Uit de vergelijking valt een aantal heldere conclusies te trekken. De gemakkelijkste: er is een duidelijke verliezer. De Kunai van Tritton is het lichtst, wat hem op gebied van draagcomfort een voorsprong zou moeten geven. Dat is helaas niet het geval. Door de kleine oorschelpen die geheel op de oren rusten, zit de Kunai het minst comfortabel van de geteste modellen. Door de kleine oorschelpen moet de Kunai het ook stellen met kleine speakers, wat duidelijk is te horen aan het geluid. Dat mist duidelijk 'hoog', waardoor de Kunai het slechtste geluid heeft uit de test. Dat zou gecompenseerd moeten worden door de prijs. Helaas voor Tritton wordt de Kunai op dat aspect verslagen door de headset van Microsoft. Die is bijna tien euro goedkoper, zit comfortabeler en klinkt beter.De overige drie modellen uit de test hebben allemaal hun sterke en zwakke punten. Om de Xbox One Stereo Headset van Microsoft er meteen bij te halen: die moet het wat geluidskwaliteit afleggen tegen de headsets van Razer en met name Turtle Beach. Het verschil is echter niet onoverkomelijk. De prijs compenseert daarin veel, want de set van Microsoft kost de helft van die van Razer en een derde van die van Turtle Beach. Daarbij heeft de set van Microsoft nog een troef in handen; de lekker grote oorschelpen vallen geheel over de oren en doordat de set relatief licht is, zit hij het lekkerst van de vier. Je hebt dus voor weinig geld een prettig zittende headset die niet onaardig klinkt. Alleen de microfoon is wat minder, al valt er wel mee te werken.
De headsets van Razer en Turtle Beach ontlopen elkaar niet zo veel. De Razer Kraken is een stuk lichter, wat tot meer draagcomfort zou moeten leiden. Dat is echter niet het geval. Het ding drukt stevig op de oren en zit daardoor niet lekker. De Razer wint het van de Tritton maar groot is het verschil niet. Met name het geluid van de Razer is beter; het is ook beter dan dat van de headset van Microsoft, al moet de Kraken de set van Turtle Beach voor zich dulden. Die heeft speakers van 5 centimeter, waar de Kraken het met speakers van 4 centimeter moet doen, wat zich vertaalt in het geluid. De Kraken mist wat 'hoog' en heeft iets te veel 'midden'. Dat de microfoon het beste geluid aflevert compenseert het geheel enigszins, maar niet genoeg om de Kraken tot aanrader te maken. Daarvoor schiet het draagcomfort tekort.
De Turtle Beach heeft dus sterke troeven in handen. Met die grote speakers heeft de set het beste geluid uit de test. Wie goedkope headsets gewend is, zal wellicht wat bas missen, maar dat wat er aan lage tonen te horen is, klinkt goed. De XO Seven heeft het meest neutrale geluid uit de test, en zeker bij langer gebruik is dat naar onze smaak het prettigst. De XO Seven is daarnaast lekker stevig en daardoor ook de zwaarste van allemaal. Toch zit hij comfortabel, doordat de ovalen oorschelpen in hun geheel over de oren vallen en een prettig zachte rand hebben die niet te zwaar op de schedel drukt. Toch zijn er ook minpunten, zoals met name het koppelstuk dat in het snoer is verwerkt. De meerwaarde daarvan is klein, maar het nadeel groot, want de koppeling schiet makkelijk los. Dat kan erg irritant zijn. Verder is de XO Seven beduidend duurder dan de rest.
Wat ons betreft zijn de headsets van Microsoft en de XO Seven de beste keuzes, en daarbij wint de Xbox One Stereo Headset. Het draagcomfort en de prijs maken de headset van Microsoft uiteindelijk winnaar. Daar nemen we een wat minder goed geluid voor op de koop toe. Wie wat meer geld over heeft voor een beter geluid, heeft aan de Turtle Beach een goede set. Wie voor die headset kiest doet er wellicht goed aan om het snoer vast te zetten met een stukje tape.