Trailer toont beelden Blade Runner 2049

Warner Bros. heeft de officiële trailer vrijgegeven van Blade Runner 2049, het vervolg op de science fiction-film uit 1982. De beelden tonen flarden van de toekomstwereld zoals die ook in de eerste film te zien waren.

Blade Runner 2049 speelt zich af in 2049, dertig jaar na de gebeurtenissen van het origineel. De hoofdrolspeler is K, gespeeld door Ryan Gosling, een Blade Runner die een geheim moet ontrafelen. Daarbij komt hij in contact met Rick Deckard, opnieuw gespeeld door Harrison Ford, die in de eerste film de Nexus-robots moest uitschakelen. Ook Edward James Olmos keert terug als Gaff en daarnaast spelen Jared Leto en de Nederlandse Sylvia Hoeks rollen.

De oorspronkelijke Blade Runner, met Rutger Hauer in de rol van Roy Batty, was gebaseerd op de novelle Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick. Pas bij de verschijning van de Director's Cut in 1992 kreeg de neo-noir-film de huidige status van klassieker, onder andere vanwege de weergave van de toekomstwereld van Los Angeles in 2019, de filosofische vragen die gesteld worden over het mens-zijn en de muziek van Vangelis.

Van Blade Runner 2049 komt ook een vr-uitvoering uit. De film verschijnt 6 oktober in de bioscopen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De trailer is ook op YouTube te zien.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

09-05-2017 • 11:53

64 Linkedin

Reacties (64)

64
64
44
0
0
11
Wijzig sortering
Beelden zien er mooi uit. Als het ook een goed verhaal heeft dan wil ik deze film wel in de bioscoop gaan zien! :)
Beelden zien er mooi uit. Als het ook een goed verhaal heeft dan wil ik deze film wel in de bioscoop gaan zien! :)
Dit is waar ik mij aan stoor en zelfs twijfel. Ik heb vrijwel alle boeken van Philip Dick (moet sommige nog uitlezen) en Do Androids Dream of Electric Sheep was een super fascinerend boek, zowel in tijdsgeest, verhaal en filosofie over het leven en waar je je daarin bevind.

Ik vraag mij dan ook werkelijk af waar deze film zich gaat vestigen in de tijdslijn van het boek. Philip Dick leeft niet meer, dus mijn eerste gok is dat het zijn ideeën probeert samen te vatten en er een nieuw verhaal is verzonnen.
Ik vraag mij dan ook werkelijk af waar deze film zich gaat vestigen in de tijdslijn van het boek. Philip Dick leeft niet meer, dus mijn eerste gok is dat het zijn ideeën probeert samen te vatten en er een nieuw verhaal is verzonnen.
Ja, het is een vervolg die zich in dezelfde 'wereld' afspeelt, en niet meer gebaseerd op een oorspronkelijk verhaal van Philip K. Dick. Wat op zich niet wil zeggen dat het meteen slecht moet zijn, omdat de oorspronkelijke Blade Runner film ook gemaakt is van een script gebaseerd op een kort verhaal.

Wat ik wel zie in de film is dat het meer een SciFi-actie film lijkt te worden dan een SciFi-Film-Noir wat Blade Runner is. En ook dat hoeft niet per se negatief te zijn. Bij Alien (SciFi-Horror, door Ridley Scott) was de opvolger Aliens (SciFi-Actie, door James Cameron) absoluut het kijken waard.

Dus, met enige reserves ben ik wel enthousiast en kijk uit naar het resultaat.
[...]
Wat op zich niet wil zeggen dat het meteen slecht moet zijn, omdat de oorspronkelijke Blade Runner film ook gemaakt is van een script gebaseerd op een kort verhaal.
Het is dat Ridley Scott weer aan het roer zit, anders had ik er een hard hoofd in. Ik hoop ook dat de change of pace waar jij het over hebt, goed tot zijn recht komt.

Ik vond het in Next (the Golden man) maar een verschrikkelijk gezapig in elkaar gezette cliche na cliche.
't is dan ook dat Villeneuve de regie doet en niet Scott (wiens laatste echte goede film Black Hawk Down uit 2001 was).
Ho ho, je vergeet The Martian (2015) die ook door Ridley Scott is geregisseerd en zeker wel een goede film is!

Maar verder ben ik het wel met je eens dat de overige films sinds Black Hawk Down op z'n best aardig waren.
The Martian vond ik, helaas, erg tegenvallen. Er zaten wel goede dingen in maar over het geheel kwam ik niet hoger dan een zesje.
't is dan ook dat Villeneuve de regie doet en niet Scott (wiens laatste echte goede film Black Hawk Down uit 2001 was).
Oja, zag het op het laatste moment. Producer <> Regisseur.
Correctie: in 2005 maakte hij ook Kingdom of Heaven nog. Wel even (ook hier weer) dan kiezen voor de Director's Cut.

Maar je kan ook nog het nodige vinden van American Gangster uit 2007. Ook die mag er best zijn, evenals The Martian van vorig jaar.

Ik kijk altijd uit naar een nieuwe film van Scott, maar ondanks dat het wisselt kwa qualiteit (kijk: zie wat ik daar doe:-)), zijn ze vaak wel de moeite waard.
(Hetzelfde kan gezegd worden van Spielberg trouwens)

Ik ga in oktober iig naar de bios, maar dan op basis van Denis Villeneuve/Ridley Scott als combinatie. 'Prisoners' van Villeneuve blijft een van de grootste verassingen van de afgelopen jaren.

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 9 mei 2017 16:12]

Maar het verhaal van de originele film week ook al behoorlijk af van het boek en dat ging ook prima!
Maar het verhaal van de originele film week ook al behoorlijk af van het boek en dat ging ook prima!
Nou, behoorlijk is een groot woord. Ik neem aan dat je begrijpt dat een boek verfilmen een flinke kluif is; een scenario/script is iets heel anders dan een daadwerkelijk boek en vereist flink wat aanpassingen. Als je namelijk een compleet boek van top tot teen in de puntjes precies gaat verfilmen, hebben we een rommelig geheel dat misschien wel 10 uur duurt (kijk b.v. naar LOTR als voorbeeld wat opgedeeld is in meerdere delen)

Persoonlijk vind ik het scenario van Blade Runner mooi geconverteerd naar het witte doek; heel veel elementen komen er in terug die waardevol waren vanuit het boek. Het is een goede interpretatie van de meeste lezers.

[Reactie gewijzigd door Ricepuppet op 9 mei 2017 12:18]

Ik vraag mij dan ook werkelijk af waar deze film zich gaat vestigen in de tijdslijn van het boek. Philip Dick leeft niet meer, dus mijn eerste gok is dat het zijn ideeën probeert samen te vatten en er een nieuw verhaal is verzonnen.
Blade Runner was nooit bedoelt als een directe vertaling van het boek. De film omvat het werk van meerdere artiesten; visueel, auditief en verhaal.
Heb enorm genoten van Ryan Gosling zijn acteerprestaties in Drive en het lijkt er op dat hij hier dezelfde toer opgaat. en die muziek, whoaa kippenvel.
Het is idd te hopen dat hij nu weer net zo'n zwijgzaam karakter mag spelen. Die rol in Drive speelde hij perfect. En Het sfeertje van Blade Runner zou perfect zijn voor zo'n stille donkere personage.
In La La Land was Gosling ook best te pruimen. Vind Leto wel een minpunt - voegde weinig toe in Suicide Squad. Met wat er te tot nu toe te luisteren valt in de trailer, heeft Jóhannsson goed gekeken naar de Vangelis soundtrack (compliment).

[Reactie gewijzigd door michelr op 9 mei 2017 22:44]

Zijn er nog mensen zoals ik die de eerste Blade Runner van 1982 nog niet gezien hebben?
Als je Blade Runner nog niet gezien hebt, bekijk dan de de final cut (de versie van 2007). Die heb ik laatst nog eens terug gezien en is nog steeds een zalig filmpje :)
Is Final Cut hetzelfde als Director's Cut zoals in andere commentaren wordt aangeraden? Waar zit allemaal het verschil in?
Zonder te veel willen te verklappen, de studios vinden vaak dat een 'happy end' in moet zitten ... Is gewoon niet nodig, een verhaal is een verhaal...
De final cut is van ridley Scott zelf, de director’s cut is van een andere gast, niet kloppende naam dus eigenlijk. Toevallig afgelopen weekend de fc gekeken, heeft de tand des tijds redelijk doorstaan! Als je de keus hebt, kijk de fc! 8-)
Als je Blade Runner nog niet gezien hebt, bekijk dan de de final cut (de versie van 2007). Die heb ik laatst nog eens terug gezien en is nog steeds een zalig filmpje :)
Ik heb zelfs het geluk gehad om die nog in de bioscoop te kunnen zien, tijdens een retro-filmprogramma van een plaatselijke bios. In een authentiek jaren 30 theater met DTS-geluid komt het nog nét even lekkerder binnen. ;)
Tja da's dan een flink gat in je cultuur waar ik snel iets aan zou doen! Kijk hem wel op volle kwaliteit en liefst de Director's Cut (en mogelijk met mooi geluid, de Vangelis soundtrack is hemels). Heb hem een tijd geleden teruggezien en het viel me op, hoewel een van mijn all time favourites, hoe traag de film vooruitgaat. Flinke confrontatie hoe tegenwoordig alles altijd maar sneller/instant gratification gaat/is.
..hoe traag de film vooruitgaat.
Probeer maar 'Once upon a time in the West' weer eens te kijken :>
Had ik ook moeite mee. Maar 'the good the bad and the ugly' trok ik weer wel :/

Het gaat allemaal een stuk sneller idd. Zelfs een film als 'no country for old men', die ik opvallend traag vind voor de leeftijd, is toch een stuk sneller dan vroeger.
Toen films nog de tijd namen een sfeer neer te zetten en karakters te ontwikkelen. Is er nog wel te vinden maar sporadisch en door de velen bomen zie je 't bos niet meer.

Zelfde telt voor comedy. 'Stripes' weer eens gekeken, erg leuk en een compleet andere (flauwere) stijl. Ook American Pie trouwens, kennen we allemaal nog wel. Zo lief en vriendelijk nog.
In de jaren erna veranderden onschulsige grappen over voortijdig klaarkomen in je boxer tot je oma die net binnen loopt met pap en mam onderspuiten met een hartverzakking als gevolg.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 10 mei 2017 09:09]

Normaal zou ik zeggen; "shame on you!" Maar als je aanstaand weekend ergens een copy op duikt van deze klassieker is het je vergeven ;)

Blade Runner hoort echt in het rijtje met films wat je ooit gezien moet hebben.
Mijn zoontjes van 3 en 6
Hmnou, trailer doet mij meer overkomen als een dertien-in-een-dozijn actie film met wat sci-fi elementen. Ik ben niet zo hyped hiervoor.

*edit

Waarom een 0 geven? De post is 'trailer toont beelden blade runner' en ik heb het over die beelden... lijkt mij niet off topic óf irrelevant.

[Reactie gewijzigd door dartbord op 9 mei 2017 14:27]

Dat had ik ook een beetje, alhoewel de visuals wel mooi zijn. Zat er in het origineel ook zoveel actie? Kan me niet herinneren.. was volgens mij voornamelijk sfeer.
Tja de visuals van Guardians of the Galaxy 2 zijn ook extreem (over the top) en daarbij viel ik bijna in slaap. Het is leuk als het de film ondersteund, maar als het verhaal slappe hap is dan schiet je met mooie beelden ook niet zo heel veel op, vind ik dan. Mijn geheugen liet een veel donkerdere sfeer achter.
Veel actie in de trailer, inderdaad. Ik vertrouw wel op de regisseur dat de rest van de film gewoon de moeite waard is. Kijk maar naar Prisoners en Arrival, bijvoorbeeld.
Oh man! Die Vangelis muziek. Brengt me meteen terug bij de eerste Blade Runner.

Hopelijk is deze film sfeervol genoeg om de originele enigszins te evenaren. Dat ontbreekt vaak aan de tegenwoordige reboots vind ik.
Muziek is van Jóhann Jóhannsson; de componist waar Villeneuve al jaren mee samenwerkt. Maar de inspiratie is duidelijk :)
Het zou me niets verbazen als er voor dat Vangelis-achtige stukje in de trailer gebruik is gemaakt van (een digitaal nagemaakte versie van) de Yamaha CS-80 synthesizer die door Vangelis heel veel is gebruikt voor de Blade Runner soundtrack.
Excusez moi. Vangelis componeerde de eerste Blade Runner uiteraard. :)
Toch heb ik na mijn derde screening van deze trailer, eventjes mijn ogen dicht gedaan om te genieten van de heerlijke synthesizers op de achtergrond. Ik ga zeker weten een bezoekje brengen aan deze film!
Toch heb ik na mijn derde screening van deze trailer, eventjes mijn ogen dicht gedaan om te genieten van de heerlijke synthesizers op de achtergrond. Ik ga zeker weten een bezoekje brengen aan deze film!
We mogen ook zeker hopen dat de soundtrack op een prachtige 180-grams dubbel LP wordt uitgebracht. :)
Ziet er uit als Tron: Legacy maar dan met Blade Runner intellectueel eigendom. Weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Het origineel had een andere look. De locaties die te zien zijn in deze trailer zijn te 'clean'. Hopen dat het meer ligt aan de trailer dan de film. Of mijn geheugen...
Ik wacht de recensies wel af.
Hou er rekening mee dat de Blade Runner wereld ook 30 jaar "geevolueerd" is. Misschien hebben ze leren kuisen }>
Anoniem: 298195
@Duesenberg J9 mei 2017 16:46
aan beide, oude films waren gewoon wat meer "gritty" door gebruikte apparatuur etc.
Het verschil wat ik zie is het ontbreken van continu regen zoals in het origineel. Daar regende het de hele film door behalve bij het bezoek aan Tyrel corp. en het afscheid van Roy.
Te clean? De Star Wars prequels waren te clean :)
Geschikte regisseur? Check.
Geschikte cinematograaf? Check.
Een van de originele scriptschrijvers? Check.

Eigenlijk staat de oude tronie van Ford me het nog meest tegen..
Die oude tronie doet mij iets afvragen. Was Deckard niet een replicant? Waarom is hij dan verouderd? Hoe heeft hij dertig jaar kunnen "leven" terwijl zijn levensverwachting maximaal vier jaar zou moeten zijn? (Vooruit, tenzij de levensverwachting van oudere Nexus-generaties langer dan vier jaar is natuurlijk.)

Hoe zeer ik al die remakes, prequels, sequels en reboots ook verschrikkelijk vind (serieus, Hollywood, leg de focus eens op nieuw materiaal), heb ik nu al zin in BR2049.
Nee, in de Final Cut van de film (en de DC ook geloof ik) werd slechts gesuggereerd dat Deckard een replicant kon zijn. Dit door de befaamde eenhoorn droomscene.
Ik geloof dat die hele theorie voor het vervolg dus overboord is gegooid.

@Jave: Nee. Zie hier

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 9 mei 2017 15:05]

Ik geloof dat die hele theorie voor het vervolg dus overboord is gegooid.
Dat zou ik raar vinden. Ik denk dat er dan een hele hoop fans boos worden en deze film is fan service.
De dream sequence is nou juist het bewijs dat Deckard een replicant is.
Zonder deze scene zijn er genoeg hints om je te doen vermoeden dat hij een replicant is.

@Wodanford Rachel had geen ingebouwde termination date. Misschien Deckard ook niet?
Rachel was wel een replicant, maar de Nexus 6 had een lifespan limitation van 4 jaar.
Van Rachel wordt niet gezegd dat ze een Nexus 6 is.

@Carn82
Scott suggereerde dat er inmiddels Nexus 7 en 8 prototypes waren, dus wie weet...

[Reactie gewijzigd door GeeBee op 9 mei 2017 20:58]

Ja, ik mag hopen dat de aanwezigheid en voorkomen van Deckard een fatsoenlijke verklaring krijgt, en niet een of andere vergezochte twist is om maar de studiobazen tevreden te houden (die de film niet wilde financiëren zonder Ford).

Ik kan me voorstellen dat men met iets flauws ala "Deckard blijkt een 'prototype model replicant' te zijn welke ook ouder kan worden" op de proppen komt ;( Laten we hopen van niet!
Zoals @JAVE hierboven al aangaf, had Rachael ook geen beperkte levensduur. Dus het is niet ondenkbaar dat ze met precies jouw idee op de proppen gaan komen, en dan zou het niet eens zo slecht zijn. Het zou zelfs kunnen dat ze uit eenzelfde batch komen, broer en zus als het ware. Dat zou hun relatie in een heel ander daglicht plaatsen.

Ik zie trouwens wel 'rode ogen' bij Wallace, het personage van Jared Leto, maar niet bij Deckard. Dat zou alvast een eerste indicatie zijn dat Deckard géén replicant is.
i'm hyped ....
Van het weekend nog eens de directors cut uit de kast trekken en afspelen ..

Nog steeds machtig, dat Harrison Ford er nog bij is
Als ze er maar niet een slappe actiefilm van gaan maken, maar een waardig homage.
Leuk dat Ford erin zit. :)

[Reactie gewijzigd door Foxhound83 op 9 mei 2017 12:23]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee