Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Samsungs TabPro's: 8,4" en 10,1"

Een fijne tussenmaat en een gemiste kans

Conclusie

Omdat Samsung al twee tablet-series heeft, zou je kunnen denken dat de TabPro-lijn een beetje overbodig is, maar niets is minder waar. De Note en NotePro-serie zal voor veel mensen aan de dure kant zijn en daarnaast heeft niet iedereen behoefte aan een stylus. De normale Galaxy Tab-serie valt op door zijn lage prijsstelling, maar dat is dan ook goed terug te zien is de bouwkwaliteit, hardware en snelheid. De TabPro-serie valt hier heel mooi tussenin.

Van de twee geteste modellen zijn we het meest gecharmeerd van de 8,4"-versie. Hij zit goed in elkaar, houdt lekker vast, heeft een mooi scherm, is voldoende snel en biedt een prima accuduur. We zijn nog steeds niet overtuigd van fysieke knoppen op een tablet, de speakers hadden beter gekund en ook op de software valt wel aan te merken. Die zaken wegen echter niet op tegen de verder fijne gebruikservaring.

De 10,1"-versie komt minder goed uit de verf. Dat heeft niks te maken met de buitenkant of het beeldscherm - die zijn goed - maar alles met de prestaties. De combinatie van de Exynos 5420-soc, Android 4.4.2 en TouchWiz voelt niet zo vloeiend als je van een tablet in deze prijsklasse zou verwachten. We snappen dat Samsung via de software zijn stempel op het product wil drukken, maar dat mag niet ten koste gaan van de gebruikservaring.

Uiteindelijk belonen we de TabPro 10.1" met een krappe drie sterren, want met zijn stevige behuizing, mooie scherm en prima accuduur zou het niet verdiend zijn om een onvoldoende toe te kennen. De 8,4"-variant deelt diezelfde pluspunten, maar krijgt het beter klaargespeeld om Android vlot te laten werken. Daarom belonen we hem met vier sterren.

Samsung Galaxy TabPro 8,4"

Plus- en minpunten

  • Fijn formaat
  • Licht en dun
  • Plaatsing speakers

Verkrijgbaar vanaf Onbekend

Samsung Galaxy TabPro 10,1"

Plus- en minpunten

  • Goede accuduur
  • Licht en dun
  • Laggy

Verkrijgbaar vanaf Onbekend

Reacties (108)

Wijzig sortering
Sidenote: in de benchmark resultaten zie ik de LG g pad 8.3 staan met de snapdragon 600 en beduidend slechte scores. In jullie LG review gaven jullie aan dat de G pad 8.3 slechte resultaten had in benchmarks, het leek op een probleem, waarom testen jullie de G pad 8.3 niet nog eens nu LG android 4.4.2 heeft uitgebracht en mogelijk ook deze bugs heeft verholpen. De resultaten van jullie review worden nu weer meegenomen terwijl jullie zelf aangeven dat het mogelijk een fout was. Het geeft een scheef beeld van waar de LG toe in staat is. Andere sites melden deze problemen niet en zeker ten opzichte van de Nexus 7 is in mijn ogen de LG de betere gezien zijn grotere scherm, maar toch het compacte formaat.

Qua prijs is het een geduchte concurrent van de nu bekeken Samsung TabPro 8.4
We mogen de producten die we testen helaas niet houden en de G Pad is dus al lang weer retour naar LG. Ik zal ze eens vragen of we hem nog een paar dagen mogen lenen voor nieuwe benchmarks.
Dat zou de beeldvorming wel ten goede komen. Jullie reviews worden zeer gewaardeerd, wat vaak ook meteen te zien is in de pricewatch. Qua populariteit zakt of stijgt een product na een slechte of juist een goede review... Dat moet voor LG toch zeker een reden zijn om jullie nog eens van zo'n apparaat te voorzien.

iig heeft het mij er niet van weerhouden er toch een te kopen toen de cash back nog liep..;)
En vooralsnog geen spijt gehad, ik heb zelf dus ook nog geen enkel probleem gehad met de performance en nu met Android 4.4.2 al helemaal niet.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 30 april 2014 16:04]

Sinds 4.4.2 is de G Pad inderdaad een veel prettiger apparaat geworden: geen lag meer en een betere accuduur. Toch had ik verwacht dat de Samsung duurder zou worden, waardoor ik best snap dat je voor ongeveer 80 euro verschil (incl. Cashback LG) kiest voor de Samsung die wel net iets betere specificaties krijgt (met name betere processor en scherm). Zelf zou ik nog steeds de G Pad kopen: TouchWiz vind ik persoonlijk nog een stuk onprettiger dan de skin van LG en ook dat nepleer aan de achterkant vind ik echt walgelijk.
Woutje for president
Ben erg benieuwd :)
Ik heb sinds een paar weken de 8.4 versie, en ik kan drie nadelen ontdekken:

1) ~ ~ B L O A T W A R E ! ! ! ~ ~ Zelfs crap die je niet eens kunt disablen
2) Een vervelende delay als je het scherm aan wil zetten
3) Geen haptic feedback op het verder briljante toetsenbord

De voordelen:
1) Rooten was peopsimpel
2) Goed toetsenbord
3) Mooi scherm
4) Android

TouchWiz is ook een drama. Die magazine layout kun je niet uitzetten. Je mag de laatste "widget" niet verwijderen. Ik hou dus helemáál niet van die restriciteve crapware. Gelukkig werkt Apex Launcher uitstekend, maar wel jammer dat ze zelfs de launcher zo verkracht hebben.

En, niet echt een voor- of nadeel, maar wel handig voor lieden die dit heel belangrijk vinden: de resolutie van het scherm is schandalig hoog en (daardoor denk ik) wel hele kleine lettertjes hier en daar (websites vooral, maar ook GUI's van apps). Ik kan het allemaal wel lezen, maar een beetje meer contrast is dan wel nodig. Als ik 10 jaar ouder was, zou het niet gaan.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 30 april 2014 22:53]

Anoniem: 431036
@_Thanatos_2 mei 2014 10:24
Zelf ook de 8.4 recent in ontvangst genomen. Mooi ding, heel dun en voor mij een goed formaat.

Ik ben het volledig eens met _Thanatos_.

Zelf heb ik Apex laucher erop gezet, werkt prima. Chrome loopt regelmatig vast in landscape modus, alleen weet ik nog niet waardoor dit komt.

Heel handig vind ik wel de mogelijkheid om diverse apps open te hebben op het scherm.
Zou fijn als je de bloatware kon verwijderen zonder dat je de tab zou moeten rooten ofzo.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 431036 op 2 mei 2014 10:28]

Het zou toch mooi zijn als Samsung nou eindelijk eens hun bouwkwaliteit, materiaalkwaliteit gaat verbeteren. In mijn optiek is dat voor zo veel mensen de reden om toch voor een HTC/Apple telefoon te gaan.
Je zit daar met een prachtige tablet van 3-400 euro, moet daar dan echt voor een achterkantje van 10 bij 15 cm nepleer op?
Ik begrijp dat je geen full body aluminium/unibody gaat maken, dat is een grote stap in kosten, maar echt leer lijkt me een ontzettende upgrade in hoe het aanvoelt en wat de eerste indruk is van dat apparaat.
Nu is het wel een persoonlijke voorkeur, maar ik vind de achterkant wel echt geweldig aanvoelen. Ik heb nooit het gevoel dat hij uit mijn hand kan glippen wat ik wel eens bij een full alu body heb.
Ik bedoel ook niet dat nepleer slechte grip heeft (integendeel, synthetische stoffen kunnen ontzettend veel grip hebben) maar het voelt goedkoop/ondermaats aan. Dat is toch iets wat naarmate de prijs hoger gaat (400 euro is een hoop) belangrijker wordt voor mij en ik neem aan heel wat andere klanten.
Ik heb de 10" versie gisteren in de hand gehad en als je beide zijkanten vastpakt kun je hem letterlijk heen en weer draaien/buigen. Het leer aan de achterkant voelt wel een stuk beter aan dan dat glanzende plastic. Als ze dan ten minste een aluminium frame of zo erin zetten... Als ze dan nog een versie met stock Android uitbrengen dan zou deze als warme broodjes over de toonbank gaan.
Ik vind het anders fijn aanvoelen op mijn Note3. Beter dan die gladde plastic bedoeling met de Note2.

Ik heb nog een originele Tab 10.1 (GPT 7500 3g) en die heeft een stukje 'rubber' aan de achterkant wat opzich ook wel fijn aanvoelt.

Als de 10.1" versie de specs had van de 8.4" dan had ik hem morgen nog gehaald, ik gebruik mijn tab 10.1 bijna dagelijks alleen is hij nu een beetje traag aan het worden, hij ziet er nog bijna nieuw uit en heb hem al 3 jaar?

Maar de meerprijs voor een 4g versie is belachelijk zeg! 200 euro!!

pricewatch: Samsung Galaxy TabPro 10,1" WiFi 16GB Zwart
pricewatch: Samsung Galaxy TabPro 10,1" 4G 16GB Zwart
een volledig alu body koop ik niet meer (heb er 1)

Nee bij mij moeten ze van plastic zijn maar dan gewoon goed spul, zoals bij deze.
Anoniem: 16328
@joco30 april 2014 14:10
BB heeft vaak mooie materialen. Een Samsung voelt vaak ook gewoon degelijk aan, alleen ziet het er een beetje te veel als glimmend plastic uit.
maar met dat glimmend plastic zijn ze dus al een tijdje gestopt
kijk naar de Note 3 of nu de S5

(of naar deze tablets)
Ik kan het laggy gedeelte wel beamen. Ik had er wat meer van verwacht. Ik heb hem zelf ook, ik hoopte snel een custom rom op te installeren, maar helaas gaan de ontwikkelingen op dat gebied niet zo hard.

Ik ken de specifieke redenen er niet voor, maar het heeft iets te maken met de eigen samsung Exynos processor en de beperkte ondersteuning in tooling aan de developers community vanuit samsung.
Van wat ik meekrijg en begrijp via de XDA forums is dat de Samsung kernel de processor bus dichtknijpt om zo het batterijgebruik te verlengen. Ligt dus niet per se aan de bloatware (correct me if I'm wrong) en mede de lagginess verklaren.

Ik heb zelf een GTab II 10.1 verlost van Samsung bloatware en kernel met CM. Voordien was het zo laggy dat ik het niet meer erg vond als ik het ding zou bricken in het CM installatieproces (meen ik serieus). Na het vervangen van de kernel en CM erop gezet te hebben, werkt alles als een zonnetje. En inderdaad, de batterij gaat korter mee tijdens actief gebruik dan voorheen, maarja dat heb ik er voor over.
Uit mijn eigen ervaring met de Galaxy Note 8.0, wil ik je zeer sterk aanraden alle samsung bloatware eraf te mieteren, mijne was eerst ook laggy, toen ik die apps eraf had getrapt niet meer, en de batterij ging/gaat ook duidelijk langer mee.

Je zal waarschijnlijk wel je device moeten rooten, ik heb destijds een programmatje gebruikt dat "Root App Delete" heet, maar je kan het met bijvoorbeeld "ES File Explorer" ook (in linker kolom onderaan, tools -> app manager -> lang op een app drukken voor multiselect, wat ook uninstall bied)

Voor het gemak, hier vind je hoe je je device root (let wel, garantie is vervolgens sketchy)
Ik heb zelf sinds een maand de 10.1 (T520) versie. De lag merkte ik direct en soms reageerde het touchscreen niet. Ik heb hem geroot en met titanium backup zoveel mogelijk Samsung rotzooi eraf gegooid. Hij werkt prima nu. Geen lag meer en het touchscreen werkt altijd. Accuduur heb ik niet op gelet maar ik kan me voorstellen dat het de accuduur alleen maar kan bevorderen.
Ik denk dat het eerder aan de kernel ligt, dat sommige (samsung) processen voorrang krijgen op bijvoorbeeld het touchscreen.
Graag zou ik ook touchwiz bevriezen met titanium backup maar moet ik wel eerst een andere Launcher hebben. Weet iemand een goeie, die erg lijkt op de standaard Launcher van de nexus apparaten?
touchwiz is niet alleen de launcher..

Dat zit volledig in het core van het systeem. bv de notificatie scherm en alle snel koppelingen daar vervang je toch ook niet als je de launcher vervangt?

Maar goed er zijn genoeg goeie launchers zoals Nova of Apex
Touchwiz eruit slopen gaat waarschijnlijk niet lukken.
Als 'vervanging' is "Nova Launcher" misschien wat, zelf heb ik maar geleerd om gewoon met touchwiz te werken, maar het blijft een soort fisher price interface..
Bedankt. Ik dacht altijd dat het alleen de Launcher was. Ik heb ook nog altijd de goeie ouwe sII (i9100) en al jaren cyanogenmod erop. Ik kan niet wachten tot er een stable cm voor de t520 is. Maar voorlopig lijkt hij het prima te doen met de uitgeschakelde bloatware
Mijn S3 voelt ook ineens weer zo rap nu ik er cyanogenmod op heb gezet :-)
Valt wel mee hoor, ten eerste, het hoefd niet, wij als tweakers kunnen het gewoon niet laten zo veel mogelijk uit onze devices te halen.

Een huismoeder van 40 die een snelle tablet wil hebben is met weinig al tevreden, 99.9% van de devices zijn snel genoeg voor dagelijks gebruik, helemaal voor mensen die alleen een beetje mailen facebooken en whatsappen.

En ik weet niet welke Android apps jij kent die de boel vertragen (ik schat in geen enkele) maar ik heb ze nog nooit gezien, los van de 3-4 zware 3d games, en daar staat gewoon bij wat het van je device vraagt, er zijn 100.000 meer Android dan Apple devices (verschillende, niet aantal) waardoor deze gang van zaken heel logisch is, als je een app maakt voor iOS weet je precies hoe de ~5 meest recente devices werken, maak je een app voor Android dan kan je zelfs als je 100 man er een jaar op zet niet op alles testen.
Daarbij komt nog dat app bouwers in Android veel meer kunnen en mogen, helaas betekend dat ook dat 'sjaakie op de hoek' aan belangrijke Android componenten mag frutselen, en ja, het kan goed zijn dat hij geen flauw idee heeft wat te doen, dan krijg je crappy apps. Betekend niet dat er ook genoeg slechte apps voor iOS zijn.

En nee dankje, ik hoef geen iPhone, het gesloten ecosysteem spreekt me absoluut niet aan, ik verwacht alles te kunnen en mogen, zal wel te maken hebben met het feit dat ik al ruim voor de 'smartphone craze' smartphones gebruikte, m'n eigen windows mobile apps schreef.

Nogmaals, we zijn hier op Tweakers.net, waar mensen samenkomen die graag tweaken, als je liever 'bij het handje gehouden word' is dat natuurlijk helemaal oke, maar om nou zo 'aggresief' je onvrede (en ontwetendheid) over Android te laten blijken is een beetje kinderachtig, en volstrekt overbodig.
Een huismoeder van 40 die een snelle tablet wil hebben is met weinig al tevreden, 99.9% van de devices zijn snel genoeg voor dagelijks gebruik, helemaal voor mensen die alleen een beetje mailen facebooken en whatsappen.
Wat een onzin! Daarbij is het ook generaliserend en denigrerend (maar dat geldt mede voor je voorganger).

Best kans dat een "huismoeder" meer tijd met een tablet doorbrengt dan jij! Dus is het voor haar (we gaan verder op jouw generalisatie) veel belangrijker om een snelle tablet te hebben dan dat het voor jou is!

Met andere woorden: de "huismoeder" is helemaal gelukkig met een iPad Air, en jij moddert lekker aan met jouw "open" (??? Niet te rooten??? Jammer dan!!!) Samsung Galaxy TouchWiz Tab!
En nee dankje, ik hoef geen iPhone, het gesloten ecosysteem spreekt me absoluut niet aan, ik verwacht alles te kunnen en mogen, zal wel te maken hebben met het feit dat ik al ruim voor de 'smartphone craze' smartphones gebruikte, m'n eigen windows mobile apps schreef.
Wat kun je met een Galaxy Tab wat je niet met een iPad kunt? Wat kun je met een Galaxy S wat je niet met een iPhone kunt? Is dat nuttig, heb je het nodig? Wat voor offers moet je brengen om je eisen ingewilligd te zien? Word je gelukkiger van een Android apparaat dan van een iOS apparaat?
Nogmaals, we zijn hier op Tweakers.net, waar mensen samenkomen die graag tweaken
Ik tweak graag. Met van alles en nogwat. Alles zo inrichten dat het werkt zoals ik dat wil. Apps, boeken, muziek, straming films, ...

Maar sommige dingen zou je als "atomair" kunnen zien: niet verder op te delen. Een gloeilamp of een scheerapparaat? Gewoon gebruiken zoals je 'm gekregen hebt. Dat werkt vaak het best.
maar om nou zo 'aggresief' je onvrede (en ontwetendheid) over Android te laten blijken is een beetje kinderachtig, en volstrekt overbodig.
De onvrede gaat niet over Android, maar over fabrikanten die Android zo verbouwen (TouchWiz, bloatware die niet te verwijderen is, ...) dat het niet soepel meer werkt.
Ja die generalisatie van huismoeders was mijn keus ook niet hehe, maar snap het opzich wel, is gewoon een andere noemer voor 'de simpele gebruiker', en daar is niets mis mee, je kan denk ik wel stellen dat de meeste huismoeders in die groep vallen.

Hoeveel tijd je met een tablet doorbrengt staat volgens mij los van wat je met een tablet doet, bijvoorbeeld, ik ben wel zon flapdrol dat ik het leuk vind om bijvoorbeeld Arduino bordjes te programmeren, wifi keys te achterhalen, etc, 'de simpele gebruiker' heeft daar echt geen behoefte aan. En ja, snelheid is bij veel van die dingen al een stuk belangrijker.

Weet niet waar je vandaan haalt dat iets niet te rooten is, alles is te rooten, ook iPhones etc. Kijk bijvoorbeeld eens naar het artikel waar ik fraptor naar link, daarmee kun je dus de meest recente samsung devices rooten, lijkt me dat het dus gewoon kan. Mede door (geweldige) communities als XDA kun je ervan opaan dat er binnen een paar dagen na de release al een root truc is voor je nieuwste device.

En wat kan ik met een Android tablet wel wat ik met een iPad niet kan? (het artikel gaat dan wel over Samsung maar ik heb geen voorkeur)
Nou bijvoorbeeld de hele launcher (interface) aanpassen, een ander toetsenbord installeren, een ander besturingssysteem installeren, of weet ik het, ntfs support in Android inbouwen, laatst nog gedaan.

Ik word niet zo zeer gelukkiger van een Android apperaat, eerder ongelukkig als ik speel met een iOS apparaat, ik zie echt wel de toegevoegde waarde van iOS hoor (gebruikers gemak en meer veiligheid) maar mij persoonlijk trekt het niet, vooral door de eerder genoemde ingeperkte vrijheid.

En natuurlijk heb je gelijk dat niet iedereen op Tweakers zn tablet (of scheerapparaat) wil modden, maar het zal geen verassing zijn dat een groot deel van de gebruikers dat wel wil.

En als laatste, helemaal gelijk over mijn uitspraak over onvrede, mijn fout
Je punt is duidelijk. Ik word gelukkig van een telefoon en een tablet die werkt. Als ik mijn apps (geen apps die wifi keys ontcijferen), mail, chat en muziek erop heb, dan ben ik blij.

Hobbyen doe ik met muziek en films. Programmeren doe ik met een computer. Fröbelen met een Raspberry Pi. Als het nodig is, repareer ik mijn speakers. Mijn iMac heb ik opengemaakt om er een snelle 3TB disk in te zetten.

Oftewel: in de ogen van een "gewone gebruiker" ben ik een tweaker, in de ogen van een hardcore tweaker ben ik een gebruiker.

Gelukkig maar dat er zoveel keuze is! Ik ben blij met mijn iPad, jij met je Android tablet.

Overigens kan ik ook blij worden van een Android apparaat, als die maar van bv Sony of HTC is, en niet van Samsung. Heb ik gehad, wat een troep, die TouchWiz, dat wil ik nooit meer! Open of niet: 1000 maal zo graag een "gesloten" iPhone of iPad dan een "open" Samsung Galaxy!
Mooi, zijn we het toch nog (een beetje) met elkaar eens geworden :) (tweakers heeft een high-5 emoticoon nodig!)

En ik hobby/freubel/tweak natuurlijk ook meer met m'n PC, maar ik reis 2 uur per dag en verveel me dan vaak stierlijk, kan mij het intresseren dat m'n mede reizigers me een enorme nerd vinden als ik allerlij dingen in mn tablet begin te pluggen :+

En ik ga eerlijk gezegd ook prat op HTC, al zeker 10+ jaar, maar tablets van HTC zijn helemaal om te huilen. :9
En ik ga eerlijk gezegd ook prat op HTC, al zeker 10+ jaar, maar tablets van HTC zijn helemaal om te huilen. :9
Ik ken alleen maar telefoons van HTC, en die vind ik super! En "vroeger" was HTC de eerste die een geslaagde smartphone heeft gemaakt.

Zowel tablets als telefoons van Sony vind ik goed. Die komen in totaliteit aardig in de buurt van de iPhone en iPad, en overstijgen die referentiedevices op sommige punten.
Mee eens, daarom voor mij ook geen Samsung meer. Ik snap niet waarom Samsung probeert met de halfbakken software die ze zelf creëren iets aan Android toe te voegen. Als ze die bloatware eruit laten of Touchwiz compleet laten herbouwen(zoiets als HTC Sense) dan zijn de toestellen ineens een stuk interessanter. Helaas wordt Samsung met name door hun eigen marketingbudget amper gestraft voor deze houding.
Een goede manier op de prijs te drukken is om de camera eruit te halen. Zeg nou zelf, camera's op tablets zijn zelden beter dan die op telefoons en iemand diebeen tablet koopt heeft in de regel ook al een telfoon.
Ik vind juist dat camera's op tablets erg nuttig zijn. De kwaliteit zou omhoog moeten vind ik. Op toeristische plekken zie je veel mensen foto's maken met hun tablet.Toch blijven fabrikanten de camera's op tablets als stiefkinderen behandelen. Niet slim als je het mij vraagt. Veel professionele reviewers blijven maar roepen dat het er belachelijk uitziet en dat je het niet moet willen, maar ik (en anderen) bepalen zelf wel waarmee ik mijn foto's maak.
Daarnaast zijn er nuttige toepassingen als het scannen van qr-codes en documenten.
Klopt, dat zijn de voordelen van een camera die je noemt. Maar mijn punt was dat iedereen die een tablet koopt al een camera _heeft_, op hun telefoon die je altijd bij je hebt. iit een tablet. Dus een camera op een tablet is imo vrij nutteloos.
Anoniem: 16328
@amas30 april 2014 14:24
Goede front camera is natuurlijk wel belangrijk voor videobellen.
Anoniem: 16328
@PetruZ30 april 2014 14:06
Waarom ga je met een tablet een foto nemen als je een betere camera in je smartphone hebt zitten die ook nog eens beter te bedienen is?
Dat vraag ik me ook af, het ziet er ook niet uit.
Omdat de camera in mijn smartphone misschien veel slechtere foto's maakt dan de camera in mijn iPad?
Ze mogen van mij idd de camera op de achterkant best weg laten, maar dan wel een veel betere frontcamera plaatsen.

Ik gebruik mijn tablet (en telefoon) heel veel voor skype.
De combinatie van de Exynos 5420-soc, Android 4.4.2 en TouchWiz voelt niet zo vloeiend als je van een tablet in deze prijsklasse zou verwachten.
Rooten en TouchWiz bevriezen. Scheelt al een hoop, althans bij mijn 2 jaar oude Note 2 doet dat wonderen.
Maar het is toch raar dat keer op keer Touchwiz zoveel snelle processors op de knieën krijgt. Dat zouden ze bij Samsung tijdens een test fase toch ook wel ontdekken?

En waarom gebruikt Samsung ook niet gewoon een Snapdragon 800 of 801 in haar 10.1 tablet?

Verder goede review, de 8.4" ziet er interessant uit.
Samsung krijgt met Touchwiz ook een Snapdragon 800 of 801 op de knieën, dus dat is het verschil niet. Het zit zich in de optimalisaties. Men zou verwachten dat de Exynos processoren zijn geoptimaliseerd voor Touchwiz, doordat ze door Samsung zelf zijn geproduceerd. Dit is echter niet waar, Samsung Mobile en Samsung socs zijn twee aparte bedrijven. Stel, er zijn desalniettemin optimalisaties doorgevoerd voor de Exynos, dan moeten deze optimalisaties ook apart voor de Snapdragon reeks worden geprogrammeerd. Erg veel werk dus, zoveel dat ik Samsung ervan verdenk dat ze het daarom juist niet doen met als gevolg: buggy en vooral laggy interfaces.
Men zegt wel eens hier op Tweakers.net: waarom een quadcore processor of hoger? Nou, om dit soort toestanden te verdoezelen.

On-topic: de 8,4" Pro lijkt me een handige tablet, alleen een apart formaat.
8 inch lijkt me juist perfect. Het beeldscherm van mijn 7" tablet vind ik eigenlijk net iets te klein, als ik het scherm kantel neemt mijn toetsenbord ongeveer 60% van het scherm in.

Volgens de geruchten komt er dit jaar ook een 8" Nexus tablet op de markt. Indien de prijs goed is en ik de Nexus 7 nog kwijt kan voor een prettig bedrag dan stap ik zeker over.
Blijf het vreemd vinden dat Samsung fysieke knoppen gebruikt. Ze zijn er ooit vanaf gestapt met de Note 10.1 2012 . De reden waarom, gebruikers zijn er aan gewend, vind ik niet heel sterk. Vooral met deze Pro tablet hadden ze de knop wel weg kunnen laten.

[Reactie gewijzigd door Mindpower op 30 april 2014 11:35]

Ik vind zoiets net een enorme verbetering. Mijn grootste ergernis aan android tablets is immers het breedbeeldformaat icm de knoppenbalk die webbrowsen een stuk onaangenamer maken. Op dit vlak scoort de ipad toch wel een stuk beter. Een alternatief die ook fijn werkt is zoals de moto g het doet: de knoppenbalk staat onderaan in portrait mode maar als je naar landscape gaat blijft de balk op z'n plaats, hij zit dan dus rechts horizontaal.
Idd, daarnaast ben ik van mening dat ze in de verkeerde volgorde zitten.
90% van de andere fabrikanten doen vlnr: terug, home, recent apps (of menu), maar Samsung vlnr: recent apps (of menu), home, terug
Vind ik niet echt logisch...
Hoe is de accuduurtest met browsen nu uitgevoerd op de iPad air? In de iPad air review van vorig jaar bleek het niet goed mogelijk om een representatieve test uit te voeren.
http://tweakers.net/revie...uur-meer-dan-beloofd.html

Op andere sites zie ik dat de iPad Air het langer volhoud dan Tweakers hier beweerd.
http://bgr.com/2014/02/12/which-tablet-has-best-battery-life/

Ik heb het vermoeden dat de tests niet representatief zijn.
We zijn daarna meteen aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een nieuwe browsingtest. Check voor meer info de review van de iPad mini Retina reviews: De iPad mini Retina: eindelijk high-end

Waarom andere websites andere resultaten behalen kan ik natuurlijk niet beantwoorden, want ik ken hun specifieke testmethoden niet.
Wat betreft luidsprekers snap ik niet dat alle tabs niet er 4 hebben zodat je in elke stand stereo geluid hebt. Dat is een nadeel van de Tab2-7 3G die ik heb, die is voor mij nog steeds prima, een nieuwe/betere heb ik niet nodig. Schermresolutie is een stuk lager dan van deze tabpro's maar ik vind de 1024x600 genoeg voor dit formaat... Enige minpunt voor mij is het geluid.
In theorie zouden 3 speakers ook genoeg zijn...
Ik heb hier de tabpro 10.1 4g (T525) maar deze is alles behalve laggy. Waarschijnlijk zit er toch duidelijk verschil tussen de qualcomm en de exynos soc.
Vind de tabpro echt een hele vooruitgang vergeleken met de oude tab 10.1. Is heel wat sneller en het scherm is natuurlijk ook veel beter.
Grootste probleem (voor mij althans) is nog steeds het vpn-probleem in Android 4.4.2.

[Reactie gewijzigd door mkroes op 30 april 2014 15:22]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee