In de database van SisoftSandra zijn details van een aantal Intel Kaby Lake-processors te zien. Een van de chips heeft vier cores, acht threads en een kloksnelheid van 3,6GHz met turboboost naar 4,2GHz. Het gaat mogelijk om een engineering sample van een i7 voor desktops.
In de Sisoft-database heeft de Kaby Lake-processor geen specifieke naam, maar gezien het om een quadcore met hyperthreading gaat is het aannemelijk dat het om een Core i7-processor gaat. De snelheid is lager dan die van de i7-6700K, die een basissnelheid van 4GHz heeft, maar de turbosnelheid is gelijk. Net als bij de Skylake-chips is er 8MB L3-cache aanwezig en per core 256KB L2-cache. Diverse websites claimen dat het gaat om de 'Core i7-7700K', al lijken daar geen directe aanwijzingen voor te zijn.
Waarschijnlijk gaat het om een engineering sample, een nog niet definitieve chip, dus de daadwerkelijke snelheid kan nog veranderen. Het is overigens niet de verwachting dat de Kaby Lake-cpu's veel hogere kloksnelheden krijgen dan de huidige Skylake-generatie, omdat ze op hetzelfde 14nm-procede gemaakt worden.
In de database staan ook een aantal Kaby Lake-cpu's voor laptops of 2-in-1-hybrides. Deze modellen worden wel bij naam genoemd. Zo is er de i7-7500U met twee cores en vier threads op een snelheid van 2,7 of 2,9GHz en 4MB L3-cache. Verder wordt een Core m7-7Y75 genoemd met twee cores en vier threads en een snelheid van 1,3 of 1,6GHz. Ook van deze chips is het niet zeker dat de kloksnelheden definitief zijn.
Volgens eerdere geruchten krijgen de Intel Kaby Lake-processors ondersteuning voor Optane-geheugen, dat eerder bekendstond als 3D XPoint. Om daar gebruik van te maken zal ook een moederbord met nieuwe 200-series chipset nodig zijn. De Kaby Lake-cpu's zullen waarschijnlijk echter ook in huidige socket-1151-moederborden passen.
Na Broadwell en Skylake is Kaby Lake de derde cpu-generatie die Intel op 14nm produceert. In maart maakte Intel officieel bekend het tick-tock-schema los te laten. De tick-tock-cadans hield in dat Intel het ene jaar op een nieuwe chiparchitectuur overstapte en het volgende jaar het productieprocedé verkleinde. Elke 2 jaar stapte Intel dus over op een kleinere-nm-generatie, maar inmiddels is dat eerder 2,5 tot 3 jaar geworden.