Op grond van de testresultaten mag duidelijk zijn dat je de Samsung M7 niet direct om zijn geweldige beeldkwaliteit hoeft te kopen. Sterker nog, de beeldweergave zou een goede reden zijn om het scherm links te laten liggen, want het scoort op weinig vlakken een voldoende. Resumerend beslaat de M7 het sRGB-kleurgamut prima en is de zwartuniformiteit van het scherm goed, maar de kleurweergave, kijkhoeken, helderheid en responstijd zijn allemaal matig.
Voor gaming hoef je alleen al wegens dat laatste punt het scherm niet echt te kopen, want in de normale stand is het scherm veel te traag en de gaming-mode brengt daar niet genoeg verbetering in. Ook de maximale refresh rate van 60Hz en het ontbreken van FreeSync en G-Sync maken het geen geschikt scherm voor gamers, tenzij je je console eraan hangt en niet te hoge eisen stelt.
Dan blijft eigenlijk alleen de smart functionaliteit over, en dat zal wellicht niet voor iedereen evenveel nut hebben. Want wie het scherm aan een pc hangt, heeft eigenlijk helemaal geen Tizen-besturingssysteem en smart apps nodig om Netflix of Prime Video te kijken: dat kan wel via je browser, toch? Heeft dat alleen als je het scherm als standalone-display zou willen gebruiken écht meerwaarde?
We kunnen ons voorstellen dat je in een werkkamer of studentenkamer, of eventueel een kinderkamer waar geen plek voor een aparte tv is, voor een scherm kiest waarmee je alles kunt. Vanuit je bed je apps voor streamingdiensten bedienen heeft dan wel meerwaarde ten opzichte van met de muis in bed of op de bank prutsen. Bovendien bokken apps in de regel wat minder dan een browser als je bijvoorbeeld 4k-content wil streamen. De snelheidswinst zal waarschijnlijk beperkt zijn als je je pc in stand-by laat staan, maar als je moet booten om te Netflixen, ben je met een Tizen-app waarschijnlijk sneller en zit je al in je luie stoel klaar voor een filmavondje.
Als je enkel een 4k-scherm van pakweg 32 inch zoekt voor een vergelijkbare prijs, dan heb je waarschijnlijk een betere aankoop aan de ProLite XB3288UHSU van iiyama. Samsungs eigen U32-scherm doet het op sommige punten beter, maar is geen overtuigende winnaar. Het BenQ-scherm staat wat beter afgesteld en biedt ook een 32 inch groot 4k-scherm voor vierhonderd euro. Je zou derhalve kunnen stellen dat je voor hetzelfde geld bij de M7 weliswaar smart functionaliteit als extraatje krijgt, maar erop toelegt wat beeldkwaliteit betreft. Tenzij je een duidelijke behoefte hebt om van de smart functionaliteit gebruik te maken, kun je je geld waarschijnlijk beter in een ander beeldscherm steken.