Software-update: Private Internet Access 1.3.2

Private Internet Access logo (80 pix) Private Internet Access heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest.

In versie 1.0 heeft het programma onder meer een nieuw uiterlijk gekregen, met een licht en donker thema. Verder zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads en kan er nu van tweetrapsauthenticatie gebruik gemaakt worden. Sinds versie 1.2.1 zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes to version 1.3.2:
 • Use DHCP-based configuration of the TAP adaptor on Windows
Changes to version 1.3.1:
 • Fixed issues on Windows when the TAP adapter name contained non-ASCII characters
 • Fixed minor translation issues
Changes to version 1.3.0:
 • Countries can be marked as favorite regions
 • "Auto" region selects a port forwarding region when port forwarding is enabled
 • Support Handshake name resolution (using Handshake's testnet)
 • Support some Linux distributions using sysvinit
 • Persist the sort selection on the regions page
 • Improve robustness of TAP adapter configuration on Windows
 • Try alternate protocols and ports automatically if the chosen settings cannot connect
Versienummer 1.3.2
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Private Internet Access
Download https://www.privateinternetaccess.com/pages/download
Bestandsgrootte 22,01MB
Licentietype Betaald

Reacties (39)

Wijzig sortering
Ik gebruik PIA al een paar jaar. Redelijk tevreden.
'Redelijk' omdat:
* Ik voorheen 2 VPNs over elkaar heen kon gebruiken. Dus 2x een tunnel. Bijv. 1x connectie via PIA-client en daarna nog een 2e connectie opzetten via OpenVPN (ook met PIA credentials) Nu lukt dat niet meer omdat PIA een andere adapter gebruikt.
* Het is vrij traag, alhoewel ik daarvan ook mijn Ziggo aanbieder verdenk. Het lijkt vrij duidelijk dat zij mijn VPN verbinding zien/detecteren en de snelheid dan knijpen, zeker over TCP.
Je kan nog steeds D.D.E. (Double Data Encryption) gebruiken, alleen niet bij PIA, maar bij NordVPN. PIA is U.S. based en valt dus onder de "Five Eyes" en dat valt weer onder de Patriot Act. Ze mogen dus geen D.D.E. meer gebruiken, want dan werken de opsporingsmethoden van de diverse geheime diensten niet meer. NordVPN zit echter niet de U.S. maar in Panama en valt ook niet onder de "Five Eyes" of "Coöperative". Zie linkje :

https://restoreprivacy.com/5-eyes-9-eyes-14-eyes/

Alle VPN diensten die onder de 5, 9, 14 eyes of Coöperative vallen, kunnen en mogen geen D.D.E. gebruiken, dus moet je een VPN dienst nemen die hier niet onder vallen. Hieronder kan je zien welke VPN diensten wel en niet veilig zijn. Als je even naar beneden scrolt (onder de top 10 die besproken wordt), staat er een Excelstaatje waar 78 VPN diensten onder de loep zijn genomen :

https://thebestvpn.com

@TimoDimo Sinds wij aangesloten zijn bij de "9 Eyes" bestaat netneutraliteit niet meer, @Douweegbertje heeft dus zeker een punt. Iedere NL provider valt onder de "9 Eyes" en houden je constant in de gaten en zullen je knijpen als het om een VPN gaat. Als je veilig wilt zitten, moet je dus geen VPN dienst nemen die onder de "X Eyes" of "Coöperative" (= o.a. Israël, China en Noord-Korea) vallen.
Dat zijn twee interessante linkjes, dankjewel! Ik ben zelf ook op zoek naar een goede VPN dienst en dat met die "Eyes etc." is niet iets wat je vaak duidelijk terugvindt op hun infopagina's.
Graag gedaan! Dat dacht ik ook. Iedereen zegt wel dat een VPN veilig is, maar dat is niet altijd waar. ;)
Bedenk wel dat zo'n site, hoewel misschien goed bedoeld, in essentie één grote advertentie is. Ze varen er wel bij door de VPNs als onveilig af te schilderen, behalve misschien de paar waarvan ze commissie opstrijken? Zie ook mijn bericht hieronder.
Dus je denkt dat de onderzoeksresultaten die in het thebestvpn linkje staan nep en ongefundeerd zijn? Wat ben ik blij dat ik niet zo naief ben zeg, want iets anders kan ik het niet noemen, excuus daarvoor.
Dat ze nep zijn dat zeg ik natuurlijk niet. Je moet ze alleen wel vergelijken met prijsvergelijkingssites, zoals we die ook voor verzekeringen, energie- en luchtvaartmaatschappijen hebben, niet met een onafhankelijk onderzoeksorgaan. Als je dat wel doet vind ik dat dan weer naïef, met alle respect natuurlijk. :)
Ok, dan zijn we het op dat punt eens! Ik vind het relevante info en dat ze daarmee wat geld verdienen, tja, so be it. Ik weet in ieder geval dat ik geen Goose VPN (NL) of PIA (US) moet nemen, aangezien ze onder 9 Eyes danwel 5 Eyes vallen en dat is wat ik belangrijk vind.
Iedere NL provider valt onder de "9 Eyes" en houden je constant in de gaten en zullen je knijpen als het om een VPN gaat.
Ik ben echt een voorvechter van onze privacy, maar wel uit het oogpunt van wat er daadwerkelijk plaatsvindt. Dit soort uitspraken komen namelijk op mij over als niet-gefundeerde bangmakerij. "Ze houden je in de gaten" en "providers vallen onder 9 Eyes" en ook "netneutraliteit bestaat niet meer". Dit is niet concreet en mist elke vorm van nuance.

Bijvoorbeeld: wat betekent het dan precies voor providers om onder de 9 Eyes te vallen? Instrueert een geheim genootschap via een nationale organisatie alle providers in een land om--tegen de wettelijke kaders in--VPNs te knijpen en ongeoorloofd te spioneren? Hoe kun je dat doen dan binnen de mogelijkheden van de wet? Sinds Snowden weten we veel meer van wat overheden doen en hoe ze dat konden rechtvaardigen, juridisch gezien (en soms ook hoe ze dat niet konden). Dat is allemaal waar, maar zonder nieuw bewijs vind ik dit soort zaken, zoals gezegd, bangmakerij.

Wellicht zit er heus wat in dat overheden bepaalde encryptie opleggen. Maar kom dan met een uitleg waaruit blijkt dat dit ook ontegenzeggelijk waar is. Want dat artikel van restoreprivacy.com heeft wat mij betreft zeer weinig toegevoegde waarde. Het is niet meer dan het lijstje landen opsommen (met de bekende en beangstigende benamingen van 5, 9 of 14 Eyes, wat niets meer dan samenwerkingsverbanden zijn). Verder staat er niks in, behalve wat sensationele citaten en aanbevelingen.

Overigens, dit soort sites bestaat ook niet zonder reden natuurlijk. Ik kan het mis hebben, maar het lijkt me dat restoreprivacy.com aardig wat commissie opstrijkt van de referrals naar de verschillende VPN-aanbieders.
Je vind er maar van wat je wilt. Als jij op een onveilige manier wilt internetten....not my problem. Sleepwet zegt je ook weinig zeker? Waarvan de gegevens met buitenlandse partners wordt gedeeld? (die dus ook onder de 5 en 9 Eyes vallen). Dan schaf ik toch liever een VPN aan die niet onder de "5, 9 of 14 Eyes" vallen. Wat ik hier bv. doe, heeft geen regering iets mee te maken en waar ik mijn boodschappen online bestel, ook niet en dit zijn nog maar enkele voorbeelden.
Je kan dan wel zeggen dat het bangmakerij is, maar kom dan eens met tegenbewijzen. Iedereen kan iets (ongefundeerd) schreeuwen. Tot nu toe zijn het alleen beweringen zonder onderbouwing. Ik geef tenminste nog linkjes waar het 1 en ander duidelijk wordt. Trouwens al het laatste grapje op privacyschending gelezen? Daar bedoel ik onderstaande tekst mee :

Geinig detail. Om u helemaal tot zielloos schaap van het grootkapitaal te maken, gaan Grapperhaus (Justitie) en Hoekstra (Financiën), die onlangs nog contante betalingen boven 3000 euro VERBOTEN vanaf 2021 LIVE MEEKIJKEN naar uw bankrekening & pin-betalingen. Prettige dag, verder.

Big Brother and Sister komen sneller dichterbij dan je denkt. ;)
Tja, dit ben ik eigenlijk allemaal met je eens... we moeten dingen onderbouwen, niet zomaar wat schreeuwen.

Alleen dat grapje vat ik niet helemaal. Kun je het uitleggen, waar het vandaan komt en wat de grap precies is?
Je bedoeld dat grapje over Grapperhaus en Hoekstra? Wie zegt dat dat een grapje is?, ik vind het in ieder geval niet grappig.
Aha, volgende keer even tussen <sarcasme> tags zetten dan ;)

Contante betalingen van 3000 euro verbieden lijkt me ook geen oplossing voor criminaliteit nee. Ik denk dat er dan allemaal schijnconstructies ontstaan. Inzicht in bankrekeningen is ook niet grappig inderdaad.
Normaal begrijpt iedereen het als ik het zo neerzet, dus zag het probleem niet.

Tuurlijk is het geen oplossing, je gaat gewoon met zijn 2en een kilo wiet halen a € 5000,00 en betaald ieder € 2500,00, niks geen schijnconstructie voor nodig. ;)
Dat meekijken naar mijn bankrekening en pinbetalingen vind ik persoonlijk erger. Toch maar eens aan een buitenlandse bank gaan denken, N26 bv.
* Het is vrij traag, alhoewel ik daarvan ook mijn Ziggo aanbieder verdenk.
Ik gebruik ook Ziggo en verbind met PIA vanaf mijn pfSense router, en ik haal gewoon mijn volledige 300 mbit/s over de VPN.
Wat betreft je tweede puntje: dat kan niet, want dat is niet toegestaan (vanwege netneutraliteit).
Het 1 sluit het ander niet uit...
Hoe bedoel je? Ziggo gaat heus niet tegen netneutraliteit in.
Ik begrijp je, echter zijn we wel naief om daar zo stellig in te zijn. Zeker gezien de historie.
Is de verbinding merkbaar sneller wanneer je de VPN uit zet?

Ik gebruik ook PIA en Ziggo. Ik merk geen snelheid verlies. 60/10Mbit verbinding via Ziggo Zakelijk.
Wat is er traag? Het ligt natuurlijk ook aan met welk land jij verbinding doe maken.
Traag is relatief. Ik zit bij caiway en als ik via Roemenië verbind dan is het 4,6-6 mb per seconde wat ik binnen haal. Zet ik hem op de VS dan wordt het wel trager.
Ik gebruik ook PIA icm Ziggo, en ik haal ook na vebinden mijn maximale downloadsnelheid. Met gamen nagenoeg geen hogere ping en/of lags.

Nadeeltje vind ik toch wel: PIA als app op je telefoon trekt echt je batterij leeg :+
Ja het is trager dan mijn eigen verbinding, maar met een server in Europa zit ik toch nog rond de 100mbit, snel genoeg voor de meesten

Edit, dat was altijd zo, net even een test gedaan en ik zit op 20/120 het lijkt dat ze m knijpen, zeker om dat upload nog wel 120 is

[Reactie gewijzigd door Automark op 12 juli 2019 08:57]

Het is niet Ziggo die knijpt. Het is de routering naar andere landen. Via Frankrijk is de internet snelheid hoger dan bijv. Zwitserland. Het is inherent aan alle vpn aanbieders dat je nooit je volledige internet snelheid zal halen met vpn aan.

Edit *er zijn blijkbaar uitzonderingen waar het wel 100% is als ik het zo zie hierboven, maar ik vertrouw dat niet echt*

[Reactie gewijzigd door Xfade op 13 juli 2019 13:15]

Waarom zou je 2FA gebruiken (mogelijk te koppelen aan je mobiele telefoon?) wanneer het om privacy gaat?
Je kan TOTP/HOTP gebruiken (google authenticator). Dat is zover ik weet niet herleidbaar naar je telefoon.
Met "je kan" wek je de indruk alsof je andere opties hebt in 2FA. Tot zover ik kan zien is OATH-TOTP de enige optie voor 2FA. Tot zover ik kan zien kan je dat niet gebruiken in de PIA client, maar alleen voor je account login op hun website. Waarom zou je dit willen? Als je jouw gebruikersnaam & pw deelt met iemand zodat zij gebruik kunnen maken van jouw PIA sub, maar niet dat zij dan ook jouw account kunnen managen.

@Red-Front Er valt niets te tracken met OATH-TOTP.
TOTP is alleen maar een berekening/hashing waar de timestamp en de key voor worden gebruikt.
Ga maar eens spelen met TOTP apps op je telefoon en gebruik b.v. https://qr4.tf
Naar verkeerde persoon gereageerd?
+1Anoniem: 427069
11 juli 2019 21:23
Weet iemand of het mogelijk is om met PIA een veilige remote desktop verbinding op te zetten? en zo ja, hoe?
Waarom denk je dat je daar een thirdparty VPN provider (PIA ) voor nodig hebt?
0Anoniem: 427069
@Z10012 juli 2019 12:09
Omdat ik nergens heb kunnen vinden hoe je dat in RDP zelf doet
Euh, tekst van oud updatebericht hergebruikt...? Gaat over versie 1.0 en 1.2.....
Dit zijn de updates sinds het laatste nieuwsbericht op tweakers. Zie tussen artikel en comments de update historie :)

Het stuk over v1.0 en de GUI update is inderdaad overgenomen :D

[Reactie gewijzigd door Sugocy op 11 juli 2019 20:37]

Niemand hier die het gebruikt zeker, ook een beetje raar, reclame maken voor een VPN en vervolgens als je verbonden bent krijg je hier een reactie ban :?
+1Anoniem: 217535
@nietes12 juli 2019 18:40
Ik gebruik al jaren PIA. Kan gewoon posten op Tweakers...

VPN-servers worden door veel lui gebruikt en soms misbruikt waardoor de server op een blacklist wordt gezet. Dan is het een kwestie van switchen van server. PIA is tegenwoordig snel om dit op te lossen. Soms moet ik ff bewijzen dat ik geen robot ben.... :P
Dat kan natuurlijk ook liggen aan de door jou gekozen server he.
Ik heb het met protonvpn ook al gehad dat ik geweerd werd van de website, even switchen naar een andere server en het was weer in orde.
Ja, totdat ze die server ook aan hun lijstje toevoegen, dan is het weer niet in orde... Tweakers wordt voor mij steeds moeilijker te bereiken. In Waterfox heb ik waarschijnlijk een of andere plug-in of adblocker te veel geïnstalleerd, want de site toont sedert kort alleen nog maar een grijze overlay en verder niks. Geen zin om uit te zoeken welke plug-in of hosts-entry dit veroorzaakt, dan maar naar Opera. Maar daar moet ik wel opletten dat de VPN niet ingeschakeld is, want dat leidt dan weer tot een reactie-ban...

Ach ja, Tweakers...
Mogelijk interessant voor de mensen die dit topic lezen: een site waarop verschillende VPN aanbieders worden vergeleken: https://nl.thatoneprivacysite.net/

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee