Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 70, views: 87.692 •

De toekomst

Oled-televisie van SonyDoor de hevige concurrentie en de grote researchbudgetten zijn de innovatiecycli bij lcd-technologie veelal kort en staan diverse technologieën te trappelen om de oude af te lossen. Zo wordt er veel geld gestoken in de ontwikkeling van schermen op basis van oled. Inmiddels heeft Sony de eerste oled-televisie op de markt gebracht. De voordelen van de techniek zijn evident: omdat dergelijke schermen geen backlight nodig hebben, kunnen oled-panels uiterst dun zijn en in allerhande hoeken worden gebogen. Bovendien ligt het energieverbruik lager dan bij andere lcd-schermen.

Oled-technologie heeft echter ook zijn keerzijde. Het grootste probleem is de levensduur van de schermen. Zo claimt Sony dat zijn oled-tv een levensduur heeft van dertigduizend uur, maar in de praktijk zou de kleurechtheid en helderheid al na duizend uur afnemen en de levensduur rond de zeventienduizend uur liggen. Ter vergelijking: de huidige lcd-televisies houden het vijftigduizend uur vol. Toshiba claimt er echter in geslaagd te zijn om de diodes efficiënter licht uit te laten stralen, waardoor de levensduur van oled-displays mogelijk wordt verdubbeld.

Toch is de 'traditionele' lcd-technologie nog lang niet uitontwikkeld; NEC zegt inmiddels in staat te zijn om met een nieuwe productietechniek complexere vormen aan lcd-schermen mee te geven. Zo bouwde het bedrijf ter demonstratie een opvallende hartvormige display. LG doet soortgelijk onderzoek en heeft naast cirkelvormige en elliptische displays zelfs dubbelzijdige panels ontwikkeld. Samsung probeert vooral nog grotere lcd-schermen te bouwen. Zo presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf onlangs een 82 inch-lcd met een quad-hd-resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Een andere trend is de introductie van de displayport-interface. Deze videokabelstandaard van de Vesa moet naast de al ingeburgerde hdmi-interface uitgroeien tot een nieuwe standaard en heeft als voordeel dat er voor fabrikanten geen dure licenties nodig zijn. Een soortgelijk intiatief, de udi-interface, is de tekentafel nooit ontstegen; begin 2007 trokken Samsung en Intel zich terug uit het project.

BeschrijvingdvihdmiudiDisplayPort
Introductieapril 1999december 2002juni 2006mei 2006
Autoriteit Digital Display Working GroupDigital Display Working Groupudi promotorsVesa
Typeeigendom, gratiseigendom, heffingeigendom, gratisopen, gratis
Backward compatibel vgadvihdmihdmi
Digitaaljaprimairprimairprimair
Analoogoptioneeloptioneeloptioneelindirect
Glasvezeljaindirectindirectja
RFneeneeneeja
Audionee8-kanaals, 192kHz, 24-bit 8-kanaals, 192kHz, 24-bit 8-kanaals, 192kHz, 24-bit
Dataneebeperktbeperkt1MB/s toegewezen
Beveiligd40-bit hdcp40-bit hdcp40-bit hdcp40-bit hdcp + 128-bit aes dpcp
Max. bits/pixel24483648
Max. resolutie2560 x 16002560 x 16002560 x 16002560 x 1600
Max. refresh Hz120120120variabel, 120
Max. bandbreedte3,96 Gbps3,96 Gbps16 Gbps10,8 Gbps
1080pjajajaja
1080ijajajaja
Ambilight van Philips

Tenslotte proberen de fabrikanten van lcd-televisies elkaar af te troeven met 'secundaire' features, zoals met het volgens Philips sfeerverhogende Ambilight. Sony ziet juist weer kansen met de schilderijfunctie Photo TV. Ook worden steeds vaker digitale tuners in televisies ingebouwd; naast dvb-t lijkt het na de Verenigde Staten ook in Europa een kwestie van tijd tot de complete functionaliteit van settopboxen in een lcd-televisie wordt verwerkt.

In de LCD & Plasma TV Special is deze feature terug te vinden, gebundeld met de reviews uit de tv roundup en actuele nieuwsberichten over plasma- en lcd-televisies.


Reacties (70)

Reactiefilter:-170069+121+214+30
Heel artikel over LCD, en maar één verwijzing naar plasma, die ook nog nieteens volledig hout snijdt...

IMO kun je plasma voor de toekomst zeker nog niet uitvlakken...
Plasma is bij televisies inderdaad nog niet uit te vlakken. Het heeft duidelijk betere kleuren dan LCD panelen, een hogere contrastratio en geen last van dingen als inputlag en reactietijd, maar het heeft natuurlijk wel weer zo zijn eigen nadelen (inbrandingsgevaar, gemiddeld iets hoger stroomgebruik en volgensmij zijn ze ook nog een stukje duurder).

Bij computerschermen zijn er echter geen plasma schermen (voor zover ik weet iniedergeval), aangezien deze niet zo klein te maken zijn. Daar ben je dus voorlopig veroordeeld tot de verschillende LCD schermen, dus daarvoor is het artikel zeker nuttig en volgensmij bestaat het grootste gedeelte van de televisiemarkt uit LCD schermen. Het artikel gaat over Lcd televisies, dus het is logisch dat men daar niet teveel op plasmaschermen in gaat. Ik ben het met je eens dat aanstaande kopers van een nieuwe televisie plasma zeker niet moeten verwerpen, zonder er eerst ook goed naar gekeken te hebben, misschien kan dit nog bijgeplaatst worden in het artikel?
Plasma is bij televisies inderdaad nog niet uit te vlakken. Het heeft duidelijk betere kleuren dan LCD panelen
Een tijdje geleden zou ik dat met je eens zijn, maar tegenwoordig niet meer. Vooral op helderheid vind ik LCD een stuk beter. Zet er een Plasma televisie naast en die is al snel "grauw" te noemen. Over het kleurbereik; LCD zijn doorgaans 8-bit panelen en meer diepte wordt toch niet aangeboden door filmmaatschappijen of televisiestations.

Een ander voordeel van LCD is de scherpte. Er is al een Full HD LCD panel van 7-inch. Nadeel van Plasma is dan ook dat je geen kleinere schermen dan ongeveer een meter diagonaal kunt krijgen, anders blijft er niks van de resolutie over!
en volgensmij zijn ze ook nog een stukje duurder
Als ik zo in de Pricewatch kijk dan ligt een LCD toch wat duurder in de schappen dan een vergelijkbare Plasma televisie. De allergoedkoopste modellen liggen bij beide rond de 700,- euro voor 42-inch, maar als je naar schermen groter dan 42-inch kijkt dan is LCD toch een stukje duurder dan Plasma.

De genoemde specificaties van HDMI in dit artikel klopt trouwens niet helemaal. HDMI 1.3 heeft namelijk 10 Gbps bandbreedte te besteden.
Een tijdje geleden zou ik dat met je eens zijn, maar tegenwoordig niet meer. Vooral op helderheid vind ik LCD een stuk beter. Zet er een Plasma televisie naast en die is al snel "grauw" te noemen.
Euhm, dat ben ik totaal niet met je eens. Zet een plasma en een lcd naast elkaar (en stel ze goed in!) en je zult de lcd grauw en saai vinden qua kleuren en de plasma levendig en mooi. En helderheid van lcd beter? De LG 50PG6000 haalt een maximale helderheid van 1500cd/m² en de lcd's blijven op ongeveer 500cd/m² steken. Panasonic en Pioneer specificeren dit helaas niet. De maximale helderheid van een lcd is ook compleet onbruikbaar, omdat het zwart dan gewoon grijs begint te worden, ook in een goed verlichte ruimte.
Alleen moet je bij plasma je gordijnen dicht doen.
Dezelfde reacties werden in het verleden over CRT's gemaakt. Het zal wel beter zijn, maar het gaat het in de markt gewoon niet halen! Te duur voor het steeds geringere kwaliteitsvoordeel. Derhalve is het een goed punt om in dit verhaal niet over Plasma en CRT's te schrijven.
IMO kun je plasma voor de toekomst zeker nog niet uitvlakken...
Gedeeltelijk met je eens. De technologie omtrent plasma-TV's moet je inderdaad niet uitvlakken maar het feit dat het aantal fabrikanten wat in eigen beheer plasma-panels (als je ze zo mag noemen) nog wil fabriceren is echt op 5 vingers te tellen. Dit betekent dat als er zometeen een ontwikkeling is op het gebied van LCD (zoals produktiekosten of helderheid ofzo) een redelijk negatieve invloed heeft op de plasma-produktie, dat het dan een kwestie van tijd is dat de fabrieken als vallende dominostenen worden gesloten.

Don't get me wrong; plasma is zeker wel goed maar zeer klein percentage van de markt in handen.
Hetzelfde is voor LCD te zeggen, het aantal TV fabrikanten dat zelf panelen maakt is op één hand te tellen: LG, Sharp, Samsung, de rest zijn of te klein om meegeteld te kunnen worden, of doet de productie via joint ventures, zoals Sony.
het aantal fabrikanten wat in eigen beheer plasma-panels (als je ze zo mag noemen) nog wil fabriceren is echt op 5 vingers te tellen.
Dit is altijd zo geweest (net als dat er maar weinig echte LCD fabrikanten zijn).

De enige afvaller is Pioneer (die in de toekomst Panasonic panels gaat gebruiken).

De overige plasma panel fabrikanten zijn Panasonic, Samsung, Hitachi en LG.

Op Pioneer na is er dus niets veranderd.
Goed artikel, het geeft mensen een mooi overzicht van de verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen op LCD gebied. De informatie is natuurlijk ook wel op andere plekken te vinden , maar zo'n artikel wat je in een paar minuten doorleest, waarin je een bom van informatie krijgt is veel toegankelijker, en het is mooi dat zo meer mensen kennis kunnen nemen van de technieken, voordat men zonder te kijken voor hun photoshopwerk een TN panel halen.

Er mag alleen nog wat duidelijker in het artikel komen te staan, dat IPS dus een betere beeldkwaliteit geeft dan PVA en MVA. Het voordeel van PVA is de uitstekende zwartwaarde, maar qua kleurechtheid, contrastratio en kijkhoek blijft IPS beduidend beter. Voor mensen die meer info zoeken voor het aanschaffen van een nieuw scherm: Er zijn uitstekende topics over sommige schermen te vinden op GoT en voor een goede site met meer informatie over de technologien, en reviews en informatie over veel bekende schermen kun je terecht op TFT Central.
Vind het wel grappig, eerst een mega platte breedbeeld schermen review. Waar de ene naar de andere LCD in het stof moet bijten, ook de duurste, voor niet eens de allerduurste Plasma (Panasonic), laat staan de Pioneer Kyro Plasma.

Dan komt er een LCD-Artikel, waar amper meer over Plasma's gesproken word. Oke, het zit niet in de titel, maar je praat wel over TV's! Iets meer aandacht voor de Plasma was dan ook terecht geweest. Of, beter nog: een totaal artikel waarin alle technieken aan bod komen (iig plasma en Lcd, en Oled bijv.).
Het heet dan ook Lcd-televisies: de huidige stand van zaken en de toekomst en niet Platte televisies: de huidige stand van zaken. Miscchien dat ze ook een artikel over plasma-televisies in petto hebben? Geduld is een schone zaak!

Dat er over plasmas even snel iets gezegd wordt is eigenlijk alleen maar om een concurrerende techniek te noemen (ook het woord crt valt op een zeker moment, maar daar klaagt niemand over) ;)

[Reactie gewijzigd door Coromoto op 6 juni 2008 08:22]

Maar dat is natuurlijk niet het punt wat Madrox probeert te maken.

Eerst wint plasma met duidelijk verschil, en een dag later verschijnt een artikel "hoe LCD wel niet beter gaat worden". Ben het wel met hem eens dat het nu echt overkomt alsof je maar moet wachten met je aankoop van een plasma tv, want LCD wordt toch wel beter :p

Ze hadden het artikel beter kunnen samenpakken met zowel LCD als Plasma vooruitgangen en toekomstbeeld. Natuurlijk is het duidelijk dat LCD alle promotie nodig heeft die het kan krijgen, omdat het simpelweg (bleek uit de tests) op bepaalde vlakken nog niet zo goed is als Plasma. Deze zal dan ook een stuk makkelijker te vinden zijn, maar dan nog :)
Hoezo kan je over DVI geen 1080P sturen?
Daarnaast is bij displayport ook de maximale resolutie 2560x1600 en niet 2560x1536..
Staat allemaal op wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort
http://en.wikipedia.org/wiki/Dvi

[Reactie gewijzigd door BlackFlower op 5 juni 2008 23:38]

Dat zal wel single link zijn. Net zo goed als de opslagcapaciteit van een dual layer bluray nu wordt vergeleken met een single layer dvd, wordt displayport vergeleken met single link DVI :) Om het verschil te benadrukken.

Single link DVI (in windows) gaat maar tot 1600 x 1200 als ik me niet vergis (of nog lager). Had laatst nog geprobeerd een 24" dell LCD (1920 x 1200) eraan te hangen.
Videokaart betrof een geforce 2 gts, die overigens de resolutie probleemloos aan kon via de analoge connector.

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 7 juni 2008 21:17]

Lees onderstaande artikel maar eens door
Heel helder verhaal!

http://www.epyon.be/blog/?page_id=12
Wat ik in de toekomstvisie mis is de led-technologie. Die is op dit moment, zover ik weet, al wat verder dan oled. Zeker wat betreft schermgrootte en prijs.
Is deze technologie er met een bepaalde bedoeling uit gelaten?
Led technologie? Die bestaat niet. Wat wel bestaat is LED backlight technologie, welke een aantal voordelen heeft boven klassieke CCFL backlightning (o.a. energiebesparing), maar dit lost de tekortkomingen van de LCD technologie niet op. Dit wordt in het artikel zelfs genoemd.

OLED is de opvolger van LCD. De eerste prototypen komen op de markt, dus het begint langzaam volwassen te worden. De levensduur is nu nog een probleem, maar verder is het op alle vlakken superieur aan LCD en Plasma. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode, LED's van organisch materiaal dus.
Bedankt voor de opheldering. Ik dacht dat LED ook een nieuw panel met zich meebracht.
My bad.
bedoel je niet stiekum LCD met LED backlight? Zoals in het artikel at alteclansing hierboven al aangeeft: "De beeldschermen van morgen"

Dat vind ik zelf een mooie techniek die het kijken naar een televisie/monitor aantrekkelijker moet maken tegen een schappelijke prijs. Zolang de OLED technologie nog zijn kinderziektes vertoont moet ik er dan wel bij zeggen.

[Reactie gewijzigd door JanvD op 6 juni 2008 11:43]

@XplodingForce:
Led technologie? Die bestaat niet. ... OLED staat voor Organic Light Emitting Diode, LED's van organisch materiaal dus.
Beetje warrige post.
LED technologie bestaat dus wel. OLED is een vorm van LED, zoals je zelf al aangeeft.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 6 juni 2008 14:26]

Mooi artikel, maar het helpt mij niet echt bij de keuze wel merk/type LCD TV voor mij geschikt is en waar ik op moet letten.
Dan kun je ook beter alle andere artikelen lezen betreffende tv's: http://tweakers.net/specials/lcd-plasma

Dit artikel is helemaal niet bedoeld als aankoopadvies.
Je kunt ook eens een kijkje nemen bij het stappenplan 'Welke TV moet ik kopen?' dat op GoT staat

[Reactie gewijzigd door Olaf op 6 juni 2008 10:29]

Zelf een "oude" alweer pioneer plasma HDtv tot 1080i met externe tuner van denk alweer zo'n 4 jaar oud. Niks op ingebrand alleen valt de TV soms gewoon helemaal uit en nog wat andere kuren. Wij waren weesten kijken voor een Sony Bravia LCD en hebben deze dus ook aangeschaft een 42 inch model (de pioneer was 50inch). Eenmaal thuis gekomen aangesloten en het beeld zag er goed uit bij daglicht wel te verstaan. Toen wij 's avonds dus een film in een compleet donkere kamer wilden gaan kijken was het niet om aan te zien hoe de kleuren uit balans waren en met name donkere scene's wat ik dus totaal niet kon aanzien en wij hebben diezelfde avond de pioneer weer mooi terug gezet en de film daar maar op gekeken. Wat een slechte grijs/zwart waarden die naar mijn mening het hele kleuren beeld verstoorde. Nou ben ik misschien heel erg kritisch maar ik heb er gewoon last van. Als mijn 4 jaar oude pioneer de huidige schermen gewoon duidelijk de baas is wat betreft kleur echtheid en zwart waarden wat voor progress heeft LCD dan gemaakt die 4 jaar. Ik kijk nog liever naar mijn Jvc Interiart breedbeeld tv. Dat had ik dus niet echt verwacht van een vrij duur Lcd scherm. Dus als onze pioneer de geest geeft dan weet ik waar het geld opnieuw voor vrij gemaakt moet worden een nieuwe pioneer plasma. In ieder geval totdat er een andere techniek (Oled/Led) dezelfde kleur echtheid en zwart waarden kan weergeven en anders maar weer zolang de oude Jvc Crt inzetten om de tijd te overbruggen.

[Reactie gewijzigd door Dannyvl op 6 juni 2008 00:26]

Misschien moet je dan volgende keer, de specificaties erop nalezen ipv gewoon een merk te kopen dat veel in de reclame komt.
Ik heb al verschillende LCD's gezien van het merk Loewe, prachtige toestellen, je kan er je vingers bij aflikken. Prachtig beeld, super contrast, alle mogelijke functies denkbaar zitten erop. Zet dat naast je Plasma en je gooit die Plasma onmiddelijk op straat.

Dat toestel heeft dat ook zijn prijs, maar voor een kritisch persoon is dit toestel perfect.
De Leowe toestellen kosten ongeveer net zoveel als waar ik mijn pioneer toen der tijd voor heb aangeschaft en als deze schermen goed zijn heb ik dat misschien best er voor over, maar heb je wel eens een goede plasma naast een lcd bekeken in een totaal donkere kamer dus zonder omgevings belichting of wat dan ook. Plasma is echt zwart en de lcd is wat minder zwart en naar die 30.000:1 contast waardes kunnen de fabrikanten wel opgeven maar neem dat maar met een korreltje zout allemaal want die Sony zou een contast moeten hebben van 33000 :1 (Dynamisch is dat). Dat plasma uit de markt gedrukt word is meer een kosten besparend plaatje denk. Nogmaals overdag tv kijken op de lcd is zeer goed te doen en het zag er beter uit als op de plasma, maar in het donker zonder enig ander licht was de Plasma superieur en zo kijken wij film en dan faalt LCD gewoon keihard. Leowe Lcd nog niet gezien, maar deze zou ik dan wel in een voledig donkere ruimte eerst willen testen.

[Reactie gewijzigd door Dannyvl op 6 juni 2008 00:58]

Zet dat naast je Plasma en je gooit die Plasma onmiddelijk op straat.
Hahaha, je maakt jezelf belachelijk.
LCD is voor televisies echt niet in dezelfe league als plasma's.
Eenmaal aan de Plasma wil je echt niet meer naar LCD.

De huidige plasma's van met name Panasonic en Pioneer zij zoveel beter qua beeld dan wat LCD te bieden heeft.
Had je de Sony zo uit de doos gebruikt of eerst helemaal goed afgesteld? Want zoals onlangs ook in het Tweakers Platte tv's special is gebleken is het zo dat de meeste tv's niet goed afgesteld zijn voor thuisgebruik af fabriek.

Mogelijk was dat een factor in de slechte belevenis?
Altijd goed afstellen doormiddel van verschillende test dvd's en als dat niet werk het service menu. Op mijn Plasma is een ISF calibratie toegepast, maar ik kreeg de sony gewoon niet goed. Dit was in een voledig donkere kamer en dan is dat zwart niet zwart te krijgen.
uum sorry maar jij noemt een tv van 4 jaar oud? als die bij mij in 4 jaar kuren gaat vertonen dan ging ik eens even met de fabriek bellen :+
Ach ja kan ook gewoon een reden zijn om een nieuw model te gaan halen. Eenmaal toestemming van de vriendin ben ik niet te houden meer ;) Die nieuwe pioneer Kuro spreekt mij erg aan. Ik ga zeker even de tv laten nakijken door pioneer en een prijsopgave doen voor de reparatie, maar als dit te hoog wordt koop ik een compleet nieuwe dan is het de moeite ook niet meer denk.

[Reactie gewijzigd door Dannyvl op 6 juni 2008 12:40]

prijsopgave doen voor de reparatie

Dit valt nog gewoon onder je garantie. Zoek anders op google ff naar 'wettelijke garantie'.
Ik neem aan dat er ook nog een Plasma-televisies: de huidige stand van zaken en de toekomst artikel komt waarin LCD-tv's in één regel genoemd worden?

Uit jullie eigen test blijkt dat plasma superieur is qua beeldkwaliteit, en het ziet er niet naar uit dat bijvoorbeeld het slechte zwartniveau van LCD's binnen een aantal jaar 10x zo goed wordt en het niveau van de huidige plasma's haalt.
Oude flatscreens, was Plasma superieur om alle bekenden redenen.
Dit is nu het geval niet meer, LCD haalt Plasma bijzonder snel in, zeker in het voorbije jaar.
Plasma wordt trouwens uit de markt geduwd door alle fabrikanten, nu een Plasma kopen is erg dom, als er binnen 5j iets defect is aan uw Plasma panel, dan kan je je toestel wel weggooien.

Nu je LCD TV's hebt met contrasten van boven de 30.000:1, denk ik niet dat je nog kan zeggen dat zwart grijzig is, want bij LCD schermen voor PC's wordt al gezegd dat het zwart echt zwart is bij contrasten van 3000:1.
nu een Plasma kopen is erg dom, als er binnen 5j iets defect is aan uw Plasma panel, dan kan je je toestel wel weggooien
Ja, want onderdelen zijn maar 1 jaar op voorraad?

Overigens gaan Pioneer en Panasonic nu samen plasma's maken, het is onzin om te zeggen dat men stopt binnen korte tijd.
Nu je LCD TV's hebt met contrasten van boven de 30.000:1, denk ik niet dat je nog kan zeggen dat zwart grijzig is,
Dat kan je heel goed zeggen. Die 30:000:1 zijn maar specificaties, daar klopt niets van. De afgelopen weken zijn meerdere tv's getest door T.net (dus echt gemeten, niet naar getalletjes in het boekje gekeken). En bij zwart beeld geeft een LCD scherm 8 tot 10 maal zoveel licht als een plasma. Ook zijn de kleuren mooier en heb je geen last van een beperkte kijkhoek.

Dus nogmaals, lees de reviews even door en staar je niet blind op wat marketing getalletjes :)
Helemaal met jou eens ze kunnen namelijk wel een contrast ratio opgeven van 30.000:1+, maar dit is echt met een korreltje zout te nemen. Zet maar eens een Plasma en een Lcd naast elkaar in een volledig donkere kamer dan kan je zo de plasma aanwijzen. Wel vind ik LCD duidelijker bij gewoon daglicht maar dat komt denk door de glasplaat die voor een plasma zit of gewoon omdat hij minder licht uit stoot.
Dat spiegelende van een plasma is idd irritant, maar ik zou er in mijn woonkamer geen last van hebben. Ik heb overigens ook niet gemerkt dat dat erger is dan bij een ouderwetse crt en daar hebben we ons toch ook decennia mee gered, of niet?

Ik zou op dit moment absoluut een plasma kiezen, de zwartwaarden van lcd's zijn niet best, al zullen die led backlights dat probleem grotendeels oplossen. Ik ben heel benieuwd naar de eerste lcd's met dat systeem, dat _kan_ wel eens het einde van de plasmatelevisie zijn, want het lijkt er toch op dat de nadelen van de (oudere generaties) plasmatelevisies goed in het geheugen van de consument zijn opgeslagen, terwijl de nadelen van lcd's niet bekend zijn. Ook denkt de consument nog steeds dat een plasmatelevisie schrikbarend veel meer energie verbruikt dan een lcd met gelijke diagonaal en ook dat is echt een fabeltje in veel gevallen.
Glasplaten...idd een hatelijk iets.
maar hetgeen waar jij het over hebt, heb je enkel last van als je naar een budget plasma grijpt. ga maar eens een deftige panasonic bekijken in je dichtsbijzijnde elektronicashop.

Er bestaan nu eenmaal filters die enkel gebruikt worden op duurdere modellen. dankzij die filters heb je een pak minder last van weerspiegeling zonder ook maar iets van je levendige kleuren te moeten missen.
Overigens gaan Pioneer en Panasonic nu samen plasma's maken, het is onzin om te zeggen dat men stopt binnen korte tijd.
Waarom stopt Philips dan met productie van plasma schermen?
Waarom stoppen sommige merken met het maken van videokaarten, terwijl deze gewoon goed bijven verkopen? Philips plasma's konnen niet concurerren op kwaliteit met de panasonic's en Pioneer's, dat is de reden.
Dit is nu het geval niet meer, LCD haalt Plasma bijzonder snel in, zeker in het voorbije jaar.
Er gaapt nog steeds een enorm gat en totadat de LCD's met LED backlights worden uitgerust of zelfs tot de OLED schermen eraankomen zal dat vermoedelijk niet verdwijnen en blijven de plasmaschermen gewoon veel en veel beter qua beeldweergave.
En wat zullen led backlights als verschil geven bij LCD?
Er is geen principieel verschil tussen een backlight door CCFL lampen of door LEDS.
Jij weet niet waarover je spreekt dat is duidelijk.

Het enige wat een led backlight als groot voordeel bied is een sterk gereduceerd stroomverbruik.

Ik zie OLED nog niet zo snel uitbreken, nog steeds zitten ze met een hoge kostprijs bij kleine schermen en een verdomd laag aantal branduren.

Zoals in een newspost vandaag te lezen, heeft Philips een 3D LCD scherm ontwikkeld, als Plasma echt zoveel beter zou zijn als jij beweert, waarom nemen ze dan geen Plasma voor deze high end TV.

Plasma verliest erg snel zijn lichtsterkte hoor, na 2j kan je al spreken van een daling met 40%, nogal veel hé. Als in een plasma de onderdelen wat verslijten en enkele spanningswaarden wijken een beetje af, krijg je vervevelende pixelfouten op het scherm.
Jij komt alleen maar met on onderbouwde reacties. Post eens bronnen.
Dat CCFL of LED backlights geen verschil geeft daarvoor heb je geen bron nodig, dat is pure logica. Het geeft gewoon licht en leds zijn nu eenmaal gekend voor hun lage verbruik.

En verder moet je zelf maar eens google raadplegen, ik ga niet voor jouw plezier alles wat ik al weet nog eens opzoeken op google.
Mijn plasma verliest pas na 30.000 uur de helft van de lichtsterkte en de nieuwste types pas na 50.000-60.000 uur

Met 6 uur per dag is dat ongeveel 25-30 jaar voordat je de helft van de lichtsterkte kwijt bent. Tegens die tijd is je TV vrijwel zeker al door andere slijtageoorzaken overleden en qua tehcniek volstrekt achterhaald.
Oude flatscreens, was Plasma superieur om alle bekenden redenen.
Dit is nu het geval niet meer,
Uit de tests die gedaan zijn door Tweakers.net in de afgelopen weken blijkt toch echt dat Plasma nog steeds superieur is en dit ook voorlopig zal blijven.

Bron: http://tweakers.net/specials/lcd-plasma/
Kan Displayport niet eens een 30 inch scherm met 2560x1600 aan? Dat zou een stap terug zijn. Heel raar.
Als je de post van BlackFlower had gelezen, dan had je het kunnen weten. Speciaal voor jou nogmaals het linkje:

http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort

Ervan uitgaande dat wat er in dit geval op Wiki staat klopt is het dus toch mogelijk :).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013