weg te snijden. Vervolgens ontwierp hij twee vervangende onderdelen voor beide kanten van de behuizing, die hij uitprintte met een 3d-printer.

Op deze manier is het mogelijk om de accu te vervangen en de AirPods als normaal te gebruiken. De vervangende case kan ook gemakkelijker uit elkaar gehaald worden, zodat de accu in de toekomst opnieuw vervangen kan worden. Pillonel maakte echter ook een eigen pcb die in de behuizing van de AirPods past, waarmee de case voorzien kon worden van een USB-C-aansluiting. Normaliter gebruiken de oordoppen Apples eigen Lightning-connector, hoewel daar over een aantal jaar verandering in komt door naderende Europese wetgeving.

Pillonel maakt de schema's voor zijn vervangende behuizing en het USB-C-pcb beschikbaar op zijn GitHub-pagina. Hij meldt op zijn website dat hij ook een aantal setjes weggeeft. De youtuber overweegt om in de toekomst een voorgemaakte kit te gaan verkopen, maar daar zijn nu nog geen concrete plannen voor. Pillonel is geen vreemde wat dit soort mods betreft. De masterstudent robotica voorzag zijn iPhone X eerder al van een USB-C-aansluiting. Ook toen maakte de youtuber de benodigde schema's beschikbaar via GitHub.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

21-07-2022 • 15:23

63 Linkedin

Reacties (63)

Wijzig sortering
ze zouden gewoon produkten moeten verbieden waarbij men bewust het zo ontwerpt dat het niet op een normale manier te repareren is.
Reageer
Eens, en dan gewoon een aantal basiscomponenten benoemen die in ieder geval replacable moeten zijn:
-Behuizing
-Beeldscherm
-Netvoedingsadapter
-Fysieke schakelaars/knoppen
-Speakers
-Accu's/Batterijen (maximaal per 1 kWh of in 6 modules, wat de fabrikant wil, zodat je bij je auto of toekomstige thuisaccu ook een deel van je accupakket kan vervangen)
-Toetsenbord
-Trackpad
-Externe connectors (dat moet dan dus voortaan op een los printje)
-Moederbord
-Motor
-Drive/Invertor
-ECU
-Navigatiesysteem
-Wielen
-Battery managementsysteem bij een accucapaciteit > 0.5 kWh

Daarnaast moeten er dan ook eisen komen voor prijzen van die producten. Je zou dus ook kunnen zeggen dat de som van de afzonderlijke onderdelen niet meer dan... 1,2x het totaal mag kosten bij 2 onderdelen, 1,3x bij 3 onderdelen, 1,4x bij 5 onderdelen, 1,5x het totaal mag kosten bij 6-10 onderdelen. etc. waarbij onderdelen als bovenstaand worden gedefinieerd (je kan dus niet allemaal b.s. onderdelen toevoegen om de prijs op te drijven).

Je zag bvb bij de GPU issues op de 15" MacBook Pro's uit ±2012 dat die laptops total-loss waren omdat Apple niet die GPUs opnieuw soldeerde, maar gewoon het hele moederboard verving voor €1000.
Scherm kapot? Nieuw scherm voor €700!
Connector kapot? nieuw logic board!

[Reactie gewijzigd door klonic op 21 juli 2022 19:48]

Reageer
Op zich is het niet gek dat ze de gpu's niet opnieuw solderen.

Leuk dat hobbybob dit werkend krijgt met een verfbrander of oventje. Voor een profi installatie is dat gewoon een dure reparateur met reflowapparatuur. plus iemand die het hele ding uit elkaar moet halen.
En het probleem is dan niet eens opgelost, de solderingen zijn dan misschien weer heel, maar nog minder betrouwbaar dan ze al waren.
De enige extra fix is volledig verwijderen en reballen of vervangen.

Daarbij komt nog de thermische stress en bijbehorende veroudering aan de PCB en alle omliggende componenten.

En vergeet de volledige optische, elektrische en/of functionele testronde niet.

In de praktijk zul je ook met ruilborden moeten gaan werken. Je wil dit soort reparaties namelijk in bulk doen om de kosten beheersbaar te houden. Maar niemand gaat zo lang wachten op reparatie. Dus ga je de oude borden later bij iemand anders in de laptop drukken. Dan krijg je nog meer haken en ogen.
- Al die half versleten connectoren? Die kun je onmogelijk laten zitten.
- Vastgesoldeerde flashchips (weet niet of dat van toepassing was bij deze generatie). Die zijn ook al x% versleten

Is het technisch onmogelijk? Nee absoluut niet!
Zou ik voor betere repareerbaarheid zijn? absoluut wel!

Maar dit soort reparaties zijn bij elkaar onzettend veel werk. En arbeid is duuuur.
En met betere designs wordt het ook echt minder moeilijk/duur, daar mag best wat meer aan gedaan worden. Maar zeker in het westen is reparatie gewoon al snel niet rendabel.

Dat ze vervolgens 1000 euro vragen voor een moederbord is overigens gewoon belachelijk.
Reageer
Ik denk dat klonic meer doelde op de modulariteit. Dat voor een kapotte GPU het moederbord en de GPU vervangen moeten worden wat ook absurd is.

Dat voor een klein beetje ruimte besparing.
Reageer
Je wil niet weten hoe vaak wij van gebruikers te horen krijgen dat hun laptops te groot en/of te zwaar zijn.
Reageer
Dan worden gigantisch veel producten verboden, denk aan televisie's bijvoorbeeld..
Reageer
tijdelijk ja. Dat zal niet heel lang duren voordat het *wel* te maken is.

zet er een transitieperiode op, en voila, geen miserie, alleen maar voordelen.
Reageer
Zitten echt wel nadelen aan hoor.
Zo is het veel moeilijker zo niet onmogelijk om zelfde waterbestendigheid te bereiken met vervangbare accus (schermen etc), kunnen devices minder compact zijn omdat er simpelweg ruimte moet zijn voor de schroeven en dergelijke.
Zo kan je nog wel even doorgaan.
Reageer
Water dichtheid is een manier om te kunnen zeggen 'Daarom is ons aparaat niet te reparen' en dus af te dwingen om een nieuwe te kopen als er wat mee is.

Word dus gewoon misbruik van gemaakt. Ik heb nog nooit het echte nut gezien van de water dichtheid. In de 15 jaar heb ik nog nooit water schaden gehad en ik heb dan liever dat ik het dan kan fixen. En een ander ding, hoelang is die water dichtheid gegarandeerd. Kans is groot dat na één keer goed laten vallen hij niet meer water dicht is. Nee water dicht is voornamelijk een verkoop argument en een manier op een reparatie af te wijzen als die dat niet is.
Reageer
En dan word die na dit niet meer gegarandeerd, of je kan kiezen voor de "dure" herstelling die dat wel doet, keuze aan de consument.
Reageer
Is er een kans dat Apple deze student gaat aanklagen /dwingen dit offline te halen?
Reageer
Nee, waarom zou Apple dat doen? Denk je nu werkelijk dat het ze iets interesseert? Dit is voornamelijk een hot topic bij mensen die Apple niet leuk vinden, de rest van de wereld vind het denk ik verder wel prima zo en gebruikt gewoon de connector die op het device zit dat ze gekocht hebben.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 21 juli 2022 16:45]

Reageer
Ik heb een iPhone en baal als een stekker (8-)) dat ie geen USB-C heeft. Ik koop pas op z’n vroegst weer eens een nieuwe als ze dat hebben aangepast. Hoe eerder hoe beter.
Reageer
De enige reden waarom ik nu geen airpod max overweeg (als iemand die geen enkel Apple apparaat heeft), is het ontbreken van USB-C.
Reageer
Ik heb de Airpods non-Pro, versie 2019 denk ik, vanwege ergonomische reden en ook ik baal als een stekker. Alleen ik ben de enigste die een boel apparaten heeft met usb-c en heb dus 3 kabels voor snelladen (tablet), normaal laden en traag laden voor bijvoorbeeld mijn koptelefoon en telefoon als ik het in de nacht moet laden. Als ik mijn lightning kabel kwijtraak, ben ik de klos. Maar het is dan ook de laatste product dat ik heb met lightning want op den duur is het omslachtig, ook omdat het gebruikte materiaal echt niet fijn is.
Reageer
Eeeeen dan: Apple: "jullie willen geen Lightning? Dan maken we onze telefoons poort-loos!".

Het zou typisch Apple zijn om dat te doen. De kans bestaat dat Apple hier toch vanaf heeft gezien, want intern is er zeker breed and diep over gesproken om iPhones poort-loos te maken. Een kans die groter is geworden sinds ze de verschillende andere soorten poorten weer aan de Macbook-lijn hebben toegevoegd (SDXC-kaart, HDMI-poort, Mini‑jack-aansluiting, MagSafe 3-poort). Maar met Apples 'one-more-thing' weet je nooit wat je kan verwachten.
Reageer
Als Apple fan kan lightning mij gestolen vonden. Micro USB vond ik maar een fragiel rot stekkertje maar USB C vind ik erg fijn. Ik heb een iPhone XS (dus nu bijna 4 jaar oud) die kan binnen enkele jaren vervangen worden, maar ik ben wel bereid te wachten tot de herfst van 2024 als de USB C verplicht wordt.

Als Apple maar geen loophole gaat gebruiken (zoals die dat je mag afwijken als een alternatief beter is).
Reageer
Nou ja, de student heeft wel potentieel inkomen "weggekaapt", doordat mensen met kapotte airpod cases het nu zelf gaan repareren i.p.v. 100-200 euro neer te leggen voor nieuwe airpods.
Het is de vraag hoe populair dit gaat zijn. Zal het een kleine DIY community zijn van 100 mensen die dit gaan proberen of gaat dit zo'n populair topic worden dat zelfs 3rd party repair shops het gratis werk van de student gaan verkopen (met een marge bovenop de componenten)?
Reageer
@Aiii Aiii zegt “nee” maar die kans is er zeker wel. Hij maakt namelijk inbreuk op het ontwerp van “de case” met zijn 3d ontwerp. En als Apple daarop niet acteert, ligt haar ontwerp ten grabbel.
Reageer
Dus eigenlijk heeft hij het werk voor Apple hier gedaan en een nieuw product ontwikkeld?
Reageer
Apple wil helemaal niet een gewone plug gebruiken. Speciale dure kabels met ingebouwde detectie chips geeft een veel betere aftermarket.
Reageer
Ik ben persoonlijk blij met Lightning. De connector is vele malen robuuster dan USB-C. De robuustheid is voor mij belangrijker dan een uniforme connector.
Reageer
Beide connectors hebben hun voor en nadelen Het schoonmaken van een dock/poort op een telefoon bv, dat kun je bij usb-c wel vergeten. En niet te vergeten de oneindige functionaliteit-jungle van verschillende usb-c kabeltjes vaak zonder enige aanduiding. Dat thunderbolt 3 en 4 nu ook deze formfactor heeft maakt t alleen nog maar ingewikkelder voor de doorsnee gebruiker.

Maar door de traagheid van lightning (usb 2) is usb-c toch zonder twijfel een beter alternatief.
Reageer
Mij maakt het ondertussen niets meer uit usb-c of lightning, maar het argument van traagheid vind ik steeds zo vreemd. ? Als Apple dit nu nog zou promoten maar al jaar en dag is de “apple way” store in icloud en sync wat je nodig hebt.
Is er werkelijk iemand die nog data kopieert over een kabeltje naar zijn iphone

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 21 juli 2022 19:48]

Reageer
Is er werkelijk iemand die nog data kopieert over een kabeltje naar zijn iphone
Omdat het zo enorm traag is.
Reageer
Is er werkelijk iemand die nog data kopieert over een kabeltje naar zijn iphone
Er zijn natuurlijk ook andere mogelijke toepassingen hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan peripherals die meer bandbreedte nodig hebben dan USB 2 kan leveren.
Reageer
Is er werkelijk iemand die nog data kopieert over een kabeltje naar zijn iphone
Ik gebruik alleen zakelijk af en toe een iphone (testing etc.) maar prive gezien reis ik veel en transfer ik vaak zat veel data naar m`n telefoon voor m`n mobiele editing workflow.

Vanaf m`n Osmo pocket met usb-c->-usb-c of m`n Nikon Z7II ook usb-c->usb-c. naar m`n X1MK2 met 256GB intern. Heerlijk. Kan ik meteen alles editen on the go en opsturen, en word het meteen naar de cloud gebackupped. Geen laptop te pas, scherm groot zat voor mij dus ook geen tablet nodig. Bij de tijd dat ik terug ben thuis staat alles in de cloud edited en origineel en haal ik de bestanden lokaal v.d telefoon af. Rinse & repeat.
Reageer
Ik doe geregeld wat transfers voor klanten van hun oude naar nieuwe iphone. Veel mensen hebben nog een 5gb icloud accountje en ze de melding: er is al x welen/maanden geen reservekopie gemaakt blijven wegklikken. Dus even restoren via iCloud is dan al geen optie meer.
Dan de optie transfer direct tussen devices, werkt meestal goed, maar kan ook erg lang duren, plus het restoren onderbreken (door bv wegvallende wifi) vinden ze vaak niet leuk.

Dan optie 3 restoren via mac, traag als dikke stront ivm usb-2. Niet leuk wanneer je 10-15GB of meer ff moet overpompen.

Daarbij lijkt het me voor apple een kleinigheidje on lightning te upgraden naar usb-3.
Reageer
Ik heb zowel een paar iphone hier (8,11,13) alsmede een paar Androids met USB-C (S10,X1MII, XZ3)
Ik haal uit jou reactie dat het onmogelijk is om een USB-C poort schoon te maken. Geen idee waar je het over hebt. Beide zijn even makkelijk schoon te maken. Als je daar moeite mee hebt dan doe je toch echt iets verkeerd.

Daarnaast is Lightning niet alleen traag in data, maar ook traag in opladen. Max 18 Watt.
En dit is enkel als je de USB-C naar Lightning kabel gebruikt met een USB-C lader die 18 Watt en/of hoger is. De USB A naar Lightning waren lager, 12 Watt.
Reageer
En daarom heeft Apple besloten om USB-C te gebruiken voor de iPad Pro's :+
Reageer
robuustheid van apple-kabels is ook niet zo goed.
hoe vaak ik originele (dus geen goedkope aliexpres kabels) lightning-kabels hebben moeten vervangen omdat kleine stukjes van metaal (vd connector) in dat kleine behuizinkje van lightning-port blijven zitten vanwege slijtage.

nooit dit soort problemen gehad met usb-c (meerdere appraten met usb-c in gebruik).
Reageer
N=1. Ik heb zelf nooit problemen met de stekkers of connectoren. Gewoon netjes aan de stekker de plug verwijderen en de draad niet te strak oprollen, niets aan de hand. Ik gebruik nog Lightning-kabels uit het iPhone 5S-tijdperk (2013). USB-C van mijn zakelijke Samsung is gewoonweg fragiele connectie. Beweegt gewoon in de poort. Lightning zit rocksolid in de poort.

[Reactie gewijzigd door Naafkap op 21 juli 2022 16:10]

Reageer
Fijn, nu is N=2. Eén voor, één tegen. Nog meer ervaringen? 8)7
Reageer
Hij geeft het al aan. Zakelijke Samsung. Spul niet in eigendom en niet van het geliefde merk, dus wordt er niet even zuinig mee omgegaan. En dan zeg ik het denk ik heel netjes.
Wat is dit nou weer voor belachelijke aanname? Ik ben op mijn zakelijke toestel net zo zuinig als op mijn eigen spullen. Dus dat argument gaat niet op. Ik maak slechts een vergelijking tussen usb c van Samsung en Lightning van Apple. De connector van Lightning is in mijn ervaring vele malen solide. Usb c voelt fragiel aan. Niets meer niets minder.
Reageer
Tjah, mijn ervaringen zijn anders. Ik werk bij een servicedesk van een grote hogeschool met 4.500 medewerkers. Het gros daarvan heeft een (zakelijke) Samsung telefoon, enkele hebben vanwege hun functie een iPhone. In het verleden hebben we ook iPad's en Samsung tablets uitgeleverd.
De enige laders die wij terug kregen die defect waren, waren Apple laders. Gebroken behuizing omdat deze helemaal broos zijn geworden, metaal dat er doorheen komt, zelfs de bedrading zichtbaar.
De enkele keer dat dat bij een Samsung voor kwam, was als er een huisdier aan had lopen knagen, maar die kan ik op één hand tellen.
Reageer
Heeft te maken met producent en gebruikte materialen.


Een voorbeeld zijn de usb laders uit de alibaba of wish klasse,
daar kan prul inzitten dat na een paar jaar kapot gaat terwijl die van vb samsung na jaren nog prima kunnen werken.
Reageer
Ik denk het niet. USB C is gewoon heel smal, terwijl lightning een hele dikke stevige connector is. Ten tijde van de uitvinding van lightning was een van de eisen, dat de connector het draaimoment dat de telefoon daarop zou uitoefenen als hij alleen door de connector wordt ondersteund onder een hoek, zou moeten overleven (hier een foto). Destijds waas het alternatief Micro USB die behoorlijk breekbaar was.

Ik ben ervan overtuigd dat USB-C nog steeds wat zwakker is dan Lightning, maar dat het nu wel sterk genoeg is. Wij mij betreft is het grootste probleem de kabels (lightning maar ook de oude magsafe kabels), die zijn zo fragiel als wat.
Reageer
Grappig want ik begrijp oprecht niet waarom je het grootste gat van een laadsysteem in het apperaat zet wat je in je zak steekt. Ik zie alleen maar filmpjes van pluizen uit de connector halen. En als het niet robuust zo zijn zou het zeker ook niet in andere Apple apperaten zitten lijkt mij.
Reageer
Nee, enkel een bestaand product aangepast. Daarmee heeft die elk technisch excuus van Apple om dit niet te implementeren weggenomen.
Reageer
Dat excuus heeft Apple niet. iPad pro heeft al een tijdje USB-C De kennis is dus al lang en breed aanwezig bij Apple. Maar ja, op elk verkocht Lightning kabeltje met "made voor iPhone/iPad" er op krijg Apple royalties en die lopen ze mis bij USB-C
Reageer
Hebben ze er ooit een technisch excuus voor gegeven dan?
Reageer
Denk je nou echt dat Apple niet de kennis in huis heeft om een Usb-c poort in hun eigen oplaad case te zetten?
Reageer
Aannemen die hap dus! :)
Reageer
Het is niet dat Apple dit niet kan maar dat ze dit niet willen.
Reageer
Dit soort tweaks hou ik van. En het is niet dat Apple dit niet zou kunnen implementeren (@GwnLars_ ), maar ze houden ze lang mogelijk hun lightning aan totdat ze niet anders meer mogen. Ze verdienen een hoop aan de kabels zelf, maar ook aan de licenties die fabrikanten moeten afnemen om een lightning kabel te mogen maken die ook data mag in/exporteren van een iDevice.

USB-C is eigenlijk licentie loos en die kabels kosten geen drol. Apple verdient daar niets aan en een aardige omzet zal verloren gaan in de toekomst.
Reageer
Het is natuurlijk ook wel belangrijk om te vermelden dat de Lightning port eerder uitgebracht is dan de USB-C poort.

Lightning: 12 september 2012
USB-C: 2014

Bronnen:
Lightning: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lightning-connector
USB-C: https://nl.wikipedia.org/wiki/USB-C

En heel eerlijk moet ik zeggen dat ik zelf de lightning poort iets fijner vind dan de USB-c poort als het gaat om uiterlijk. De lightning poort is bijvoorbeeld makkelijker schoon te maken en er is minder wat in de poort zelf makkelijk kapot kan gaan.
Technisch is de USB-C standaard uiteraard vele malen beter i.v.m. dat deze breder bruikbaar is en op dit moment universeler is.
Reageer
Dan is het denk ik ook belangrijk erbij te vermelden dat Apple lid is van USB-IF en dat Apple wellicht al in 2012 van de design plannen van USB-C af heeft geweten. Als visionair bedrijf hebben ze het misschien gezien als standaard in de toekomst. Want de design is released in 2014 aan het publiek, maar daar gaat natuurlijk wel het een en het ander aan vooraf.
Reageer
Volledig mee eens, maar zowel voor de lightning port als de usb-c standaard geld natuurlijk dat er behoorlijk wat onderzoekstijd vooraf heeft plaats gevonden.

En ik ben ook zeker van mening dat beide elkaar positief hebben beïnvloed.
Reageer
Die Lightning port was dan misschien al in ontwikkeling?
Reageer
Flink dichtgetimmerd door Apple! https://www.techinsights....-lightning-cable-teardown
Ik heb en geen problemen mee (iPhone13) maar de datatransfer is wel traag met die connector.
Reageer
Flink dichtgetimmerd door Apple! https://www.techinsights....-lightning-cable-teardown
Ik heb en geen problemen mee (iPhone13) maar de datatransfer is wel traag met die connector.
Dat heb ik nooit begrepen overigens. De laatste iPad Pro (dacht ik?) met Lightning had dit met usb 3.0 maar verder is alles op usb 2.0 blijven steken icm Lightning.
Reageer
Blijft toch mijn grootste irritatie factor. Ik neem nog wel eens wat op met Filmic Pro, en het duurt echt veel te lang om die grote bestanden over te zetten als we kijken naar de moderne standaard.
Reageer
En dan de grote vraag: waarom is er geen enkel non-Apple product voorzien van lightning?
Reageer
Wat een onzin. USB-A bestaat al sinds 1996 en wordt nog steeds ondersteund.

Er zijn zeker verbeteringen geweest voor de kleine aansluitingen maar USB-C gaat echt werkelijk nergens heen. De aansluiting heeft zat bandbreedte voor de komende jaren en zit technisch goed in elkaar zodat deze lang meegaat.

[Reactie gewijzigd door rjd22 op 21 juli 2022 16:50]

Reageer
Ik ben het helemaal met je eens: 1 connector (of kabel) voor alles. Dus ook voor mijn Mac en die heeft al USB-C. Ik moet dus nog steeds zowel een USB-C<->USB-C kabel meenemen EN een USB-C<->Lightning.

Overigens kan Apple ook zijn lightning connector wijzigen, dat hebben ze tenslotte ook met de 30 pins connector gedaan.
Reageer
Buiten om die licentie moet je de (MFi) lightning connector kopen van OEM fabrikanten via Avnet.

Vanaf dat punt hebben ze al enigzins controle over de prijs, en een goeie marge te pakken.
Reageer
Echt spannend, Lightningh is in feite gewoon USB, dus je hoeft enkel het poortje te vervangen door een USB-C poort en je bent klaar.

Verder komen de Airpods met Lightning omdat de iPhone Lightning heeft, simpel ze houden de accessoires gelijk aan de telefoon zodat je niet 2 verschillende kabels hoeft te gebruiken. Heeft niks met "niet willen" te maken, gewoon om te voorkomen dat je extra e-waste hebt.

[Reactie gewijzigd door ShadLink op 21 juli 2022 17:36]

Reageer
Maar dan wel je tablets en macbooks met USB-C laden.
Reageer
Want:

1. Grotere apparaten.
2. Minder specifieke accessoires.
en 3. Thunderbolt. Op deze devices is het voornamelijk voor data transfer. Dan wil je een hogere bandbreedte dan USB.
Reageer

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee