Door Jurian Ubachs

Redacteur

Bulletstorm

Conclusie

Bulletstorm is een prima shooter die onze verwachtingen overstijgt. De beste shooter van het moment is het niet, maar het spel doet zeker een gooi naar de titel van leukste shooter. Er zijn links en rechts wat mankementjes en we betwijfelen of veel spelers na het voltooien van de campagne nog lang zullen doorspelen, maar tot dat moment weet Bulletstorm uitstekend vermaak te bieden. De combinatie van originele gameplay, een hoog tempo en humor komt prima uit de verf. De repetitiviteit van de basisgameplay en de genoemde minpuntjes zorgen dat Bulletstorm niet tot de absolute top hoort, maar de game weet zich moeiteloos in de subtop te handhaven.

Pluspunten

+ Originele wapens
+ Skillshot-systeem
+ Humor
+ Graphics passen bij game
+ Prima AI

Minpunten

- Dat gedoe dat je niet over een randje mag lopen...
- Checkpoints af en toe onlogisch
- AI-teamgenoten kunnen je niet reviven
- Vijanden wel erg eenvoudig dood te maken

Cijfer: 8

Titel Bulletstorm
Platform PC, Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar People Can Fly / Epic Games
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum 24 februari 2011


Reacties (85)

Wijzig sortering
Heb het spel net in één keer uitgespeeld, 6-7 uur lang nonstop, dus dat zegt wel dat het erg vermakelijk was.

Het eerste wat me opviel toen ik het opstarte is dat het spel ontzettend traag loopt. Mijn systeem is niet heel geavanceerd maar zou het toch prima moeten doen, dacht ik. Nu heb ik twee 5770's (op 950/1340) en een i5 750 op 3.7ghz, maar zelfs met alles op low, vsync uit, aa op 0x draait het maar net op een gemiddelde 55 fps, met heel vaak framedrops naar de 30-40. Het is niet bijzonder storend maar het spel ziet er grafisch niet heel bijzonder uit. Het is wel onzettend sfeervol dus dat helpt enorm. Ook blijft het niet goed te werken op resoluties die niet 16:9 zijn, dus ik moet de resolutie omlaag zetten, wat het geheel allemaal nogal blurry maakte.

De gameplay dan, heerlijk! Het gespatter van het 3d achtige bloed deed me een beetje denken aan Gears of War, er zit genoeg variatie in de soorten vijanden die allemaal op een andere manier hun sterke - en zwaktepunten hebben. Bossfights zijn een beetje eentonig hoewel er halverwege het spel wel een heel leuke botanische boss in zit.

Het kicken is eigenlijk precies hetzelfde als in Dark Messiah of Might and Magic, met het verschil dat wanneer je in Bulletstorm een vijand trapt, hij in een soort slowmotion rond vliegtwaardoor het makkelijk is om een snel een headshot te richten. Het is ook lekker 'gory' dus bereid je maar voor om veel ledematen voorbij te zien vliegen, het is in ieder geval lekker bloederig. Zoals al werd aangegeven zijn vijanden best makkelijk te killen, explosieve tonnetjes en kraten zijn meestal fataal, en alles wat iemand prikt,schockt, steekt, of verbrand betekend meestal dat de vijand meteen dood is. Wat nogal vreemd is wanneer je een heel magazijn met je assault rifle leegschiet op iemands hoofd en hij alleen zijn helm verliest!

Maar omdat de kills zo makkeijk zijn te maken haalt het het idee van 'skill' een beetje weg, want je kan voor hetzelfde geld gewoon lui zijn en alles en iedereen heel simpel killen, met het enige nadeel dat je iets minder upgrades/ammo kan kopen. Maar skill-kills maken is best verslavend vanwege het arcade element waar de punten steeds in je beeld springen, niets is leukers dan een 'secondary' burst te schieten met je assault rifle dwars door 4 enemies heen en dan een [4x][X-Ray]+400 bonus vier keer in je scherm krijgt te zien. Sliden is ook een leuk deel, je kan bijvoorbeeld net onder een aankomende rocket gaan sliden en vervolgens die persoon loeihard in een vleesetende plant trappen. Er zijn dus heel wat combo's te halen, en je kan er ook heel wat unlocken.

Wapens zijn ook prima, hoewel ik eigenlijk vooral bleef bij mijn vertrouwde pistool en sniper rifle, meer had ik niet nodig! De humor in dit spel is wel mijn smaak, erg over-the-top 18+ grapjes, maar het past er allemaal heel goed in. (that's what she said! :+ )

De moeilijkheidsgraad was goed gebalanceerd, ik begon meteen op Hard en ik ging maar een paar keer dood, gewoon door mijn eigen fouten, en het zorgde de snelheid er ook niet uitging. De graphics waren toch wel een tegenvaller, maar zo te lezen is daar op de consoleversies minder van te zien dus ik hou het er maar bij dat het niet goed geport is. Zeker een aanrader!
Ja, de game is best leuk. Hoe krijg je de meeste punten!
Vooral in de echoes kan je flinke high scores maken.

In de story gaat het vooral om doen wat niet verwacht wordt in normale games, lekker creatief wezen dus. En goed op blijven letten.

Het spel draait volkomen vloeiend met een H4850 en een E4800, (high, x2, v-sync natuurlijk) Framerates heb ik niet, maar ik verwacht dat ze niet onder de 25-30 zijn geweest.

*verder met de echoes*
>Deze cel-shaded stijl is een schot in de roos.

Ik zit alle screenshots te bekijken, en heb alle filmpjes bekeken, maar ik zie nergens cell-shading ? :?
Cel-shading is een vrij losse term die nog niet echt technisch beschreven is.
Ze doelen hiermee op het kleurgebruik.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cel-shaded_animation

Er is niks cel-shaded aan de graphics van Bulletstorm.
Dat Bulletstorm een cartoony look heeft door de "Boom!!!" Bang !!" textjes maakt 't niet opeens cel-shaded ;)
Klopt, de stijl heeft er echter wel ietwat weg van.
Nee, ook niet :)

Laat eens een pic zien en geef eens aan welk gedeelte ervan er volgens jou uit ziet als een ouderwets ingevulde cel ? Ik wil gewoon begrijpen wat mensen er dan cel-shaded aan vinden.
Wel. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cel-shaded_video_games

Cel-shading is een breed begrip. Niet elke game hoeft op een Killer 7 te lijken om toch cel-shaded te kunnen zijn.
Wat ik nu even niet snap, zit er nou wel of geen Co-op Campaign mode in? Ik wil deze graag met een maat gaan spelen. voor de 4de keer Borderlands is ook weer zozo...
Anoniem: 395895
@Ewivis23 februari 2011 10:17
With confirmed Bulletstorm coop multiplayer (the Horde-style Anarchy mode), do you think this makes up for the lack of a co-op story mode?
bron:
http://www.bulletstormfor.../91-bulletstorm-coop.html
Bulletstorm does have a four player co-op Anarchy mode featuring players facing waves of enemies
weet je hoe dat heet?

Google is je vriend ;)
Maar het heeft geen story co-op.
Ik hoop dat je vraag nu is beantwoord

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 395895 op 23 februari 2011 10:18]

Ik heb de demo gespeeld op de ps3. En wat me opviel dat ik altijd een winnaar was zodra ik m'n shock whip losliet. Iedereen de lucht in, automatisch bullit time doormaaien en volgende horde vijanden afmaken. Na de demo nog 2x gespeeld, maar het werd erg reperatief. Whip, schieten, schoppen and so on.
En je ziet niet in dat dit komt omdat je steeds hetzelfde doet? De slogan is KILL WITH SKILL, De bedoeling dus om zoveel mogelijk punten eruit te halen en het iets anders aan te pakken dan de vorige keer...

Maarjah..
Toch zouden ze dit aan kunnen pakken (al dan niet in een aparte modus) door elke herhaling van een skill - bijvoorbeeld - nog maar 50% van de vorige schade aan te laten richten, zodat je op een gegeven moment wel een nieuwe manier zal moeten vinden.
Heb je het wel gelezen? Dit gebeurd ook ;) Niet gelijk 50% maar de punten verminderen wel

Dit is dan ook geen game voor de mensen die hem even willen uitspelen maar meer voor de mensen die zoeken naar een uitdaging

Lijkt mij tenminste
Wat Patriot al voor me heeft gezegd - het ging me om de schade aan vijanden.

Het probleem van veel van de klagers is dat het nogal in herhaling valt doordat er bepaalde combo is die eigenlijk altijd gehakt van de vijand maakt. Dat de punten die je daarvoor krijgt steeds minder wordt is voor hen niet van belang, want zij spelen blijkbaar niet om de punten. Juist voor die mensen zou het interessanter zijn om dus de schade bij herhaling van een bepaalde aanval te verminderen, aangezien ze dan wel andere aanvallen zullen moeten gebruiken.

Bijgevolg is dat je dan ook tactisch wat beter zal moeten werken. De omschreven ketting met bommen is bijvoorbeeld nogal krachtig. Als je die meteen in het begin al veel gebruikt waardoor diens kracht verwaarloosbaar zou worden, dan heb je een probleem als je een vrij zware vijand tegenkomt.

Maar goed.. is maar een hersenspinseltje.. andere optie voor mensen is natuurlijk een ander spel spelen %)
Heb je het wel gelezen?
Je hebt zelf niet gelezen. Hij heeft het over schade, niet over punten.
Het doel van de demo was ook meer Echoes mode, zoals die boven beschreven staat. Jij zet een high score neer en je vrienden proberen die te verbeteren.

Zoals al beschreven, als je steeds het zelfde doet krijg je erg weinig punten. Je moet een beetje variëren, en dan kom je bij de essentie van het spel. Wees creatief!

Dit spel heeft echt coop nodig, dat zou echt 10x (nog) leuker zijn met z'n 2en. Dead rising vond ik ook veel leuker met een vriend dan alleen. (Ook makkelijker om te overleven).
Het is een highschore arcade game in een fps jasje
grootste gemis vind ik inderdaad het ontbreken van de coop campaign, als dit spel dat had zou het voor mij een 9 krijgen nu krijgt het een ruime 7.5 geen 8 omdat de replay value toch te laag is ondanks de echo mode leaderboards.

Ondanks dat vind ik het een heerlijke game, lekker verfrissend en leuk voor de afwisseling.

Voor de mensen die (in de demo) alleen maar kick & shoot, kick & shoot, rinse and repeat doen. die mensen zitten duidelijk vast in het stramien van een (rail)shooter waarbij je alleen van A naar B moet komen.

Dit spel draait om creatief zijn met alles wat je tot je beschikking hebt om je tegenstanders op te ruimen :)
Maar dan vindt ik wel dat het ook een vereiste moet zijn om creatief te zijn en niet iets extra's. Als je het spel kan uitspelen met enkel kick & shoot , dan is het gewoon te makkelijk.
Je kan nooit iedereen tevreden stellen :)

Als je een x aantal verschillende skillshots verplicht maakt (wat nu indirect al gedaan wordt echter zouden ze dan het aantal benodigde punten voor je charge shots moeten verhogen) Dan krijg je weer mensen die zeuren dat ze niet verder komen omdat ze de skillshots niet voorelkaar krijgen of snappen.

Maar op zich hadden ze best wel de punten mogen verhogen inderdaad die nodig zijn voor je upgrades/chargeshots.

Zelf twijfel ik nog steeds hem om nu al te halen. zoals reeds gemeld als deze een coop campaign had zou ik hem al gehaald hebben. Maar nu wacht ik denk ik even tot hij wat goedkoper is.
Uit de review, pagina 3:
Bulletstorm is geen co-op-game, maar lijkt er wel veel op(...)
Juist dit soort vlotte, contextloze spellen zijn geschikt voor co-op. Immers, je hebt dan nooit het probleem dat één van de twee spelers het verhaal wilt volgen en dat de ander alleen maar wilt raggen omdat die het verhaal al kent. Er is immers geen (of nauwelijks) een verhaal. Hierom is Serious Sam ook zo succesvol in co-op.

Een ander spel dat hetzelfde probleem heeft als Bulletstorm is Just Cause 2: het verhaal is flinterdun en uiteindelijk draait het allemaal om gewoon lekker lol te hebben in een grote spelwereld waarin aardig wat te doen is. Met zijn tweeën is dit gewoon veel leuker en raak je veel minder snel op het spel uitgekeken. Ter vergelijking: met een zeer slecht naar de PC geport spel wat niet meer ondersteund wordt door de ontwikkelaars genaamd Saints Row 2 hebben ik en een maat ons best wel lang vermaakt in co-op.

Erg jammer. Voor mij is dit een zeer groot minpunt.

[edit]
Blijkt dat er wel een vorm van co-op in Bulletstorm zit: ouderwets waves verslaan in een arena. Dat is niet de moeite waard om een spel te kopen voor de volledige prijs al doe je het enkel voor de co-op. Het is wel een leuk extraatje in combinatie met single player.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 februari 2011 10:21]

Ik ben het met je eens maar doe het idd wel op de Serious Sam of bijv Halo manier. Ik vind het namelijk onwijs leuk om co-op te spelen maar ik speel max 1x per maand samen met een maatje van me dus het moet (in mijn geval) wel een echte singleplayer game zijn. Want die andere 2 x id maand dat ik game doe ik dat op zondag avond in mijn eentje :p
Anoniem: 380368
23 februari 2011 10:18
Niet van randjes kunnen vallen, bedoelen ze daarmee hetzelfde als in Dead Space en DS 2? Heel vervelend omdat het gewoon zo "dwaas" en onrealistisch aanvoelt.
zoals in mass effect 2 bv.

Het is niet zo dat je ergens niet kan wandelen omdat het bv te steil is, maar omdat da makers er "onzichtbare muren" gezet hebben.

Nu dat doet wel niet veel van het spelplezier af :)
Ik denk dat je deze game wel op een HDTV moet spelen, want ik denk dat je deze game vooral om de graphics moet spelen ;D

Heul misschien dan ik 'em haal... Not sure yet.
Dat klopt gedeeltelijk. Vergeet niet dat het grotendeels de scherpte is (aantal beeldlijnen) die verbeterd, de pracht en praal van een dergelijke game komt heus grotendeels tot z'n recht op een grote oude televisie :).

31CM tv's enzo moet je wel weren natuurlijk :)

EDIT: Deze game haal je echt niet alleen voor de graphics, ook met mindere graphics zou ik er in geïnteresseerd zijn.

[Reactie gewijzigd door ToFast op 23 februari 2011 16:11]

ligt het aan mij, of is 6 a 7 uur gameplay voor de single player niet heel erg weinig??
Ja ik vind het persoonlijk ook aan de magere kant. De extra modi zullen natuurlijk nog enkele uren hieraan vast plakken, echter voor mij geen release prijs van €60 waard.

Zodra de game voor een eurotje of 35 te krijgen valt, dan haal ik hem zeker. Je moet niet vergeten dat, wanneer je echt alleen de 6-7 singleplayer speelt, je de game vrij snel weer 2e hands voor een schappelijke prijs kan door verkopen. In dat opzicht ben je veel meer geld kwijt aan stappen, karten, uit-eten gaan etc.
da's heden ten dagen normaal.
Daarom heb ik het een beetje gehad met o.a shooters.
Er zijn hier mensen die claimen dat het geen verhaal heeft? Als iets mij greep, was het hoe het verhaal verteld is. Net als met Heavenly Sword is het verhaal vrij simpel. Maar het is geniaal verteld. Al spelenderwijs komt je er achter hoe alles zit, de personages worden beetje bij beetje uitgediept en vergeet niet de grooste speler hier... de soundtrack. Net als met Heavenly Sword een van de betere.

Maarja, ik zal wel gek zijn om te zeggen dat ik geen probleem heb met de singleplayer voor de lol nog een keer uit te spelen, ondanks dat ik alle achievements al heb. Puur de omgeving, muziek, sfeer en idd die geniale dubbelzinnige humor. Ik heb echt hardop moeten lachen met dit spel. En een bepaald moment vond ik ook zo goed, ergens aan het eind (ik verklap niets), waar de speler dus die generaal moet helpen, maar tegelijkertijd zn nek wel om wilt draaiien. Niet om het achtergrond verhaal, maar om iets wat ie net gedaan heeft...

Ik geef het echt een dikke 9. Budgettitel is gewoon een belediging.
Het verhaal nam zichzelf te serieus voor wat het was richting het einde, als je het mij vraagt. De humor was van niveau onderbroekenlol, maar dat past ook wel bij het spel :)
Ik heb me in ieder geval meer vermaakt met dit spel dan met een willekeurige Halo game. Dat terwijl het verhaal daar groots is, uitgebreid en met veel meer spelers.

Dus gamedevs daar in de industrie, goudentip: houdt het verhaal simpel en vertel het zo goed mogelijk. Een goede soundtrack hierbij is een must, aangezien dat zeker ook een personage is, net als de surroundings.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee