Software-update: Kodi 18.3

Kodi logo (75 pix) Versie 18.3 van Kodi is uitgekomen. Deze crossplatform-mediacentersoftware wordt ontwikkeld voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In versie 18.0, die codenaam Leia draagt, is onder meer de hele broncode doorgenomen, met als doel de stabiliteit te verbeteren. Verder zijn er diverse verbeteringen aangebracht in de muziekbibliotheek en het kijken van live televisie, is er een volledige 64bit-versie van Kodi en is het nu ook verkrijgbaar via de Windows Store. Ten slotte is de mediaspeler verbeterd, waardoor er minder haperingen moeten voorkomen, en kan het ook prima overweg met 4k- en 8k-resoluties, hdr, drm en de nieuwste codecs. De release notes voor versie 18.3 zien er als volgt uit:

Kodi v18.3 Leia Release

Two months have passed since our last bugfix release and already we have a new one ready for consumption. Fancy a few more features? There aren't any, with one teeny-tiny exception. Apparently DTS-HD audio only tracks are a thing and Kodi can now play them like any other music format. That's it. No more features. Seriously.

However, since Kodi 18.3 is a bugfix release, we have a boatload of erm... fixes. In fact, too many to mention. Below is a non-exhaustive list of (mostly) usability fixes.

Estuary
 • Fixed favourites widget not scrolling properly on 16:10 displays
 • Fixed API button was not reachable with a mouse on Settings window
 • Fixed Skin Settings window scrollbar focus
 • Fixed order of TV Show title and Episode title in Video Info dialog
 • Added Search button to the side menu in the Video and Music windows
 • Fixed Wall and Infowall views scroll to bottom on certain aspect-ratios
 • Fixed broken side menu navigation in the Addon Browser window
PVR
 • Fixed a Group Manager crash when adding a new group
 • Fixed EPG UI corruption and/or EPG data not showing with newly added channels
 • Fixed PVR guide window channel data being overwritten
Music
 • Added support for DTS-HD audio tracks
 • Fixed wrong album or artist thumb art being picked from scraper results

The remaining fixes are under the hood and range from addressing nasty memory leaks to DVD playback from HTTPS sources, with a couple of crash and burn events in between. A special thanks to all the users that found a bug, took the time to report it and, in some cases, provided a fix.

The full v18.3 changelog can be found in our GitHub milestone.

Versienummer 18.3
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Kodi
Download http://kodi.tv/download
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

29-06-2019 • 10:21

86 Linkedin

Bron: Kodi

Update-historie

16-01 Kodi 20 95
25-12 Kodi 19.5 57
19-12 Kodi 20 RC 1 8
02-12 Kodi 20 bèta 1 10
03-'22 Kodi 19.4 20
10-'21 Kodi 19.3 13
10-'21 Kodi 19.2 48
05-'21 Kodi 19.1 6
02-'21 Kodi 19.0 50
01-'21 Kodi 19.0 RC1 58
Meer historie

Reacties (86)

86
86
29
0
0
6
Wijzig sortering
Blijft een van de beste home theater programma's die er zijn. Lang de Windows media center gebruikt, maar dit is een waardige opvolger.
dit is een waardige opvolger
Understatement van de eeuw :)
echt? Ik vind de GUI een drama en ben steeds de weg kwijt. Bijzonder onhandig in gebruik. Ik gebruik een PC met beamer en geen tablet of zo. Ik gebruik het daardoor zelden. Ik zal deze nieuwe versie ook eens testen maar ik verwacht er weinig van.
200% mee eens, Kodi 16 (Jarvis) was perfect, alle add-ons deden en dan in het bijzonder Youtube. Nu is het continu foutmeldingen en add-ons die weer stuk zijn.
Ik hou het allemaal niet meer bij, ben voorlopig terug bij media player classic en SMplayer.

Niet alle problemen zijn volledig aan Kodi te wijten natuurlijk, maar als Youtube het niet doet dan moet dat hoge prio krijgen (mijn mening).
De Youtube add-on werkt voor mij wel. Ik heb ook wel een paar add-ons die foutmeldingen geven (VRT Nu), maar die werkt op zich wel. Misschien moet je eens een propere installatie proberen?

Sowieso gebruik ik niet de standaard skin (Estuary), daar kun je te weinig aan aanpassen, al vind ik de looks wel meevallen. Dus gebruik ik Estuary Mod v2 (https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=306757).

Dat add-ons er mee stoppen, kan wel komen door de overstap naar Python 3, dus je wordt wel verplicht om add-ons te gebruiken die nog actief onderhouden worden.
Ik vind zelf de confluence skin de beste.
En de minst zware voor mijn rpi3 hoewel ik altijd van dat ding gebaald hebt vanwege dat temperatuur logot’tje die om de haverklap te zien is.

Tuurlijk heatsinkje of fan doet wonderen.
Kijk eens naar je voedingsadapter. Sinds ik die heb vervangen naar de specs van rpi foundation heb ik dat logo nooit meer gezien.
Das een goede.!
Ik weet nu niet meer of het de originele rpi2 of 3 adapter is.

Ach ik koop die nieuwe 4, dan kan ik weer tijdje vooruit (met ventilatortje erop).
Er zijn allerlei verschillende skins met varianten qua GUI. Misschien leuk om wat te proberen. Kodi is in principe meer gemaakt voor projectors dan voor tablets.

[Reactie gewijzigd door willemd op 29 juni 2019 12:16]

Meen je dat nu? Aan de linkerkant de hoofdcategorieën en rechts de inhoud ervan.

Ik vind het juist erg simpel.
Gooi er een skin op als Aeon of zoek online/in de applicatie naar andere themes/skins. De standaard skin is in mijn ogen niet meer dan een soort boilerplate.
De UI van kodi is leuk dat je hem zo kunt aanpassen, maar inderdaad erg onoverzichtelijk en ingewikkeld. Zeker wanneer vergeleken met WMC.

Ook live TV kijken kon in WMC, heb ik nooit aan de praat gekregen met kodi/xbmc (via TV decoder pcie kaart), dat is ondertussen wel al jaren geleden dat ik dat heb geprobeerd.
Kijk ook eens naar Yatse app voor Android. Die is zoo goed, niet alleen een Kodi remote maar ook een volwaardige app om door je media te bladeren. Dan is Kodi haast alleen een playback device.
Anoniem: 1075425
@Audiodude29 juni 2019 11:54
dit is een waardige opvolger.
voor jou persoonlijk inderdaad..Maar voor kodi zelf ben ik nog geen waardige opvolger tegen gekomen. Gebruik kodi al in de tijd van "XBOX media center" ( XBMC op een omgebouwde eerste generatie XBOX console)
"XBMC op een omgebouwde eerste generatie XBOX console"

De beste ervaring die ik ooit heb gehad met een HTPC/Mediacenter. Dat werkte perfect! Snel, makkelijk, en mooi!
Heb nog een omgebouwde xbox op zolder staan. Nostalgie.
Inderdaad jaren gebruikt. Al ben ik nu al een tijdje helemaal overgestapt op Emby. Eerste Emby alleen gebruikt als backend voor Kodi maar de Emby apps zijn nu zo goed dat het eigenlijk makkelijk is op die apps te draaien op een shield tv en fire stick Dan Kodi.
On the road gebruik ik altijd subsonic, waardoor ik ook makkelijk in een browser op elke computer mijn media kan bereiken.
subsonic heb ik nooit gebruikt maar Emby is ook gewoon via een browser te gebruiken.
ik heb een tijdje terug emby eens geprobeerd als extention op mijn freenas-machine maar ik kreeg het niet goed werkenend, dat wil zeggen er zaten enorme stotters in de video-playback waar die er niet waren via andere prococols (nfs, samba, sftp en webdav).

Ik wil eigenlijk wel heel graag mijn amd A10 quadcore upgraden naar bijv een i5 6core (met minimaal 16gb) en meer en betere schijven. al ben ik ook wel heel erg aan het overwegen om terug te gaan naar linux, zoals bijv rockstore....

ik wil hiermee maar aangeven dat ik voor alsnog via een vpn en webdav betere prestaties haal in kodi dan via plex en/of emby...
ik wil hiermee maar aangeven dat ik voor alsnog via een vpn en webdav betere prestaties haal in kodi dan via plex en/of emby...
Definieer 'betere prestaties', want Plex en Emby zijn echt media servers welke transcoden - waar Kodi enkel een client is. ;)

Je FreeNAS bak heeft waarschijnlijk niet genoeg CPU power (over) om dat lekker te laten gebeuren.
Misschien dat de freenas extensie niet al te best is? Ik draai een Windows 10 VM met Emby onder proxmox op een NUC i3 en alles werkt perfect. Zelfs transcoding is geen probleem zolang het maar geen 4k BR is. Maar dat heeft natuurlijk meer met de hardware dan Emby te maken.

Je zou ook eens kunnen checken of je freenas media aan het transcoden is ipv dat de media direct door de client word afgespeeld. Dat zou misschien de prestaties problemen kunnen verklaren.

[Reactie gewijzigd door t_o_c op 29 juni 2019 14:36]

Zeggen dat iets een waardige opvolger is nadat je Windows hebt gebruikt is gewoon fout
Jaren Kodi gebruiker geweest maar nu volledig over op Plex.

Wat een verademing.. waar kodi is blijven stilstaan in de tijd met zijn design is plex vele malen moderner.

Het client-server verhaal is gewoon heel goed uitgewerkt..

1 server (synology ds918, 16gb ram) met docker en plex (en andere apps) in container inclusief hardware transcoding (Plex Pass).

Clients op ios, android, apple tv, windows,..

Geen Kodi meer voor mij.
Plex is ook een prima tool idd. Het is ook persoonlijk wat je voorkeur is. Voor mij zelf heb ik op mijn Windows HTPC's gewoon VLC en Media Player home classic cinema. Ik heb op mijn mainsystem een gedeelde videomap.

Heb één Raspberry waar Libre-Elec ofwel Kodi op draait. Ik zie persoonlijk weinig meerwaarde van Kodi of Plex voor mijn HTPC's. Misschien ben ik wat betreft teveel gehecht aan mappenstructuur.

Overigens overweeg ik om mijn HTPC's te vervangen voor 1 of 2 Shields. Alleen ben nog een beetje sceptisch of het allemaal stabiel werkt en of alle apps er op werken die ik gebruik. Maar steeds meer videoaanbieders maken gelukkig een app voor Android TV. En ja dan zal ik wel Kodi moeten gebruiken ipv VLC :P
Geen idee of je een Xbox hebt, maar daar werkt plex erg goed op! Ook werkt kodi prima (heel af en toe een crash, maar deze update zou dat moeten fixen).

Mijn htpc gebruik ik al jaren niet meer.

[Reactie gewijzigd door vali op 29 juni 2019 19:51]

Heb een Xbox. Netflix heb je, kodi, YouTube, Plex. Maar geen Ziggo go, videoland, Fox sports enzo. Vooral videoland en Ziggo go is een gemis
Waarom sluit je Ziggo kastje niet op je Xbox aan? Snap dat een app handiger was geweest maar tot die tijd werkt het prima.
Heb ik ook beneden. Maar boven ligt er geen coax. En Chromecast heb ik slechte ervaringen mee. Vandaar een HTPC.
Je bent idd te gehecht aan een mappenstructuur 😛

Heel mijn media center is 100% geautomatiseerd via docker. Zelfs mijn containers worden automatisch bijgewerkt met de nieuwste versies (10tal apps in total)

Al bijna een jaar zonder enige interventie!
Heb Plex best lang gebruikt, vooral toen ik de Chromecast dagelijks gebruikt te. Tegenwoordig doe ik dus vooral VLC. Mappen structuur heeft voor en nadelen denk ik. eenvoud in opzet. Nadeel is dat het soms moeilijker te rangschikken is.
Als je geen behoefte hebt aan transcoding, biedt Plex volgens mij geen meerwaarde tov Kodi met zijn ingebouwde Shared Library functionaliteit. Kan je ook gewoon op een ander device verder kijken waar je gebleven was etc (upnp Library).
Wat ik echter nog altijd mis is een goede ondersteuning voor blu-ray bestanden.
Ik bekijk via mijn Shield tv blu-ray files via Kodi, maar menu navigatie blijft moeilijk of vaak zelfs onmogelijk.
Is er wellicht een Tweaker die hier een oplossing voor heeft gevonden?
Is het afspelen van het hoofdmedia niet voldoende dan, of gaat het niet over een film op Blu-Ray? Bij het starten van het media, wordt automatisch de hoofdstream gestart (indien zo ingesteld), of wordt er gevraagd om deze af te spelen (indien niet zo ingesteld). Zo kan dit gaan bij de Kodi Windows versie.
Bedankt voor je reactie.
Het gaat over Blu-Ray films vanaf mijn HDD (1 op 1 rips). Het starten van de hoofdstream lukt inderdaad,
maar er zitten vaak heel veel extra's bij naast de hoofdstream. En om die te bekijken, of om te skippen naar een bepaald hoofdstuk zou ik graag willen kunnen navigeren zoals je dat ook kan op een Blu-ray speler.
Dat lukt nog steeds niet in Kodi..
Een van de eerste progjes die ik op de eerste xbox heb gezet, toen nog xbmc.op een sony trinitron
Intussen is dat een odroid met librelec aan een plasma.
Eerste release was 2002 dacht ik, gaat dus al een 17 jaartjes mee :-)
Prachtige software. Fijn dat er nog volop ontwikkeling in zit. Je kunt er out of de box al veel mee maar is met sommige skins zo extreem aan wensen aan te passen.
Sinds m'n Apple TV niet meer in gebruik. MrMc is beschikbaar voor dat platvorm maar voelt dan toch ouderwets.
Gebruik dit echt al jaren. Heerlijk makkelijk en simpel met de eerste Microsoft Remote Control and Receiver te gebruiken. Soms vervang ik de hardware om bv 4K te kunnen gebruiken. Maar de dedicated pc start op en Kodi wordt geladen. Zo simpel dat mijn meiden thuis het ook snappen :)
Hoewel die meer en meer YouTube en netflix gebruiken op de smart tv.
Hopelijk brengen ze deze update ook snel naar de Xbox one. Merk daar af en toe dat het niet altijd even stabiel is.
Daar werkt niks.
Geen films, geen spellen tenminste niet bij mij.!
Dus kodi op de xbox is alleen een app die nog niks doet voor mij jammer genoeg.
Ik maak gebruik van addons om films af te spelen. Games heb ik geen ervaring mee aangezien ik dat gedeelte niet gebruik.
Is er ook al een update voor Android TV (Shield TV)?
De controles van de Android Store zullen een dagje extra duren.
En Kodi vergeet nog steeds dat als ik een video half afkijk en later weer terugkom hij ineens niet meer weet waar de video is (of welke andere video dan ook...) Steeds maar weer moet ik de library opbouwen...
Dat doet ie bij mij al járen gewoon prima onthouden...
Bij mij ook geen probleem. Zit er toch waarschijnlijk iets niet goed in jou configuratie.
Mag kodi wel schrijven in je library?
Hoe zet je dat aan?
Ik heb de user dit gebruikt wordt om de share uit te lezen alle rechten in die folder gegeven.... Staat op nas
Ik heb KODI op een Smart TV, niet op de PC :)
Ik heb m op een shield tv
Mis nog steeds ziggo integratie :( dus gebruik ik maar een linux desktop met snelkoppelingen naar de desbetreffende sites.
Er is iemand die een concept gemaakt had voor Ziggo Go in Kodi.. Maar dit mocht niet van Ziggo, helaas..

https://community.ziggo.n...go-add-on-voor-kodi-20532
I know, had zo mooi kunnen zijn :'(
Idd. Nog schandaliger is dat Ziggo geen app voor de XBOX heeft, maar wel voor Windows 10. Want in feite draait er gewoon een aangepaste Windows versie op de Xbox One.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee