Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 148 reacties, 401.856 views •

Conclusie en gallery

Met de Popcorn Hour C-200 zet Syabas een mediaspeler op de markt die afrekent met het voornaamste minpunt van de A-110 - de traagheid - en bovendien meer functionaliteit en gemak te bieden heeft. Het apparaat weet als het is voorzien van een blu-ray-drive drie verschillende 'werelden' te verenigen: optische media, media opgeslagen op harddisks en lokale netwerken en online content. Bovendien weet het deze met een redelijke eenvoud en dankzij de snellere Sigma-processor met een goede snelheid toegankelijk te maken.

De interface is gemiddeld genomen van een goede kwaliteit. Syabas heeft verder ons inziens een goede keuze gemaakt door voor een rf-remote te kiezen, terwijl 'ir-verslaafden' nog altijd de optie hebben om een infrarood-module aan te schaffen. Ook de afwerking van de C-200 is prima.

Natuurlijk heeft ook de C-200 zijn minpunten. De firmware is soms nog wat buggy, standaard is geen wifi aanwezig en de kwaliteit van de lcd-display laat te wensen over. Het voornaamste nadeel is echter dat het apparaat zelfs in zijn kale uitvoering ronduit duur is. Zonder opties kost de C-200 zo'n 350 euro, waar de kosten voor een losse blu-ray-speler (zo'n 90 euro) en harde schijf dus nog bijkomen. Met deze totaalprijs van rond de 500 euro worden andere oplossingen - zoals een PlayStation 3 Slim in combinatie met een goedkopere mediaspeler - ook interessant.

Al met al heeft Syabas een mediaspeler op de markt gebracht die qua functionaliteit met de absolute top meedoet, maar daar ook een pittige rekening tegenover stelt.

Met dank aan HD Supplies voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar.

Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200

Reacties (148)

Reactiefilter:-11480146+182+23+30
1 2 3 ... 6
Mmm, de vorige review van de 110 was ook vrij positief, maar eerlijk gezegd vond ik toen al dat een interface wat traag reageert juist een zodanig minpunt is, dat ik er nauwelijks nog positief over kan zijn. Dit is dan nu opgelost, alleen is het her en der weer buggy... waarom zou ik het dan aanschaffen? Een mediaspeler staat of valt bij een stabiele, snelle en mooie omgeving dat is zo ongeveer het enige wat echt op orde moet zijn. Daarnaast de meeste films soepel afdraaien en klaar is kees... waarom is dat zo moeilijk steeds?

Is de opstarttijd e.d. eigenlijk altijd nodig? Mijn Mac mini is in 1 seconde gereed.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 09:18]

Dit is dan nu opgelost, alleen is het her en der weer buggy... waarom zou ik het dan aanschaffen?
Omdat het probleempjes zijn die met een firmware update te verhelpen zijn, en voor zover ik weet is de fabrikant van dit apparaat daar wel vlot mee. En anders kun je er je eigen software op zetten.

En dat je Mac Mini binnen een seconde opstart komt waarschijnlijk omdat 'ie nooit echt uit is, maar in standby blijft staan. Vraagje, hoeveel verbruikt je Mini in standby? Vol verbruik?

Volgens Apple zelf verbruikt de nieuwste 13 watt in idle (ietsje meer dan deze), maar 110 watt bij maximaal verbruik - wat een stuk hoger is dan de 15 tot 17 die dit apparaat gebruikt. En als je hem alleen maar gebruikt voor het afspelen van video, dan is dat 90 watt dat je eigenlijk verspilt.

Apple specificeert geen verbruik in standby echter - heeft 'ie dat wel?
Mini in standby verbruikt (de mijne is uit 2008) iets van 2 Watt. En wat is dan maximaal gebruik natuurlijk, dat ligt er maar net aan wat tie doet... afspelen van een simpele DVD zal wel meevallen denk ik. Maar 15 tot 17 Watt zal het dan niet halen, granted.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 10:29]

Ik heb trouwens wel beduidend iets hoger gemeten dan de 0.4 watt van Tweakers.net bij de C-200, namelijk 1.1 watt. Nog steeds erg netjes, en beter dan een UPC Mediabox :)

Dit is trouwens mijn eigen review. Persoonlijk vind ik de kinderhand van Tweakers.net snel gevuld. Deze media-speler had meer moeten zijn, en laat teveel steken vallen en mogelijkheden liggen.

Het opstarten van de speler gaat vrij rap. Vervolgens krijg je een keuze-scherm om een activiteit te starten: instellingen, disk, netwerk, usb.. Dit scherm kan grafisch gezien echt beter en de animaties hier schokken.

Als je kiest voor afspelen dan krijg je een grafisch redelijk scherm te zien met in een lijst alle mappen en bestanden. Het zou mooi(er) zijn als de software mogelijkheden had om thumbnails te maken, imdb te raadplegen etc. Zeker met een snellere processor als wat de C-200 heeft moet dit te maken. Zo'n box moet vooral leuk zijn, dat is hij op deze manier niet. Een soort media-library moet het zijn.

Bij het afspelen van video's vallen soms toch wat steken. Ik heb 'The Home Project' gedownload in WMV-formaat, waarbij de audio niet werkte. Een bekende rip van 'Planet Earth' met wat hogere bitrates schokt: bij 'Pole to Pole' bibberen de rotsige bergen bij die vlucht tussen de bergen, en bij de bekende vogel-schene schieten de dieren opeens vooruit en bibbert het vervolgens zachtjes na.

Een ander nadeel wat ik zelf echt gewoon een super-grote misser vind is de ondertiteling. Probleemloos worden ondertitels gestart, maar de kwaliteit van het font en de rendering laat echt te wensen over. Zelfs op een afstand zie je dat het font blokkerig is, en bij een HD apparaat die meer pixels tot zijn beschikking is moet een beter resultaat te krijgen zijn. Het font zelf is vaak ook gewoon slecht leesbaar, het zit een beetje tussen Comic Sans en Arial in.

Het afspelen van muziek is vrij karig. Een thumbnail van de embedded Album-cover wordt nog net weergegeven, maar daar houdt het ook bij op. Dit scherm kan grafisch veel beter; kijk bijvoorbeeld naar de Apple TV/ Apple's Frontrow.

Naast het afspelen biedt de speler eigenlijk weinig leuks. Die features onder 'Community' zoals YouTube zijn meer een straf dan een zegen: crashes, traag maar bovenal weinig interessant.

Bij het installeren van een disk komen wat extra mogelijkheden beschikbaar in de vorm van NAS-functionaliteit en een torrent/usenet downloader. De laatste twee bedien je door naar allerhande poorten van de C-200 te connecten met je webbrowser. Dat werkt netjes, maar doordat alles er anders uitziet komt het wel rommelig over.

De NZB downloader zelf werkt goed; de geuploade NZB file up je, en de boel download, parred en unzipped automagisch.

Ik zie zelf het nut niet in van het LCD-schermpje op de voorkant. Gelukkig kan je deze volledig dimmen, zodat de focus op het scherm blijft in plaats van op een scrollende tekstregel met de naam van het bestand.

De afstandbediening met RF is aardig. Het grote nadeel hier is de overdaad aan knoppen: voor alles is een apart knopje, maar de indeling is soms onlogisch. Ook is de keuze van knoppen niet altijd logisch: dan moet je weer back kiezen, dan weer stop etc. Toch zou dit beter moeten kunnen. Aan de andere kant van het spectrum zit Apple met een 6-button remote, maar ik denk dat men door logisch na te denken en een consistente interface te maken het aantal knopjes echt kan reduceren.

De Blue-ray optie heb ik niet geprobeerd, maar dit kreeg ik binnen van de leverancier:
Officieel heeft Popcorn Hour ons schriftelijk niet kunnen bevestigen dat ingebouwde BluRay drives zullen blijven werken met originele BluRay schijven in de toekomst. Echter, op het NMT forum geven zij aan dat ze geen problemen verwachten, aangezien zij aangeven voor 5 jaar de sleutels hiervoor te zullen aanschaffen. Wij gaan gezien er geen officiële bevestiging gekomen is niet het risico nemen om de units te voorzien van een BluRay drive.

[Reactie gewijzigd door Geckow op 2 oktober 2009 19:30]

je haalt inderdaad een paar zere punten aan van deze C-200. Ik ben nog altijd niet echt overtuigd van het kunnen van dit soort toestellen tegenover een zelf in elkaar gestoken HTPC. Granted je moet er wat meer voor doen maar eenmaal je alles hebt ingesteld, zoals hij bij mij al weer meer dan 1.5 jaar draait, kan ik ook alles zien, horen en benaderen, zonder restrictie van type bestand of ondertitel, en heeft het toestel juist iets meer gekost dan deze.

Volgens mij is het maar wat je echt wilt doen.
Laat ik daar dan eens het volgende tegenaanhouden, gewoon als gedachteoefening

Ik heb in m'n kantoor een dikke vista machine staan waarop Windows media Center draait die de beschikking heeft over een analoge en een digitenne tuner.

In de woonkamer heb ik een LCD-scherm met daaronder/aan een Linksys DMA 2100 extender. Werkt prima maar ik mis nog wel een afspeelmogelijkheid voor DVD's en in de toekomst blueray. Ook speelt HD-content niet altijd goed af op de extender vanwege het netwerk.

Als ik de popcorn 200 er nou bij zet ben ik volgens mij helemaal klaar, kan ik alles prima afspelen en bedienen vanuit de woonkamer.

Of kan ik beter een echte blu-ray speler kopen, eentje met een usb aansluiting voor de HD-content?
Gezien het feit dat vele mediaspelers nog steeds wat moeite kunnen hebben met bluray 1080p, denk ik dat het op dit moment soms nog het beste is om een bluray speler te hebben. Dat is alleen wat bijna niemand echt wilt, want dat betekent weer een kastje erbij, terwijl die mediaspeler nu juist was bedoelt als een alles in 1 apparaat.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 4 oktober 2009 11:20]

Inderdaad krijg ik ook steeds meer het gevoel een advertentie te zien dan een objectieve review, wat dat betreft begin ik me ook steeds meer te realiseren dat Femme het niet meer voor het zeggen heeft!
De belangrijkste feature is voor mij toch echt of ie alle formaten films goed en mooi afspeelt.

Ik heb zelf een A-100 en zelfs die is daar prima toe in staat. De menu's zijn inderdaad niet heel mooi en ook niet supersnel maar echt niet storend traag. Maar als je eenmaal je menu verlaat omdat de film start, heb ik echt niks meer te klagen.

Wel weer wat interessante nieuwe features maar ik vind 350 euro (plus evt nog een BR drive) nog te duur om over te stappen. Gelukkig komen er vaak nieuwe firmware updates uit dus de stabiliteit zal wel snel verbeteren.

De opstarttijd die genoemd wordt, is een cold boot. Oftewel helemaal opnieuw opstarten. De 1 seconde van jouw Mac Mini is om em wakker te maken uit stand-by. Daar doen Popcorns ook maar 1 tel over. Ik heb zelf ook nog even gekeken naar de Mac Mini. Veel mooier design en mooiere interface... maar ja, hij speelt nog niet eens de helft van de formaten af die de A-100 aan kan en viel daarom snel af.

@n0_key: je hebt gelijk... ik keek naar de AppleTV.. en die kan vrij weinig. Mini met Plex (kende het nog niet) is inderdaad leuk spul maar duur. Heb zelf ook tijd HTPC gehad en als ik wilde browsen/mailen pakte ik toch meestal mn laptop.. dus nee, geen mini voor mij.

[Reactie gewijzigd door sys64738 op 2 oktober 2009 10:05]

Oja joh. Lijkt me eerder anders om. Plex op je Mini en je zit geramd. Het prijsverschil pakt echter wel in het nadeel van mini uit. Dan is het vooral de vraag of je behoefte hebt aan wat die mini verder allemaal kan. Lekker een beetje surfen op de bank :)
Plex is idd prachtig, maar mochten er tweakers zijn die dit binnenkort neer willen gaan zetten kan ik je 1 tip geven: Zorg dat je een Leopard DVDtje bij de hand hebt en haal Snow Leopard er meteen af.

Plex werkt er echt nog niet lekker in SL waar het in Leopard perfect werkt.
Dan kun je nog een 2e hands Mac Mini kopen... wég prijsverschil. O-)

Ik moet zeggen dat ik dat toch echt serieus ga overwegen, als NMT's als deze dergelijke prijskaartjes blijven vertonen. Je kunt immers véél meer op een Mac Mini dan op deze NMT.

Alle features van een (kale) NMT zitten op de Mac Mini, en je kunt opslag uitbreiden zoveel je wilt. BD interesseert me vooralsnog totaal niet. HD-content kan ook zonder BD afgespeeld worden. Wellicht trekt de Mac Mini dat niet, dat weet ik helaas (nog) niet. ;)
Precies wat ik ook gedaan heb ja. Maar wat dan wel een punt is om over na te denken... de mini is niet echt denderend in het afspelen van 1080p materiaal als het flink gecodeerd is, ook de 2009 modellen hebben daar moeite mee. Neemt niet weg overigens dat als ik op de achtergrond in de avond BluRay omzet naar iets wat de Mini dan wel soepel draait, dat het (mits juiste programmatuur en settings) ik precies dezelfde kwaliteit zie.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 11:31]

Toch niet helemaal... grootste nadeel van een mac mini, geen HDMI. Gevolg is dat je met geen mogelijkheid HD-audio formaten naar je versterker krijgt.... :(
tuurlijk wel gewoon optisch kabeltje vanje mini naar je versterker.
Wat Arjenhiemstra waarschijnlijk bedoelt zijn de HD varianten van DD en DTS, daarvoo ben je HDMI nodig omdat toslink(optisch) en coax niet voldoende bandbreedte hebben om HD audio te transporteren. De andere varianten van DD en DTS werken allemaal natuurlijk wel.

Daarnaast vraag ik mij af wie er nu daadwerkelijk een audio installatie thuis heeft staan waarbij HD audioook daadwerkelijk tot zijn recht komt. Want dan heb je in iedergeval heel leuke speakers staan. ;)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 2 oktober 2009 15:08]

Ik heb een dvi -> hdmi stekkertje wat prima gaat en vervolgens een optische kabel naar de versterker voor dts etc. geluid.
Nette review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen. Dit is dan een mediaplayer die wel compleet is, maar de prijs is wel hoog. Ik wacht nog wel even om te zien wat er met de prijs gebeurd in de loop van de tijd.

De firmware zal wel verbeterd worden in de loop van de tijd, iets met customer feedback enzo;)
Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen. Dit is dan een mediaplayer die wel compleet is, maar de prijs is wel hoog.
Tsja het is kiezen voor een goedkope speler waar je zelf een HDD in kunt hangen of een complete....waar je dan wat meer voor betaald.

Ik mis hier een beetje een kort overzicht met de pluspunten t.o.v. zijn voorganger (naast de traagheid en het ondersteunen van disks). En is dit nu ook NMT software die ondersteund kan worden door nieuwe varianten van de HDX-1000 of Eminent?

[Reactie gewijzigd door DaTiezl op 2 oktober 2009 09:14]

Tsja het is kiezen voor een goedkope speler waar je zelf een HDD in kunt hangen of een complete....waar je dan wat meer voor betaald.
Voor 150 euro heb jij een Media Speler, 500 GB HD en de realtek chipset :)
Nette review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen.
Wel even onthouden dat deze standaard ook een HD / Blu-ray speler ontbeert. T.net heeft een versie gekregen inclusief BR speler en HD. Waarschijnlijk is de versie die ze getest hebben nog een 100 - 150 euro duurder dan het basismodel - al weet ik niet precies hoe duur dat soort extra's tegenwoordig zijn.
Thanks voor de reminder, ik had het gelezen inderdaad. Ik heb vanmiddag even overlegd met een financier (ouders ;) , ding komt tenslotte in de woonkamer hier). Ik ga eens zien wat ik in elkaar kan knutselen voor een euro of 150/200. Misschien iets HTPC-achtigs, heb de schijven en het geheugen namelijk wel liggen, dus dat scheelt in de kosten.

Heb ik ook meteen internet op de tv hier.
Een opstarttijd van 45 sec is nog steeds te lang met de nieuwste chip.
De bollo (van hdhorizon) met dezelfde sigma processor van pch 110 doet het in 30 seconden.
Mijn DVD speler speelt binnen 5 seconden de film al af. :?

Waarschijnlijk is de opzet van de Linux kernel gewoon niet geschikt voor deze toepassingen.
Je zou eigenlijk eerst de zaken moeten opstarten die het eerst nodig zijn.
Ik vermoed dat nu het hele os met alle toeters en daemons wordt opgestart en dat je dan pas in het menu komt.
Waarschijnlijk is de opzet van de Linux kernel gewoon niet geschikt voor deze toepassingen.
Nee, dat is de kernel wel, maar dan moet je het wel goed opzetten. Een groot deel van de opstarttijd in Linux is als je een algemene kernel maakt die alle hadware moet gaan aftasten om de juiste modules te vinden en laden. Als je een kernel bakt voor de specifieke hardware --en dat moet hier geen probkeem zijn-- gaat het veel sneller.
De Blu-ray spelers hebben ook t.o.v. DVD spelers een lange opstarttijd. Gelukkig kunnen een hoop spelers vanuit slaapstand gewekt worden en dan is het beperkt tot 1 a 2 seconden. Natuurlijk heb je dan wel een standby stroom (hier 0,4W).
Ik heb een 3,5" combo Blu-Ray en HDDVD drive. Zou deze speler ook HDDVD af kunnen spelen? Zover ik weet komen de codecs van blu-ray en HDDVD redelijk overeen.
Zal wel een 5,25" combo drive zijn. Is trouwens ook fout in het artikel. Het is een 5,25" bay waarbij ze de behuizing hebben meegeleverd om er een 3,5" schijf in te kunnen plaatsen.

De codecs van HD-DVD en Blu-Ray zijn exact hetzelfde (VC-1 en AVC), maar de menu's niet. Blu-Ray heeft dacht ik iets met Java en HD-DVD iets van MS.
Face it, HD DVD is een doodgeboren kindje. Zelfs Toshiba heeft er begin vorig jaar de stekker uitgetrokken.
gebruik dan zelf toch liever de PS3 als media speler.
Moet je zelf weten - volgens dit rapport verbruikt die een stevige 170 watt tijdens het spelen van films. Dat zal wel verbeterd zijn met het nieuwste model, maar heb jij die?

Ik wil wel eens weten hoe duur dat dan is qua energieverbruik.
Duur qua energieverbruik? Dat lijkt mij nogal meevallen, velen praten hier over 100 Watt meer of minder, dat zet echt geen zoden aan de dijk in je rekening hoor. Zo'n speler staat verder ook niet eens continue aan.

Bovendien, wat heb je liever... een apparaat wat niks verbruikt maar ook verder niks kan en ietwat buggy schijnt te zijn... of iets als een ps3, Mac mini, etc. wat gewoon vanalles kan + mooie mediaspeler software heeft.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 11:58]

Als je elke dag +/- 1.5 uur films/series kijkt kan het behoorlijk oplopen als je dan 170 of 17 Watt verbruikt. De nieuwe PS3 Slim doet het dan met +/- 35 Watt maar het scheelt enorm.

En Popcorn doet heel goed waarvoor het gemaakt is: films weergeven in allerlei formaten. Die bugs halen ze met een volgende firmware release er wel uit, dat is tegenwoordig helaas "normaal" bij ieder nieuw apparaat.

Een PS3 kan je dan ook voor spellen gebruiken, voor het afspelen van films is het minder geschikt omdat je veel voorkomende formaten niet af kan spelen zonder streaming server (wat weer een extra stroomvreter is).

Een Mac Mini kan je dan nog leuk op browsen enzo, en Plex is een fantastiche media omgeving, maar die mini kost dan ook bijna 2x zoveel.
Ja, maar wat is enorm als je het over de portemonnaie hebt en de daadwerkelijke besparing? Als ik de reclames over de LED lampjes tegenover gewone gloeilampen moet geloven, dan scheelt een overschakeling daarop 17 Euro per jaar. Gewone gloeilamp zal dan iets van 50 Watt zijn, bijna in de range waar we het hier over hebben...
Laat het verschil 100 Watt zijn. Dan zit je op 35 Euro besparing per jaar. Dat is toch weer 1 of 2 leuke blu-ray films of een spel wat je kan kijken/spelen.

En die 17 Eur/jaar is ook nog eens per gloeilamp. Dat kan dan toch wel aardig oplopen. Het zijn geen monsterbedragen, maar alle beetjes helpen.
De PS3 mist echter wel support voor zo'n beetje alle belangrijke mediaformaten (geen ondertitels, MKV en ISO). Je zou natuurlijk altijd PS Media Server kunnen gebruiken om te streamen, maar dan moet je pc aanstaan + een energieslurpende PS3.
Waarom een pc. De goede NASsen kunnen ook streamen en hebben veel meer plaats.
ik heb een NAS draaien met de ps media server om te streamen, die nas verbruikt zeer weinig, en tja de ps3 misschien wel wat meer, maar om nou nog een extra mediaplayer te kopen, terwijl ik al een ps3 heb, vind ik nogal zonde van het geld.
Ik voel me hoe langer hoe meer verleid tot de aanschaf van een Popcorn Hour. Gigabit ethernet is in ieder geval een dikke plus. Dan kan hij mooi verbinding maken met een windows of samba servertje. Ik moet er bij zeggen dat 350 euro niet goedkoop is, maar het lijkt me toch een erg compleet systeem. Je hebt er in ieder geval geen HTPC voor. De kast kost daarvoor alleen al meer dan 100 euro 8)7 . Het zou leuk zijn als er ook een exemplaar is zonder de Bluray lezer, voor een gereduceerde prijs in de vorm van +/- 270 euro. Ik haal toch de meeste films van internet af (niet uit het oogpunt van piraterij hoor, ik download ook legaal! ;))
Voor 350 euro heb je een redelijk HTPC systeem als je goed zoekt.
Voor die 350 euro zit er ook nog geen harddisk of Blueray speler bij de Popcorn hour.
Tel die erbij op en dan zit je al rond de 500 euro.
Daar kan je een uitstekende HTPC set van bouwen.
Je hebt voor 260 euro al een prima HTPC: pricewatch: Asrock ION 330 Zwart
dan mis je nog:
- OS (gratis of niet, je moet installeren, configureren) met MediaCenter/Portal/XBMC, etc.
- afstandsbediening
;)
Daar heb je geen gigabit voor nodig, de "oude" PCH-110 heeft "maar" 100 mbps en das ruim voldoende voor 1080P HD
Een aspect van de C200 is voor mij al de grote afknapper: geen thumbnails voor foto's.

Ik moet er niet aan denken om door mijn duizenden foto's zonder thumbnails te browsen, als je bedenkt dat die bestandsnamen allemaal bestaan uit wat letters en een reeks nummers a la DSC23425, IMG08343, etc.
Kan dit niet ooit nog in een firmware update verandert worden?
Nou, wie zal het zeggen?
Ik zou eerst zekerheid willen, voordat ik mijn zuurverdiende 350 euro daaraan uitgeef. Maar die zekerheid is er niet.
Die ook recent gelanceerde Qnap NMP-1000 doet dat wel out-of-the-box, dus dat is zeker een serieus alternatief. Alleen heeft die geen BD drive-optie.
De vorige popcorn hour was eigenlijk nog niet af toen deze uit kwam. Veel gebruikers klaagden daarover op het syabas forum, dat is toen in de loop der tijd opgelost door Syabas middels firmware upgrades. Ook heeft de community heeft veel mooie dingen naar de popcorn hour gebracht.
Maar al met al is mijn ervaring met de popcorn hour dusdanig dat ik niet voor deze upgrade ga, vooral vanwege prijs.. maar ook vanwege mijn eerdere slechtere ervaringen. Ik denk dat je voor dit geld beter een HTPC in elkaar kunt zetten.
Zeker, maar dit is een apparaat voor de niet-tweaker in principe. Of in ieder geval voor de persoon die niet eerst helemaal iets moet bouwen en weken bezig is met het uitzoeken van codecs e.d. Ik heb zelf een Mac mini, werkt super, maar ook daar ben je zo nu en dan bezig met codecs en omzetten van materiaal. Dus voor de Popcorn is zeker wat te zeggen... als concept... maar juist de minpunten van deze apparaten vind ik veels te serieus voor iets als een mediaspeler en dus kies ik daar niet voor.
Voor 100 euro minder heb je met de ASRock ION 330, icm het gratis XBMC een beter, stabieler en completer mediacenter. De prijs van de Popcorn Hour C-200 mag dus nog wel een heel stuk gaan zakken voor het voor mij interessant zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Bigfoot87 op 2 oktober 2009 09:21]

inderdaad , sinds de komst van de ion htpctjes , heeft een NMT van meer dan 200€ niet veel kans meer in mijn ogen. Zeker aangezien de interface nooit de dingen op een PC benaderen , imdb integratie lijkt deze zelfs niet te hebben. Even snel iets op internet opzoeken is er ook niet bij. Ik vind dat er nog steeds te veel aandacht gaat naar of het wel werkt dan of het leuk werkt. Dat een speler alles afspeelt vind ik vanzelfsprekend in 2009.
Helemaal mee eens. Met de huidige prijs vind ik dat ze zichzelf uit de markt prijzen. Overigens, ook al zou de prijs flink zakken (bv onder die van een ASRock ION 330), dan nog blijft XBMC prettiger werken.
Beetje aan de dure kant? 350 euro, +80 euro voor een 500gb schijf maakt 430 euro.
Voor 500 euro heb ik een volledig functionele media pc met 1TB opslag. Vind ik zelf een stuk interessanter.
Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
Verbruik is natuurlijk relatief. Ik zelf heb een ITX systeempje gemaakt dat amper 30 watt trekt onder load. Welliswaar kost dit nagenoeg evenveel als de Popcorn maar biedt wel aanvullende functionaliteit waaronder wifi.

Daarnaast slurpt de standaard LCD tv ook 150Watt+ , een HT systeem evenzoveel wat je doet afvragen in hoeverre 10 of 20 watt hierin nog verschil maakt.

Was deze Popcorn met 1Gb LAN er een half jaar eerder geweest dan had ik er nu niet een ITX systeempje staan ;)

[Reactie gewijzigd door Maddog McHare op 2 oktober 2009 09:35]

Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
En het feit dat je die nog zelf in mag stellen, codecs en applicaties erop mag installeren, etc etc etc. Er is wel wat te zeggen voor dit apparaat, zeker voor de gemiddelde consument die er het geld voor over heeft.
Met de komst van ffdshow en andere zijn codecs al lang geen probleem meer , in windows 7 heb ik enkel een paar filetypes moeten registreren als video en heb je al helemaal niks van codec's meer nodig.
Waarom kiezen mensen voor zo'n oplossing i.p.v. voor een PS3 slim van € 279,- www.gamemania.nl in combinatie met je PC + daarop draaiend http://ps3mediaserver.blogspot.com/ + alle hulp die je kunt bedenken http://ps3mediaserver.org/forum/. Zelf draai ik de Beta versie http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=3217 en is bij mij stabiel > Vista 64 Bits.

Die PS3 + media server speelt echt alles af > inclusief ondertiteling, enz. + foto's + muziek > ow ja + games!. En je bent in de toekomst niet gebonden aan de firmware updates van Popcorn Hour.
Omdat een PS3 zonder media server echt lang niet alle online beschikbare content af kan spelen (denk aan MKV?). Dat kan dit ding dus wel. Vrijwel alle media soorten kan hij verwerken. Goed, je hebt er een interne harddisk bij nodig in dat geval maar ook streaming vanaf een NAS is een optie. Op een NAS denk ik niet dat je die PS3 media server kunt installeren of wel?

Het idee is juist om alles samen te brengen in 1 apparaat zonder allerlei andere dingen nodig te hebben. Ik wil liefst mijn PC gewoon uit kunnen zetten als ik een film wil kijken. Storage steek ik wel een in een NAS of fileserver waar ik mijn backups ook regel.
En je bent in de toekomst niet gebonden aan de firmware updates van Popcorn Hour.
Inderdaad, wel van Sony! :)

[Reactie gewijzigd door redfoxert op 2 oktober 2009 09:37]

ik kijk gewoon 1080 mkv films via me ps3 (hardware upscale) op me hd tv.
geen probleem.
Ik kan snel verschillende redenen bedenken:

- PS3 verbruikt veel meer stroom
- Grafische interface om door je films te browsen (YAMJ)
Kan deze met alle codecs overweg, ook MKV of doet de PS3 media server aan transcoding?

Ik heb zelf een popcorn en een PS3 en tot nu toe verkies ik om beiden te gebruiken waarvoor ze gemaakt zijn, gaming -> PS3, film -> Popcorn
Niet mee eens. Om goed te kunnen streamen vanaf een PC moet je alsnog een snelle PC hebben om alles zonder stotteren af te spelen omdat de rekenkracht door de PC moet worden gedaan, en de Popcorn doet het zelf. Niet idereen heeft dat dus moet je alsnog veel geld uitgeven om je pc te upgraden dus wordt het alsnog een dure aangelegenheid

Als je zoals ik geen snelle pc heb om te kunnen streamen is een popcorn een veel betere optie. En een console heb ik ook niet nodig omdat ik al een Xbox360 heb
Voor MKV's gebruik je Cuda of DXVA, daar kan elke kaart van de afgelopen 3 jaar mee overweg. Zo wordt je cpu ontlast. In het k-lite pack of cccp zit alles wat je nodig hebt hiervoor.
En tegenwoordig kunnen de goedkoopste videokaartjes al HD content decoden, dus je argument houdt geen stand...
En MKV streamen kan al met een 100mbit lijntje :)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBWebsites en communities

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True