€ 9,15 bij bol Plaza

Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium Review

19 oktober 2018, laatste update op 22 oktober 2018, 428 views Rapporteer

uiterlijk een leuk ding. misleidende beschrijving. Transfer a full-length movie faster than USB2.0 drives. Haal je de koekoek, daar is het USB3.0 voor.! Voor een beetje film gaat het om snel 5-10Gb. Transfer betekent overdragen dus lezen en schrijven. Schrijven is droevig en na 10 Gb is hij gloeiend heet.

Pluspunten

• aantrekkelijk slank
  • leesnelheid bij gebruik USB3 snel

Minpunten

• erg traag bij schrijven
  • ding wordt gloeiend heet
  • misleidende verkooptekst

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik heb 12 van deze sticks gekocht om een video van bijna 2 uur in full-HD kwaliteit 12x te kunnen verspreiden. Had weinig tijd om reviews te bekijken en kocht dus gewoon iets voor een aantrekkelijke prijs. De klap kwam toen ik de video wilde kopiëren. Na 5 sec op 35 MB/s viel de snelheid terug naar 10 MB/s dat staat in geen enkele verhouding tot de leessnelheid die max. 130 MB/s zou zijn. Wat ik heel merkwaardig vind is dat de leverancier geen schrijfsnelheid opgeeft en alleen prat gaat op zijn 130 MB/s leessnelheid.
Dit is een dikke onvoldoende voor SanDisk en dat zou verboden moeten zijn.
Zeker als je het vergelijkt met een SanDisk Ultra USB 3.0 die gewoon met 50 MB/s te beschrijven is.

Heb jij ook een Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium?

Ik ben er ook diverse malen ingetrapt, maar wat meespeelt is dat mede ook nog eens afhankelijk van de kracht van je PC, Windows roet in het eten gooit. Waar mensen zoals jij en ik intrappen, is dat deze sjoemel sticks de snelheden wel halen als je een state of the art workstastion hebt en een benchmark draait..
DIe lbenchmark geeft doodleuk snelheden weer die op de verpakking staan.
In de praktijk blijf je ver uit de buurt van de snelheden die op de verpakking staan vermeld..
Probleem is namelijk dat de verkenner geen hoge snelheden aan kan. Als je Ultracopier installeert op je workstation, dan haal je wel (3 tot 4 keer) hogere snelheden.
In mijn geval haalde ik op mijn Sandisk Ultra Pro maar 70mb/s . Na installatie werd dit 260mb/s. Nog niet de snelheid die Sandisk beloofd te zullen kunnen halen. Informatie hierover door Sandisk ontbreekt jammer genoeg.
Voor mensen die willen weten waarom deze en andere USB sticks een sterke performance drop laat zien:
productreview: Sandisk Ultra Flair 16GB Aluminium review door Remag22
Het antwoord staat ongeveer midden in de review onder ""De echte (real life) snelheden""