Fijn ergonomisch toetsenbord waarmee je, na een korte wenperiode, heerlijk mee kan werken en waarmee je meerdere devices kan koppelen.
Pluspunten
tot 3 devices te koppelen
Minpunten
niet zichtbaar met wel device gekoppeld
De inhoud van de doos.
In de doos vind je de disclaimer, toetsenbord netjes in een vloeipapier verpakt en de bluetooth ontvanger, hoewel die niet direct opvalt in doos.
Gelukkig kan je die mooi opbergen bij de (meegeleverde) baterijen in het toetsenbord als je hem niet gebruik.
Aansluiten
Het aansluiten van het toetsenbord gaat erg gemakkelijk:
Je zet het toetsenbord aan en wacht tot de knop van easy-switch knippert
In de bluetooth instellingen van je computer zoek je naar een nieuw apparaat
Zodra de K860 in beeld selecteer je die en er komt een code in beeld
Deze code type je in op het toetsenbord en je drukt op enter.
De Logitech Options software wordt geïnstalleerd op de PC
Een tweede computer kan je op dezelfde wijze installeren alleen dan selecteer je een andere source via de easy-switch.
Maar ook het installeren van een telefoon / tablet werkt op dezelfde wijze.
Het switchen tussen de verschillende computers gaat heel gemakkelijk het enig nadeel is dat je niet op het toetsenbord wordt aangegeven welk device op dat moment ingeschakeld staat.
Dit zal je dus proefondervindelijk moeten testen met de Windows toets bijvoorbeeld of met CAPS-lock maar dan moet wel op ieder device de Options software zijn geïnstalleerd.
gebruik
Nu ik veel thuiswerk maak ik gebruik van een Logitech MX-5000 keyboard welke al fijn typt maar geen ergonomisch toetsenbord is en inmiddels 13 jaar oud is wat je merkt in de toetsaanslagen. Ik maak op mijn werk gebruik van de Natural Ergonomic keyboard 4000 van Microsoft.
In eerste instantie had ik de polssteun als optie willen hebben (net zoals de Microsoft 4000) maar na korte tijd ermee werken bevalt dit zo goed dat ik op mijn werk ook de polssteun wil gaan gebruiken.
Na een korte tijd ermee werken merk je al de rust in je handen door de polssteun. Het toetsenbord heeft verstelbare poten waarmee je deze op 3 manieren kan instellen, vooral handig als je en zit-sta bureau heb waardoor je een andere houding aanneem. Helaas beschik ik hier niet over een zit-sta bureau maar als ik bij de bartafel werkt dan zet ik de polssteun iets hoger wat dan net iets prettiger werkt.
Toetsaanslagen
Het toetsenbord typt lekker, ook al zijn het platte toetsen, de toetsaanslag is goed voelbaar. De spatiebalk is in 2’en maar daar heb je tijdens het werken geen last van.
Door de indeling van het toetsenbord is deze voor zowel Windows als voor Apple goed te gebruiken doordat op de Windows- en de Alt-toets ook het Options / CMD teken staat.
Software
Met de software van Logitech (Logitech Option), deze werd op 1 pc gelijk mee geïnstalleerd maar bij de tweede moest ik de software even downloaden, kan je een aantal toetsen voorzien van een eigen functie zo zijn de functietoetsen voorzien van een tweede functie met de fn-toets en de mogelijkheid om voor verschillende applicaties de functie een andere functie te geven.
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.