Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
12
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
PeacekeeperNL 4 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Prettig toetsenbord om mee te typen. Het zorgt voor minder belasting voor polsen en onderarmen, en werkt via Unifying alsook Bluetooth. Met de MX Vertical de ideale combinatie, echter voor de prijs zou ik zelf opnieuw de Microsoft Ergonomic Desktop-set kiezen. Geïnteresseerd naar mijn bevindingen? Lees snel verder!

Pluspunten

  • Gebruikscomfort
  • Lichte toetsaanslag
  • ‘Warme’ polssteun
  • Logitech Unifying receiver
  • Bluetooth mogelijkheden
  • Eenvoudig wisselen tussen drie gekoppelde devices

Minpunten

  • Geen (ergonomische) muis meegeleverd
  • Prijs/kwaliteit vind ik daardoor een minpunt
  • Geen LED-indicatoren voor num lock etc.
  • Polssteun (officieel) niet vervangbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
rufio64 4 april 2022 Product gekocht

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Degelijk en betrouwbaar toetsenbord met een prettige handligging. De geïntegreerde polssteun is fijn, maar niet ontkoppelbaar, de prijs is aan de forse kant en de indeling zal niet iedereen bekoren.

Pluspunten

  • Prettige aanslag
  • Fijne ligging voor de handen
  • Full size met mediatoetsen

Minpunten

  • Polssteun niet los te koppelen
  • Ietwat prijzig, twee a drie tientjes minder was passender geweest
  • ISO indeling niet nuttig voor NL

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
dollemancom 8 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Fijn ergonomisch toetsenbord waarmee je, na een korte wenperiode, heerlijk mee kan werken en waarmee je meerdere devices kan koppelen.

Pluspunten

  • tot 3 devices te koppelen

Minpunten

  • niet zichtbaar met wel device gekoppeld

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
Seers 14 juni 2021 Product gekocht

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Behoorlijk fijn product die op veel punten goed scoort, maar helaas ook hier-en-daar wat laat liggen. Het toetsenbord typt prettig en houdt je polsen in een wat meer lekkere stand dan met een "normaal" toetsenbord

Pluspunten

  • Fijne polssteun
  • Compacte indeling

Minpunten

  • ISO indeling
  • Membraantoetsen
  • Pad printed belettering

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3

+1
Dommel 9 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Prima toetsenbord waarmee je na een korte gewenningsperiode prima vooruit kunt. Je kunt meerdere devices koppelen en de polssteun is prettig

Pluspunten

  • Degelijk toetsenbord
  • Fijne toetsaanslag
  • Goede polssteun

Minpunten

  • Geen LED indicatoren voor caps/numlock
  • Geen muis meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

0
Marianne77Newbie 16 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Fijn toetsenbord en een aanrader als je geregeld met meerdere apparaten werkt.

Pluspunten

  • Makkelijk te koppelen met meerdere apparaten
  • Verschillende hoogtes instelbaar
  • Draadloos

Minpunten

  • Geen aparte media keys
  • Geen indicator for switchen media and function keys, num lock

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 3
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

0
kayhazenboschNewbie 10 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Erg fijn en degelijk toetsenbord. Typt na enige gewenning erg prettig.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Typt erg prettig en licht

Minpunten

  • linker shift toets is klein

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5

0
JoostEpeNewbie 9 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Een fijn toetsenbord dat makkelijk wegtypt. Ondanks dat het even wennen is zorgt het ervoor dat je polsen in een veel betere houding zijn, hierdoor merk ik aanzienlijk minder polsklachten na een lange werkdag.

Pluspunten

  • Ergonomisch, minder klachten
  • Installatie
  • Typgemak
  • Bouwkwaliteit
  • Batterijduur

Minpunten

  • Aan het begin erg wennen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Vormgeving Score: 3
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

0
vwfireandice 7 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

De Logitech K860 ontvangen voor te testen. Ik ben zelf verfend gebruiker ben van Logitech producten. Ik was altijd wel sceptisch over ergonomische muizen en toetsenborden. En eerlijk is eerlijk, het was even wennen. Maar daarna is het echt zeer fijn toetsenbord!

Pluspunten

  • ergonomisch
  • gemakkelijk koppelen aan windows laptop of mac
  • functietoetsen aanwezig voor macbook
  • Fijne Toetsaanslag

Minpunten

  • geen verlicht toetsenbord

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

GeoBeo 10 november 2021 Product gekocht

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Tip voor mensen met een buitenlands bedrijf (en BTW nummer) die graag in Nederland geleverd willen krijgen: bestel via Logitech zelf. Nederlandse webshops bieden de mogelijkheid niet. Het toetsenbord zelf is wat mij betreft het beste dat nu te koop is. Enige minpunt: geen Cherry MX toetsen.

Pluspunten

  • Meest comfortabele dat beschikbaar is.

Minpunten

  • Geen mechanische toetsen zoals Cherry MX.

Eindoordeel

Score: 4
HavinNewbie 22 april 2021 Product gekregen

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Ik werk al een geruime tijd 5 dagen in de week thuis en merkte dat ik steeds vaker last kreeg van mijn polsen. Dit toetsenbord heeft echt voor verlichting gezorgd en dit binnen twee weken al! Het toetsenbord ondersteunt de polsen en typt daardoor ontzettend fijn.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Draadloos
  • Verlichting voor pols/arm
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
smooth-vikash 15 april 2021
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Prima Toetsenbord, erg ergonomisch maar in het begin is de indeling van de toetsen een beetje onwennig, naarmate de tijd verstrijkt bij dagelijks gebruik dan wil je niet meer anders. Dit toetsenbord heeft helaas geen backlight voor werken in het donker, ook is deze keyboard niet oplaadbaar.

Pluspunten

  • ergonomisch

Minpunten

  • Geen Backlight
  • niet oplaadbaar

Eindoordeel

Score: 4
drwkoolNewbie 12 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Installatie zeer eenvoudig met Options software van Logitec en bijgeleverde receiver. Alle toetsen zijn aanwezig, zelfs FN en voor mac. Het typt erg fijn en ligt, en zeer comfortabel door het gebogen design en verhoogde onderkant. Je polsen rusten goed op de onderrand

Pluspunten

  • confortabel
  • funtionele toetsen
  • gemakkelijk installeren

Minpunten

  • positie B toets

Eindoordeel

Score: 4
piet42Newbie 7 april 2021 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Dit product is vrij duur voor een toetsenbord, maar mocht je polsklachten hebben is dit zeker serieus te overwegen. De ondersteuning aan je pols werkt zeer goed, ik merk veel minder negatieve effecten na een dag intensief schrijven. Doordat het toetsenbord gesplitst is zijn de plaatingen van de toetsen apart.

Pluspunten

  • goed ondersteunend

Minpunten

  • duur
  • onhandig

Eindoordeel

Score: 4
hottestbrain 10 maart 2021 Product gekocht

Logitech Ergo K860 (Qwerty US)

Toetsenbord met fijne toetsaanslag. Persoonlijk kon ik erg snel wennen aan de 'nieuwe' vorm. Polssteun is niet te verwijderen, dat gaat ook voorbij aan het doel van het toetsenbord, maar ben benieuwd hoe ik die kan reinigen als het zover komt.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Fijne toetsaanslag
  • Meerdere devices
  • Zowel mac- als windowscompatible (inclusief toetsopschrift)

Minpunten

  • Geen toets voor contextmenu
  • Geen lampje voor num- (en scroll) lock
  • Geen 'break' toets

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech Ergo K860?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee