Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 28 november 2020

35 USB-sticks van 128 en 256GB - Grote verschillen in snelheden

Er bestaan nog goedkopere usb-sticks dan de Sandisk Ultra Flair 128GB, maar die zijn zó langzaam dat we ze niet zouden aanbevelen. De Ultra Flair laat veel respectabeler snelheden noteren, maar is nog altijd betaalbaar te noemen. Lees verder »

Pluspunten

  • Duidelijk vlotter dan goedkoopste usb-sticks
  • Nog altijd scherpe prijs

Minpunten

  • Vooral schrijfsnelheid kan hoger
Tweakers zegt: Great value
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
4
Score: 4
1
Score: 3
4
Score: 2
2
Score: 1
2
+2
Remag22 11 juli 2021 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium

Deze USB geheugen stick moet het vooral hebben van zijn lage prijs. De bruikbare opslag is maar14 GB. De praktijk USB 3 snelheden vallen tegen ten opzichte van de synthetische benchmarks, dwz: drie keer zo langzaam voor schrijven. Pas op, hij kan te heet worden om aan te raken !

Pluspunten

  • Spotvoordelig @ 4 euro (Amazon)
  • Snel lezen met ruim 100MB/s
  • Gratis Rescue Pro (meer waard dan de 4 euro kostende stick)

Minpunten

  • Weinig opslag met netto 14GB
  • Buffer (1GB) Drop naar 20MB/s write
  • Geen LED indicatie
  • Hoog stroomverbruik
  • Hitte, hij kan heel erg heet worden.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3

+2
True 2 maart 2017

Sandisk Ultra Flair 64GB Aluminium

Kleine stick(fysiek), zeer geschikt voor grote bestanden, schrijfsnelheid in verhouding stuk lager dan leessnelheid, optimaal gebruik 32MB/s write en 140MB/s read bij bestanden groter dan 32MB per stuk, voor de prijs een uitmuntende stick.

Pluspunten

  • Prijs
  • Klein maar niet nano
  • Leessnelheid ~140MB/s

Minpunten

  • Schrijfsnelheid ~30MB/s

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5

+1
BenV50 19 oktober 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium

uiterlijk een leuk ding. misleidende beschrijving. Transfer a full-length movie faster than USB2.0 drives. Haal je de koekoek, daar is het USB3.0 voor.! Voor een beetje film gaat het om snel 5-10Gb. Transfer betekent overdragen dus lezen en schrijven. Schrijven is droevig en na 10 Gb is hij gloeiend heet.

Pluspunten

  • aantrekkelijk slank
  • leesnelheid bij gebruik USB3 snel

Minpunten

  • erg traag bij schrijven
  • ding wordt gloeiend heet
  • misleidende verkooptekst

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 1
Prijs Score: 3

+1
temp00 16 augustus 2017 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 128GB Aluminium

Qua prijsklasse goede performance overal. Extreem slechte performance in USB 2.0-mode.

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • USB 2.0 performance
  • Wordt vrij heet
  • Geen led indicatie

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2

John Stopman 20 februari 2022 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 64GB Aluminium

Prima stick, maar is zeker niet de snelste: het is gemiddeld genomen 12MB/s trager (write) dan mijn Samsung FIT Plus 64GB en weet geen hoog gemiddelde vast te houden. Het schrijft wel tot 3x sneller dan mijn oude 8GB usb 2.0 stick: 7.2MB/s (max) ^^

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Prima bruikbaar als Live USB voor Linux (Lubuntu, Antix, Zorin)
  • Klein
  • Metalen behuizing geeft een 'premium feel'
  • 100MB/s lezen

Minpunten

  • Write speed is beperkt: schommelt tussen de 18MB/s en 24MB/s met uitschieters naar 36MB/s
  • Wordt aardig warm, maar niet heet

Eindoordeel

Score: 3
Pred 31 augustus 2021 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 32GB Aluminium

Na 2 jaar gebruik in een raspberry pi 3 is deze USB-stick overleden. Tegenvaller.

Pluspunten

  • Klein formaat

Minpunten

  • Wordt heet
  • Levensduur valt tegen

Eindoordeel

Score: 3
Boomje74 13 augustus 2020 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 256GB Aluminium

Snelle levering ondanks grote drukte bij POSTNL. Bestelling was volgende dag al in huis. Scherp geprijsd ook bij DATAIO. Snelheid schrijven begint vaak hoopgevend maar kakt al snel in..dat is jammer als je grotere bestanden wilt kopieren..De stick wordt ook wat warm, maar dat zal dan wel zo horen.

Pluspunten

  • Scherp geprijsd
  • Lekker veel opslagruimte
  • snel geleverd

Minpunten

  • Snelheid bij kopieren gaat snel omlaag
  • Stick wordt warm

Eindoordeel

Score: 4
Eftegarie 5 juni 2018 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium

Leuk compact stevig klein USB stickje in een grotendeels aluminium behuizing. AS SSD benchmark geeft: Sequentiële leessnelheid: 159.85 mb/s. Sequentiële schrijfsnelheid: 15.11 mb/s. Aanvankelijk is de schrijfsnelheid 30mb/s en zakt na ca 5 seconden tot 20 mb/s. Kortom Ideaal voor dagelijks gebruik van bestanden tot zeg ca 100mb.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Grotendeels aluminium behuizing
  • Uitstekende lees-prestaties van 160 a 130 mb/s
  • USB 3.0
  • Initiele schrijfsnelheid van 30 mb/s ruim voldoende voor mijn dagelijks gebruik

Minpunten

  • Wordt een warm maar niet heet

Eindoordeel

Score: 5
Chocola 8 september 2017 Product gekocht

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium

Het begon best prima, maar deze USB-stick is helaas vrij snel overleden zonder hem echt veel te gebruiken. Vanzelfsprekend kan het toevallig gaan om één rot exemplaar, maar toch zou ik hem zo snel niet nog een keer aanschaffen.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Erg compact
  • Kan redelijke leessnelheden volhouden

Minpunten

  • Metaal wordt heet
  • Schrijfsnelheden zakken snel in bij wat kleinere bestanden
  • Ging kapot na in totaal een paar uur gebruik (over een half jaar totaal)
  • Niet heel robuust
  • Iets te duur voor wat je krijgt wat mij betreft

Eindoordeel

Score: 2
Thejosjos 16 mei 2017

Sandisk Ultra Flair 32GB Aluminium

In tegenstelling tot de andere reviewers ben ik blij dat niet het hele ding van metaal is, het metalen deel wordt namelijk erg warm. Prijs/kwaliteit verhouding is prima.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snelheid is ok

Minpunten

  • Klein
  • Metalen deel wordt erg warm

Eindoordeel

Score: 3
HuisRocker 12 december 2016

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium

Ik heb er 2, nu ongeveer 6 maanden intensief in gebruik, mijn ervaring is dat ze een prima prijs/prestatie/kwaliteit verhouding hebben. Lekker compact ook en zeker wel snel (i.t.t. wat de eerste "reviewer" zegt...).

Pluspunten

  • Snel
  • Compact
  • Betrouwbaar
  • Goedkoop

Minpunten

  • Kunststof "sleutelhanger-oogje", niet echt een nadeel want stevig genoeg

Eindoordeel

Score: 5
Extricate. 13 april 2016

Sandisk Ultra Flair 64GB Aluminium

Aangezien er nog maar een review eerder was gedaan heb ik besloten deze zelf maar te kopen en te testen. Hier een snelheidstest (voor USB 3.0): https://i.imgur.com/4cXGcSq.png Bij het overschrijven van grote bestanden kan hij de 100 MBps aantikken en ik heb hem niet onder de 30MBps zien gaan.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Compact

Minpunten

  • Onderkant is van plastic en niet van aluminium

Eindoordeel

Score: 5
LordLynx 30 januari 2016

Sandisk Ultra Flair 128GB Aluminium

Bizar traag, haalt nog geen 2MBps bij het schrijven op meerdere systemen, zou ver wegblijven bij dit onding

Pluspunten

  • compact
  • voordelig

Minpunten

  • schrijfsnelheid heel traag

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sandisk Ultra Flair?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee