Door Jurian Ubachs

Redacteur

FIFA 15 Preview

De strijd tegen oude pijnpunten

Voorlopige conclusie

Het moge duidelijk zijn dat vooral de in het vooruitzicht gestelde veranderingen in de carrièremodus en de beloofde verbeteringen op het gebied van keepers de voornaamste speerpunten van EA waren in Keulen. Het is een veel gehoorde uitspraak: waarom verhelpen ontwikkelaars niet eerst de bestaande problemen voordat ze met allerlei nieuwe features aankomen? Door in de carrièremodus te duiken en keepers aan te pakken doet EA Sports in elk geval een poging in die richting. Dat dat gepaard gaat met tal van andere features, betere visuals en meer verbeteringen waar we het ook op de E3 al over hadden, maakt het in potentie alleen maar extra leuk. Laten we hopen dat FIFA 15 het verwachtingspatroon over enkele maanden ook echt waar kan maken.

Reacties (66)

Wijzig sortering
Een heleboel tekst maar dingen waar ik me altijd dood aan erger zijn niet aangepast zo te zien:

* Bewust irritant gedrag door je tegenstander door niet op het "skip" knopje te drukken bij herhaling. Of als de wedstrijd is afgelopen. Of voordat de wedstrijd begint.
* Snel afbreken door tegenstander van wedstrijd na doelpunt zodat je NIET de overwinning krijgt.
* Spelen op balbezit door je tegenstander, zodat het geen wedstrijd wordt.
* Irritante herhalingen en pauzes tijdens wissels.
* Geen automatische doorschakeling naar je favoriete onderdeel van FIFA. Elke keer bij het opstarten vd game 10x op ene knopje drukken om bij je favoriete onderdeel te komen.
* Niet standaard je tactiek aan kunnen passen, maar dat moet dan voor elke wedstrijd apart weer worden ingesteld.
* Het niet kunnen afkappen van een wedstrijd omdat je tegenstander een kut internet verbinding heeft, zonder verlies toegekend te krijgen.
* etc, etc, etc

[Reactie gewijzigd door Videokeizer op 14 augustus 2014 09:30]

* als de wedstrijd is afgelopen heb je niks meer te maken met je tegenstander.. Dus onterecht gezeur.

* quiten zal altijd blijven bestaan, maar ik krijg 9 van de 10x gewoon de overwinning als iemand anders quit. Hoe zou je zien dat dat anders gaat?

* Spelen op balbezit is idd vervelend, maar als je zelf 433 speelt en vol op de aanval kan je daar best snel wat aan doen. Iets met tactische inzicht van jezelf want niemand lukt het bv om 15 min ( ingame time ) de bal rond te spelen zonder dat ik hem afpak.

* ik vind die herhalingen leuk, geeft meer sfeer, op tv zie je toch ook herhalingen?

* Nee idd geen automatische knopje om bij je favo onderdeel te komen, als ik mijn console op start, moet ik ook nog altijd selectie van hey start fifa op, en als ik eten in de magnetron doe moet ik ook nog steeds altijd alles instellen... raar he??? Nee dat is logisch wat denk je nou zelf..

* je taciek hoef je maar 1x aan te passen en dan onthoudt hij het, dus weer klopt er niks van..

* je kan prima een wedstrijd afkappen zonder te verliezen, echter moet de stand nog wel 0-0 zijn en redelijk in begin, je kan er dan voor kiezen om de wedstrijd te verlaten en dan er voor kiezen om het gezamelijk op te geven, dus telt de wedstrijd niet mee. Het kan dus prima wat jij zegt.

Met andere woorden, heb je fifa 14 wel gespeeld? Je wilt dingen die niet realistisch zijn en de andere dingen kunnen gewoon..
Je typt de woorden uit mijn vingers. Mijn grootste ergernis: het aftrap moment nadat je net hebt gescoord en de online tegenstander de bal heel even terug speelt om hem daarna over al mijn spelers heen te spelen, om vervolgens de bal netjes over mijn keeper heen te wippen. Daarnaast vindt ik echt dat er wat gedaan moet worden aan hun servers. Om de haverklap ligt FUT er uit voor onderhoud of je krijgt een disconnect waardoor je net de gewonnen wedstrijd automatisch verliest, je coins verliest en ook nog eens je multiplier door je neus wordt geboord.

Er wordt hier dan ook geen woord over gerept in de preview die jij aanhaalt , en zie het dan ook somber in voor FIFA 2015.
Nog een puntje: als je een bal in de diepte speelt dan rolt die bijna altijd over de achterlijn. Heb het gevoel dat het gewoon zo geprogrammeerd is, je kan er met je spits achteraan rennen maar kan hem nooit hinnen houden.
Dan speel je de bal niet goed, je schiet of te hard of uit een onmogelijke positie.

Van mij mag Online aangepakt worden. Die kansloze mensen die achter elkaar op pauze blijven drukken zijn zwaar irritant. Niet skippen van lange animaties ook. Ik wil gewoon snel een potje spelen en dan klaar, door naar de volgende.

Hele wedstrijden jagen op volle sprint mag van mij ook afgezwakt worden. Ik kom er meestal nog wel uit, maar het blijft vervelend en onrealistisch.

Tackles en slidings moeten echt verbeterd worden. Te vaak loopt een tegenstander na een tackle op de bal gewoon door met de bal door een rebound op de benen. Sterke aanvallers die beren van verdedigers omver lopen, maar er niet voorbij kunnen sprinten klopt ook niet. CR7 aan de bal is nauwelijks sneller dan de meeste verdedigers bij het aannemen van diepteballen. Tegen slechte tegenstanders kom ik er dan nog wel uit met een truukje of kapbeweging, maar CR7 hoort gewoon sneller te zijn in een sprint. De balans is nu vaak niet goed op dat punt.
Anoniem: 552428
@Eli3l14 augustus 2014 13:01
Wat betreft tackles en slidings, dit schijnt in FIFA 15 een stuk verbeterd te zijn met 'possession tackles'.

Dit houdt in dat een speler als hij een tackle maakt probeert de bal te veroveren en niet slechts de tegenstander te stoppen en daarna dom blijven staan terwijl de bal een meter voor hem ligt, zoals vaak gebeurde in FIFA 14.

Door de nieuwe AI en animaties probeert de tackelende speler al tijdens de sliding de bal te pakken en bij zich te houden,

https://www.youtube.com/watch?v=jfB1PAXBU_Q

In dit filmpje wordt er meer over verteld, en kun je de animaties zien.

Edit: typo`s

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 552428 op 15 augustus 2014 14:16]

Mooie preview over de nieuwe features, ik ben echter vooral geïnteresseerd in de veranderingen in gameplay:
- Kunnen technische spelers zich beter uit een lastige situatie dribbelen dan in FIFA 14?
- Zijn kopballen en hoge steekballen niet meer overpowered?
- Hebben de spelers minder conditie, zodat een hele online wedstrijd full press sprint spelen niet meer mogelijk is?
- Is het weer mogelijk iemand uit te spelen?

Dit zijn toch wel mijn belangrijkste punten voor de nieuwe FIFA.

[Reactie gewijzigd door Mr Ton op 14 augustus 2014 08:30]

- Is het weer mogelijk iemand uit te spelen?
Dat is in FIFA 14 toch ook gewoon goed mogelijk hoor, gewoon een paar keer kappen bij slecht verdedigende tegenstanders danwel een trucje bij betere tegenstanders en je bent er voorbij. Dat de tegenstander je dan weer makkelijk in haalt is wel een beetje frustrerend vooral als je ziet dat een bal diepgooien en dan een duel aangaan er altijd voor zorgt dat 1 van de 2 spelers 2 meter voorsprong krijgt bij het verder gaan van de actie, terwijl dat meer zou passen bij een passeeractie.

Mijn grootste pijnpunten in FIFA 14:
- Domme verdedigers die niet snappen wat 1 lijn houden is (rechtsback die achter zijn centrale verdedigers gaat spelen aan de zijkant is echt not done)
- Onmogelijkheid om 1 op 1 te voetballen met volop pressie op de bal
- Belachelijk slechte keepers in situaties waar niet op goal geschoten wordt (uitkomen, ballen naast de goal die de keeper zo zou kunnen oppakken maar weigert, hoge ballen in de 5 meter die de keeper makkelijk zou moeten hebben maar met geen mogelijkheid naar de bal toe kan bewegen, uitgooien niet precies op het hoofd van de tegenstander maar diep gooien)
- Intelligentere loopacties in plaats van dom tegen de tegenstander aanlopen als die toevallig in de weg staat
- Positioneren van spelers veel belangrijker maken bij kopduels, waarbij ook allebei spelers mogelijk niet goed kunnen koppen en 1tje de bal half raakt
- Slim meelopende verdedigers dus met sprintende aanvallers meelopen en stoppen bij buitenspel (pak je meteen die aftrap met 1 diepgaande speler aan)
- Aannames van topspelers verbeteren (als ik nu met van persie een bal in de ruimte aanneem vertraagd die altijd enorm terwijl hij toch wel de techniek in het echt heeft om zoiets vloeiend uit te voeren)
- Slidings op de bal niet meer affluiten en sowieso veel slimmere slidings die meer gericht zijn om de bal veroveren ipv op de bal wegtikken
Allemaal punten die vooral voor PvP gelden (en waar ik het overigens allemaal mee eens ben).

Wat ik zelf het meest irritante aan FIFA 14 vind is de verschrikkelijke AI, ik speel het liefst carriere mode, en dan 2 player vs AI, en dat is in FIFA 14 gewoon totaal verkracht door de manier waarop het spel probeert de competitie in balans te houden. Op de hogere moeilijkheidsgraden eindigen bijna alle wedstrijden in gelijkspel omdat de AI simpelweg cheat als je voor komt te staan, ineens kunnen je eigen spelertjes geen pass over 5 meter meer geven of een bal verdedigen en dribbelt de computer zo even 4 man voorbij om van 20 meter afstand raak te schieten (meestal via een rebound ook nog), omdat je anders te snel uitloopt in de competitie. Het maakt ook geen ene drol uit of je met het beste team van de league speelt of het slechtste, want de kwaliteit van je spelers heeft praktisch 0 invloed op het eindresultaat. Wel op het spelverloop (je komt eerder voor en je krijgt minder snel een tegendoelpunt), maar de AI strijkt toch bijna alles glad door even een paar minuten al zijn eigen parameters op god mode te zetten.

Ik heb alle FIFA's vanaf 9 kapot gespeeld in carriere modus, allemaal met veel plezier, maar FIFA 14 is zo frustrerend dat ik het amper gespeeld heb, ook al omdat er geen toernooi mode meer is, en omdat spelers scouten en kopen zo irritant is. Ik hoop echt dat ze bij 15 ook weer een beetje aan de niet-online spelers hebben gedacht en de AI minder hoerig gemaakt hebben, anders is het voorlopig mijn laatste FIFA game denk ik...
Dat overpoweren van de AI is trouwens niet nieuw, dat is mij in eerdere versies ook al eens opgevallen.
Ik heb tegendoelpunten van clubs als VVV gehad die bij Barcelona niet zouden misstaan en de hele wereld over zouden gaan.
Het niet meer over kunnen spelen over 5 meter klinkt ook erg bekend. Het is dat ik mezelf heb kunnen beheersen maar er zijn momenten geweest dat ik in staat was om m'n controller door mn tv heen te smijten :P

FIFA 14 heb ik bewust overgeslagen omdat ik weinig verwachtte van de eerste versie op de PS4 en ik had gelezen over de verkrachtte manier van scouten. Nu begint het toch wel weer te kriebelen. Hopelijk maken ze er iets moois van :)

Hoe zit het eigenlijk met aanbiedingen van andere clubs krijgen in FIFA 14? In 13 heb ik zo'n beetje mn gehele carriere bij Ajax gezeten omdat ik geen aanbiedingen kreeg en constant als ik zelf ging kijken stonden er geen (boeiende) clubs tussen :/
Het niet meer over kunnen spelen over 5 meter klinkt ook erg bekend. Het is dat ik mezelf heb kunnen beheersen maar er zijn momenten geweest dat ik in staat was om m'n controller door mn tv heen te smijten
Door de TV gooien heb ik gelukkig nog nooit gedaan, maar ik zal eerlijk bekennen dat er in al die jaren al wel een controller of 2 gesneuveld zijn bij het spelen van FIFA O-). Ben er niet trots op maar dat spelletje haalt soms het slechtste in je boven :+. Bij 14 word ik er na 2 wedstrijdjes altijd al zo moedeloos van dat ik maar gewoon stop met spelen, er is gewoon geen lol aan te beleven behalve als je de moeilijkheidsgraad op Professional zet, en dan win je alles met 6 doelpunten verschil...
FIFA 14 heb ik bewust overgeslagen omdat ik weinig verwachtte van de eerste versie op de PS4 en ik had gelezen over de verkrachtte manier van scouten.
Goede beslissing geweest dan, ik had achteraf liever nog een jaartje 13 gespeeld, maarja moest toch iets hebben om op de PS4 te spelen.
Hoe zit het eigenlijk met aanbiedingen van andere clubs krijgen in FIFA 14? In 13 heb ik zo'n beetje mn gehele carriere bij Ajax gezeten omdat ik geen aanbiedingen kreeg en constant als ik zelf ging kijken stonden er geen (boeiende) clubs tussen
Hmm bij 12 en 13 kreeg ik na 2 goede seizoenen bij dezelfde club toch vaak wel aanbiedingen van goede clubs hoor, ik begon dan vaak in de Coca-Cola Leauge 2, en als je dan door was gepromovoeerd tot de Championship (league onder de Premier League) dan kon je leuke clubs kiezen hoor. Bij 14 heb ik letterlijk niet 1 seizoen volgemaakt omdat het gewoon niet leuk genoeg is om te spelen :|
Bij 14 word ik er na 2 wedstrijdjes altijd al zo moedeloos van dat ik maar gewoon stop met spelen, er is gewoon geen lol aan te beleven behalve als je de moeilijkheidsgraad op Professional zet, en dan win je alles met 6 doelpunten verschil...
Bekend probleem ja. Professional ging mij ook veel te gemakkelijk af, maar op Wereldklasse haalde ik met veel moeite een gelijkspel eruit. Hoewel het tegen de grotere clubs vaak wel weer goed ging omdat die wat aanvallender speelden (en ik het idee had dat mijn team dan ineens een boost kreeg ofzo)
Goede beslissing geweest dan, ik had achteraf liever nog een jaartje 13 gespeeld, maarja moest toch iets hebben om op de PS4 te spelen.
Mijn PS4 staat de laatste tijd vooral stof te happen. Heb AC4 en WD maar beide hebben mij niet lang kunnen boeien eigenlijk.
Als ik op het moment uberhaupt al tijd heb om te gamen is het veelal ff klieren in GTA op de PS3
Hmm bij 12 en 13 kreeg ik na 2 goede seizoenen bij dezelfde club toch vaak wel aanbiedingen van goede clubs hoor, ik begon dan vaak in de Coca-Cola Leauge 2, en als je dan door was gepromovoeerd tot de Championship (league onder de Premier League) dan kon je leuke clubs kiezen hoor. Bij 14 heb ik letterlijk niet 1 seizoen volgemaakt omdat het gewoon niet leuk genoeg is om te spelen :|
Bij 13 werkelijk niet 1 aanbieding gehad, behalve van landen teams.
Bij 12 had ik het wel idd. Toen ben ik van Ajax naar Stoke city gegaan (betere clubs kwamen er niet, ondanks CL winst), daarna naar Newcastle en uiteindelijk bij Real Madrid terecht gekomen :)
Ik ben begonnen bij Barcelona B, ben na anderhalf seizoen gevraagd door Braunschweig (ik weet niet hoe je het schrijft, Bundesliga 2 club) en via Marseille bij Chelsea gekomen. Het heeft me bijna 10 seizoenen gekost denk ik, maar het was heel erg leuk.

Ik hoop persoonlijk ook dat je een 2de team kan maken, zodat mijn reserves ook wat speeltijd krijgen tegen andere 2de teams. Ik heb altijd heel veel jeugdspelers die gewoon niet goed genoeg zijn. Ook mag de carrière wel iets langer duren. Waarom niet gewoon 50 jaar? Misschien wel gewoon oneindig. Als je nu 20 jarige spelers koopt hoef je je hele carrière bijna geen spelers meer te kopen, behalve in je laatste jaar.
Waar die limiet op de duur van Carriere vandaan komt weet ik ook niet en ik vind het persoonlijk ook een beetje onzin idd. Die mag er in 15 van mij ook wel uit.

Wat ik in FIFA ook tof vind om te doen is om in de laagste Engelse divisie te beginnen en zo'n club naar de PL en zelfs CL te loodsen. Je bent er in de game jaren mee bezig maar het is wel tof om van zo'n nietszeggende club een topclub te maken.
Helaas kun je het stadion niet aanpassen waardoor je wel constant met zo'n klein rotding blijft zitten, wat het idee van topclub een beetje teniet doet. Wat mij betreft mag daar ook wel verandering in komen.
Ik kan me herinneren dat er een FIFA is geweest waarin je je stadion uit kon breiden. Op het stadion zelf had het totaal geen effect maar voor je inkomsten maakte het wel degelijk uit. Je kon zelfs je kaartprijs bepalen (laag, normaal, hoog), wat weer invloed had op hoe je er bij je fans op kwam te staan naar aanleiding van je prestaties. Zonde dat ze ook dat er weer uit hebben gehaald, ik vond het wel wat hebben :)
Dat is inderdaad ook heel leuk. In FIFA 07 (heb toen geen andere meer gespeeld tot 11) Had je inderdaad opties om je stadion uit te breiden, maar ook om aanvalstrainers te verbeteren, je transferonderhandelaar te verbeteren. Het koste allemaal geld, maar het was veel leuker om te doen. Je moest ook een sponsor kiezen, je kon je eigen oefenwedstrijden plannen met alle financiële gevolgen van dien. Dit was veel leuker. Ik hoop dat dit terug komt, of op zijn minst als nieuwe carrière optie komt.

Nog een klein vraagje aan mensen die een spelerscarrière gespeeld hebben. Stel ik ben 20 jaar lang een spelen, kan ik daarna nog manager worden? En voor hoe lang dan? Ik wil namelijk een carrière spelen met random spelers (wel op niveau van de clubs, of anders random clubnamen en transferbudgetten) want dan wordt het scouten wel leuk. Nu kan ik alles opzoeken op FUThead en heb je veel eigen kennis. Binnen 3 jaar heb je een goed jong elftal waarmee je er de rest van je carrière mee tegen aan kan.

Een ding dat ik ook graag wil zien is ervaring. Spelers als Pirlo zijn niet beter dan jongens van 17 met dezelfde stats. Pirlo zou uiteindelijk toch beter moeten zijn. Minder fouten maken door zijn ervaring, in belangrijke wedstrijden vallen jonge spelers vaak door de mand, wat met Pirlo echt niet zal gebeuren. Ook moet de aanvoerder een belangrijkere rol spelen. Ik kan elke wedstrijd een andere aanvoerder kiezen en het maakt niets uit. Als je een aanvoerder kiest met veel ervaring en die al lang bij de club speelt moet er een soort teamgeest bonus komen. Spelers hebben meer vertrouwen in een Pirlo of een Lahm dan in een 17 jarig broekie dat net uit de jeugdopleiding komt (tenminste, ik wel).
Ik heb eigenlijk nog nooit echt online gespeeld met fifa en ook ik hoop dat ze aan de
de niet online spelers denken. Ik kijk echt uit naar fifa15. Weet iemand of je ook op
de consoleversies je eigen gameface kan inladen?
Amen, eindelijk iemand die me begrijpt.. _/-\o_
Iemand uitspelen is tegen een tegenstander die een beetje kan verdedigen echt heel moeilijk, door de instant press en auto tackle. Als ze dat automatisch tackelen nou zouden verzwakken dan is dat druk zetten meteen ook veel minder effectief, en moet iedereen weer echt gaan verdedigden in plaats van alleen maar rennen als een kip zonder kop. :)
Mijn grootste punt van kritiek op fifa 14 zijn de bugs.
1-1 thuis spelen en daarna 0-0 uit (knock-out fase) en niet mijn tegenstander maar ik ben door naar de volgende ronde!?
Dat soort dingen vind ik echt niet kunnen en heb het twee keer gehad in carrière modus en ben er toen mee gestopt.
Mooie voorlopige review! Heb alleen niets gelezen over scheidsrechters die met een busje scheerschuim bezig zijn :+
Mooie features: verdwijnspray inderdaad, inclusief de bolle ogen van Martins Indi, grappige teksten op ondershirts met de obligate kaart daarna, verveelde Fifa-bobo's op de tribune (zal EA niet aandurven), onvriendelijke spreekkoren, koekhappen met Suarez, omkoopmodus voor WK-toewijzing.

En om het echt realistisch te maken: vreselijk slechte scheidsrechters.
Pijnpunten zijno.a. al jaren een trage verbinding, vooral met spelers vanuit Engeland. Tuurlijk ligt hier ook wel een deel bij de verbinding van de gebruiker, maar als ik 8 potjes achter elkaar krijg waar een halve tot een seconde vertraging in zit en later eventueel nog haperingen dan ligt mijn controller alweer met de batterijen eruit in een hoek van de kamer.
Als EA nu gewoon van zijn P2P afstapt en gebruik maakt van Microsofts Azure servers zou dit meteen opgelost zijn voor de Xbox One. Maar dit kost geld en dat zal EA dan weer niet zien zitten.
Heb nooit zo goed gesnapt hoe dat Ultimate Team precies werkt. Is dat nou fatsoenlijk te spelen als je niet aan de lopende band nieuwe kaartjes koopt?

Ik heb het eens kort gespeeld toen het net uitkwam (weet niet meer welke FIFA versie dat was, 12 misschien), maar toen liep ik er steeds tegenaan dat je niet genoeg packs verdiende met gewoon spelen om de contracten van de spelers te kunnen 'betalen' met de contracts kaarten.

Weet niet of er inmiddels al iets aan veranderd is, maar het kwam bij mij destijds erg pay2win over en heb er daarom sindsdien niet meer naar gekeken. Als ik dan nu hoor dat het een van de meest popupaire spelmodi is, dan moet er haast wel wat veranderd zijn toch? Of koopt de meerderheid van de spelers gewoon extra kaarten?
Dat hebben ze flink omgegooid. Vroeger was het idd moeilijk om te blijven spelen. Nu krijg je vrij snel al een behoorlijke hoeveelheid coins door de tutorials en de promoties.

Als is het nooit p2w geweest. Genoeg mensen die honderden euros uitgeven en dan alsnog slechte spelers uit pakjes krijgen.
Het wordt ook wel is tijd dat ze dynamisch weer implementeren. Hele wedstrijden regen slaat nergens op.
Ik begreep dat dat er nu ook in zou zitten? Kan het filmpje nu zelf niet zien, maar check dit:

http://www.youtube.com/watch?v=li7jjCuPoRg
FIFA soccer... Voetbal op rails. :( Ik hoop dat ik dat gevoel bij deze editie niet heb; dat ze daar echt wat aan hebben gedaan. De demo maar even uitproberen wanneer die uit is.
misschien leuk om te weten dat vandaag deze game voor 48 euro kan worden ge pre ordered bij wehkamp op xbox one en ps4, of de oude consoles.

Ik vind wel dat FIFA er steeds mooier uit ziet het nieuwe mechanisme voor de sfeer is cool ik zag op de gamescon ook veel verbeteringen maar ik weet niet of er genoeg verbeteringen zijn om over te stappen van fifa 14. Ook leuk dat fifa 15 op de PC ook de nieuwe engine (zou) moeten gebruiken.

Een betere carrièremodus is altijd welkom natuurlijk!
"EA herhaalde op de Gamescom niet alleen feiten die al op de E3 verteld waren en noemde niet alleen namen voor de Ultimate Team-collectie, maar ging ook in op een aantal zaken waar de FIFA-community al sinds de release van FIFA 14 mee bezig is, te weten het gedrag van keepers in de gameplay, en allerlei zaken die beter konden in de carrièremodus."
Ben ik nou gek, of zie ik niet veel 'zaken' terugkomen in jullie preview (behalve scouting-punt)?

Ik zelf ben namelijk totaal geen fan van UT. In mijn ogen is dit te onrealistisch en moet je (af-en-toe) geluk hebben met de tegenstander.
Career-mode is dus voor mij, zoals vanouds, veel interessanter:
- Kunnen clubs nu eindelijk ook spelers kopen, na een verhuur periode? Hoewel het in de game zit, wordt het nooit gebruikt
- Wordt het scouting-netwerk nu wel meer gerichter? Als Arsenal zijnde, kreeg ik vaak toch nog spelers van een B/C-categorie (hoewel er echt wel betere zijn)
- Worden de transfers nu wel verhoogt en realistischer?

Jammer dat jullie ook niet ingaan op licenties, want de Turkish-competitie zit er vanaf nu wel (weer) in.

Al met al een zeer mager preview, terwijl er al zoveel meer bekend is. :(
- Kunnen clubs nu eindelijk ook spelers kopen, na een verhuur periode? Hoewel het in de game zit, wordt het nooit gebruikt.
Dat kan al sinds FIFA 13 toch? In ieder geval de club die je zelf traint, of bedoel je andere clubs?
Bedoel inderdaad dat andere clubs hun spelers wel verhuren, maar geen optie tot koop aanbieden (althans er wordt in de game zelf geen gebruik van gemaakt).
Bij je eigen club is dat inderdaad gewoon mogelijk.

De career-modes verdient gewoon nog veel maar aandacht. Eigenlijk de aandacht die FUT nu krijgt. Helaas gaat het natuurlijk ook om geld, iets wat bij FUT mogelijk is om te verdienen (packets, etc.)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee