Het uiterlijk van de Q7F is een pluspunt, want het is mooi afgewerkt en strak. De bezels zijn aan de boven- en zijkanten slechts een halve centimeter breed. De rand onder het scherm is zo'n twee millimeter breder, waardoor aan de voorkant bijna alleen maar scherm te zien is. Rondom is een metalen strip aangebracht, die is voorzien van schuine randen. Midden onder het beeldpaneel zit een smalle uitstulping met daarop een bescheiden Samsung-logo. Hierin zitten ook een statusled, de omgevingslichtsensor en een infraroodontvanger.
Ook als je de tv van de zijkant bekijkt, ziet het ontwerp er goed uit, doordat de randen slechts een centimeter dik zijn. In het midden is de behuizing wat minder plat, maar met een dikte van vier en een halve centimeter is de Q7F behoorlijk dun. De achterkant is gemaakt van zwart plastic. Samsung heeft er horizontale ribbels op aangebracht, waarmee een wat luxere uitstraling is verkregen. Als je het van een afstandje bekijkt, lijkt er door de ribbels zelfs een soort metaalglans op te zitten.
De voet is gemaakt van twee ronde buizen die in een V-vorm zijn bevestigd. Ze zijn gemaakt van prachtig afgewerkt geborsteld metaal. De punt van de V is door middel van een wat dikkere buis met de tv verbonden. Deze buis lijkt ook van geborsteld metaal te zijn gemaakt, maar is van plastic. Dat heeft een goede reden, want aan de achterkant zit een klepje waarachter de kabels te verstoppen zijn. Ook de aansluitingen op de tv zelf zijn aan het zicht onttrokken door een klepje. Het netsnoer is anderhalve meter lang. Daar gaat veertig centimeter vanaf als je het door de voet laat lopen, maar het is met een C7-stekker uitgevoerd en kan dus eenvoudig door een langer snoer worden vervangen, mocht het te kort zijn.
One Connect
Het One Connect-kastje meet zo'n 11,5 bij 36cm en is slechts 3cm hoog. Het heeft z'n eigen anderhalve meter lange voedingskabel, waardoor deze tv dus niet een, maar twee stopcontacten nodig heeft. Hoewel de verbinding met de tv via een, vijf meter lange, glasvezelkabel verloopt, zijn de aansluitingen aan beide kanten elektrisch. Er is dus actieve elektronica in de stekkers verwerkt, die de signalen converteert naar licht en weer terug. Wellicht is dit ook de reden dat de optionele vijftien meter lange versie van deze Invisible Connection™ Cable honderden euro's moet kosten. Het is belangrijk dat je de optische kabel voorzichtig behandelt, want als je hem knikt, gaat hij stuk.
Aan de zijkant van de One Connect zit een CI+-aansluiting waar de ca-module zo'n vijf centimeter uitsteekt, wat er vanaf de voorkant wat raar uitziet. De andere aansluiting aan de zijkant heet 'ex-link', wat in feite een seriële aansluiting is voor servicedoeleinden. Aan de achterkant zitten links drie usb 2.0-aansluitingen, waarvan een wat meer stroom kan leveren, zodat er een harde schijf mee gevoed kan worden.
Daarnaast zitten een rj-45-netwerkaansluiting, een toslink- optische audio-uitgang en vier hdmi-aansluitingen. Rechts daarvan zitten twee aansluitingen voor satelliet en een antenneaansluiting die geschikt is voor kabel en Digitenne. Verder naar rechts zit de One Connect-aansluiting voor de verbinding met de tv en helemaal rechts zit de aansluiting voor het netsnoer. Dit netsnoer is, net al bij de tv, anderhalve meter lang en kan eenvoudig worden vervangen door een langer exemplaar.