Bij de vijf gameheadsets met een prijs tussen 100 en 200 euro blijkt een duidelijke verliezer te zitten. De Tritton Pro+ True 5.1 Surround Headset for PC And Mac is met een prijs van net aan honderd euro de goedkoopste van de vijf geteste modellen, maar klinkt ook het slechtst en zit ook niet echt lekker. Het apparaat is dus niet alleen goedkoop, maar klinkt en voelt ook zo. Dit terwijl Corsair laat zien dat het voor een paar euro's meer veel beter kan. De Vengeance 2100 is gewoon een goed klinkende en degelijk gebouwde headset die prettig zit, met lekker grote knoppen die ook nog goed te bedienen zijn als je de headset op hebt. Toeters en bellen ontbreken, al kan de 2100 surround sound simuleren, maar dat mag je voor deze prijs misschien ook niet verwachten. Enig nadeel van de headset van Corsair is misschien dat hij niet op een console is aan te sluiten, al geldt dat voor de meeste headsets in de test.
Mocht je op zoek zijn naar een headset die je ook op de Xbox 360, PlayStation 3 of PlayStation 4 kunt aansluiten, dan kom je - net als bij de goedkope headsets - uit bij Turtle Beach, dat ook in deze prijsklasse weer het meest complete pakket aflevert. Alle snoeren die je nodig hebt om de diverse consoles aan de praat te krijgen worden meegeleverd. Vreemd genoeg vergeet Turtle Beach de pc-gamer een beetje. Zo is er voor de Ear Force PX4 geen software, waardoor je bijvoorbeeld een equalizer mist. Dat is jammer; de PX4 heeft een keurig vlakke frequentiekarakteristiek, maar klinkt een beetje schel.
Daar hebben de headsets van Steelseries en Sound Blaster geen last van. De enorme Steelseries Siberia Elite en de juist vrij kleine Sound Blaster Evo Wireless hebben eerder te veel bas, al kun je daar in beide gevallen met de bijgeleverde software het nodige aan bijstellen. Nadeel van beide headsets is dat de oorschelpen het draagcomfort een beetje in de weg zitten. Die van de Siberia Elite zijn enorm, maar vallen vreemd genoeg net niet over de oren. Bescheidener oorschelpen die wel over de oren vallen, zoals bij de headsets van Corsair en Turtle Beach, zitten prettiger. Bij de Evo Wireless is het andersom. Doordat Sound Blaster een kleine en opvouwbare headset wilde maken, heeft het de oorschelpen wat kleiner gehouden, waardoor ze net niet over de oren vallen. De Evo Wireless heeft echter een groter nadeel. Sound Blaster levert er geen wifi-dongle bij; de headset is prima te gebruiken in combinatie met telefoon, tablet of laptop, maar niet met een desktop-pc. Steelseries doet het wat dat betreft bij de Siberia Elite beter. Die is zowel via 3,5mm als usb aan te sluiten.
Zo hebben we op elke headset uit de test wel iets aan te merken. Door zijn lage prijs, bedieningsgemak en draagcomfort is de Corsair Vengeance 2100 echter onze favoriet, al moet gezegd dat we het draagcomfort en geluid van de goedkopere Steelseries Siberia V2 uit de voorgaande test nog steeds prefereren.
We geven de frequentiegrafiek op vier manieren weer; van 0 tot 1.000 Hz, van 0 tot 10.000 Hz en van 0 tot 20.000 Hz. Tot slot wederom van 0 tot 20.000 Hz, maar dan weergegeven op een logaritmische schaal. In de eerste grafiek is de basweergave van de headset te zien. Het overzicht tot 10.000 Hz geeft het deel van het spectrum weer waarin zich het overgrote deel van de hoorbare tonen bevindt. De grafiek tot 20.000 Hz geeft het volledige bereik van het menselijk oor weer, hoewel daarbij aangetekend moet worden dat lang niet iedereen de echt hoge tonen, boven ruwweg 15.000 Hz, kan waarnemen.