Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Nokia 7 Plus Review

Fijn, vlot en zuiver

Conclusie

Er is weinig mis met de Nokia 7 Plus en hij heeft een aantal sterke punten. Niet in de laatste plaats is het fijn dat het toestel onderdeel is van het Android One-programma. Daardoor zit het met de Android-updates wel goed en zitten er geen overbodige apps en functies op het toestel, hoewel je incidenteel wel een functie kunt missen die andere fabrikanten in hun skin bouwen.

De metalen behuizing zit prima in elkaar en het toestel onderscheidt zich met zijn opvallende uiterlijk door het koperkleurige metaal met fijn aanvoelende coating op de achterkant. De behuizing heeft een beperkt formaat in verhouding tot het scherm en dat is fijn. Dat scherm zelf heeft zowel voor- als nadelen ten opzichte van andere toestellen. Het is groot en ziet er in de praktijk prima uit. Het is echter niet makkelijk af te lezen in fel licht en zeker niet zo contrastrijk als een oledscherm, dat je bijvoorbeeld terugvindt in de Samsung Galaxy A8 en de wat duurdere OnePlus 5T.

Wat prestaties en specificaties betreft doet de Nokia 7 Plus goede zaken. De Snapdragon 660 is lekker vlot, al is het geen high-end soc, en het toestel heeft voldoende opslag en geheugen, mist geen functies als nfc, usb-c, 5GHz-wifi of zelfs een 3,5mm-uitgang. De accuduur van de Nokia 7 Plus is ook prima, al moet hij de high-end Nokia 8 van vorig jaar voor zich laten.

In dit prijssegment is de camerakwaliteit een belangrijke onderscheidende factor en daarmee doet de 7 Plus niet meer dan redelijke zaken. Als je dit belangrijk vindt, is honderd euro extra uitgeven voor een OnePlus 5T geen slecht idee. Toch maakt de 7 Plus acceptabele, hoewel geen exceptionele foto's. Bij slecht licht gaat hij mank en bij matige lichtomstandigheden doet hij het aardig. Bij goede lichtomstandigheden presteert hij prima, maar ook niet meer dan dat. Pluspunten krijgt hij in elk geval voor de tweede camera met de praktische zoomfunctie bij goed licht.

We vergelijken smartphones altijd met andere toestellen die voor ongeveer dezelfde prijs te koop zijn. Als we kijken naar de OnePlus 5T, die honderd euro meer kost, is dat een interessante upgrade ten opzichte van de Nokia 7 Plus. Zo krijg je een mooi oledscherm, wat meer werkgeheugen en een high-end soc. Ook de Nokia 8 is een interessant alternatief voor dezelfde prijs als deze middenklasse-Nokia. Deze heeft een veel kleiner scherm, maar wel een high-end soc en de foto's zien er soms net wat beter uit.

Vooral als je een praktische no-nonsense smartphone zoekt met een groot scherm, een redelijk goede camera met optische zoom en alles aan boord om de komende jaren goed mee te kunnen, kunnen we je de Nokia 7 Plus aanraden.

Getest

Nokia 7 Plus dual sim Wit

Prijs bij publicatie: € 399,-

Vanaf € 299,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (2)

 • Nokia 7 Plus zwart
 • Nokia 7 Plus Wit

Laagste prijzen voor: Nokia 7 Plus dual sim Wit
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 3(14)

€ 299,-

€ 299,-

Bekijk

Reacties (129)

129
127
96
2
0
20
Wijzig sortering
Ik heb sedert vrijdag de Nokia 7 Plus gekocht. Ik heb ook een Xiaomi Redmi 5 Plus.

Enkele bemerkingen:
De Xiaomi redmi 5 Plus heeft een evengroot scherm met dezelfde resolutie en een batterij die 200 mah groter is, echter gaat deze zeker een dag langer mee (mede dankzij de S625);
Er is volgens mij iets mis met het review unit van Tweakers. De Redmi 5 Plus heeft een max brightness in de auto stand van 550 nit en deze Nokia lijkt veel feller te kunnen als ik ze naast mekaar leg. Ook het zwart is zwarter en wit is witter, wat mij doet denken dat het contrast net ietjsje beter is.

Het toestel is lekker vlot in gebruik. Alleen ben ik wel teleurgesteld van Android 8.0. Ze marketen het toestel alszijnde een toestel dat altijd snel updates zal krijgen maar draait op dezelfde software versie als menig Huawei en Samsung smartphones ondertussen. Even gechat met de Nokia support en zij hadden me verzekerd dat ik in de komende dagen een update zou ontvangen naar 8.1... Nog niks gezien.

Een bijkomend punt is dat de accuduur tot nu toe heel wisselvallig is geweest. De eerste 2 dagen was het goed met een Screen On time van 6 uur (waar de Xiaomi altijd boven de 9 uur en soms zelfs boven de 11 uur zat) maar gisteren is mijn accu van 62% naar 33% gezakt tijdens een auto rit van 1h10min waarbij het toestel verbonden was met Bluetooth van de wagen en er maar 28 min mee is gebeld. Er is welgeteld 5 min muziek gestreamd via Tidal. Bleek dat dit aan de BMW app zou gelegen hebben volgens AccuBattery maar op geen enkel ander toestel in mijn bezit heb ik een accuprobleem met deze app.

Bijkomend is er het probleem dat je sedert Android 8.0 niet meer de wifi band kan forceren. Dit was handig voor de gemiddelde netwerkbeheerder om op AP's die aan band steering doen op eenzelfde SSID om problemen te troubleshooten. Bijkomen heeft de 7 Plus problemen met zijn Wifi. Het toestel gaat bij AP's met 2.4Ghz en 5 Ghz op dezelfde SSID en bandsteering altijd voor de 2.4Ghz gaan omdat deze logischerwijs altijd meer bereik zal hebben. Dit is super irritant gezien ik in alle uithoeken van mijn woning 5Ghz heb. Daarbij, als het toestel dan toch op 5Ghz blijft, gaat het heel erg snel naar een soort van zuinige stand. Wat ik hiermee bedoel is dat de linksnelheid bijvoorbeeld voor heel even 433Mbits is, en dan na 5 seconden zonder reden en zonder het toestel te verplaatsen naar 150 Mbits gaat. Volgens Nokia support zou dit opgelost zijn in de 8.1 firmware.

Ook op LTE haal ik bijlange niet de snelheden die ik met andere toestellen behaal. In perfecte omstandigheden met line of sight op een zendmast 50 meter verder behaal ik 5 maal lagere snelheden dan bij de Xiaomi. Dit is wederom niet altijd het geval. Belangrijk om hier ook aan te kaarten dat de Xiaomi enkel 1800 en 2600 Mhz ondersteund waar de Nokia 800, 1800 en 2600 ondersteund met een maximale hogere throughput dankzij de X12 modem. Ik had toch beter verwacht op vlak van communicatie van Nokia, een merk dat zich specialiseerd in backbone equipment...

Al bij al wel een goed toestel voor de prijs, alleen is het 2x zo duur als de Redmi 5 Plus maar niet 2x zo goed (wel qua snelheid).

Qua benchmarks scoort dit toestel 10 % minder dan de 835 als het aankomt op het CPU gedeelte. Dat Tweakers hierdoor concludeert dat het minder scoort dan een high end toestel vindt ik maar raar... Het scoort beter dan de 821...

Als je een toestel wil met stock android zonder dat je moet modden, mooi scherm dat ook in zonlicht GOED afleesbaar is, enorm goede camera's bij goede lichtomstandigheden en prima geluidskwaliteit via de audiojack en een accuduur die wel beter kan voor de specs maar wel prima is is de Nokia 7 Plus een no brainer. Als je je niet hecht aan stock android dan koop je beter een Huawei Mate 9 oid. Kost minder.

Ohja ik vindt het raar dat mensen zeggen dat het toestel geen allways on modus heeft. Ik heb een modus waarbij notificaties worden weergegeven in een zwart/wit modus wanneer ik het toestel oppak of wanneer ik een nieuwe notificatie heb. Wat heb je aan een modus waarbij het scherm ALTIJD aan staat ook wanneer er niet naar gekeken wordt of wanneer je geen notificaties hebt ?

[Reactie gewijzigd door Soulaiman op 10 april 2018 13:13]

Goede toevoegingen, al vind ik het wat kort door de bocht om hem bijvoorbeeld met slechts één toestel met matige camerakwaliteit te vergelijken en dan te zeggen dat de Nokia-camera enorm goed is bij goede lichtomstandigheden :)

Het scherm meten we natuurlijk nog een keer als we de definitieve sample binnen hebben. Zou fijn zijn als je gelijk hebt, al had ik dat neem ik aan al van Nokia gehoord dan. Het scherm van onze sample kan in elk geval niet fel, dat zie je ook zonder te meten.
[Q]al vind ik het wat kort door de bocht om hem bijvoorbeeld met slechts één toestel met matige camerakwaliteit te vergelijken en dan te zeggen dat de Nokia-camera enorm goed is bij goede lichtomstandigheden[Q]

Wat dat betreft is het jammer dat jullie de 7 plus niet met meer midrange telefoons hebben vergeleken. Is de camera beter dan de LG G6, Sony XA2, Moto X4 of Moto G5 plus? Want de SOC is beter en de telefoon krijgt langer updates.
Ook onze tijd is beperkt en als we elke review vijf telefoons met elkaar zouden vergelijken, zouden we minder telefoons kunnen reviewen. We pakken dus altijd de telefoons waarvan we denken dat die in dezelfde doelgroep vallen, of bijvoorbeeld waar je het verschil mee kunt laten zien tussen wat je kunt verwachten als je besluit net wat meer uit te geven. Aangezien we veel telefooncamera's zien hebben we een heel aardig idee op welk niveau een camera scoort en dat proberen we duidelijk te maken. Punt is alleen wel dat een camera sterktes en zwaktes heeft op verschillende gebieden, dus je kunt doorgaans niet simpelweg zeggen dat de Nokia 7 Plus beter is dan de Sony XA2 Ultra.

Als ik echter een beeld zou moeten schetsen, zou ik zeggen dat de G6 wat beter is dan de Nokia 7 Plus en de G5 Plus ongeveer gelijkwaardig.
Het rare is wel dat in de vergelijking die jullie wél maken de Nokia eigenlijk als beste uit de bus komt (de OP even buiten beschouwing latend vanwege het forse prijsverschil). Hoe kan het dan dat deze Nokia maar een 7,5 krijgt en de Samsung bijvoorbeeld een 8? En zelfs de Huawei met z'n "ondermaatse" accu krijgt een 8. Die cijfers lijken een beetje willekeur...

[Reactie gewijzigd door Audioot op 11 april 2018 14:02]

Je gaat hier wel erg kort door de bocht. In de reviews staat uitgelegd waarom een toestel als zodanig beoordeeld wordt en dat is meer dan een optelsom van plus- en minpunten. Mocht je met 'de Huawei' de Mate 10 Lite bedoelen, die heeft trouwens een 7 gekregen :)
Van die Huawei heb je gelijk. Ik klikte op de link onder het artikeltje en dan komt de Motorola Moto G5S Plus in beeld en die kreeg een 8. Niet goed gekeken van mij...
Aah oké snap ik.

Ik probeer overigens ook niet te zeggen dat we onfeilbaar zijn met onze cijfers. Cijfers zijn eigenlijk een zwaktebod en kunnen nooit volledig uitdrukking geven aan de kwaliteit van een toestel, maar geven een indicatie. Cijfers geven is verder ook geen rekensom, maar we bekijken wel alle grote en kleine punten van toestellen en ook concurrenten om er een correct beeld mee te schetsen.
@Andrasman Wat ik vooral raar vind, is dat een firma die me om de oren slaat met u blokkeert onze banners in menig foto gewoon mensen laat zien die herkenbaar zijn zonder dat deze mensen een toestemming gaven of een vergoeding ervoor kregen.
Dankjewel voor de reactie, dat geeft een goed beeld!
Ik heb hem niet echt vergeleken met de Redmi 5 Plus op vlak van Camera want het stelt niet veel voor op de 5 Plus. Je hoeft het niet te vergelijken om waar te nemen dat het kwalitatief wel goed voor mekaar zit :)

Het kan natuurlijk ook zijn dat mijn Redmi 5 Plus juist een veel te dim scherm heeft waardoor de Nokia beter is, maar met beiden heb ik de voorbije dagen in de zon geen problemen ondervonden (Hier in België was het 22 graden en blauwe hemel).
Een herziende review met de 8.1(+fixes) update?
Sorry maar ik ben nooit echt de sterkste als het om taal gaat. Maar je zei dat de Nokia 7 plus een no brainer was als het ging om de opgenoemde punten. Bedoel je met no brainer nou juist dat het toestel positief scoort naar jou mening op de genoemde punten of negatief?

Alvast bedankt :)
Met no brainer wordt zoveel bedoeld als: daar hoef je niet over na te denken / spreekt vanzelf / geen twijfel etc. In het bovenstaande verhaal is 'no brainer' positief bedoeld: als je alle plussen en minnen op een rijtje zet, nou, dan hoef je er niet meer over na te denken.... kopen die handel!
Dit dus inderdaad. Ik ben er tevreden van, maar had er meer van verwacht.
Dat komt omdat Xiaomi je zodanig veel geeft voor de prijs bij de Redmi serie...

De afwerking van de Xiaomi is wel van een hoger niveau. Mijn 7 Plus heeft wat imperfectheden in de coating.

Ik ben er tevreden van. Het is 1 van de weinige toestellen in deze prijsklasse waar je én goede hardware krijgt en goede software zonder dat je custom ROMs moet gaan flashen. De software heeft juist wat nog kinderziektes (hele kleine) maar die zullen er ongetwijfeld uit gaan bij de volgende update(s).

Ook de support is dik in orde van Nokia. Je hebt een ondersteuning app en er reageert altijd iemand binnen de 5 minuten.
Zeer informatieve aanvulling. Deze Nokia is duidelijk geen uitblinker. Ik vraag me af of ze het succes ten tijde van hun legendarische GSM's gaan evenaren. Ik denk dat ze veel te laat aan boord van het Android schip zijn gestapt.
De meeste van mijn klachten hebben ze effectief opgelost ondertussen in de Android 8.1 update. Ik heb eigenlijk vrij weinig problemen gehad sedert dien, eigenlijk geen.

Het enige dat ik raar vindt is dat de accuduur wat aan de lage kant lijkt te zijn voor een toestel met 3800 mAh en een zuinige Snapdragon 660... Versta me niet verkeerd, je komt er altijd wel de dag mee om ongeacht het gebruik maar mijn Redmi 5 Plus met ongeveer 10% grotere accu en hetzelfde type scherm gaat ongeveer 40 tot 60% langer mee. Dat toestel kan je op geen enkele manier leegkrijgen binnen de dag.
Wel een voordeel dat er een schone Android (stock?) op zit zonder allerlei bloatware. Dat vind ik nog het grootste nadeel van Samsung. Ja mijn S7 draait als een zonnetje, maar al die niet te verwijderen Samsung meuk had er van mij niet op gehoeven..
Ik ben markt voor een nieuwe telefoon. Heb een samsung galaxy neo (ofzo) op het moment die me nog geen 150 euro gekost heeft. Maar dat ding is te traag om normaal mee overweg te kunnen.

Vraag is eigenlijk. is deze Nokia een goede telefoon? want ik ben wel serieus geïnteresseerd maar heb niet veel ervaring betreffende telefoons. Kort door de bocht is de vraag of hij zijn geld waard is.
Na de Android 8.1 update wel, maar als je een budget hebt en het wil doen met een iets mindere camera raadt ik de Xiaomi Redmi 5 Plus aan. Let wel, je moet op dit toestel zelf de Europese ROM flashen, dus enkel voor als je handig bent hiermee. Of je kan zoeken achter de globale versie met de juiste frequenties voor de Benelux en de internationale ROM met alle talen.

Wil je echter niet 'prutsen' dan is de Nokia een heel erg goede optie. Het is alleszins een wereld van verschil met het toestel dat je nu hebt :) Ik ben gewoon wat kieskeurig omdat ik heel erg vaak van smartphone wissel.
Als de camera kwaliteit van de sirocco het zelfde is als bij de 7+, dan heeft Nokia in mijn ogen weer gefaald, dure flagship met vorige generatie SoC en matig camera.

Terug naar de 7+, voor dar prijs is wel een interessante toestel, alleen vraag ik mij af als dat een telefoon voor een tweaker is.

HDM heeft geen boodschap bij de GPL licentie van de Linux kernel, en de beloftes voor het open zetten van bkotloader hebben ze ook niet waar gemaakt, dus custom roms kun je gewoon vergeten.

En waarom wil je een custom rom in een Android One telefoon? Omdat Android voor sommige gewoon te weinig biedt. Ergens anders was de discussie dat blijkbaar de Android One versie mist sommige features van de Chinees variant, en straks als Google met Android P overlays onmogelijk maakt, kan een OEM theming nog wel toelaten, maar een Android One toestel moet toch wel de "pure Android" guide lines volgen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik, als Nokia gebruiker en fan van het aller-aller eerste uur, voorlopig ook nog niet op Nokia hypetrain stap. Hoewel het natuurlijk leuk is dat een merk(naam) met zo'n historie een comeback maakt, vind ik het voorlopig allemaal nog ietwat 'net niet', voor prijzen (zeker de middenklassers) die niet echt competitief zijn. Je kunt eigenlijk in elk segment een beter toestel kopen voor een lagere prijs.

Ze rekenen in die zin nog altijd een (beperkte) meerprijs voor hun toestel vanwege de naam die is neergezet met totaal andere producten. Alsof Messerschmit nu de concurrentie aangaat met Space-X voor een paar tientjes per lancering minder.

Het is wachten op een echte flagship, die de concurrentie aan kan met de topmerken, voor € 200/300 minder. Dan gaan ze echt profiteren van hun naam, vermoed ik.
Waarom zou Nokia behoefte hebben met zo'n naam om een flagship 200/300.- goedkoper in de markt te zetten dan de concurentie? Dat slaat nergens op.

Hun toestellen zijn nu net zo duur als vergelijkbare concurenten en dat is prima wat mij betreft, het gaat hier niet om een of andere chinese prijsvechter...
Zoals gezegd, omdat het alleen de naam is en wat mensen die ervaring hebben met telefoons uit een totaal ander era.

Ze zullen er ongetwijfeld over nagedacht hebben en een inschatting hebben gemaakt, maar vooralsnog vind ik de producten de prijs niet waard. Ook buiten de Chinese prijsvechters kun je gewoon betere toestellen kopen voor hetzelfde geld. Ik vind dat ze zichzelf te premium in de markt zetten voor een bedrijf dat voor hun nieuwe producten op de markt zet na jaren afwezigheid op de mobiele telefoonmarkt.
Dat blijkt anders niet uit de vergelijking bij dit artikel....Alleen de OP die 25% duurder is komt overeen. De rest legt het gewoonaf.
De vergelijking hier is natuurlijk erg beperkt. Zo wordt bijvoorbeeld ook de Honor View 10, met dezelfde prijs als de OP, daarin niet meegenomen.
Zelfde prijs? Ik heb deze overlaatst zien liggen en dat zou me 500 flappen lichter gemaakt hebben :)
Dat zeg ik. Dezelfde prijs dus :) :)
ah ik heb een belangrijk feit vergeten te lezen, de vergelijking met de op, ik dacht een rechtstreekse vgl met de nokia. My bad! :)
Die vergelijking is dan ook niet zo beister interessant. De Honor View 10 zit in een andere, hogere, prijsklasse. De opmerking was dat de Nokia het wint van concurrenten in dezelfde prijsklasse en dat feit blijft nogsteeds overeind.
Het is ook een van de weinigen die Android erop heeft staan zoals het bedoeld is en dat maakt het voor mij persoonlijk erg onderscheidend.
Wat oneerbiedig "Chinese prijsvechter".

Top 10 zit vol met voormalige B merken die prijs vechtend markt aandeel kregen waaronder Samsung electronics.
Samsung is Koreaans, niet Chinees ;)
Samsung was een b-merk.
De Sirocco heeft wel optische stabilisatie.
OIS zorgt alleen dar je de sluiter iets langer open kan maken zonder last van jou hand trillingen en bewegingen krijgt, maar het kan niks tegen motion blur doen.... Daarnaast ik heb niet het gevoel dat de 7+ foto's beter zouden zijn door sluiter langer open te houden.
De Sirocco heeft GEEN OIS, enkel EIS.
Ik vind dat ze dan qua camera wel hebben gefaald maar met vorige generatie soc valt het wel mee. Als die nog steeds erg goed presteert ga ik het niet gelijk als een minpunt zien.
Ik vind vooral het feit dat ze zo wazig zijn geweest over de bootloader unlock en het niet nakomen van beloften kwalijker dan het feit dat de bootloader niet te unlocken is.
We vergelijken smartphones altijd met andere toestellen die voor ongeveer dezelfde prijs te koop zijn. Als we kijken naar de OnePlus 5T, die honderd euro meer kost, is dat een interessante upgrade ten opzichte van de Nokia 7 Plus.
Die 100 euro is wel een meerprijs van 25%. Ik weet niet of dat onder 'ongeveer dezelfde prijs' valt.

Niet dat ik verder iets tegen de vergelijking heb. Soms is de beste prijs-kwaliteitsverhouding elders, in dit geval mogelijk bij de OnePlus 5T.

[edit]
Origineel stond hier iets over de positieve en negatieve camerapunten. Ik heb dat verwijderd. Het is wat dubbelzinnig, maar Kassad merkt correct op dat er een goede reden voor is.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 april 2018 07:41]

Chris en ik hebben het hier uitvoerig over gehad. Het is inderdaad een redelijke meerprijs (ook weer niet gigantisch), maar ze concurreren wat ons betreft om de gunst van hetzelfde publiek. Ze focussen zich beide op prijs/prestatieverhouding, snelle updates en upgrades en een design met veel metaal. Dat wijkt al met al af van veel andere toestellen die ook in deze prijsklasses zitten en daarom wilden we ze graag vergelijken: we denken dat veel mensen juist deze twee op hun shortlist hebben staan :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 10 april 2018 07:06]

Daarom schreef ik ook dat ik niets tegen de vergelijking zelf heb. Het is niet zozeer de (exacte) prijs, maar inderdaad de doelgroep die zo'n vergelijking interessant maakt. :)
Het probleem met OnePlus is echter dat er in de afgelopen 5 maanden dat ik de OP 5T heb er nog precies 0 security patches zijn uitgevoerd, je zit nog steeds op patch level December.
In mijn geval heel goed gedacht :) . Al wacht ik nog even op de OP6, al zal die te prijzig worden voor mij denk ik.

[Reactie gewijzigd door Dunky555 op 10 april 2018 11:22]

En als de 7 plus in prijs daalt dan wordt dat verschil alleen maar groter. De 5T is al een paar maanden op de markt als ik me niet vergis. Dus ja, de 5T zal uiteindelijk ook wel weer zakken maar er zal een verschil blijven ten gunste van de 7 plus. Weet niet of de camera upgrade en oled scherm mij dat waard is.
De telefoons van OnePlus zakken bij mijn weten niet in prijs. Ze laten de voorraad gewoon uitputten tegen dat het volgende model op de markt komt en dat is tegenwoordig bijna na een half jaar.
Maar de optische zoom is wel een enorm voordeel. Het is dé functie die mij het meest positief heeft verrast op mijn iPhone 7 Plus dus die is imho het vermelden waard.
Wat ook een pluspunt zou moeten zijn is het uiterlijk. Met de koperen buitenkant is het eens iets anders. Was eerste wat ik dacht bij deze telefoon "ah mooi toestel".
Het ziet er met die koperen randen erg mooi uit moet ik zeggen.
Dit is natuurlijk persoonljik. Het eerste wat ik dacht toen ik die rand zag was: oei, zo jammer.
Dat had ik ook.
Maar verder een mooie telefoon.
Dat kan zeker een pluspunt zijn, alleen het zou erg subjectief zijn voor ons om hem daarop te beoordelen.
Hier thuis en in het topic komen veel mensen van een Nexus 5x/6P, die hoopten dat de camera minstens net zo goed zou zijn. Dat lijkt door de wisselende resultaten soms wat tegen te vallen. Een alternatief voor deze prijsklasse met behoorlijke camera zouden nog de LG G6 en Samsung S7 kunnen zijn. Beiden niet de nieuwste en geen Android One, maar de G6 heeft in ieder geval ook drie jaar beveiligingsupdates vanaf release dus kan nog wel even mee.
Alleen denk ik dat veel Nexus 5X gebruikers, waaronder ik, in ieder geval de komende tijd LG éven links laten liggen. We kunnen niet zeggen dat ze het hele bootloop-debacle goed afgehandeld hebben.
Of het niet uitbrengen van de LG G4 Android 7 upgrade... Alhoewel ik die sinds gisteravond wel heb draaien! En ja het werkt goed.

Wel goed is dat de LG G6 nu in het Google Enterprise programma zit. Dan geven ze officeel de garantie af dat ie 2 of 3 jaar updates krijgt.
Bingo, precies de reden waarom ik voor de 8 gegaan ben. Moet zeggen een heerlijk toestel, en een geweldige accuduur vergeleken met mijn 5x
Ik zoek ook een vervanger voor mijn Nexus 6P en heb op deze Nokia 7+ gewacht. Als Nexus gebruiker ben je op zoek naar een betaalbare telefoon waar beveiligingsupdates als normaal worden beschouwd. Dat zit bij deze 7+ wel goed maar ik weet niet of de rest van de telefoon aantrekkelijk genoeg is...
Als je die updates buiten beschouwing laat en gewoon op zoek bent naar een goede telefoon met een groot scherm en goede camera dan lijkt de Honor View 10 me ook een goed alternatief waar ik zeer positieve berichten over lees. Jammer dat die hier nooit getest is...
Hoe kan er bij een 402 ppi lcd (dus 3 subpixels per pixel) de pixels gezien worden bij fijne tekst? Zo ontzettend veel telefoons zitten rond de 400 ppi, en daar is dit nooit bij geschreven. En iphones dan met 326ppi, dat zijn phones waar ik zeker de pixels kan zien, al helemaal wanneer er in 720p content afgespeeld moet worden omdat 1080p nou eenmaal niet kan. Daar is het nooit in een review genoemd. Vreemd. Of is er wat anders aan de hand met het scherm van de nokia?

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 10 april 2018 09:20]

Het is simpelweg een constatering dat je de pixels kunt onderscheiden zien bij fijne tekst. Wel alleen als je de telefoon redelijk dichtbij houdt. Ik vindt het dan ook geen minpunt en zou de 7 Plus er zeker niet om laten liggen.
Inderdaad, heb de nokia 7 plus in mijn bezit en kan onder geen enkele omstandigheid pixels onderscheiden; wat ook bijna niet kan bij 402 ppi. De gehele review klinkt te negatief . De accuduur is gewoonweg heel goed en wordt ook op vele andere techsites bevestigd.
Als gebruiker van een Nokia 7 Plus kan in mij niet helemaal vinden in deze review. De accu is juist super! Ik kan prima 2 dagen met de accu doen. En als ik hem zwaar belast red ik het alsnog een hele dag.
Tevens werkt het snelladen heel goed. Hij is binnen no time 50% vol.
Over de camera kan je veel discuseren. Ja ik heb veel betere gezien maar of wel slechtere. Ik hoop/verwacht dat het bij de update naar 8.1 verbeterd is.
Persoonlijk dacht ik ook eerst moeite te hebben met de kopperen rand. Maar het is juist echt een leuke toevoeging en ziet er juist leuk uit in real life. kortom ik ben juist heel erg happy met deze telefoon.

ps: Ik adviseer tweakers hun review eens te herzien als ze een officiele relase telefoon in hun handen hebben.
vond de review ook niet sterk.
Wat ik mis is EIS. Dat is niks hardwarematig maar geeft een veel rustiger beeld tijdens opnemen.
Een misser
Ja dat is wat ik persoonlijk ook erg mis. Ik had niet verwacht dat Nokia dit achterwege zou laten. Maar voor 400 of sommige zelfs 340 euro kun je ook niet alles hebben he :P
Sofware matig moet echt geen probleem zijn.
Daar heb je een goed punt. wie weet nog in de toekoms, of is dat niet mogelijk?
Na de 8.1 update is de camera inderdaad veel beter geworden.
oneplus 5T is niet meer te verkrijgen.
Dat hadden jullie ook wel kunnen weten/checken.
https://www.oneplus.com/nl/oneplus-5t
Die pricewatch verwijst door naar de site die lighting_ al linkt, dus hij is inderdaad niet meer te verkrijgen. Nutteloos om de Nokia 7+ te vergelijken met de OnePlus 5T dus, aangezien de OnePlus 5T niet meer voor 500 euro te krijgen is, en het eigenlijk geen alternatief meer is.
De telefoon was gewoon nog te verkrijgen toen we de review schreven, dus hij is erg recent uit de verkoop gehaald. Wel jammer inderdaad. Los daarvan, als je het bijvoorbeeld over de camera hebt, is hij vooral vergeleken met de gelijk geprijsde Nokia 8. De OnePlus 5T-vergelijking is vooral gekozen omdat dit een van de meest populaire telefoons is op Tweakers en mensen dus enigszins weten op welk niveau de telefoon presteert, zodat ze een zo goed mogelijk referentiekader hebben.
Toevallig was ik zelf ook de overweging aan het maken tussen de Nokia 7+, de Nokia 8 en de OnePlus 5T. Maar omdat de OnePlus 5T niet meer te verkrijgen was (sinds ongeveer 3 weken geleden) ben ik uiteindelijk voor de Nokia 8 gegaan (omdat ik de 7+ net te groot vond). Ik ben het wel met je eens dat op basis van specs en ervaring de 5T zeker een concurrent is, dus wellicht is het woord 'nutteloos' dat ik eerder gebruikte wat hyperbool, excuses.
Wat is het verschil tussen de highend soc van vorig jaar in de Nokia 8 vorig en de highend soc van de Oneplus 5t? Beide hebben toch een zelfde processor?
De SoC is het zelfde, maar de foto's van de OP5T zijn beter. Gebruik nu zelf Google Camera op de Nokia 8, maar dan mis je zaken zoals bijvoorbeeld Bokeh. Met de standaard Nokia camera app is de kwaliteit niet al te best.
Dan moeten beide socs zo toch genoemd worden in de review? Nu lijkt het of de soc van de OP5T nieuwer is.

Ik ben ook in het bezit van een Nokia 8 en de camera app is een min punten, de metale behuizing had van mij van plastic gemogen (lekker zo'n koude telefoon in de winter) en de accu uitwisselbaar, voor de rest prima telefoon.
Ik gebruik zelf de Nokia 8, ben er zeer tevreden over maar toen ik hiermee afgelopen zaterdag in de zon zat was het scherm ook gewoon lastig aflezen. Ik denk dat je dat ook gewoon niet moet willen, laat staan moet testen of als minpunt moet rekenen.
Waarom niet testen ?

Er zijn toch ook telefoons die wel goed leesbaar zijn in de zon.

Bewerkstelligd door meer Nits te hebben of betere coating etcetera.
Zekers:

* Yotaphone 1,2 en 3.
* Hisense A2 Pro.

Allen smartphones met een E-ink scherm.

Op het strand, in de felle middagzon van 12:00-13:00 prima te lezen.
De hele interface functioneerd op de "achterkant".

Wat mij betreft zou elke phone er bij gebaad zijn.

O-)
Ja maar niet iedereen wil een HiSense. Het updatebeleid is natuurlijk veel minder en de telefoon zelf ook.

YotaPhone heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee