Door Jurian Ubachs

Redacteur

The Crew Review

Goed concept, matige uitwerking

06-12-2014 • 13:00

81

Multipage-opmaak

Ultieme roadtrip-game?

Samengevat

The Crew beschikt over een fijne setting die gamers in staat stelt een prachtige roadtrip door de hele Verenigde Staten te maken. Zo'n tocht langs New York City, de bossen van de Midwest, Las Vegas, de Rockies en Los Angeles maakt indruk. Daar omheen laat The Crew echter een aantal steken vallen. Het belangrijkste daarbij is de grafische wisselvalligheid en de matige user interface. Daar komt bij dat het rijden zelf de middelmaat geen moment ontstijgt. The Crew is geen moment vervelend om te spelen, zeker niet online met andere mensen, maar biedt ondertussen ook weinig keiharde redenen waarom de racegameliefhebber dit spel, en niet een van de vele andere racegames in huis zou moeten halen.

Hoeveel games kennen tegenwoordig nog een probleemloze release? Het lijkt wel alsof elke nieuwe game een paar weken of zelfs maanden nodig heeft voordat de boel dankzij patches echt helemaal lekker werkt. De problemen worden vaak nog groter als het een spel met een flink online deel betreft. Ubisoft weet het als geen ander. Assassin's Creed: Unity ligt al weken als een patiënt op de operatietafel en volledige genezing lijkt vooralsnog niet in zicht. Ook games van andere uitgevers, zoals Halo: The Master Chief Collection, kampen met de nodige bugs. Zelfs het door ons gelauwerde Dragon Age: Inquisition was niet helemaal vrij van bugs. En dan komt daar, met december op de kalender, de kerst voor de deur en temperaturen die onder het vriespunt duiken, een zich online afspelende racegame aan. Genoeg reden om voorzichtig te zijn met Ubisofts The Crew.

Getest op: PlayStation 4
Ook verkrijgbaar voor: Xbox One, pc, Xbox 360

Dat komt niet in de laatste plaats door de vele bètatests die Ubisoft het afgelopen half jaar heeft gehouden voor The Crew. Hoewel die vorm van openheid en betrokkenheid bij de ontwikkeling te prijzen valt, gaf het kijkje in de keuken ook weg dat The Crew een buggy geheel was. Zelfs in de laatste versie van de bèta, die tot twee weken geleden speelbaar was, klopte nog niet alles. Erg veel vertrouwen in een vlekkenloze release leverde dat bij ons en in de community niet op. Daar komt nog bij dat wij de basisgameplay van het spel op een eerdere E3 al eens van enige kritiek hadden voorzien. Een iets beter bevallen tussentijdse preview op basis van een bètaversie voor de pc maakte iets goed, maar lang niet alles.

Opvallend genoeg hielden we die kritische houding er op na ondanks onze voorliefde voor Test Drive: Unlimited. Ja, ook die games waren buggy. 'TDU' ontpopte zich enige jaren geleden tot een heerlijke 'samen een rondje rijden'-game. We meldden ons aan op Xbox Live, sprongen een party in en ging al ouwehoerend met onze vrienden rondjes rijden op Hawaii en Ibiza. De rariteiten die onderweg gebeurden door bugs zorgden eigenlijk alleen maar voor meer lol. Bij de eerste aankondiging van The Crew werd de nadruk gelegd op het openwereldkarakter van de game. Heel Amerika was begaanbaar, met enkele grote steden als hoogtepunten, en dus ook met de mogelijkheid om een roadtrip te maken, van New York naar Los Angeles - en terug, als je zin hebt. Een aantrekkelijk idee en genoeg reden om The Crew uit te roepen tot dé roadtripgame bij uitstek.

In die categorie heeft The Crew voornamelijk concurrentie van het puike Forza Horizon 2. Dat spel onderscheidde zich met zijn ongedwongen karakter en fijne sfeer. Het voordeel dat The Crew heeft is dat Forza Horizon 2 zich afspeelt in een relatief klein gebied. Een roadtrip van New York naar Los Angeles klinkt een stuk sexier dan een roadtrip van Nice naar Castelletto. Daar staat echter wel tegenover dat Forza Horizon 2 als een zonnetje speelt, en dat moet The Crew uiteraard nog maar bewijzen.

Een roadtrip van New York naar Los Angeles, in The Crew.

Simpel verhaaltje en mmog-opbouw

Het verhaal van The Crew begint als Alex Taylor getuige is van de moord op zijn broer, waarvoor hijzelf wordt gearresteerd. Zijn broer was de leider van een bende, genaamd de 5-10's. Alex krijgt vijf jaar later de kans op jacht te gaan naar de moordenaars van zijn broer, als hij door de FBI wordt ingezet om een corrupte FBI-agent te ontmaskeren. Wat Alex daarvoor moet doen? Lid worden van de bende die eens door zijn broer werd geleid en zichzelf erin opwerken, om zo de nieuwe leider van de bende én de corrupte FBI-agent te pakken te krijgen. Daarmee beschikt The Crew over een plot dat je ook had terug kunnen vinden in een gemiddelde 'The Fast and the Furious'-film.

Opwerken in een bende

De route naar de top begint in Detroit, waarna al snel Chicago en New York aangedaan worden. De 5-10's kennen diverse lagen in hun leiding. Aan het beginnen geven V2's je opdrachten, en later kom je in aanraking met V4's, V6's en uiteindelijk natuurlijk met de leider, de V8. Jezelf opwerken doe je door continu jezelf en je auto's te verbeteren. Dat gaat natuurlijk via allerlei races, maar ook door allerlei kleine uitdagingen die je onderweg kunt oppakken. Denk daarbij aan slalom-uitdagingen, zo lang mogelijk op hoge snelheid blijven doorrijden en jumps maken in een poging om een bepaalde afstand te overbruggen.

De races zijn ook onder te verdelen in verschillende soorten uitdagingen. Er zijn natuurlijk allerlei normale races, waarbij je zo snel mogelijk langs een aantal checkpoints moet rijden, maar er liggen ook allerlei andere opdrachten te wachten. Zo moet je af en toe een auto stelen, iemand ergens naartoe brengen of bepaalde pakketjes droppen, en dat natuurlijk altijd binnen een bepaalde tijd. De normale races en opdrachten worden af en toe afgewisseld met missies die het verhaal verder brengen. Dat verhaal leidt je niet alleen naar hogere rangen in de 5-10's, maar ook naar nieuwe gebieden.

Mmog-opbouw

Dat levert The Crew een vorm van progressie op die weliswaar voor de hand ligt, maar toch vrij uniek is voor een racegame. The Crew houdt er namelijk een mmog-opbouw op na. De gebieden zijn alle verbonden aan een bepaald level, en idealiter heb je dat level bereikt op het moment dat je in het bijbehorende gebied bent gekomen. Uitdagingen en races zijn ook gebonden aan een bepaalde 'level-drempel'. Hoewel de map vanaf het begin helemaal open is en je dus vrolijk kunt gaan rondscheuren in heel Amerika, kun je bar weinig doen in de gebieden ten westen van Chicago. Het is dus raadzaam om de route van het verhaal aan te houden voor je al te veel tijd verspilt aan roadtrips waar je uiteindelijk weinig aan hebt.

Daarnaast onderscheidt The Crew zich doordat je niet alleen jezelf, maar ook je auto van upgrades voorziet. Elke challenge en elke race die je rijdt, levert onderdelen op die je auto beter maken. Afhankelijk van hoe goed je de race of uitdaging hebt uitgevoerd krijg je een beter of wat minder goed onderdeel. Zo wordt je auto langzaam beter en word jij dus sneller. Die prestaties vallen verder te verbeteren met perks. Elke keer dat je een level stijgt speel je een perk vrij, die je dan op allerlei manieren kunt inzetten. Zo kun je er de prestaties van je auto's bijvoorbeeld verder mee verbeteren, of jezelf een blijvende XP-boost geven.

Online en pakketten voor je auto

Af en toe zul je je even moeten richten op wat activiteiten buiten de normale races om omdat je net even een leveltje tekort komt, maar The Crew is grotendeels door te spelen door simpelweg de missies en races te volgen die het verhaal verder helpen. In dat geval zou je met een uur of twintig door dat verhaal heen kunnen zijn. Er is echter veel meer te doen in The Crew dan alleen maar het verhaal volgen, en dat begint met de essentie van het spel, die verankerd ligt in de naam. Het is weliswaar niet verplicht om samen met anderen te spelen, maar het spel doet aardig zijn best om spelers daar wel toe te bewegen. Zo krijg je extra ervaringspunten en stijg je dus sneller in level als je missies samen met iemand anders speelt in plaats van in je eentje.

Crews en Facties

Je kunt steeds 'on the fly' een Crew formeren met gamers die toevallig online zijn, of je kunt vrienden uitnodigen in je Crew. Dat is niet alleen leuk als je specifieke missies gaat doen, maar natuurlijk ook als je zin hebt om eens een flinke roadtrip te maken. Het wordt pas echt interessant op het moment dat je voorbij de beginfase van het spel bent en kunt gaan werken met Factions. Elk gebied van The Crew heeft een eigen factie, zoals de Wolves in de Midwest en de Eagles aan de East Coast. Je kiest een factie om voor te rijden en kunt dan namens je factie allerlei PvP- en PvE-races rijden. Hiermee verdien je niet alleen ervaringspunten, maar ook Crew-credits, die je tot op dat moment nog niet had verdiend. Crew-credits zijn het tweede betaalmiddel naast gewone dollars, en dus bruikbaar voor het aankopen van nieuwe auto's of extra perks.

The Crew

Als game die voor een groot deel is gericht op online gameplay is het natuurlijk wel belangrijk dat The Crew juist daar goed uit de verf komt. Dat is voor een deel ook zeker zo. Spelend met een andere Nederlandse journalist ondervonden we, zowel in Freedrive als in missies en races, geen problemen. De verbinding was prima, de races spannend en er gebeurden geen gekke dingen. Spelend tegen random spelers pakte dat echter regelmatig anders uit. We zagen dan veel vaker auto's verspringen, wat duidt op lag-problemen. Ook maakten we mee dat een onbekende speler het verstierde voor de rest, door opzettelijk beuken uit te delen tijdens een race. En minstens zo irritant: terwijl wij dik vooraan reden, besloot de 'Crew-leider' van dat moment de race te herstarten omdat hijzelf gecrasht was. Daar heb je als niet-leider niets over te zeggen en dus kun je zomaar je voortgang en eventueel je overwinning kwijt zijn. Dat soort fratsen rammen het spelplezier natuurlijk wel onderuit.

Weinig realisme

Datzelfde geldt voor een ander aspect van The Crew. In de allereerste missie die je rijdt, rag je namelijk al op volle snelheid door een maïsveld. Dat getuigt niet van al te veel realisme, en dat kan sommige gamers - waaronder een aantal van de racegameliefhebbers op de Tweakers-redactie - afschrikken. Het is zeker zo dat The Crew het niet moet hebben van realisme. Het is onmogelijk om met een gewone straatauto op hoge snelheid over normaal gesproken onbegaanbaar terrein te rijden. De in-game routeplanner helpt trouwens ook niet echt mee. Hij stuurt je soms een zeer onlogische richting op; zoals bijvoobeeld rechtdoor van een berg af.

The Crew

Toch heeft The Crew wel een verklaring voor de vraag waarom normale auto's ook uit de voeten zouden kunnen op normaal gesproken moeilijk terrein. Sleutel bij het rijden in The Crew is namelijk het pakket dat je op je auto hebt zitten. Voor veel auto's is het 'Street'-pakket het meest logisch, maar dat kun je inwisselen voor andere pakketten. Elk gebied waar je komt brengt een nieuw pakket met zich mee, dat de sterke en zwakke punten van je auto verandert en daarmee ook de rijstijl. Zo bouwden wij een gewone Ford Focus om met een 'Dirt'-pakket, waarna we er rally-achtige races mee konden rijden. Daarnaast zijn er nog Performance, Raid en Circuit.

Aantrekkingskracht tekort

De verschillende pakketten veranderen de speelstijl van The Crew wel een beetje, maar niet ingrijpend genoeg om er steeds een heel andere game van te maken. The Crew houdt er wel degelijk een lekkerder rijgevoel op na dan een game als Test Drive Unlimited, maar weet op dit moment zeker geen nieuwe standaard te zetten of in de buurt te komen van rij-simulaties als Gran Turismo. De diverse pakketten veranderen daar verder weinig aan. Dat zorgt er voor dat het spel op iets langere termijn aantrekkingskracht tekort komt. De gameplay is niet pakkend en overtuigend genoeg om ervoor te zorgen dat spelers deze game keer op keer opnieuw zullen opstarten.

Audiovisueel wisselvallig

Waar zit die aantrekkingskracht dan wel? Die moet er immers zijn, want het tot nu toe geschetste beeld van The Crew vertelt een verhaal over een mix tussen een mmog en een racegame die op beide punten aardige dingen doet, maar ook op beide punten best wat steekjes laat vallen. De reddingsboei is de spelwereld zelf. We haalden het op de eerste pagina al een aantal keer aan: The Crew beschikt over een spelwereld die zich uitstrekt van de oostkust naar de westkust van de Verenigde Staten, waarbij enkele grote steden in vol ornaat aanwezig zijn. De speler belandt na het begin in Detroit in Chicago, New York, Las Vegas, Miami en Los Angeles, en in talloze kleinere dorpen en steden.

Van Vrijheidsbeeld naar Santa Monica

Dat vraagt, nee: het smeekt om een ultieme roadtrip. Plot je een route vanaf het Vrijheidsbeeld naar de pier van Santa Monica, dan ben je ongeveer drie kwartier bezig, en dat is dan zo'n beetje de snelste route. Kies je een route via Chicago en Las Vegas, dan ben je al snel een uur bezig. We hebben The Crew nog niet uitgespeeld en hebben de laatste uitdagingen dus nog niet gezien, maar het zou ons niet verbazen als er nog serieuzere afstanden afgelegd moeten worden. Los daarvan is het natuurlijk al leuk om zulke ondernemingen op te pakken met vrienden, of in je eentje. De spelmap herbergt allerlei herkenbare plekken. Die vind je natuurlijk in de steden, zoals 8 Mile Road in Detroit, Times Square in New York of The Strip in Las Vegas, maar zeker ook daarbuiten. Pikes Peak beklimmen behoort tot de mogelijkheden, en natuurlijk kun je rond Salt Lake City de Rockies in.

The Crew

De afmetingen van de map zijn indrukwekkend, maar eisen elders wel hun tol. Op sommige punten ziet The Crew er prachtig uit. Als je in de nachtelijke uurtjes de Midwest bent gepasseerd, en de westkust langzaam in zicht komt terwijl de zon achter je opkomt, dan is dat absoluut een mooi moment. Rij je echter door hartje New York, dan ogen de gebouwen veel te simpel om als adequaat door het leven te gaan in een hedendaagse racegame. Die wisselingen in de visuele prestaties houden continu aan. Hoe erg dat is? Lastig te zeggen. Natuurlijk: iedereen begrijpt dat zo'n gigantische map, zonder enige vorm van laadtijden, iets kost. Maar op de momenten waarop The Crew zich van zijn slechtste kant laat zien is het makkelijk dat besef even uit het oog te verliezen, en jezelf af te vragen of dit het dan wel waard is.

Interface

Een ander grafisch aspect is de user interface. Daarin doet The Crew weinig anders dan veel andere racegames, met een belangrijke uitzondering: de in-game-navigatie. In de eerste plaats vindt het spel het af en toe moeilijk een logische route te plannen. Ben je eenmaal de route aan het volgen, dan wordt hij aangegeven door een continu aanwezige lijn, boven in beeld. Kijk je naar die lijn, dan zijn je ogen even niet gericht op waar je ze het best kunt hebben: de weg. Ook de manier waarop afslagen worden aangegeven is niet ideaal, waardoor je nog weleens een bocht mist of te vroeg afslaat.

Conclusie

Zo eindigt The Crew vooral als een game van gemiste kansen. De setting is enorm cool. De mogelijkheid om door de hele Verenigde Staten te rijden is aantrekkelijk en alleen die mogelijkheid maakt van The Crew al dé game bij uitstek voor groepjes vrienden die zin hebben in een digitale roadtrip. Wanneer The Crew echter beoordeeld moet worden op meer game-inhoudelijke zaken, wordt het plaatje minder rooskleurig. De gameplay is in orde, maar niet veel meer dan dat, waardoor de game ondanks de grote hoeveelheid content weinig langdurige aantrekkingskracht heeft. Daar komt bij dat het spel audiovisueel wisselvallig voor de dag komt, met lelijke gebouwen en een verre van perfecte user interface als belangrijkste minpunten. Het plezier van samen online racen in Crews en Facties maakt iets goed, en dat geldt ook voor de vele aardige uitdagingen, maar of dat genoeg is om racegamefans - die momenteel tussen veel verschillende games kunnen kiezen - aan boord te krijgen? Dat valt nog te bezien.

The CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe CrewThe Crew - ArtworkThe Crew

Reacties (81)

81
71
41
4
0
12
Wijzig sortering
Ik schrijf wel vaker reviews in de comments van de reviews. Hierbij ook deze.
Heb 12 uur achter de rug zitten, heb de beta ook gespeeld. Allebei op de PC. (Specs terug te vinden in mn profiel).
Ten eerste. Mijn PC is niet de nieuwste meer, maar alle settings op Ultra (behalve aliasing.. die staat op 4X MSAA) en dat op 60fps en runt -perfect-. _/-\o_
Graphics ziet de game er niet zo mooi uit als FH2 of Driveclub, maar beide spellen hebben me erorm teleurgesteld qua gameplay. Deze game aan de andere kant...

Het verhaal. Cheesy? Ja. Vermakelijk? Absoluut. Ze zeggen wel eens "beter goed gestolen dan slecht bedacht." En dat vind ik voor deze game terecht. Al moet ik zeggen dat het niet echt een Fast and Furious verhaal is... Meer een mengelmoesje van vele verhalen... Mja, das mijn mening.

Gameplay: Sommige missies zijn echt vreselijk.. Ronduit haren-uit-je-hoofd-trekken-vreselijk. |:( Vooral de "chase" missies, waar er toch een aantal van zijn. Doel? Haal een auto neer door er een paar keer tegen te stoten, hoe harder, hoe sneller.
Nou.. makkelijk toch? Ja.. niet dus. Je car moet ten eerst flink overpowered zijn eer je de auto nog bij wilt houden en ten tweede lukt het NEVER de eerste keer dat je die missie doet of je moet echt puur geluk hebben. Want.. de auto's nemen een vastgestelde route. Ja je leest het goed.. Een vastgestelde route.. :X Dus.. de eerste keer probeer je de auto neer te halen, maar draaid ie net weg de andere kant op of.. nou ja.. Je snapt het wel.. De 2e keer weet je dat en probeer je dat dus te herrineren..
Daarbij is de andere auto bijna nooit bij te houden. Op 1 of andere manier is die bijna altijd sneller en beter dan jou en dat is zo erg frustrerend.
En de politie die heeft daar ook een handje van: overpowered.

Is de game dan slecht?
Nee. Want wat ik nu heb opgenoemd, dat was het. Dat zijn voor mij alle slechte dingen.
De rest: de reusachtig grote wereld, (veel meer dan 1000km2 open wereld! _/-\o_ ) En de belachelijk aantal missies en events die je kunt doen maken dit spel zo erg waard. De meeste missies (story missions) gaan vooraf aan een korte cut-scene die duidelijk maakt waarom je die missie speelt. Er zit een echt verhaal in, wat ik erg leuk vind dat puur en alleen maar racen. Bijna alles wat je doet heeft wel effect op je auto die je op dat moment rijd.

Dan heb je nog een klein aantal auto's, waarvan de meeste verschillende soort "outfits" kunnen worden gegeven. Street spec, Drift Spec, Performance spec, en nog 2 andere die ik nog niet heb virjgespeeld. het aantal auto's wat ik nu uit kan kiezen staat op 22 ofzo. Dat aantal zullen er uiteindelijk wel een stuk of 35 zijn (schat ik) maar op dit moment heb ik er nog steeds maar 1 gebruikt. De auto's kun je namelijk constant upgraden, wat ook wel leuk is.

Dit spel is duidelijk arcade, als je verwacht dat je simulatie kunt spelen kom je van een koude kermis thuis, maar juist dat arcade trekt mij enorm veel aan, dat vind ik juist zo leuk aan dit spel. Lekker racen joh. Driften door de bochten, heerlijk. ;)

En nogmaals, de game is niet even mooi als FH2 en Driveclub, maar echt.. af en toe stond ik met mn mond open als je door de countryside rijd, vogels vliegen door de lucht, de zon gaat onder, met een paar wolkjes aan de lucht, en je bent heerlijk met je auto met 250KM/h over de weg te sjeezen.. met een heerlijke rock achtige tune op de achtergrond..
Dan heb je echt het gevoel:
"Dit.. Dit is pas een goeie racegame." :D
Ten eerste. Mijn PC is niet de nieuwste meer, maar alle settings op Ultra (behalve aliasing.. die staat op 4X MSAA) en dat op 60fps en runt -perfect-.

Niet meer de nieuwste???
Oke er zijn natuurlijk weer betere/snellere componenten. Maar jou systeem kan nog makkelijk mee! Hoogstens een keertje de gpu upgraden en je kan er weer tegen, die cpu is nog steeds een bakbeest vergeleken met de I5's (en misschien sommige I7's)

Ik heb hier nog een Q8200 @2,33 en een ASUS Geforce 9600gt 1gb
Gelukkig met kerst vernieuwing....
offtopic~

Het klopt dat mn CPU nog steeds een bakbeest is, maar met "niet de nieuwste meer" wou ik laten merken dat je niet een state-of-the-art graka nodig hebt om dit spel op hoge settings te spelen zoals meestal het geval is met splinternieuwe games, vooral van dit soort grote spellen.

Maar ja, mijn systeem kan inderdaad nog best wel een jaartje mee, daarna upgraden voor UHD~
Ik vind deze review maar matig. Heel veel aspecten komen helemaal niet aan bod. Het lijkt een beetje alsof Jurian een keer van de ene naar de andere kant is gereden en toen de game links heeft laten liggen. Alles was in deze review staat gaat over dingen die je de eerste 10 min ziet.
De verschillende challenges de tuning opties, car dealers, garages, verschillende performance kits, crews, factions etc komen helemaal niet aan bod hier. De game is gigantisch.
The crew is een heerlijke game met genoeg te doen. Allemaal verschillende races en challenges en ook nog is online in coop met je vrienden. Check de recensies maar eens op Steam die zijn bijna allemaal positief. Jurian moet weer lekker gewoon fifa gaan spelen. De interface is gewoon goed en het rijden is gewoon arcade style. Wat had je dan gewild? Het blijft een racing game he. Ik vind het een prima game en vermaak me er al een paar dagen mee. Denk need for speed underground maar dan online

[Reactie gewijzigd door ro8in op 25 juli 2024 17:17]

Precies, customization zoals dit heb je in weinig games tegenwoordig
Vraag me ook af of hij de driving style optie heeft gezien in de settings, die maken een wereld van verschil. Traction control gaat er af en je hebt meer controle nodig bij het sliden. Het blijft natuurlijk wat arcady, maar het enige moment waar ik me daar aan erger is wanneer je los komt van de grond, dan heb je op eens Watch Dogs fysics.
Ook zoals hier boven genoemd wordt is dit de enige game (op pc) met zo veel customization sinds Underground.

Ik heb de game ondanks de wisselende reviews toch gekocht en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

[Reactie gewijzigd door koen2702 op 25 juli 2024 17:17]

Op Metacritic scoort de game niet veel hoger dan op Tweakers. Previews blijven nu eenmaal deels afhankelijk van de smaak en voorkeur van de reviewer.
ik ben het rijden - arcade style niet met je eens.
burnout paradise. vind ik arcade style. of drift city.
in dit spel moet ik voor een bocht helemaal remmen en de auto schuin gooien. en dan voelt het alsnog of er zeep onder de wielen ziet. dit vind ik het slechtste aan het spel.

het concept en de rest genoemde dingen zijn wel erg leuk. maar als voor mij slecht bestuurd ben ik er snel klaar mee
Precies dit was de reden dat ik de intro in de beta niet eens heb afgemaakt en de game van m'n console gooide. De auto's sturen als blokken boter op warm asfalt, maar net niet warm genoeg om het helemaal vloeiend te maken.
Je haalt Jurian wel makkelijk onderuit. Hij geeft gewoon zijn mening. Als het waar is dat veel in de review alleen maar over aspecten gaat die in de eerste 10 minuten van de game zitten is dat wel slecht van Jurian.
Maar iets als "De interface is gewoon goed' blijft gewoon een mening en "Check de recensies maar eens op Steam". Daar staan ook reviews bij van mensen die het spel maar 4 uur gespeeld hebben. En het lijkt mij dat de mensen die dit spel nu in hun bezit hebben hoogstwaarschijnlijk de beta hebben gespeeld en toen al wisten dat ze het een leuke game zouden vinden. Ik zou nog wat weekjes wachten.
Ik negeer steam reviews gelijk. 0.4 hours played, 1.3 hours played...
Ik had de beta niet en heb deze gekocht omdat vrienden hem ook kochten zodat we samen konden spelen en het is gewoon een prima game met meer dan genoeg content om je 49 euro waard te zijn. Ja soms ziet een gebouwtje er wat flets uit, maar wat wil je.. Ik denk dat dit zo een beetje de grootste map ooit is in een game. Er zijn ook delen welke er werkelijk prachtig uitzien. Dat de interface niet of wel goed is natuurlijk een mening, maar het valt mij gewoon op dat Jurian hier over begint maar veel belangrijker onderdelen gewoon compleet weg laat in zijn review.
Anoniem: 593965 @GinoGio6 december 2014 17:33
*cough* Ja want World of Warcraft is echt nice racegame |:( *cough*
grappig, de vraag die jurian stelt en die jij zo leuk onderuit probeer te schoppen is juist net een vraag die ik graag beantwoord wil hebben, en waar jij dus zeker geen enkel zinnig antwoord op kun geven.

het concept van THE CREW lijkt me gaaf, maar de streams die ik tot nu toe gezien heb, de verschillende reviews en verhalen van players geven mij wel zon wisselend beeld dat ik mezelf dus echt afvraag waarom ik dit spel zou moeten kopen.
Als je nfs underground leuk vond dan vind je deze ook wel wat!
"Grid 1 vs Grid 2 vs Grid Autosport is zelfde koek"
OH NO YOU DIDN'T
Grid 2 is compleet anders dan Grid 1.
Dus Grid is hetzelfde als Super Mario?
Bedankt voor de review, leuk om te lezen wat anderen ervan vinden. Ben het eens met de serverproblemen en lag ten opzichte van andere spelers. Ik vind echter de graphics erg mooi. Technisch gezien valt het tegen, maar de game ademt sfeer uit. En dat is belangrijker (zie WoW, technisch ook achterhaald maar toch schitterend). User interface - eens, kon beter.

Moet zeggen dat ik wel een aantal onjuistheden of rare uitspraken lees:
"De in-game routeplanner helpt trouwens ook niet echt mee. Hij stuurt je soms een zeer onlogische richting op; zoals bijvoobeeld rechtdoor van een berg af."

Dit ligt volledig aan de spec dat je op dat moment rijdt. In Street, Perf of Circuit zal je nooit offroad gestuurd worden tenzij je de waypoint op een offroad gebied hebt gezet of als je zelf niet op de weg staat. Als je Dirt rijdt zul je over de zand- en modderpaden worden gestuurd. Pas met Raid zul je echt over bergen en heuvels worden gestuurd ("off off-road"). Het leuke aan deze game is dus dat je juist wel op die rare plekken kunt komen. Er zijn inderdaad hier en daar races waar je met bijvoorbeeld een street auto een stukje off-road moet, dat hoort dan bij de campaign.

"Datzelfde geldt voor een ander aspect van The Crew. In de allereerste missie die je rijdt, rag je namelijk al op volle snelheid door een maïsveld. Dat getuigt niet van al te veel realisme"

Een Need for Speed of Burnout wordt toch niet afgerekend op het niet realistisch rijden? The Crew is inderdaad even wennen (de camera is vooral erg anders, maar het geeft een sterk gevoel van actie, t.o.v. bijvoorbeeld de superstatische camera van Gran Turismo), maar uiteindelijk kun je heel lekker rijden en goed rijden wordt zeer zeker beloond. Het rijgedrag is te voorspellen en voel solide. Het makkelijke glijden door bochten kan inderdaad als "rijden op ijs" worden geïnterpreteerd, maar ik vind het juist heel fijn om lekker te kunnen raggen (met beleid).

"De verschillende pakketten veranderen de speelstijl van The Crew wel een beetje, maar niet ingrijpend genoeg om er steeds een heel andere game van te maken."

Het is niet de bedoeling dat het een compleet andere game wordt. Je kunt gewoonweg andere dingen doen met verschillende specs. Met name Dirt en Raid zijn compleet anders dan wat je gewend bent. Je kunt opeens bergbeklimmen, over de zandheuvels springen. Het verschil tussen Street/Perf/Circuit is ook wel merkbaar. Street rijdt makkelijker, is trager. Circuit is tricky, maar kan ontzettend snel. Perf zit er tussenin. Circuit is ook slecht offroad (ca. max 100km/u terwijl Street harder kan offroad, dit geeft weer opties tot shortcuts).

Minpunten die niet worden genoemd in de review: Takedown en escape missies zijn waardeloos. De "catch-up" AI is verschrikkelijk irritant. De muziekselectie is matig. Het model auto maakt niet zo heel veel uit qua snelheid (mijn Performance 1100 LaFerrari zet dezelfde tijden neer als mn Performance 1080 Skyline), maar ze rijden weldegelijk anders.

Desondanks biedt de game vele uren aan gameplay en is het erg vermakelijk. Het rijden van oost naar west en dan de zonsondergang meemaken in het Sequoia Forest is niet minder dan een magisch game moment. Ik zou nog even door kunnen gaan. Ik zou deze game 3,5 sterren geven, met mogelijkheid tot 4 als online play en de AI worden opgelost.

[Reactie gewijzigd door dezze op 25 juli 2024 17:17]

Gelukkig heb ik gekozen voor Forza Horizon 2, want de The Crew Beta vond ik al niet bijzonder spelen, daarnaast is The Crew grafisch ook minder mooi en vind ik de besturing niet fijn op de controller. Als je een Xbox hebt dan zou ik echt voor FH2 kiezen en als je PS4 hebt dan is het niet anders dan slecht afgewerkte race spellen te spelen.
Ondanks dat ik een Forza fan ben en FH2 ook een fantastische game vind, was ik binnen een week wel uitgekeken op de speelwereld van FH2. Ik wil niet binnen 10 minuten van de ene kant naar de andere kant van de map kunnen rijden. Natuurlijk, de auto's en geluiden in Forza zijn super, niks op aan te merken, en ook de handling is prima. Ik zal ook nog vaak inloggen in Forza, gewoon voor de auto's.

The Crew daarentegen is voor mij een game die grafisch misschien wat minder is, helaas laten ook de geluiden hier en daar een steekje vallen, maar de gigantische spelwereld maakt dat voor mij helemaal goed. De besturing is even wennen, maar als je eenmaal de juiste assists hebt geselecteerd (Alles aan>Sport>Hardcore) en een paar upgrades op je auto's hebt zitten, dan rijdt het echt lekker. Toegegeven dat ik met een stuurtje speel (Thrustmaster TX 458), maar mensen met een controller wennen schijnbaar ook snel genoeg aan de besturing.

De grootste minpunten voor mij zijn eigenlijk punten als de politie, deze is te onrealistisch, veel te overpowered. Gelukkig zijn ze daar ook mee bezig en komt daar een patch voor (zeggen ze). Of verkeer dat op mijn scherm zichtbaar is, maar bij mijn crew buddy niet. Natuurlijk kan ik gaan klagen over de graphics, maar voor mij is het toch Gameplay>Graphics!

Ik vind The Crew gewoon een top game, niet perfect, maar ik heb er nu al 10+ uren inzitten, en ik zal er nog vele uren meer in steken de komende maanden!

[Reactie gewijzigd door Shoarma kip op 25 juli 2024 17:17]

Zoveelste game waar heel veel lawaai om was en achteraf eigenlijk niet zo veel voorstelt. Jammer! Maar goed dat ik niet aan die onzin met preorders doe.
Zodra Ubisoft ergens achter zit, kun je maar beter altijd eerst de kat uit de boom kijken. Is vaker 'miss' dan 'hit' bij dat bedrijf en ze zijn niet vies van de boel bedriegen (Watchdogs). Ook de zijn er genoeg games die gewoon onafgemaakt op de markt zijn gebracht die niet eens gepatched werden (latere delen Splinter Cell). En dan heb ik het nog niet eens over Uplay gehad...
Eens. Ik ben bang dat ze Rainbow 6 gaan verneuken. Met je hele unit een toren beklimmen om een gedeelte van de map zichtbaar te maken ;)
Nee flat binnendringen en van het dak loeren :+
Ze hebben Rainbow six al sinds Lockdown.vernaggeld.
Mee eens. Deze laat ik langs mij heen gaan. Dertien in een dozijn.
Gek genoeg was er niet eens zoveel lawaai. Ja, net na E3.
En zo eindigt het jaar van Ubisoft toch redelijk in mineur. Geen van hun uitgekomen titels dit jaar wist echt te overtuigen, zaten vol bugs of bevatte te weinig content om er over een langere periode van te genieten. Ik hou mijn hart dan ook vast voor The Division die met ontzettend veel bombarie werd aangekondigd.
Waar doel je op met "te weinig content"? Want volgens mij is het bieden van veel content juist een speerpunt van Ubi. Helaas is het vooral generieke, herhaaldelijke content, maar het is content. In The Crew is enorm veel te doen, de kaart van AC: Unity zit letterlijk vol met missies en activiteiten, en hetzelfde geldt voor Far Cry 4, AC: Rogue, Watch_Dogs, enz.

Ik heb een hoop op- en aanmerkingen wat betreft Ubisoft-games, maar weinig content is er niet één van. Of doel je op een specifieke game van ze?
Mjah misschien bedoelt hij story content. Ubi plakt graag 1000 en 1 missies aan je game vast. The Division gaat ook vast weer dezelfde formule als AC en FC aanhouden. Met DLC uiteraard.
Anoniem: 530086 6 december 2014 13:52
En weer een game wat compleet is afgeraffeld door Ubisoft. Volgende game zal the division worden die uiteraard ook zwaar gaat tegenvallen en waar ze weer miljoenen marketing tegen aan smijten. Ik weet niet wat er met Ubisoft is gebeurd, maar een spel uit passie obtwikkelen zit er niet meer bij.. Eerder zoveel mogelijk ontwikkeling voor zo min mogelijk geld, erg zonde.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 530086 op 25 juli 2024 17:17]

Gelukkig weten we ondertussen waar Ubi z'n config files bewaard zodat we tenminste de boel kunnen aanpassen op pc -_-
+1 voor je gelijk hebben
Lijkt me erg leuk eens uit te proberen. Hoop wel dat er dan nog een patch ofzo uitkomt, maar ben wel van plan dit spel eens te proberen :D
Die blauwe GPS lijn steeds boven de auto is toch wel foeilelijk, ik hoop dat dat in de settings aangepast kan worden.
Op een of andere manier hangt er een sfeer om de game die me niet aan staat. Een spel als TDU1 had een bepaalde sfeer die iedereen aanstond. Vergelijkbaar met Forza, echter ligt de focus daar weer anders. Met veel games gebeurd tegenwoordig eigenlijk hetzelfde als met films. Er moet binnen zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk geld verdient worden. Zolang het concept goed is en de uitwerking 'decent', dan is de producent tevreden en kan de kassa gaan rinkelen. Nee, uit principe ga ik deze game niet kopen voordat ie in de koopjesbak ligt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.