Firmware-update: Apple WatchOS 9.3

Apple logo (75 pix)Apple heeft versie 9.3 uitgebracht van de software die op de Apple Watch draait. Het bijwerken van de Apple Watch moet via de app op de iPhone worden gedaan; instructies daarvoor zijn op deze pagina te vinden. Versie 9 van watchOS heeft onder meer drie nieuwe wijzerplaten, het kan bijhouden wanneer medicijnen ingenomen moeten worden en er zijn diverse nieuwe fitnessopties. Sinds versie 9.1 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:

watchOS 9.3

watchOS 9.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity-mozaïek, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

watchOS 9.2

watchOS 9.2 bevat nieuwe functies, verbeteringen en probleemoplossingen, waaronder:

 • Met 'Route' kun je het tegen jezelf opnemen, waarbij je prestaties voor buiten hardlopen, buiten fietsen en buiten rolstoelrijden worden vergeleken met je eerdere work-outs
 • Nieuw aangepast kickboksalgoritme in de app Work-out voor nauwkeurigere metingen
 • Weergave van de app Geluid wanneer het niveau van omgevingsgeluid wordt verlaagd is nu beschikbaar met de AirPods Pro (1e generatie) en de AirPods Max bij het gebruik van actieve ruisonderdrukking
 • Gebruikers van Gezinsconfiguratie kunnen worden uitgenodigd voor de Woning-app, zodat zij HomePod-luidsprekers en slimme woningaccessoires kunnen bedienen en deuren kunnen ontgrendelen met huissleutels in Wallet
 • Toegankelijkheids­ondersteuning om te visualiseren wanneer de sirene wordt gebruikt op de Apple Watch Ultra
 • Verbeterde reactietijd en nauwkeurigheid van regelaars voor handgebaren voor AssistiveTouch en Snelle taken
 • Optimalisaties voor ongelukdetectie op de Apple Watch Ultra, de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch SE (2e generatie)
 • Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat er op de Apple Watch een onjuiste tijd werd weergegeven direct na het sluiten van een wekker in de slaapfocus
 • Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat mindfulness-sessies werden onderbroken

Sommige functies zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Ga voor meer informatie naar deze pagina en raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website.

Apple WatchOS 9

Versienummer 9.3
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

23-01-2023 • 23:08

30 Linkedin

Submitter: pauluzz178

Bron: Apple

Reacties (30)

30
28
2
0
0
12
Wijzig sortering
Er is ook Ventura 13.2.

Het lijkt erop dat Apple alle updates "trekt" naar 1 of 2 dagen.

Ok dit is een totaal wilde gok waarom Apple dit zo doet.

Apple is bekend om integratie.

Misschien dat ze een probleem zien dat zich over meerdere Apple devices manifesteert, en misschien dat ze fix introduceren over verschillende OS'en met de volgende Beta update.

Dit kan ook een compleet wilde gok zijn..

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 24 januari 2023 10:58]

Ik vind die sleep mode unlock sinds versie 9 best irritant. Zou mooi zijn als ze daar wat alternatieven voor zouden bedenken.
Kun je trouwens downgraden van versie 9 naar 8?
Downgraden naar een eerder OS lukt helaas niet op de Apple Watch.
Echter vele functies welke me in tijden van de Beta storen vallen me nu niet meer op.
Vernieuwingen moet je soms aan wennen en dan is het weer prima
iPhone gisteren al gedaan Watch nog niet, zal die vanavond eens doen als die weer moet opladen.
Hm, lees nog steeds niets over een werkende Auto brightness mode. Die is WAARDELOOS op de Watch (Ultra).

Ook nog steeds 1 ringtone in 2023, niet meer van deze tijd.
En natuurlijk het niet kunnen inzien van Healthdata op mijn Macbook ... Hoezo een ecosysteem ???
En wanneer gaan ze het Wallet sync probleem eens oplossen? Knetter irritant sinds de watchOS 9 update dat dit niet goed werkt.
---verwijderd---

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 25 januari 2023 16:22]

Als je niks aardigs te zeggen hebt, zeg dan niks. Je zet vooral jezelf te kijk, hier.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 24 januari 2023 06:34]

Ik snap wel wat je bedoelt al verwoord je jezelf wat lomp. Veel bedrijven zijn met deze zaken bezig. Het voelt voor mij soms wat krampachtig aan, maar ze kiezen er eenmaal voor.

Disney+ heeft op haar platform ook een sectie met zwarte acteurs :| (geen idee waarom daar een sectie voor nodig us) of Netflix met een sectie voor films met een vrouwelijke regisseur.
Dat is op Xbox en AppleTV+ niet anders. Bij mij roept het verder geen emoties op. Toch denk ik dat het door bepaalde groepen, vooral in de VS gewaardeerd wordt. En als je ergens iemand blij maakt, schop je anderen weer tegen de schenen tegenwoordig.
Bij mij roept het tegenstrijdige emoties op. Mij interesseert het niet wat voor kleurtje of wat voor vorm plasser iemand heeft.
Als die persoon z’n/d’r werk goed doet, is het gewoon goed.

Nou lijkt het voor mij net alsof Disney zegt van, als we ze geen aparte categorie geven, dan vallen ze helemaal weg of zo.
Uiteraard kan Disney het niet goed doen. Als ze A doen, dan sluiten ze B uit en andersom, maar ze kunnen denk ik wel wat doen om het wat neutraler te brengen.

De categorie heet nu ‘Celebrate Black Stories’. Als het een categorie zou zijn met verhalen waarin mensen van kleur vanwege huidskleur anders behandeld worden, kan ik me daar in vinden. Maar I, Robot met Will Smith zit er ook in. In die titel heeft z’n huidskleur nul invloed op het verhaal.

Zelfde met een categorie over diversiteit. Zo’n beetje iedere titel waar een niet hetero in voorkomt zit daar in. Ook al heeft het nul invloed op de verhaallijnen.

Dat voelt voor mij raar en juist buitensluitend. Maar goed. Dat ben ik :)
Maar ik zal de mensen wie het betreft in m’n omgeving is bevragen hoe zij het beleven.
Het slaat op in your face marketing van grote spelers en potentiele racisme markers in analytics denk ik
Apple is een Amerikaans bedrijf en daar is racisme tegen de zwarte bevolking en de slavernij geschiedenis nog heel relevant. Laatst stond er op Reddit een filmpje van een zwarte agent die zelf bijna verdrinkt tijdens een reddingsactie van een klein zwart kindje waarvan de moeder ook niet kon zwemmen. Het is die pijn van jarenlange segregatie die nog steeds speelt.

Je kunt walgen dat het zo expliciet moet, maar ik denk dat we iets anders bedoelen. Je wenst die mensen toe dat het gaat zoals in Nederland en dat de transitie periode snel voorbij gaat. Aanmoedigen zodat het sneller gaat, niet afkeuren dus.
Het probleem hiermee is dat racisme tegen zwarten aan het omdraaien in racisme tegen witte mensen. Hetzelfde zie je bij de LGBTQ+ community, te moet tegenwoordig een 'allie' zijn anders ben je tegen. De polarisatie staat me zo tegen.
Eigen aan een beschaving die op haar einde loopt is dat alles, maar dan ook werkelijk alles, gepolitiseerd wordt. Daarnaast leven we ook in een netwerksamenleving. Alles, elke opvatting, indruk, mening, "duwt" in een bepaalde richting is heeft daardoor een relatieve politieke valentie, zelfs dingen die notioneel apolitiek zijn.

Het resultaat is wokeness, zowel bij links als rechts (al benoemt men wokeness bij rechts vaak met wat in feite het klinische hyperniem voor wokeness is, t.t.z. paranoide schyzofrenie). Mensen zijn al participerend aan het hele spektakel "ontwaakt" m.b.t. het feit dat alles in een bepaalde richting duwt, t.t.z. in het voordeel van jouw team of in het nadeel van jouw team. Het resultaat van ontwaken in een leugen (i.p.v. uit een leugen), namelijk de leugen dat alles altijd gepolitiseerd hoort te worden, is hysterie.

Let wel: de hysterici leven in een leugen, maar ze erkennen tenminste wel het feit dat een steeds groter deel van de mensen rondom hen in dezelfde irrealiteit leeft. Ze erkennen wat er leeft, zelfs al is het onzin. Ik heb dan ook meer respect voor linkse en rechtse wokesters dan voor dat al te zelfbewust slimme "goh, ik stoor me er niet aan, ik kan me niet eens inbeelden waarom iemand er een probleem mee zou kunnen hebben, het is gewoon [...]". Wat uiteraard gewoon een andere leugen is, nl. dat het "gewoon" om [...] gaat. Je bent voor zwarten of je bent voor blanken, voor gender weirdos of voor gender-normalen, etc. etc., dat is waar het om gaat. Allemaal als symbolen voor het Oud-Griekse conflict van chaos versus orde.
Precies dit!! en op die manier jaag je juist de menigte tegen je in het harnas. Het word opgedrongen, wat mij ook heel erg tegen staat en je er tegen aan gaat trappen.
Voorbeeld vind ik wel het volgende, ze (LHBTQADSL+) willen allemaal normaal en gelijk behandeld worden. Oke prima, MAAR ze willen een eigen vlag, een eigen dag, aangesproken worden met hun hen het weet ik veel allemaal. Sorry hoor maar dan ben je mij volkomen kwijt! en denk ik bij mijzelf "Doe jij eens even normaal joh" O nee je mag ook geen normaal meer zeggen... We zijn aan het doorslaan in Nederland.
Ik ben transgender, van man naar vrouw. Ik hoef geen eigen vlag, dag of weet ik wat. Behandel mij gewoon als mens en ik ben tevreden.
Moet wel zeggen als TG stoor ik mij ook soms aan mijn lotgenoten die zich weer overdreven presenteren.
Zoals extreem kleden, make-up klappen alsof het plamuur is etc.
Persoonlijk draag ik gewoon dat wat ik voor de openbaring ook droeg, simpele onopvallende unisex kleding.
En ik kleed mij gewoon in mijn vrije tijd normaal en leeftijdsgebonden.

Enige echte voordeel die ik weer heb nu en voorheen niet. Ik kan nu parkeren op parkeerplaatsen voor vrouwen :*)
Begrijp me goed, ik heb totaal geen probleem met en TG of wat dan ook. Maar wel wat jij ook zegt, dat make-up, eigen vlag enzo, wat ik eerder ook noemde. Ieder moet zich fijn voelen. Maar men kan ook doorslaan. Dat voordeel wat jij nu hebt heb ik dan weer niet hahah :D
En mijn haar is weer terug 😂
Maar de nieuwe wallpaper ziet er wel goed uit met iphone 14 ultra en pro. Zeker met always on mode aan 😀
Enige echte voordeel die ik weer heb nu en voorheen niet. Ik kan nu parkeren op parkeerplaatsen voor vrouwen :*)
Daar staat dan weer tegenover dat je er een ellenlange wachtrij bij de toiletten voor terug gekregen hebt.

Maar net wat je fijn vind :+
Voorbeeld vind ik wel het volgende, ze (LHBTQADSL+)
Beetje van vroeger, tegenwoordig is het toch meer lhbtqFTTH+ :+

Ontopic dan: het lijkt er inderdaad op dat het belangrijker is wat anderen van je vinden dan dat je gewoon lekker doet waar je jezelf goed bij voelt, vind ik jammer.

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 24 januari 2023 17:13]

Veel Amerikanen hebben helaas het idee dat afschaffen van slavernij het meest "anti-racistische" is, wat ze doen. Dat verklaard het institutioneel racisme en oprichting van BLM. (DE JONGSTE WAS 7)

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 24 januari 2023 09:23]

De oprichting van BLM heeft volgens sommige een heel andere reden: docu
Bij dit soort video's zoek ik altijd de "sponsor" van dit soort video's

Dit is een VS Conservatief (Net als Trump)

De Extreem Rechtse partij in de VS, deze partij verdraaid en liegt veel. (zie bv Trump)

Een conservatieve "politicus" had zelfs beweerd dat we hier "no-go" zones hebben en dat NL politici "levend verbrand werden". Liegen zijn ze erg goed in.

https://www.youtube.com/watch?v=lOEI6hYZe6Y


En is deze lijst ook is dan ook "gelogen"?

Lengte van deze lijst is "mind blowing", en de jongste WAS 7.

https://en.wikipedia.org/...cers_in_the_United_States

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 25 januari 2023 11:44]

Bij dit soort video's zoek ik altijd de "sponsor" van dit soort video's
Dat hoef je tegenwoordig niet meer op te zoeken, er bestaat geen onafhankelijk onderzoek meer, dus de uitkomst wijst direct naar de sponsor.

Ik bedenk me dan maar dat als ik de leugens van beide partijen bij elkaar optel ik ergens in het midden kom wat het beste bij de waarheid in de buurt komt.
deze partij verdraaid en liegt veel.
Klopt, en de tegenpartij doet dat ook. Maar om ze nou meteen extreem rechts te noemen, dat is nogal stigmatiserend.
En is deze lijst ook is dan ook "gelogen"?
Waarom denk je dat ik denk dat dat gelogen is?

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 25 januari 2023 12:55]

Heb je deze feiten ook SELECTIEF genegeerd?

Dit is een overduidelijke LEUGEN:
Een conservatieve "politicus" had zelfs beweerd dat we hier "no-go" zones hebben en dat NL politici "levend verbrand werden". Liegen zijn ze erg goed in.

https://www.youtube.com/watch?v=lOEI6hYZe6Y
En wat is er gelogen aan deze lijst?

https://en.wikipedia.org/...cers_in_the_United_States


En verschillende camera's hebben die leugens ook vastgelegd

https://www.youtube.com/watch?v=Ggx2ZrmbJYE

https://www.youtube.com/watch?v=OfcV_kgcNTQ

https://www.youtube.com/watch?v=d3PYNv1ENXI
Heb je deze feiten ook SELECTIEF genegeerd?
Dit is een overduidelijke LEUGEN:
Ja, want het is 1 politicus die wat mafs zegt, als we daar een hele partij tegen moeten toetsen blijft er weinig over.
En wat is er gelogen aan deze lijst?

https://en.wikipedia.org/...cers_in_the_United_States
Reactie reeds gegeven, wachtend op uw antwoord.
En verschillende camera's hebben die leugens ook vastgelegd
Welke leugens?
Dat gekleurde mensen het slachtoffer zijn van politie-geweld is wel duidelijk.

Neemt niet weg dat de BLM beweging 90 miljoen heeft ontvangen en daar rare dingen mee doet.
En erger nog, als je dat aanstipt, dan ben je direct een.... nou ja, het standaard riedeltje wat dan gebruikt wordt om iemand de mond te snoeren.

Hier laat ik het overigens bij, ik vind tweakers niet de plek voor dit soort discussies.

[Reactie gewijzigd door sircampalot op 25 januari 2023 16:33]

Een andere GOP politicus heeft jaren gelden gelogen, dat wij een euthanasie beleid hadden waar bejaarden een speciaal bandje kregen om gëeuthaniseerd te worden.

Ben je ook rechts, blijven ontkennen van duidelijk feiten?

https://www.youtube.com/watch?v=YOuHExTy4is

En ga je dit ook ontkennen?

https://www.msnbc.com/rac...ogy-the-dutch-msna1051766


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee