Software-update: Private Internet Access 1.1.0

Private Internet Access logo (80 pix) Private Internet Access heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest.

In versie 1.0 heeft het programma onder meer een nieuw uiterlijk gekregen, met een licht en donker thema. Verder zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads en kan er nu van tweetrapsauthenticatie gebruik gemaakt worden. Sindsdien zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes in version 1.1.0:
 • Added tray icon theme setting with alternate styles in response to user feedback
 • Improve reliability of VPN IP address
 • Attempt to rotate through server IPs more frequently between connection attempts
 • Show a warning on Windows when the TAP adapter is not installed
 • Improve robustness of firewall rules on Mac OS
 • Improve single-instance handling on Linux
 • Improve reliability of tray icon on Linux when launched on login
 • Clarify warning shown when account can't be verified
 • Fix Linux HiDPI support when launched on login for some distributions
 • Fix Windows installer on Windows 7 without specific Windows updates
 • Fix Allow LAN setting being disabled by default after upgrading from legacy client
 • Fix installation issue on Linux due to incorrect umask
 • Improve appearance of pop-up tips for languages other than English
Changes in version 1.0.2:
 • Added option to disable accelerated graphics to fix stability issues
 • Set correct group id when re-starting after a crash on Linux
Versienummer 1.1.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Private Internet Access
Download https://www.privateinternetaccess.com/pages/download
Bestandsgrootte 15,77MB
Licentietype Betaald

Reacties (86)

Wijzig sortering
Hoop dat ze ook gauw wireguard van ondersteunen. OpenSSL id toch flink langzamer. Vooral op systemen zonder AES-NI
Ze sponsoren het project maar volgens PIA is het gewoon nog niet klaar voor gebruik.

Wireguard geeft zelf ook aan dat het niet gereed is voor een stabiele versie.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 26 februari 2019 15:49]

Ja ik ken die blog post, alleen dat is onzin. Misschien is het voor Windows nog niet klaar maar voor Linux allang wel.

Als mijn jaar afloopt ga ik wel naar een andere vpn provider.
Ik paste net mijn post aan met deze link.
WireGuard is not yet complete. You should not rely on this code. It has not undergone proper degrees of security auditing and the protocol is still subject to change. We're working toward a stable 1.0 release, but that time has not yet come.
Dat klinkt niet alsof het op Linux veel beter/veiliger werkt.
Klopt, maar beveiliging is een wisselwerking van techniek en het gevaar waar je je tegen verdedigt.

Waar zullen de klanten van PIA met name in geinteresseerd zijn?
 • Hun IP verbergen om illegaal te downloaden (vanwege hun in de rechtszaal aangetoonde non-logging beleid). Aanvaller: je internet provider in sommige gevallen. Welke ISP doet aan deep packet inspection, gaat daarna de VPN decrypten met behulp van een zero-day exploit en vervolgens BREIN inlichten? Een ISP die geen klanten wil hebben wellicht :?
 • Hun geolocatie veranderen om vanaf een andere lokatie te lijken (vanwege hun vele internationale uitvalslokaties). Aanvaller: Niemand eigenlijk (wie doet er moeite om een VPN te decoderen vanaf de bron om dit te voorkomen? Zelfs een simpele port forwarder zonder encryptie zou al voldoen. Dit wordt op heel andere manieren aangepakt, zoals lijsten van bekende VPN provider adressen)
 • Hun verkeer verbergen voor een lagere/middelmatige aanvaller (denk aan werkgever, ouders, wifi hotspot gebruikers etc). Het soort aanvaller dat echt niet gaat bezitten over een zero-day exploit en ook daadwerkelijk gaat gebruiken.
Waar zullen deze klanten niet zo in geinteresseerd zijn? Absolute veiligheid tegen een overheidsdienst als NSA (die vinden je toch wel als je maar 1 hop gebruikt) of regime zoals Iran of China (daar is PIA toch al geblokkeerd). Laat dit geval nou net de enige usecase zijn waar je een absoluut veilig protocol voor nodig hebt. Een advies: "Gebruik dit protocol niet als je leven ervan afhangt" zou volstaan. In dat geval wil je Tor hebben en bovendien een extreme mate van opsec.

Voor de andere usecases is het meer dan voldoende om het gewoon te gaan gebruiken en pas te switchen als er een vulnerability wordt ontdekt. Wat overigens altijd kan gebeuren, ook met wel geaudite code. Ze geven hier bovendien zelfs al aan dat de TUN/TAP driver een zwak punt is van de OpenVPN drivers die ze nota bene op dit moment zelf verstrekken met hun OpenVPN client!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 27 februari 2019 00:49]

Dan kunnen ze in de tussentijd nog altijd IKEv2 gebruiken. Mijn ervaring is dat IKEv2 (meetbaar) een stuk sneller is dan OpenVPN.
Gebruik zelf express vpn en raar maar waar ook die heeft regelmatig updates. Zie alleen weinig nieuwswaarde om op tweakers te melden dat er weer een update is van een vpn client. Als je dat met alle vpn clients gaat doen zal er iedere dag wel 1 geupdate worden.

als ik naar deze aanbieder kijk hebben ze wel aantal landen maar niet veel als ik dat vergelijk met bijv expressvpn of andere grote aanbieders.
Al wil je VPN providers vergelijken dan is dit toch wel de meest objectieve lijst die je kan vinden. Laat gebruikers zelf een VPN provider kiezen die bij hen past. ;)
Objectief? Het is een handige lijst, maar zeker niet objectief, hij is volledig vanuit een privacy-optiek gemaakt.
Goh, en waar zouden deze diensten voor zijn?
Er zijn veel verschillende redenen om dergelijke diensten te gebruiken, niet alleen privacy is een reden.
Ok, vooruit, ik hap toe. Noem een reden anders dan privacy, om een vpn provider te gebruiken.
Ik werk veel in China en dus .... Njet Google, Facebook, Gmail, etc etc :) (Zonder VPN)
Ik vind het privacy argument om een VPN te gebruiken altijd maar raar. In ieder geval voor thuis. Vertrouw je die willekeurige Amerikaanse provider echt meer dan je Nederlandse ISP?

Mijn router thuis heeft een VPN functie, daar verbind ik mee als ik buiten de deur ben en ik het netwerk waar ik op zit niet vertrouw.

[Reactie gewijzigd door nullr0ute op 26 februari 2019 17:39]

Helemaal eens. Maar als je niet je eigen VPN provider kan zijn, dan zijn deze diensten dus wel een vervanging. On the go, op elke wifi hotspot etc.
Mijn provider doet aan censuur. Dus die vertrouw ik inderdaad niet.

Dat ze die censuur van de rechter moetsten toepassen en niet van een wet, dat boeit me niet. Voor mij is het effect hetzelfde.
Ok. In november/oktober vorig jaar ging een nieuwe EU wet in, die stelt dat een online shop in de ganse EU moet leveren.
Voor die periode kon ik kleren kopen op een Franse website die enkel in fr levert. Ik liet ze leveren aan een ophaalpunt aan de grens met België.
Sinds de nieuwe wet van kracht is, kom je met een ip adres van buiten Fr niet meer op de online shop terecht (404). Start ik een vpn sessie met server in Fr, kan ik terug inkopen.
Om op verschillende locaties toegang te krijgen tot systemen die IP restricties hebben. Heb ik dagelijks mee te maken.
Ze positioneren zichzelf als privacybeschermers. Dat jij een andere reden hebt, prima. Maar ze zijn bedoeld om je privacy te beschermen. Dus natuurlijk focust de lijst daarop.
Dat doen een aantal van de (nieuwere) diensten inderdaad, maar VPN providers bestonden al lang voor de hele privacy-hype.
Privacy is hip en verkoopt, dus het is nogal logisch dat dit nu als sellingpoint gebruikt wordt. Hiervoor was dat het omzeilen van regio-restricties, daarvoor weer andere zaken.
Klopt, en het staat je natuurlijk vrij de VPN te gebruiken voor wat je wil. Maar gezien de meeste mensen een (niet corporate) VPN gebruiken om privacyredenen, zal de genoemde lijst daarop focussen. Andere zaken die jij belangrijk vindt, staan er ook vast wel tussen.
Ik heb ook nergens gezegt dat de lijst slecht is, hij is handig, maar hij is vanuit een duidelijk oogpunt opgesteld, en niet echt objectief daardoor.
Die website zegt dat PIA in amerika zit terwijl hij in London zit..
PIA is 1 van de grootste en 1 van de weinige die niks opslaat ;)

Tevens is dit gewoon een update in de download sectie van Tweakers dus heeft niks met nieuws te maken verder.
PIA is 1 van de grootste en 1 van de weinige die niks opslaat ;)
Bron?

Volgens mij zijn er veel meer VPN providers die claimen dat ze niets opslaan. Voor PIA is dat een aantal keer aangetoond in rechtszaken, maar dat bewijst niet in dat het slechter geregeld is bij andere VPN providers.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 26 februari 2019 15:07]

https://torrentfreak.com/...ue-again-in-court-180606/

"VPN provider Private Internet Access, which has a strict no-logging policy, has proven once again that it is unable to link online activities with a user's identity. The conclusion, which was revealed as part of a hacking trial in San Jose federal court, is the second time that the provider's claims have been successfully tested in public."
Nergens claim ik iets anders. Mijn advies is dat je mijn reactie nog eens voorzichtig leest, en dan met name de tweede zin.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 26 februari 2019 17:58]

PIA slaat wel degelijk gegevens op. Ze zitten in de UK (volgens eigen website), dus dat zijn ze gewoon verplicht. Ze claimen wel niks te loggen, maar dat kan helemaal niet.

NordVPN maakt ook die claim, maar die zitten in Panama, waardoor ze die claim ook echt waar kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 26 februari 2019 16:16]

Dat het bedrijf London Trust Media. Inc. is betekend niet dat het in de UK zit :+
Ze zitten in America. Denver Colorado dacht ik.
Als je in USA zit, patriot act en hup je geeft alles netjes.

als je iets zekerder wil zijn met vpn moet die in ieder geval niet in eU, USA of vergelijkbare landen zitten.
Het idee is dus dat PIA niets opslaat. Dus de US zegt: 'geef mij alles want patriot act', en dan antwoordt PIA: 'hier heb je alles', terwijl ze hun lege handen ophouden.
Tot de vs zegt, patriot act bouw het maar in, we willen die en die in de gaten houden.
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dat mag.
Ah, we hebben een expert in ons midden. Vandaar de rechtszaken die PIA gewonnen heeft, waarin de overheid van de VS om data vraagt, en waaruit dus ook blijkt dat ze geen gegevens opslaan.
En hoeveel rechtzaken hebben ze verloren? Weten we dat ook? Vertellen ze dat ook? Mogen ze dat wel vertellen?

Afaik, mag een provider niet eens kenbaar maken dat er een dataverzoek plaatsgevonden heeft. Ze moeten er gewoon stilletjes aan voldoen, en zo niet dan hebben ze een rechtzaak.

Maar dan nog, wie denk je dat er kan betalen voor die rechtzaken? Die zijn ook niet gratis.
Denver ja, oh ik dacht dat dat in de UK was. Ik haal het zeker door de war met Dover ofzo. Ik ken ook niet alle steden in de US :)
Dit betreft de downloads tracker die is er voor de updates. Sommigen van ons waarderen dit juist enorm. Thanks tweakers!
Inderdaad :) Door de jaren heen heb ik heel wat leuke tooltjes ontdekt via Downloads / Meuktracker. Hoe meer updates (poep, scheet, minor en micro updates uitgezonderd :P) hoe beter voor mij.
Daarnaast kom ik in de comments ook best vaak nuttige discussies en tips voor alternatieven tegen.
Misschien ben ik de enige, maar ik krijg het niet voor elkaar deze versie 1.1 te installeren op mijn systeem. De installatie wordt gestart en sluit zichzelf snel daarna zonder enige melding. Versie 1.0.2 werkt wel weer...
Op 2 machines heb ik hetzelfde probleem
Goed dat ze die LAN-bug hebben geplet, kreeg ik vorige week mee te maken.
Bij de vorige update was mijn pc en NAS niet meer te vinden in het netwerk.
Duurde en kwartiertje voor ik doorhad waar het aan lag, even daarvoor namelijke een update gehad van PIA. Was wel ff vloeken en zo.
Die had ik ook, maar door die LAN optie (passthrough local LAN) aan te zetten was mijn NAS wel weer te vinden. Wat echter niet goed werkte was de NAS benaderen middels de verkenner, en dan specifiek een bestand kopieren of verplaatsen van NAS naar PC (bedraad). Die connectie was dus niet stabiel met de nieuwe PIA client en een stuk trager dan met de oude client. Andersom (van PC naar NAS) werkte wel sneller, maar was ook niet stabiel. Ik heb daarover met ze contact gehad, en ben uiteindelijk weer terug op versie 8.3. Ze zijn op de hoogte en zouden met een fix komen. Ik zal eens kijken of deze versie dit oplost.
Wat betreft de snelheid heen en weer tussen de NAS en PC, ik had daar geen verschil in gemerkt.
Net zo snel als voor de update van PIA. Mijn NAS heeft wel een vast IP-adres, heeft hij al jaren. Ook gebruik ik verkenner niet, TotalCommander is mijn standaard bestandsmanager
De nieuwe client is een stuk stabieler dan de oude versie. Deze client maakt een aparte netwerkadapter aan wat direct als killswitch gebruikt kan worden. Met QBittorrent kun je in de geavanceerde instellingen namelijk opgeven welke netwerkadapters het programma mag gebruiken. Stel daar in dat hij alleen de VPN netwerkadapter mag gebruiken en het dataverkeer stopt zodra de VPN-verbinding uitschakelt.
De vorige client maakte ook een aparte netwerkadapter aan. De nieuwe versie maakt een andere adapter aan, ik moest in QBittorrent mijn adapter wijzigen want de downloads deden niets meer, die stonden te wachten op de oude netwerkadapter...
Hebben jullie gebruikers van PIA geen last van veel Captcha's die je moet invoeren bij websites?
Tja, wat is veel. Maar inderdaad, de VPN exit points zijn voor diverse sites een red flag t.a.v. niet normaal verkeer en er komt dus regelmatig een captcha voorbij.
Soms dan komt het voor bij websites die ik niet "echt nodig" heb. Dan gebruik ik de website niet. F captcha
Ik lees dat PIA inderdaad veilig zou zijn (ook die Daniel Verlaan van RTL is het hier mee eens), maar die zijn toch based in the US? Die website gericht op privacy geeft dat ook aan. Dan is het toch geen goede keuze? Dan is Mullvad (bijvoorbeeld) toch een veel betere keuze? (Based in Sweden).

[Reactie gewijzigd door Operations op 26 februari 2019 17:47]

Waarom zou het geen goede keuze zijn als het in de US zit?
Dat is een verhaal wat ik niet helemaal in details correct kan uitleggen, maar dat heeft te maken met de patriot act en dat soort wetten. De FBI/NSA etc. die mogen vaak (altijd?) de data bij dit soort bedrijven gewoon opvragen en de bedrijven zijn dan ook verplicht om mee te werken.

Google maar eens op Five Eyes Countries, dan wordt het e.e.a. wel duidelijk.
Ja, de overheid mag daar de data opvragen, maar je moet iets verder kijken. Als er namelijk geen data is, kan er ook geen data afgegeven worden. En dat is waar PIA voor staat, ze slaan niets op. Het is dus irrelevant in welk land PIA zit.
Ja echter voor zover ik weet/wist zijn de bedrijven based in US dus ook verplicht om die logs wel te bewaren...

https://www.vpngids.nl/pr...en/5-eyes-9-eyes-14-eyes/

In het verleden zijn er heel veel VPN aanbieders uit US door de mand gevallen toen bleek dat ze wel logs bij hielden ondanks dat ze zeiden van niet. Puur omdat ze dit dus verplicht werd.

[Reactie gewijzigd door Operations op 26 februari 2019 18:47]

Ik zie daar niets over staan in de bron die je aanhaalt. Maar lees dit eens door: https://torrentfreak.com/...ue-again-in-court-180606/
Ja dat is voor mij dus nieuwe informatie, daarom zei ik "dacht ik". Echter wel vreemd dat een aantal VPN servers uit US dan wel door de mand vallen (de afgelopen maanden/jaren) en alleen PIA niet. Waarom bewaarde die andere VPN leveranciers dan wel de logs als dat niet hoeft. Is duidelijk dat dat namelijk dodelijk is voor je als VPN aanbieder. En waarom kiezen veel VPN leveranciers dan toch voor landen als Panama, Switserland en Sweden... (dus buiten de 14 Eyes Countries)

Maar goed maakt mij niet uit hoor verder :)

Voorbeeld wat ik aanhaalde geeft je de mogelijk tot anoniem betalen (je kan zelf contact opsturen) en bewaard dus (ook) geen logs. Dus anoniemer kan niet lijkt mij :) (Mullvad dus)

IPVanish (die riepen ook altijd dat ze GEEN logs zouden bewaren) is bijvoorbeeld ook door de mand gevallen:

https://restoreprivacy.com/no-logs-vpn/

Op dezelfde link staat trouwens PIA wederom als veilig, dus daar heb je het bij juiste eind :)

[Reactie gewijzigd door Operations op 26 februari 2019 19:02]

Via PrivacyTools.io:
Why is it not recommended to choose a US-based service?

Services based in the United States are not recommended because of the country's surveillance programs, use of National Security Letters (NSLs) and accompanying gag orders, which forbid the recipient from talking about the request. This combination allows the government to secretly force companies to grant complete access to customer data and transform the service into a tool of mass surveillance.

An example of this is Lavabit – a discontinued secure email service created by Ladar Levison. The FBI requested Snowden's records after finding out that he used the service. Since Lavabit did not keep logs and email content was stored encrypted, the FBI served a subpoena (with a gag order) for the service's SSL keys. Having the SSL keys would allow them to access communications (both metadata and unencrypted content) in real time for all of Lavabit's customers, not just Snowden's.

Ultimately, Levison turned over the SSL keys and shut down the service at the same time. The US government then threatened Levison with arrest, saying that shutting down the service was a violation of the court order.
Waarom zou de client van een commerciële VPN dienst in de meuktracker moeten worden opgenomen? En waarom wel de van PIA en niet van de vele andere commerciële VPN diensten?
Heb zelf Nordvpn gebruikt, was echt bagger.
Verbinding was zeer traag en ik verloor 45% van mijn snelheid.
Zelf geen ervaring met PIA, is het aan te raden?

Edit: 45% moet 75% zijn!

[Reactie gewijzigd door Jay47 op 26 februari 2019 15:52]

@Houten klomp ik tag jou ook even.

Ik heb zelf de hele rits aan VPN providers gebruikt, denk aan NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, PIA, en nog een hoop andere. PIA bleef voor mij altijd de snelste gemiddeld en met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Je wordt niet op p2p geblokkeerd en hebt een gigantische selectie aan servers, tevens loggen ze niks.
Ik heb bewust voor express vpn gekozen. niet de goedkoopste en heel veel verschillende servers in veel landen.
Kijk eens op deze site:

https://laatjeniethackmaken.nl/

Is geschreven door Daniel Verlaan, tech jouno bij RTL, en hij test heel veel verschillende VPN diensten. Volg hem op twitter waar hij regelmatig ervaringen deelt.

Ik gebruik door hem ook PIA en het is simpel, snel en overzichtelijk.
Thanks dat is handig, ga het checken.
Denk toch dat ik PIA ga uitproberen.
Bij PIA ligt het een beetje aan de server. Frankrijk heb ik prima snelheid, maar Zwitserland is toch echt minder bijvoorbeeld. Je kan gelukkig zelf kiezen uit een flinke lijst servers. Het correspondeert een beetje met het aantal servers dat ze staan hebben in die landen.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 26 februari 2019 17:51]

ff op +1 gezet; ik wil ook (eindelijk) een VPN gaan gebruiken, wat zijn de ervaringen?
Hoe lang al overgestapt? Ik heb een jaar of wat terug de overstap gemaakt naar NordVPN vanaf PIA, en dat bevalt me juist zeer goed, snelheid is sinds een jaar (+/-) hier goed stabiel. Maar dat is dan ook op een 10mbit lijn :/
Ik heb momenteel geen VPN, na Nordvpn dacht ik wegwezen en een andere zoeken.
Heb 200Mbit met Nordvpn haalde ik rond de 30/40Mbit.
Nordvpn zei dat het aan mn instellingen lag, ik dacht het dus niet.
Dus toch maar met hun helpdesk lopen kijken en er kwam niks uit, in totaal met 3 mensen gesproken en was een half uur verder. Zeggen ze ja het ligt aan je provider.
Dus ik bewijs geleverd dat het wel degelijk aan hun lag, VPN aan verbinding werd bagger VPN uit verbinding was weer goed.
Dus uiteindelijk gingen ze akkoord met een opzegging en kreeg mn geld terug.
Ah, thanks voor je uitgebreide uitleg. Over een maand of 2 hebben we glasvezel, kijken of dan de snelheid al verbeterd is icm NordVPN.

Voor de rest bevalt me de client uitermate prima, ook met het eventueel blocken van trackers etc.
Ik ga binnenkort verhuizen, mijn vriendin woont er al.
Daar hebben we glas van TMobile, 500 up 500 down, ga daar PIA uitproberen.
Ben geen downloader of uploader, dus die 500 is een beetje overkill, maar kijk soms naar Popcorntime dus dan is een VPN wel handig.
Ik haal met PIA een downloadsnelheid van zo'n 200Mbit/s.
Requires Ubuntu 16.04+, Mint 18+, Arch, Debian
64-bit only. We're working on supporting more Linux flavors and versions
Dus nog even geen Fedora/CentOS support.
Hebben ze geen OVPN-support?
Ik gebruik OpenVPN in mn router, en de PIA app op mn mobiel. Maar grappig dat je deze twee kan "samenvoegen" als ik het goed begrijp..
Dan zou ik in principe OpenVPN voor alles kunnen gebruiken.
In principe moet je niets samenvoegen, maar ik neem aan de routing hetzelfde is bij beide apparaten. OpenVPN is ansich een leuke tool, maar ik zou een app van PIA toch voorrang geven. Het nadeel van OpenVPN is dat je meestal maar één OVPN-profiel kan inladen en dan wordt het behoorlijk statisch. Als de betreffende server eruit ligt dan heb je of geen VPN of je moet een ander profiel kiezen/inladen.
Ik gebruik op mn mobiel PIA, die verbindt met PIA VPN diensten.
Daarnaast draait er in mn router een OpenVPN voor inkomende VPN, dus bijv als ik op vakantie ben en ik wil thuis inloggen.
Ik dacht te begrijpen dat de "router OpenVPN" ook mijn PIA login gegevens accepteerde (als ik dat aanpas uiteraard).
Ja, als jouw router OpenVPN ondersteund dan kan deze ook voor PIA VPN gebruikt worden. Het makkelijkste is een OVPN configuratiebestand importeren, anders handmatig instellen.
Mjah, dan is het een koud kunstje om onder Fedora en CentOS een VPN op te bouwen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee