Door Jurian Ubachs

Redacteur

SSX

Conclusie

SSX is in alle opzichten een betere game dan wat we de laatste jaren hebben gezien op snowboardgebied. De game pretendeert niet realistisch te zijn en blinkt uit als het gaat om de tricks en combo's die je kunt doen. Dat, in combinatie met de Tricky-modus en de tempoversnelling die daardoor optreedt, maakt SSX een goede game. Helaas wordt het speelplezier belemmerd door de lastig te controleren besturing. Die belemmering hakt er hard in, zeker de eerste paar uur dat je aan het spelen bent. Verder is er weinig dat een plezierige spelervaring in de weg staat. Alleen als je niet houdt van felle kleuren of een grondige hekel hebt aan alles dat in de buurt komt van dubstep, kun je SSX wellicht beter even links laten liggen. Voor iedere andere gamer met ook maar een kleine zwakke plek voor extreme sporten is SSX een prima tijdverdrijf.

Pluspunten

+ Tricks en combo's als vanouds
+ Tricky-modus
+ RiderNet en bijbehorende features
+ Echte bergen dankzij NASA data
+ Geluid begeleidt de actie prima

Minpunten

- Sturen
- Terugspoelen terwijl de rest van de wereld wel door gaat
- Af en toe 'vast' zitten op plekken

Cijfer: 8

Titel SSX
Platform Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar Electronic Arts
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Inmiddels verschenen


Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (52)

Wijzig sortering
+2Anoniem: 404283
5 maart 2012 05:24
Gelijk gepreorderd toen ik hoorde dat deze uitkwam, uren plezier gehad aan ssx, ssx tricky en ssx 3 op de ps2 (on tour vond ik minder). Zat iig al lang te wachten op een ssx voor de ps3, helaas vind ik hem zelf toch beetje tegenvallen. De besturing gaat nog wel, waar ik mij het meeste aan stoor is gewoon het leveldesign. Welke idioot het bedacht heeft dat ssx afgronden nodig heeft weet ik niet maar ik vind het iig zwaar frustrerend. Ben je een mooie combo aan trucs aan het aan elkaar rijgen, maak je een mooie jump en jawel daar vlieg je in de ravijn. Racen niet veel beter, je moet de parcours echt uit je hoofd leren of je gaat gegarandeerd de ravijn in. Achter ieder heuveltje kan er wel eentje zitten, de enkele parcours die dit niet hebben zijn dan weer wel zalig, maar de rest heb ik toch echt gemengde gevoelens bij. De rewind functie is ook compleet overbodig als je de ravijn ingaat, restart drop is het enige wat je kan doen. Aangezien de anderen gewoon rustig doorgaan met snowboarden is het byebye gouden medaille. Enkel in de trics is het nog wel goed te doen om goud te halen maar racen is mij iig nog niet gelukt om goud te halen met een rewind.
En het grootste gemis in dit spel is toch wel de splitscreen, dit was imo de belangrijkste mode in ssx, gewoon met vrienden tegen elkaar spelen, maakte niet uit hoeveel ssx je al gespeelt had, de grootste noob was er binnen de 2 minuten mee weg en je kon tegen elkaar racen. Nu zit die modus er niet in en al zat die er wel in, dan ging je noob vriend gewoon iedere keer de ravijn in (jij ook overigens als je een level niet volledig gememoriseerd hebt).
Wat de deadly descents betreft, deze vond ik wel redelijk leuk, Vooral met de wingsuits is wel leuk bedacht, enkel de whiteout kan mij nu echt eens niet bekoren. Iig als ze de ravijnen enkel voor deze levels hadden gehouden was het het perfecte spel geweest.

Conclussie: Ik beleef er best plezier aan, online mode is perfect, het is dus zeker een goed spel, maar alles behalve perfect, aangezien er extreem veel levels zijn kan je alle crappy levels wel aan de kant laten liggen en dan heb je een paar extreem zalige levels die je kan spelen.
Als er nu nog een update voor splitscreen komt en mss een dlc met enkel goede levels is het spel naar mijn mening perfect.
Kan me hier in grote lijnen wel in vinden. Ben wel positiever over de retail dan de demo.

De echt supertofffe levels moet ik echter nog vinden. Er staat teveel op qua schansen etc. Heel erg druk en je voor je het weet vlieg je idd weer een ravijn in.

Aan de andere kant maakt het de uitdaging wel groter.

Ze zijn imo enigzins teveel over the top gegaan.
Misschien een hele domme vergelijking, maar die Afgronden zijn voor mij te vergelijken met de Rainbow Levels in Mario Kart. Vind het een super tof spel, maar dit Levels frustreren mij gewoon en moeten soms wel gespeeld worden om een en ander te unlocken.

Echter is er wellicht nog een stille hoop voor meer prachtige levels, aangezien de PreOrder Bonus ook een nieuwe Afdaling als DLC bevat. Stiekem zou ik best wel weer is een level als Tokyo Megadream willen =P.
Vriend van mij had een promo versie en die mocht ik ook even bespelen. Op zich wel een aardige game maar niet iets wat ik langer dan een uur zou kunnen spelen. Het is nogal een frustrerend spel. De besturing is ronduit slecht. Tijdens de trucjes reageerd het spel niet lekker en tijdens het boarden is het VEEL te gevoelig. Als je de stick een klein beetje naar links beweegt ga je al 90 graden.

Op zich is het wel leuk aangezien het echte bergen zijn.

Rewind is nutteloos omdat je meestal minstens 2 seconden moet rewinden en op de moeilijkere levels heb je dan allang verloren. Zou wel leuker geweest zijn als de wereld om je heen ook werd gerewind.

Maar misschien is het niet echt een spel voor mij.

[Reactie gewijzigd door Datastream op 4 maart 2012 14:06]

Rewind is een mogelijkheid die er is om je de track te laten leren en de beste lijn te laten vinden.

Zo vind ik het explore gedeelte fantastich, heb ongeveer 60 mensen psn friends met SSX van verschillende skill levels en het constant elkaar 1 uppen op tracks is geweldig. Maar dankzij de rewind heb ik 1 track (old school) zo goed geleerd dat ik daar nu tijden kan neer zetten van 1:03, terwijl diamond score steeds 1:07 is op global events en in explore mode kan 1 iemand anders maar op 1:05 komen. Rest komt er niet in de buurt.

Rewind is dus een tool om je te helpen de beste lijn te vinden, niet om je in 1 try te laten winnen.
Ik heb de demo op mijn PS3 gedaan.. I was not impressed.. toen ik "574p" zag op mijn TV kreeg ik al de rillings.. en toen ik daadwerkelijk ging spelen vond ik de graphics echt onder de maat.. low res, blokkerig en geen opzwepende graphics.. Terwijl ik dit typ, zie ik de SSX trailer op TV en daar zien de graphics er veel beter uit.. ronduit misleiding!


Een ander punt wat ik echt niet leuk vind is de, zonder reden afdalen.. Ik had liever weer race tracks gezien waar ik mijn tegenstander van de baan kan stoten.. en natuurlijk ver over de top banen, ipv "echte bergen"..
Het is spel is 720p op mijn TV. Wellicht toch even je settings checken :?
Het PS3 menu is 1080p bij mij.. zou het een issue zijn met de demo? Heb jij de demo of de volledige versie? Ik heb met andere spellen geen probleem, Wipeout HD is bv ook in HD en niet in 574p.
Waarschijnlijk heb je dan een 1080i (only) televisie, die dus wel om kan gaan met 1080p (geupscaled) als de game dat toestaat (b.v. Ratchet & Clank ToD), wat hij dan omzet naar 1080i. En anders naar SD revert. Want hij ondersteunt geen 720p.

Dit kan inderdaad leiden tot een matige IQ, want hij is niet voor 576p gebouwd.

Ik kan je verzekeren dat hij er piekfijn uitziet op mijn 100" gebeamde scherm op 720p ;)

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 5 maart 2012 08:29]

Ik heb een Sony Bravia 46w5500.. je zou verwachten dat het wel zou moeten werken.. ik ga wel eens spelen met de settings..
Volledige versie maar de demo was ook 720p.

Op de doos van het spel staat ook 720p.

Volgensmij zijn er geen PS3 spellen met resolutie lager dan 720p.

[Reactie gewijzigd door Help!!!! op 5 maart 2012 09:10]

Tja het is SSX , maar toch had ik gehoopt dat het iets meer snowboarden zou worden dan alleen maar tricky , tricky al the way. Arcade is leuk , maar dit vind ik gewoon te overdreven om er ook nog maar iets van snowboarden in te zien.

En zolang er geen splitscreen in zit hoeft het van mij al helemaal niet. Dit soort spellen moet je gewoon met een biertje en wat vrienden op de bank spelen imo
Inderdaad, het schijnt alleen dat een splitscreen erg duur is: http://www.technoid.nl/ga...creen-via-update-krijgen/
Ik geloof er overigens niets van dat de splitscreen update er alsnog komt. Klinkt meer als een zoethoudertje. Ik snap zijn opmerking over de racegames wel, maar dat is juist wat me ook altijd irriteert aan racegames; de onmogelijkheid in dezelfde ruimte tegen elkaar te racen. Dacht dat ik eindelijk weer een relaxte game had om tegen elkaar te 'racen' bij mij thuis. Helaas...

edit: tikfoutjes

[Reactie gewijzigd door hondjes op 4 maart 2012 23:42]

“we looked at racing games – not that this is an excuse – and pure racing games don’t even support split screen today. And racing is only a third of our game. You certainly don’t need split screen for tricking or survive it.”
Wait wut?

"Pure racing games". AFAIK zijn er daar al niet al teveel van.
Neem even 2 van de grootste: Forza en GT. Beiden ondersteunen splitscreen. Misschien keken ze alleen naar de laatste games uit hun eigen race-reeks (NFS)?
ik vind - Terugspoelen terwijl de rest van de wereld wel door gaat juist wel een goed punt, anders zou je ongestraft fouten kunnen blijven maken en terugspoelen. Dat zou de game wel heel veel makkelijker maken en dat haalt meteen ook weer een deel van de lol weg
Ongestraft is het niet omdat je score in de min wordt gezet, had je bijv. 320k punten voor een paar combo's, start je opnieuw met -3000, volgens mij behoud je wel je multiplier.
Geweldig spel :). Vrijdag binnen gekregen en hij is van het weekend nog niet veel uit geweest haha :P. Het is echt als vanouds.

Het leuke wat ze gedaan hebben is vele elementen erin te verwerken zoals het racen in grotten waar je dan bijv een lamp op je hoofd nodig hebt om wat (beter) te kunnen zien.

En heel erg makkelijk is het allemaal zeker niet, wat alleen maar leuk is.

De besturing zelf vind ik zelf niet heel erg lastig (op de Xbox 360), het is denk ik ook een kwestie van wennen.

Ook geweldig is de online feature, die bestaan uit evenementen, sommige duren een uur en andere zelfs een week. De bedoeling is natuurlijk om zo hoog mogelijk in de ranking te komen elke race die verdeeld zijn in brackets (Diamond, platinum, gold, silver en bronze) en elke bracket heeft zijn eigen prijs. Natuurlijk is die van Diamond het hoogst ;).

En met dat geld kun je dan natuurlijk weer nieuwe items kopen zoals een snowboard, kleding of andere gadgets.
ben niet heel gecharmeerd van de demo.
Denk dat ik de meer realistische snowboard games leuker vind.

Ik zeg kom maar weer op met een nieuwe 1080 snowboarding game :)
Volledig met je eens!

A.u.b. een realistiche snowboard simulator met zieke graphics en pc compatibel.
Heb weken SSX gespeeld op m'n PS2, het bleef geweldig!
Paar vette trucjes doen en je hoorde weer het Tricky liedje en kon je dik punten scoren :D
Ik heb een paar problemen met dit spel:
+ Geen split screen, waarmee ik mij vroeger toch het meeste mee geamuseerd heb. (ssx tricky en ssx 3)
+ Als je een draairichting op voorhand "oplaad" spint je character zo snel dat het bijna niet meer zichtbaar is wat voor tricks hij doet.
+ Er zit precies minder verschil tussen de tricky tricks, en de "uber" tricks, dus wanneer je balkje vol is. Het geeft mij minder voldoening om een uber trick uit te voeren dan vroeger.
+ Het is bijna niet meer mogelijk om te vallen wanneer je een uber trick aan het doen bent als je je knoppen op tijd loslaat. Bij de oudere SSX spellen kon je een uber trick starten, al je knoppen loslaten en nog altijd vallen omdat de trick gewoon nog niet af is. Dat maakte het zoveel leuker omdat je echt een grote jump nodig had. Nu kan je al een uber trick doen wanneer je over een klein heuveltje gaat.. dit neemt voor mij al een heel deel van de spanning/moeilijkheid weg.

Nu moet ik er wel bijzeggen dat deze ervaringen enkel gebaseerd zijn op de demo. Ik denk dat ik dit spel toch nog wat ga afwachten tot het gezakt is in prijs. Ik kan wel niet wachten op SSX tricky op psn, hopenlijk is het grafisch wat opgepoetst! ;)

[Reactie gewijzigd door thibaultvdb op 4 maart 2012 14:12]

Geen Split-screen vind ik nog steeds een grote minpunt, ik snap dat de producers meer geld willen verdienen en liever hebben dat je met je vrienden online speelt ipv naast elkaar, maar wat is een Arcade game nou zonder met je vrienden te kunnen spelen naast elkaar.

Dat was toch juist een van de leukste dingen, gewoon 2 controllers split-screen met je matties?

Verder vond ik de demo ook niet zo en vind ik vele recensies erg overdreven. De punten die hierboven al worden genoemd zijn daar een factor van.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee