Firmware-update: Athom Homey 3.2.0 / 3.2.1-rc.2

Athom heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn Homey-smarthomehub en daar versienummer 3.2.0 aan toegekend. Tevens is er een release candidate van versie 3.2.1 uitgebracht. De Homey is een centrale controller voor de bediening van smarthomeapparaten van verschillende merken. De ontwikkeling begon zo'n vijf jaar geleden na een succesvolle Kickstarter-campagne, gevolgd door een investeringsronde waarbij een miljoen euro werd binnengehaald. Sinds eind 2016 is het apparaat in winkels te koop. Tweakers publiceerde in februari van dit jaar een review van de Homey 2019 en Homey Pro. De lijst met veranderingen voor deze firmware-uitgave ziet er als volgt uit:

Homey v3.2.1-rc.2 experimental
  • [Z-Wave] Solves an issue when pairing Fibaro Walli modules
  • [Zones] Solves an issue where Zones might become recursive
Homey v3.2.0
  • [Core] 🇩🇰 Danish language
  • [Core] 🇪🇸 Spanish language
  • [Core] Various improvements
Homey v3.1.1
  • [Experiments] Fixed a bug in the HomeKit Experiment that could prevent devices from appearing in the Home app on iOS
  • [Core] Improved various translations
  • [Core] Various Improvements
Versienummer 3.2.0 / 3.2.1-rc.2
Releasestatus Final
Website Athom
Download https://firmware.athom.com/
Licentietype Freeware

Door Japke Rosink

Meukposter

18-12-2019 • 10:52

32 Linkedin

Bron: Athom

Reacties (32)

32
32
26
2
0
4
Wijzig sortering
Het blijf een haat-liefde-verhouding tussen mij en de Homey. Het is een zeer veelzijdig apparaat en het is enorm cool om flows te bedenken en te maken. Anderzijds blijft het een soort klusbrommer. Er zijn veel bugs en updates laten lang op zich wachten. Zo heb ik IR nog altijd niet aan de praat. Toch heb ik hem niet teruggestuurd en blijf ik er mee pielen. Deze vakantie maar eens kijken of ik de IR wel aan de praat krijg met deze update.
Als je echt serieus met HA aan het werk wil zou ik overstappen op Home Assistant. Zelf op een NUC installeren, ZigBee en zwave stikkie erin en je mogelijkheden zijn zoveel groter. Node-Red is zoveel krachtiger als flow machine dan die van Homey. Ik kom ook van Homey af, HA is even steile leercurve maar daarna echt fijner, alhoewel zelfs HA echt richting de GUI configuratie gaat.

Voor IR gebruik ik een harmony hub en gewoon een broadlink IR blaster van ali (10 euro ofzo).
Ik kom juist van HomeAssistant af. Daar kan je echt enorm veel mee inderdaad. Alleen ik vond het te veel werk. Juist om die reden heb ik een homey gekocht. Misschien ga ik wel voor de combi :-D
Je kan middels mqtt Homey als een veredelde antenne gebruiken. Dus de aansturing via Homey en de logica via Home Assistant
HA heeft een fijne hoge update cycles maar het blijft opensource software. Sommige zaken duren bijvoorbeeld ook erg lang om te fixen. Zo geeft mijn Nuki deurslot nog steeds timeout meldingen en is de Homekit ondersteuning niet altijd tof (screens werken nog steeds niet).

HA is fijne software maar ook zeker niet bugvrij.. Gezien de prijs prima te accepteren maar bij Homey natuurlijk niet.
Hallo @Greetoz greetoz, en waar heb jij die ZigBee en zwave stikkies vandaan? Ook Ali? zijn er ook mogelijkheden voor de KlikAan?
@delphium Ah ja, ik weet niet hoe lang geleden je bent overgestapt, maar het is in de laatste maanden echt veel simpeler geworden, maar nog niet zo makkelijk als Homey, maar dat heb ik graag over voor betere en stabielere functies

@whitedreamvw De zwave en ZigBee stick heb ik van Amazon.de. zwave.me stick en de conbee (2) stick voor ZigBee. Je kan ook via ali een zigbee2mqtt stick halen maar daar hoor ik wisselende verhalen over.

klikaanklikuit zou je via een broadlink RF bridge kunnen doen maar is wel veel meer knutselwerk dan homey. Ik gebruik bijna geen 433mhz spul meer, alleen voor een electrische koepel en voor mijn projector scherm, daar gebruik ik dus zo;n RF bridge voor (zijn maar 11 euro). Ik zou vooral je klikaanklikuit de deur uit doen :p
Ja dat klopt. Ik heb de ZigBee versies van de rookmelder en Philips Huelights en dan de lampen van Ikea.

De aan/uit stekkers zijn wel nog op 433mhz.
Wat ik wel zie bv bij ikea en de homeassistent is dat je wel weer de gateway moet gebruiken als config.

[Reactie gewijzigd door whitedreamvw op 18 december 2019 13:21]

Via zigbee2mqtt of de conbee (deconz) kan je gewoon alle zigbee apparaten rechtstreeks aansluiten zonder gateways. Dus ook Ikea, hue, xiaomi etc.
Mag ik vragen waarvoor je het allemaal gebruikt? Ik verhuis over een tijdje naar een nieuwe woning en wil zo veel mogelijk automatiseren. Heb ook Siemens/Bosch apparatuur met Home Connect integratie en wil ook Google Assistant erin integreren.

En waar loop je zoal tegen aan?
Ik gebruik hem nu voornamelijk om mijn hue-systeem slimmer te maken met de logica van de homey. Ik zou hem dus ook graag willen gebruiken om bijvoorbeeld mijn stereo op de juiste stand te zetten voor gamen of film kijken, liefst met google assistent. Alleen dat lukt dus vooralsnog niet.
Ik ben Homey gebruiker van de eerste versie, de Homey die nog een eigen microfoon heeft en zo zelf spraakcommando's kan uitvoeren zonder te moeten pielen met extra kastjes als van Alexa/Google.
Omdat je ook Siemens/Bosch apparatuur hebt reageer ik toch op jouw vraag aan @delphium .

Zelf gebruik ik Homey om zoveel mogelijk te automatiseren in huis. Ik raak geen lichtschakelaars meer aan op de begane grond, ramen en deuren hebben sensoren (Sensative strips en een enkele NeoCam contactschakelaar) en in ruimtes hangen de Fibaro Multisensoren die ik zowel voor temperatuur-,licht- en bewegingsdetectie gebruik.
Airco's met Wifi (Daikin) schakelen automatisch aan als de temperatuur boven een maximum komt en gaan op vaste tijden weer uit overdag en 's avonds gaan ze allemaal uit behalve die in de slaapkamer waar iemand gedetecteerd wordt (die gaat dan pas om 4 uur 's nachts uit mits op ingestelde temp) . Philips Hue hangt aan Homey en zo kan ik bij zonsondergang de lampen in de woonkamer laten aanspringen en bij het naar bed gaan roep ik even "OK Homey welterusten" en hij zet mijn TV (oude Sony via IR) en AV-receiver (Onkyo/Pioneer) uit. De lamp in de hal gaat dan even aan terwijl de lampen uit gaan in de woonkamer en keuken, dan springt de lamp op overloop op maximum en dit gaat uit na een paar minuten. In de nacht springt lampje op overloop gedimd aan bij detectie en airco schakelt alleen aan als buitentemperatuur te hoog is en er iemand in de kamer slaapt, anders blijft ie uit. Bij verlaten van het huis weet Homey (geofencing) of ik in de tuin bezig ben of echt weg ben, dan schakelt hij de perimeter sensoren scherp, zeg maar zoals een alarm op scherp staat. Op de poort zit ook een Sensative Strip Guard (die zijn waterdicht en maar 3mm dun voorzien van 10 jaar batterij) die melding geeft als iemand die opent, zo weet ik gelijk dat er iemand achterom komt en springen de lampen aan zodat ik ook zonder knoppies even de Kliko aan de straat kan zetten ;)
Zelfde type sensor op de houten schuur achter in de tuin, dus ook op enige afstand van het huis werkt Z-Wave+ gewoon goed.
Bij openen voordeur en WC-deur gaat de lamp in de hal eventjes aan, de WC-lamp werkt ook met Sensative strip (aan bij binnenkomst en uit als je weer de deur opent, dus niet zo'n vervelende timer die je in het donker zet als je toevallig iets langer op het toilet bent of niet voldoende beweegt). Lampen in de keuken springen ook aan bij detectie of als de achterdeur/poort open gaat. Als ik 's nachts besluit in het donker naar beneden te lopen dan springen netjes de lampen aan (op halve sterkte) in de ruimtes waar ik kom en als ik dan de koelkast heb geplunderd en weer naar boven ga zijn de lampen ook weer netjes uitgedraaid. Alle detectie icm lampen aanspringen werkt niet als de lichtsterkte in die ruimte niet onder het minimum komt, dus geen onnodig aanspringende lampen overdag. Verder werk ik ook met Fibaro Stekkerdozen die mijn acculader van de motor iedere 2 weken aanzet en weer uit na bepaalde tijd (alles met een stekker kun je zo regelen en stroomverbruik meten). Idem voor oplader stofzuiger maar dan uitschakeling als hij geen stroom meer trekt en nog wat handige dingen. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt maar bedenk wel wat anderen in huis van al die "techniek" vinden.
Omdat de Fibaro multisensor ook temperatuur en lux meet heb ik netjes een overzicht van de temperaturen in alle ruimtes (zelfs de tuinhut) en kan ik op basis van lichtsterkte ook zaken triggeren, naast de bewegingsdetectie die je meestal gebruikt..

De Siemens oven kan ik monitoren en aanzetten via Homey maar daar is toch een waarschuwing op zijn plaats: de App in Homey (ik gebruik nog de oude 1.5x software) kan de temperatuur laten zien en de ovendeur stand maar het is geen vervanger voor de BSH app, te beperkt en ook stopt de app met werken na een paar dagen (resetten van Homey is dan nodig en dat is niet wenselijk). Mogelijk dat in de nieuwere V2 of V3 Homey software/app het wel goed werkt, dat kan ik niet testen voor je.

Zoals je leest kun je veel en is dat redelijk eenvoudig in Homey's flows in te bakken, dus geen al te technische klussen die ook voor een niet-techneut goed te configureren zijn. Omdat Homey ook de ouderwetse Infrarood ondersteunt kon ik mijn domme Sony TV toch nog enigszins slim bedienen zonder dat ik daar Harmony hub of andere losse componenten voor nodig heb. Bedenk wel dat je erg snel afhankelijk wordt van dit soort slimme apparaten dus zorg dat je niet gelijk alle lichtschakelaars in je nieuw huis weglaat : je moet altijd op de ouderwetse handmatige manier kunnen schakelen als de home automation even kuren heeft... Helemaal bugfree zal het nooit zijn !

[Reactie gewijzigd door rhk22463 op 18 december 2019 16:42]

Wow, dit klinkt erg goed en leuk! Ik ben de enige bewoner van mijn nieuwe appartement, dus ik ga me he-le-maal uitleven.

Bedankt voor je uitgebreide antwoord, klein vraagje over je lampen in de hal en wc, dat zijn neem ik aan ook smart lampen dan van bijv. Philips Hue?
Ik vind Homey een hele mooie balans bieden tussen gebruiksgemak en developer-friendliness. Ik gebruik onze Homey samen met vrouw en kinderen elke dag als gewone gebruiker via favoriete flows, apparaten en pushnotificaties (btw: widgets op Android alsjeblieft, Athom!) maar ik ontwikkel ook apps voor het platform. Er zit een degelijk bedrijf met goede support achter, een actieve community, goed contributiemodel en prima documentatie en SDK, dat is mij de aanschafprijs zeer waard.

Ik ben hier uitgekomen via Domoticz, Home-assistant en OpenHAB2.
Het voordeel wat ik heb met de Homey is dat je niet meer verschillende hubs nodig hebt voor HUE, lightify en alles. De spraak integratie met de google home werkt nog niet helemaal en het is mij nog niet gelukt om flows via de google home spraak functie op te starten.
Verder ben ik er echt nog steeds tevreden over. Zeker de verschillende flows die je kan aanmaken blijft handig en leuk.
Als het elimineren van hub's je primaire doel is dan kun je dat veel goedkoper doen met een ConBee II; die ondersteund ook echt de vreemdste apparaten.
Ook echt heel veel home automation systemen worden ondersteund.
Conbee is toch gewoon Zigbee, bijvoorbeeld geen Zwave, IR oid ?
@VincentWRX vind alleen dat ze soms wat langzaam zijn met toevoegingen. Heb bijvoorbeeld mijn huis vol zitten met de KaKu rookmelders. Die werken dus nog niet bij Homey.

En voordat ik bv zou overstappen, wil ik wel zeker weten dat ze werken en reageren met Homey
Zelf zou ik geen kaku bestellen omdat die redelijk "dom" zijn en geen status geven of iets aan/uit staat.
voor rookmelders is dat geen groot probleem, maar voor lichtschakelingen wel.

Veel apps zijn vanuit de Community gemaakt en niet door athom zelf. Dus soms kan het wat langer duren. Ik zit regelmatig op de slack community en daar kan je veel vragen en regelen volgens mij.
@delphium gezien de tijd dat ze er mee bezig zijn ( vanaf het begin ) en de stand van zaken zou ik het IR verhaal maar gewoon als een verloren zaak zien. Of je moet Homey pontificaal voor de IR apparaten zetten dan heb je kans dat het werkt
Met de voorgaande update hebben ze IR verplaatst naar experimental. Dat gaf me wat hoop. Het vreemde is dat mijn LG-TV wel gewoon werkt, maar alleen het IR kopieren werkt niet. Het leren zelf lijkt goed te gaan, maar bij activatie doen de IR-Leds gewoon niets. Dat moet een softwaredingetje zijn. Ik blijf dus hoop houden ;-)
Ik weet niet of dat Experimental je hoop moet geven.
Ze hebben de spraakbesturing daar ook ingegooid, net omdat het voor geen meter werkte...

edit:

Typo

[Reactie gewijzigd door Fire69 op 18 december 2019 19:16]

Beetje zwart-wit uitspraak die je hier doet. Ik gebruik de oude versie Homey met spraakbesturing en dat werkt voor mij redelijk goed. Natuurlijk heeft het zijn beperkingen maar ik kan gewoon in het Nederlands mijn commando's geven en laten uitvoeren zonder dat ik weer extra losse kastjes moet koppelen die ook voor geen meter lijken te werken of het nodeloos ingewikkeld maken (Google Home/Alexa). Het Homey team is geen grote specialist in spraakbesturing zoals Google maar ik zie ook weinig positiefs als je in het Nederlands opdrachten voor Homey via een Google app/doosje moet uitvoeren.... Weer een extra stopkontakt, extra doosje, complexere opdrachtregels en een grote amerikaanse jongen met cloud noodzaak die ik helemaal niet in mijn home automation wil toe laten.
Juist om die reden zal ik kiezen voor een kleine speler uit Europa waar ik minder afhankelijk ben van cloud/internet en mijn privacy gevoelige informatie minder vatbaar zal zijn voor hackers of controle/strategie van grote buitenlandse spelers. Daarom dus gekozen voor Homey

Helaas moet ik je gelijk geven dat alles wat "Experimental" is wel gedoemd zal zijn te verdwijnen bij Homey, in ieder geval verwacht ik geen verdere ontwikkeling.

[Reactie gewijzigd door rhk22463 op 18 december 2019 17:08]

Beetje zwart-wit uitspraak die je hier doet.
Hoeveel mensen kan je me opnoemen waar het wel goed werkt? Zelfs niet vlekkeloos, maar gewoon aanvaardbaar? :)
Ik gebruik de oude versie Homey met spraakbesturing en dat werkt voor mij redelijk goed.
Natuurlijk heeft het zijn beperkingen maar ik kan gewoon in het Nederlands mijn commando's geven en laten uitvoeren [...]
Ik kon er uren tegen staan roepen, hij begreep letterlijk geen woord van wat ik zei. :)
[...] zonder dat ik weer extra losse kastjes moet koppelen die ook voor geen meter lijken te werken of het nodeloos ingewikkeld maken (Google Home/Alexa).
Het Homey team is geen grote specialist in spraakbesturing zoals Google maar ik zie ook weinig positiefs als je in het Nederlands opdrachten voor Homey via een Google app/doosje moet uitvoeren.... Weer een extra stopkontakt, extra doosje, complexere opdrachtregels [...]
Als je kijkt op een extra kastje of stopcontact moet je niet aan domotica beginnen lijkt me.
Ik zie niet in wat er complexer aan is? 'Hey Google, licht aan' tegenover 'OK Homey, licht aan', 'OK Homey, licht aan', 'OK HOMEY, LICHT AAN!!!!' :P
[...] en een grote amerikaanse jongen met cloud noodzaak die ik helemaal niet in mijn home automation wil toe laten.
Juist om die reden zal ik kiezen voor een kleine speler uit Europa waar ik minder afhankelijk ben van cloud/internet en mijn privacy gevoelige informatie minder vatbaar zal zijn voor hackers of controle/strategie van grote buitenlandse spelers. Daarom dus gekozen voor Homey.
Dat kan ik begrijpen, ik heb er geen last van maar als je meer op je privacy gesteld bent moet je geen Google/Amazon in huis halen.
Voor hackers zou ik me eerlijk gezegd meer zorgen maken bij een kleine speler met een beperkte infrastructuur.
Helaas moet ik je gelijk geven dat alles wat "Experimental" is wel gedoemd zal zijn te verdwijnen bij Homey, in ieder geval verwacht ik geen verdere ontwikkeling.
Ze hebben er ook wel al nieuwe dingen ingezet wat dan wel goed blijkt te werken, maar gezien de de voice bij nieuwe Homeys standaard uitzetten, zie ik het niet meer evolueren.
Bij vorige Homey-versies (volgens mij FW 1.x) werkt dit nog. Ik heb toen een AB ingeleerd op Homey en nu werkt dat nog steeds perfect (4 meter afstand schuin naar beneden).
Zelfde ervaring hier. Het luisterde wel nauw maar als mijn Homey netjes blijft staan in de stand zoals het hoort kan ik mijn Sony TV gewoon bereiken met IR. (ik gebruik nog steeds 1.5x, bewust nog niet overgestapt op hogere firmware).
Ik heb even goed gekeken waar er 2 gaatjes naast elkaar zitten waar achter ik de IR Send en Receive zie zitten en deze uitgelijnd op de TV IR ontvanger... dat werkt mits er maar niemand voor gaat staan.
Is de google assistent integratie inmiddels al verbeterd?
Hangt er vanaf. Vergeleken met wanneer? Er is directe integratie, voor een hoop dingen moet je nu niet meer 'Hey Google, vraag Homey ...' zeggen.

edit:

Typo

[Reactie gewijzigd door Fire69 op 19 december 2019 10:00]

Ah, dit is wat mij tegenstond. toen ik een tijdje geleden de Homey overwoog. Toch maar weer eens gaan overwegen dan ;)
"[Core] Various improvements" Doe dan geen release notes... Zeker de gemiddelde gebruiker van een Homey zal denk ik graag iets meer info krijgen.

Leuk artikel over het opstellen van release notes: https://announcekit.app/b...es-that-will-inspire-you/
Maar geef toe: De various is ondertussen wel echt heel goed! :*)
Leuk artikel inderdaad!
Ik heb ondertussen al een tijdje een Homey en heb sinds dag één een haat-liefde relatie met het apparaat.

Het design vind ik geweldig (persoonlijke smaak) en het feit dat het een Nederlands product is, vind ik ook helemaal top.

Het hele mechanisme is bijzonder makkelijk op te zetten, en je hebt in no-time wat simpele dingetjes opgezet.

Waar ik altijd heel erg tegen aan loop met Homey, is dat als je iets complexers wilt dan 'als dit (en eventueel zus of zo) dan dat', dat je dan al snel hele reeksen aan flows moet maken om het voor elkaar te krijgen, waardoor het nodeloos complex wordt. Je kan bijvoorbeeld geen 'case statements' maken of op een makkelijke manier meerdere triggers op één flow zetten.
Dat in combinatie met de 'voorkeur voor telefoon'-interface, maakt dat het niet makkelijker. De web interface voor het werken met flows die ze hebben is bijzonder onpraktisch met variabelen. Het kan handig zijn als je hele ketens van flows hebt, om zaken naast elkaar te kunnen zetten, en dat je dan de variabelen kan zien met de huidige waarden.

Daarnaast ervaar ik de 'core' als erg summier. Je moet effectief een aantal extra apps gebruiken (van derde partijen) om de iets complexere dingen op een enigsinds normale manier af te kunnen handelen. De functionaliteit van de apps 'Transitions', 'Sets' , '<group>' of 'countdown' zouden eigenlijk standaard in de core moeten zitten. (die laatste twee gebruik ik persoonlijk overigens niet, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen die functionaliteit wel zouden kunnen gebruiken)

Het is uiteraard erg fijn dat er mensen zijn die die (in mijn optiek onmisbare) apps hebben gemaakt en bijhouden, maar ja. Je kan er niet 100% vanuit gaan, dat zij dit tot in der tijden blijven doen. Maar kudo's dat jullie het doen!! Ga zo door!! :)

De Homey app is eigenlijk meer een beheer-app dan een gebruiks-app, al bungelt het er een beejte tussen in. Er zit geen dashboard in. Alles is alfabetisch gesorteerd (niet handig dat 'woonkamer' dus altijd ergens onderaan is in de overzichten. (je kan uiteraard 0-woonkamer doen).
Echter heb je effectief ook een PC nodig omdat bepaalde functionaliteit alleen in een mobiel-onvriendelijke web interface is gezet. Zo kan je niet alle 'verloren' apparaten via de app verwijderen. Dit moet weer met een web interface. Sterker nog, met iets dat zij een ontwikkelaar interface noemen. Je hebt ook geen fatsoenlijke manier om naar metrics te kijken. Ook dit is weer met een web interface.

Al met al voelt het voor mij allemaal erg on-af aan na die jaren. Dat gezegd hebbende, functioneert wel alles wat ik wil, en de meeste simpele dingetjes kan ik inderdaad gewoon even snel met m'n telefoon doen. Anekdotisch voorbeeld: Gisteravond kwam er nog een pakketje met een buitenbewegingsensor en een paar slimme lampen en heb toen heel simpel het lampje bij m'n voordeur 'geautomatiseerd'. (staat nu zachtjes aan als één van de lampen in de woonkamer aan staan, gaat, tussen zonsopgang en zonsondergang feller branden bij beweging en weer dimmen als die er niet meer is, en gaat uit als de woonkamerlampen uit zijn, maar weer wel aan bij beweging. Dit alles in drie flows, in combinatie met de 'Sets' app. Anders hadden het er heel veel moeten worden)

Wat ik overigens als zeer positief ervaar is dat de community bijzonder actief is en in de regel zeer behulpzaam is.

Als ik binnenkort een keer tijd heb, ga ik in elk geval Home Assistant op een pi installeren, en dan met mqtt de logic overzetten naar HA, en dan laat ik Homey alleen nog maar de aansturing doen. (dus dat het een veredelde antenne wordt. Ik had hier al eventjes meer geëxperimenteerd en dat lijkt goed te werken)

Ik zou in elk geval niemand, die ook maar een beetje technisch is, een Homey aanraden. Je hebt voor ongeveer hetzelfde bedrag een pi (met adapter en case), zigbee-antenne en zwave-antenne (kaku moet je niet willen gebruiken, maar ook die kan je er bij kopen als je echt moet :) ), waar je dan HA op zet. Mensen die alleen wat simpele dingen willen kunnen doen, zou ik hem wel aanraden, want daar is hij, in z'n huidige staat, zeer geschikt voor.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee