Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 17 januari 2017

Be quiet Pure Base 600: pure maar dure behuizing

De Pure Base 600 is het instapmodel van be quiet, maar dat betekent niet dat je een budgetmodel mag verwachten, noch wat prijs, noch wat features of prestaties betreft. De behuizing kost bij introductie ongeveer negentig euro en daarvoor krijg je een behuizing die vooral idle uitstekend presteert wat geluid en warmtehuishouding betreft. Onder belasting worden componenten iets warmer, maar blijven de prestaties voldoende. Het grootste probleem voor de Pure Base is de concurrentie. Voor 90 euro koop je stille alternatieven van niet alleen be quiet zelf, maar ook van bijvoorbeeld Fractal Design of Corsair. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0

be quiet! Pure Base 600 Zwart

De be quiet! Pure Base 600 is een keurige, ietwat voorspelbare degelijke take op het strakke midtower concept. Weinig visuele poespas, maar wel netjes om te zien en met handige extra's zoals een fancontroller, prima fans, geluidsdemping en een redelijk modulair binnenwerk voor flink wat doeleinden.

Pluspunten

  • Nette behuizing om te zien. Solide panelen, nette afwerking voorop, en een weinig-fratsen look is natuurlijk best populair.
  • Combinatie degelijke fans, fancontroller en geluidsdemping op alle panelen zorgt voor een lekker stillte ervaring, zelfs met mid-high end systeem
  • Flexibel interieur laat een 3x 3.5" HDDs, een ruim aantal 2.5" HDDs, lange grafische kaarten en (AIO) waterkoeling prima combineren.
  • Stoffilters op de intakes. Nette afsluiting bovenop. Bovenkant kan iets 'liften' voor ventilatie.
  • Prijsstelling in lijn met fysiek vergelijkbare concurrenten, waarbij alle bovenstaande features lang niet altijd een gegeven zijn,
  • Leverbaar in zwart/zwart of met zilveren accenten voor net wat extra keus.

Minpunten

  • Geen rubberen grommets in kabelmanagement gaten en geen PSU cover. Niet zo spannend gezien gesloten uitstraling natuurlijk, maar in geval dat er een glas-versie komt wel iets wat ze moeten fixen.
  • Beetje hetzelfde en niet echt 'een min', maar de duidelijke focus op flexibiliteit en waterkoeling raakt verloren door de gesloten eenvoudige uitstraling. Ik zou de focus leggen op stille, luchtgekoelde systemen in het middensegment.
  • Geen deurtje zoals de Silent Base maakt evt optische devices altijd zichtbaar.

Eindoordeel

Score: 4

+2
reistje 10 oktober 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Window Zwart

Misschien wel het belangrijkste van een Be Quiet behuizing, hij is inderdaad erg stil. De bouwkwaliteit is prima en het is een van de weinige kasten die nog 5.25" bay's heeft.

Pluspunten

  • Fluister stil dankzij ingebouwde fancontroller
  • Komt met geluidsdemping panelen
  • Prima kwaliteit
  • 2x 5.25" externe bay (wat tegenwoordig zeldzaam is)
  • Plek om 2 2.5" schijven uit het zicht te plaatsen
  • Komt met goede fans

Minpunten

  • De rubber grommets lijken voor niemand op de goede plek te zitten
  • Geen PCU cover

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4

+1
tvdleur 16 april 2021 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zwart

Hele complete kwalitatieve kast voor de prijs.

Pluspunten

  • robuust
  • makkelijke componenten
  • stil
  • aftersales van het bedijf

Minpunten

  • ruimte boven voor waterkoeling radiator

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 3

+1
FoRTeM_ 17 januari 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zilver/Zwart

De naam doet de behuizing goed; wat een stille kast. Goede geluidsisolatie is aanwezig, zelfs met hoge load erg stil. Kast komt met een fan controller met plek voor 3 fans (2 fans meegeleverd)

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Stil
  • Goede cable management opties
  • Goed uitbreidbaar

Minpunten

  • Geen usb-c
  • Cable cut-outs niet altijd handig gepositioneerd
  • Stilte > koeling

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5

NiekM 28 mei 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Window Zwart

Ondanks de onderstaande minpuntjes zeker het geld waard. Een stevige kast met een clean design. Hij staat gewoon op het bureau maar soms lijkt dat niet zo. De kast is muisstil.

Pluspunten

  • Clean design
  • Stil
  • Robuust

Minpunten

  • Rubberen grommets niet op de goede plekken
  • Cable management niet ideaal met een non modulaire PSU

Eindoordeel

Score: 4
nielzz01 13 mei 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Window Zwart

De be quiet! Pure Base 600 is zeker het geld waard. Met de verschillende mogelijkheden om je disks te bevestigen/plaatsen heb je nooit zorgen over je opslag. Waar be quiet voor staat maakt deze behuizing zeker waar, erg stil. De behuizing is groot genoeg om een uitgebreide setup te plaatsen.

Pluspunten

  • Erg stil
  • Veel ruimte voor kabels en disks
  • Prijs
  • Goede kwaliteit
  • De bays die je niet gebruikt kunnen eruit worden gehaald

Minpunten

  • Kabel management is een uitdaging

Eindoordeel

Score: 4
gvandijk14 6 december 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zwart

Prima behuizing. Is lekker stil. Design is prima. De mogelijkheid om 5 x 3.5 inch schijven te plaatsen is overdreven. Maar geen probleem

Pluspunten

  • Stil
  • Goede kwaliteit
  • Stevig

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
Mazda Man 3 juni 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zwart

Erg praktische kast voor het geld, simpel maar oogstrelend design. Wel jammer van de overbodige sleuven bovenop de kast, deze zitten na een week al vol met stof en zijn slecht schoon te maken.

Pluspunten

  • Ingebouwde fan controller
  • No nonsense kast
  • Vlekt niet snel
  • 3.5'' bay

Minpunten

  • Stof in de gleuven bovenop
  • Geen deur

Eindoordeel

Score: 4
freekycheese 8 april 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zilver/Zwart

Over het algemeen een heel fijne kast. Erg flexibel in te richten en de fancontroller bij de front I/O is super handig. De meegeleverde fans zorgen voor een zeer goede airflow. Cable management is wel bagger i.c.m. een ATX-moederbord en niet-modulaire PSU. Ook is er bespaard op de afwerking.

Pluspunten

  • Goede airflow
  • Handige 3-traps fancontroller ingebouwd
  • Flexibel in te richten
  • Goede front I/O (2x USB 3.0 is altijd handig)
  • Hij is echt stil

Minpunten

  • Cable management (mobo's van ATX-formaat blokkeren veel gaten)
  • Afwerking laat te wensen over (kwaliteit v.d. schroeven, uitlijning GPU brackets...)

Eindoordeel

Score: 4
Memes23 11 maart 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zwart

makkelijk om in te bouwen en super goede kwaliteit (te verwachten van be quiet) alleen heb ik een probleem met de DVD drive (kan er niet worden uitgehaalt en neemt veel ruimte in)

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • prijs
  • geluids dempening
  • stof filters

Minpunten

  • DVD drive
  • niet de beste case voor non modulaire PSU

Eindoordeel

Score: 5
Veliion 19 juli 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Window Zwart

Deze behuizing is een van de beste die ik tot nu toe heb gehad. Ik heb deze aangeschaft omdat ik van een stille pc hou en ik namelijk nog een HDD heb. De naam doet het product ten goede.

Pluspunten

  • Strakke uitstraling
  • Echt, ECHT stil
  • Genoeg ruimte voor componenten

Minpunten

  • Geen PSU cover
  • Cable management is bagger
  • De top cover is niet 1-2-3 aangepast, je zal de zijkanten eraf moeten halen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
John Stopman 23 mei 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Base 600 Zwart

Mooi ogende kast voor een leuk prijsje :-)

Pluspunten

  • Rotatiesnelheid fans regelbaar
  • Veel ruimte voor HHD's en SSD's
  • Prima geschikt voor lange videokaarten
  • 2 Fans meegeleverd

Minpunten

  • NVT

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een be quiet! Pure Base 600?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True