Helaas kleven er ook nadelen aan de plasmatechniek. Zo kan je in het YouTube-filmpje op de vorige pagina goed zien dat de verschillende kleuren fosfor niet even snel uitdoven. Hierdoor kan een fenomeen ontstaan dat phosphor trails wordt genoemd en een beetje lijkt op het regenboogeffect waarvan singlechip-dlp-projectoren last hebben. Niet iedereen is er even gevoelig voor en sommige mensen zien het effect in het geheel niet, maar als je het wel ziet, kan het erg storend zijn en het kijkplezier vergallen. Het effect ontstaat als je je ogen over het scherm beweegt. Soms zijn er dan korte kleurenflitsen waarneembaar die weer verdwijnen als je ogen stoppen met bewegen. Op onderstaande foto van een zwart-wit-beeld die met een bewegende camera is gemaakt is het effect goed te zien.
Ook kunnen veel mensen zien dat het beeld van een plasmatelevisie knippert waardoor het wat minder rustig is voor je ogen. Niet iedereen vindt dit even storend en veel mensen zijn er na een korte periode aan gewend, maar sommige mensen vinden het beeld van een lcd-televisie om deze reden veel prettiger kijken.
Tevens is er bij sommige modellen een zachte bromtoon hoorbaar als er een helder beeld wordt weergegeven. Plasma-tv's maken overigens altijd wel een beetje geluid. Dat komt door de actieve koeling die nodig is omdat plasmaschermen behoorlijk warm kunnen worden. Om te voorkomen dat de tv kapot gaat door oververhitting, wordt een deel van de warmte afgevoerd door middel van ventilatoren aan de achterkant. Meestal doen de ventilatoren hun werk zonder dat ze al te veel geluid produceren maar in een stille omgeving is het geluid meestal wel hoorbaar. Bovendien gaan de ventilatoren door slijtage na verloop van tijd steeds meer geluid maken.
De oorzaak dat het scherm zo warm wordt is dat er behoorlijk wat energie wordt verbruikt. Hoewel het energieverbruik van plasma's de afgelopen jaren al flink is teruggedrongen, ligt het verbruik nog altijd flink hoger dan bij moderne lcd-tv's met led-backlight. Op onderstaande foto is het energieverbruik in beeld gebracht met een warmtecamera. We zien een plasma-tv die hetzelfde schaakbordpatroon vertoont dat we normaal gebruiken voor contrastmetingen. De witte vlakken worden duidelijk warmer dan de zwarte en ook zien we dat de elektronica achter het scherm behoorlijk warm wordt.