Hoeveel invloed Microsoft precies heeft gehad op de Spectre 13 x360 is niet helemaal duidelijk, maar het resultaat mag er in ieder geval zijn. De Spectre heeft een stevige behuizing, met degelijk aanvoelende scharnieren, is netjes afgewerkt en ziet er wat ons betreft mooi uit. Bij het wisselen tussen de 'standmodus' en de 'tentmodus' is het alleen even oppassen met neerzetten, want de Spectre kan dan makkelijk krassen.
En niet alleen aan de buitenkant heeft HP het goed voor elkaar, ook de gebruikte hardware vormt een goede combinatie. Dankzij de Core i5, het werkgeheugen van 8GB en de 128GB-ssd voelt de laptop snel aan. Wel hadden we graag de optie voor een 256GB-ssd gehad, want de enige andere uitvoering die HP levert, heeft meteen een 512GB-ssd, een Core i7 en een hogere schermresolutie, wat de laptop dan ook anderhalf keer zo duur maakt. Ben je een beetje handig, dan kun je de ssd ook wel zelf vervangen.
Met een stevige buitenkant en snelle hardware ben je er nog niet, we verwachten namelijk ook dat het scherm en de accuduur in orde zijn. En daarbij stelt de Spectre evenmin teleur. De accuduur bedraagt een prima negen en een half uur en het scherm is lekker helder, heeft een goed contrast en is ook behoorlijk goed gekalibreerd. De glazen bovenste laag van het scherm heeft tot gevolg dat je vinger er makkelijk overheen glijdt en het scherm goed schoon te houden is, maar brengt wel reflecties met zich mee, al kom je daar bij geen enkele convertible onderuit.
Het is dus moeilijk om minpunten aan te wijzen bij een laptop die vrijwel alles goed doet. Het gewicht ligt een paar honderd gram hoger dan bij de concurrenten, het scherm laat zich af en toe moeilijk openklappen en de behuizing is wat krasgevoelig, maar dat zijn kleine dingen bij een overigens uitstekende convertible.