Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Battlefield: Bad Company 2 - multiplayer

Conclusie

De singleplayermodus mag ons iets zijn tegengevallen, de multiplayer van Battlefield: Bad Company 2 maakt dat ruimschoots goed. De grote speelvelden en het dynamische verloop van de gevechten werken enorm verslavend, en de vrijheid die je krijgt om het spel in te vullen zoals je zelf wilt, draagt daar alleen maar aan bij. Écht leuk wordt het spel pas als je in een sterk samenwerkende squad zit. Een optimale inzet van voertuigen, door bijvoorbeeld altijd een monteur mee te nemen, en er voor zorgen dat er altijd minimaal een teamlid in leven blijft om als spawnpoint te functioneren, zijn voorbeelden van goed squadwerk.

Om de actie heen biedt Bad Company 2 een overtuigende audiovisuele prestatie en stabiele netwerktechniek, inclusief dedicated servers. Het is helaas wel wat lastig om met vijf of zes mensen te spelen, omdat een squad maar vier man toelaat en alleen die vier weten zeker dat zij bij elkaar horen. Andere Partymembers kunnen ook bij de andere partij terechtkomen, als de partij waar hun vier vrienden in zitten toevallig vol is. Dat is een klein smetje op een verder vlekkeloos blazoen. Toegegeven: bij multiplayermodi kun je vaak pas na maanden spelen vaststellen hoe goed ze werkelijk zijn, omdat je dan pas kunt zien in hoeverre het spel geplaagd wordt door exploits, onbalans en instabiliteit. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we echter alleen maar zeer lovend zijn over Bad Company 2. Veel betere multiplayergames hebben we nog niet gezien op de consoles.

Tweakers.net gaat uit van een nagenoeg gelijke speelervaring op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Of dit ook geldt voor de pc, wat wel zo zou moeten zijn, hebben we niet kunnen testen.

Pluspunten

+ Vrijheid in manier van spelen
+ Balans tussen klassen
+ Voertuigen spelen als vanouds belangrijke rol
+ Spectaculaire momenten
+ Samenwerking in je squad maakt groot verschil
+ Diversiteit in speelvelden
+ Afzonderlijk levellen op overzichtelijke manier

Minpunten

- Samen spelen met ongelukkig aantal spelers werkt niet lekker

Cijfer: 9,5

Titel Battlefield: Bad Company 2
Platform PlayStation 3, Xbox 360 en pc
Ontwikkelaar DICE
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Inmiddels verschenen

Laagste prijzen voor: Battlefield: Bad Company 2, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (35)

€ 20,99

€ 20,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 20,99
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 20,99

Bekijk

Laagste prijzen voor: Battlefield: Bad Company 2, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 2 (6)

€ 13,19

€ 15,68

Kostenoverzicht

Productprijs € 13,19
Opsturen € 2,49
iDEAL € 0,-
Totaal € 15,68

Bekijk

Bol.com

Score: 4 (212)

€ 19,99

€ 19,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,99
Pakketpost (tot € 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 19,99

Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (702)

€ 22,59

€ 22,59

Kostenoverzicht

Productprijs € 22,59
Pakketpost tot € 99,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 22,59

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (242)

Wijzig sortering
"Of dit ook geldt voor de pc, wat wel zo zou moeten zijn, hebben we niet kunnen testen."

Probeer dit dan zeker maar werk van te maken, want ik kan alvast een waslijst met punten aangeven die zeker en vast aanpassing(en) vergen.


Jammer, want ik begrijp niet hoe je zo een vet spel kunt veel minder goed maken door te falen op zulke eenvoudige punten. Hoge kwaliteit aan de ene kant tegen faling aan de andere kant. Ik begrijp het echt niet.

Een greep uit de punten die ronduit slecht zijn:

- iedereen heeft connectie problemen en disconnects
- server bezetting wordt niet correct weergegeven
- Onderscheid vriend - vijand is slecht. De camo's lijken te veel op elkaar
- namen van teammates zijn haast onleesbaar. Je moet echt moeite doen om je makker te vinden
- med-kid gooien is "like you're on the moon"
- dode teammates worden slecht aangeduidt (ifv reviving)
- waar is het quick-chat menu gebleven?? Geen mogelijkheid meer om bvb snel "thanks" te zeggen
- je moet je teammate in het vizzer nemen om hem een vraag te stellen
>>> bvb: zeggen tegen een teammate "get in" als je in een tank zit. Moet de hele turret draaien naar je teammate en dan op de "spot"knop" klikken. >>> Onzin

- geen mogelijkheid om te kicken uit je squad
- mogelijkheid om squad te wisselen, in spawn menu > laat toe te hoppen
- ...


Het is een vet spel, maar mij lijkt het momenteel meer op een beta dan een afgewerkte game. DICE veegt zijn voeten aan de pc-gamer :X Hala patch nr° 1.

[Reactie gewijzigd door Akrapovic58 op 10 maart 2010 09:56]

Een gedeelte van de disconnects zijn op te lossen door de laatste pbsetup.exe van PunkBuster te draaien. Dat loste voor mij een aantal problemen op.

De uniformen zijn inderdaad soms erg moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Ik vind de dode teamgenoten redelijk aangegeven, maar ik ren me soms inderdaad het gompes om er achter te komen dat ik geen lijk kan vinden. Weet nog steeds niet of dat ergens onder ligt of op andere wijze van de plaats weggeblazen is.
Ik heb de game sinds gisteren. Ben even bezig in de singleplayer mode om het gevoel te krijgen, en om uit te vogelen hoe alles een beetje werkt. Tot zover gaat dat prima en het speelt lekker weg. Heb ik dan geen minpuntjes? Jazeker wel, maar ik hou in mijn achterhoofd dat dit een nieuwe game is en dat bugs dan vrij normaal zijn.

Minpuntjes die ik tegen ben gekomen:

-Mijn scherm/windows resized zo nu en dan als er een activiteit plaatsvind op mijn computer. Bijvoorbeeld als iemand online komt in MSN. Dan krijg je een pop up schermpje. Op dat moment minimaliseert mijn gamewindow.

-Geen toggle voor crouch. Dat is wel vervelend als je Recon klasse bent, maar ook als een andere klasse. Je moet constant je toets ingedrukt houden, terwijl je best wel veel te doen hebt. Dit is vervelend.

-Het strafen is niet echt een minpuntje, maar wel noemenswaardig. Strafen is niet zoals bij andere games volop rennen en dan een rare pas naar links of rechts maken. Dit kan in de realiteit ook niet, en dus ook niet in BFBC2. Het is even wennen.

-Configuratiescherm is wat langzaam met laden, en als je aanpassingen wilt maken. Hakkelt een beetje.

-Gisteren op onze server meegemaakt dat iemand niet echt dood wil als iemand hem meerdere keren knifed. In de singleplayer meegemaakt dat ik iemand point blanc schiet met de .50, en die ging niet liggen. Ook meegemaakt in de MP met andere wapens. Een aandachtspuntje.

-Ook al is het om het spel vlot te houden, ik mis leaning toch wel heel erg. Prone tot daar aan toe, maar leaning is wel erg makkelijk als je een tank bespioneerd vanachter een klein muurtje zonder je zelf te laten zien aan de rest van de wereld.

Ondanks deze 'minpuntjes' ben ik tevreden over het spel en beleef ik er veel plezier aan.
Ik gebruik geen MSN, maar ik hoor nog wel eens mensen die dat nog gebruiken (Xfire geeft geen problemen iig).
En daar gebeurd hetzelfde.
Oplossing, MSN uninstall :)

Configuratiescherm traag? geen last van, ik heb 4gb ram, 3,6ghz cpu en een gtx285.
Ik heb een snelle quad core aangedreven computer, daar ligt het niet aan. Ik heb een gamemodus op mijn IS pakket. Het is niet alleen MSN, maar ook GTalk en Yahoo en XFire. Op een of andere manier ga ik van fullscreen naar een minimized screen als ik een pop up window-tje krijg, ongeacht waarvan. Dit is knap vervelend. Ik heb al gegoogled en het enige is ALT-enter, en dat wist ik al maar dat is niet permanent.

Dus deinstalleren van programma's zal niet de oplossing zijn aangezien dit iets is wat met de game te maken heeft, daar ik het niet eerder heb ondervonden met andere games die ik speel.
Strafen tijdens rennen zou wel prima kunnen. Je kan toch printen en naar links/rechts kijken. Als ik op A druk tijdens het rennen moet-ie gewoon naar links rennen en naar rechts kijken. (met een hoek van een ~20 graden ofzo)
Je kan wel iets strafen, maar het is niet dat je zoals in andere shooters 90 graden naar links of rechts gaat. Stukje realiteit in BC2 waar ik even aan moet wennen.
Vindt het inderdaad wel jammer dat dit voor de Xbox is getest, terwijl dit spel pas echt tot z'n recht komt op de PC, niet alleen vanwege de controls, of de extra grafische pracht, maar vooral vanwege de spelerslimiet van 32 in plaats van 24. Dat maakt het spel zoveel intenser en bij vlagen episch.

Verder had men in de review wel wat meer aandacht mogen besteden aan de destructie, een van de dingen die het spel zo bijzonder maken. Niets is heerlijker om die lastige camper verscholen achter dat muurtje waar je hem niet kunt raken, dan gewoon het muurtje weg te blazen, desnoods met camper erbij.
Of iemand bestookt jouw team vanuit een klein raampje op een zolder van een huis waar je hem niet of nauwelijks kunt zien. Dan blaas je gewoon het dak weg zodat je hem in volle glorie kunt aanschouwen en hem uiteraard een acute en terminale loodvergiftiging kunt toedienen.

Wat af en toe ook echt spectaculair is is hoe soms voertuigen aan hun einde komen. Zo dat ik gisteren als MG schutter in een tank en kwam er een hummer in volle vaart langsrijden. Ik kreeg het voormekaar om de bijrijder te doden, da tankdriver loste gelijk daarna een schot wat vlak naast ging. Genoeg om de bestuurder te doden, maar wat vooral hilarisch was is hoe de hummer in de lucht geschoten werd, al buitelend, en daarbij de dode inzittenden eruitslingered. Het soort effect dat je wel eens in films voorbij ziet komen, met het verschil dat je hier zelf de oorzaak van bent. Dit garandeerd regelmatig momenten dat je even niet kunt presteren omdat je bijna van je stoel valt van het lachen.

Nog een detail is dat de spelers duizenden doden sterven, al gelang naar waar en hoe ze geraakt worden. Soms maken ze mooie buitelingen als ze rennend aan hun einde komen, maar het allermooiste is als ze in kun keel worden geschoten, dan zijgen ze, naar hun keel grijpend, inelkaar.

Groot minpunt is de simpelweg slechte server browser.

Al met al, (hier ga ik er voor het gemak dat EA de server/login problemen oplost) zeer zeker elke cent dubbel en dwars waard.

[Reactie gewijzigd door ZenTex op 10 maart 2010 12:56]

Ik vind dat ze wel erg zuinig zijn met kritiek in reviews tegenwoordig. Geldt niet alleen voor tweakers, maar grote internetsites in het algemeen. Je maakt mij niet wijs dat "Samen spelen met ongelukkig aantal spelers werkt niet lekker" het enige minpunt aan het spel kan zijn.

Kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat het spel uit is, toen MW2 net uit was, was ook iedereen lovend en kwamen de fouten er pas later naar boven.
Er zijn zeker wel meer minpunten te noemen. Zo zijn ze bijvoorbeeld afgestapt van het perfect werkende communicatiesysteem van BF en BF2142. Namelijk de comms rose. Nu heb je alleen de Q toets om bijvoorbeeld om een medic te roepen, of te zeggen dat je ammo nodig hebt. Ik kan je vertellen dat dat systeem absoluut niet werkt als je in een vuurgevecht zit. Je moet eerst een medic opzoeken, dan hem targeten, en dan op de Q drukken, probeer dat maar eens te doen als je door meerdere mensen onder vuur genomen word.

Verder werkt het zogenaamde spotten erg slecht. Tegenstanders blijven vaak maar een halve seconde zichtbaar door zo'n rood/oranje driehoekje boven hun hoofd. Ik had ze liever wat langer zichtbaar, en dan op de minimap, en niet in het hoofdscherm. En vaak werkt het spotten gewoon helemaal niet.

Veel mensen vinden het ook een minpunt dat ze het liggen (prone) eruit gehaald hebben. (ik heb er zelf geen last van overigens)

En ze hebben ook nog redelijk wat bugs erin zitten, waarvan de meeste te maken hebben met verbindingsproblemen.

[edit voor de reacties onder mij]
De Q werkt niet als je rondloopt, en er medics of assaults in een tank naast je staan, vraag dan maar eens om ammo/medkit :) De Q toets zal dan zeggen dat je een lift wil. Of al vliegend alvast om repairs vragen terwijl jij met je heli nog aan het landen bent gaat ook niet. Het systeem wat ze hadden werkte perfect, dat hadden ze gewoon zo moeten laten.

En samenwerken als een goed team wil niet zeggen dat je als team ook op een kluitje zit en blijft zitten. (GL iemand?) Met de Q communiceren is erg lastig nu, omdat je een groot gedeelte van de tijd niet dicht genoeg bij een medic/assault zit om het te kunnen vragen.

En vaak kan je mensen niet spotten, ook al lopen ze in een open veld en zie je ze duidelijk lopen.

En je kan nu niet meer netjes iemand bedanken via de Q wat eerst wel kon.

En zeggen dat iedereen maar een op spraak gebaseerde comm systeem moet gaan gebruiken is een beetje kortzichtig vind je niet? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom iemand dat niet kan/wil. Voorbeeld, heb jij wel eens met een multiculti team samen moeten spelen? Ik wel, en dat is een ramp als je pratend moet communiceren hoor.

Het heeft niks te maken met naar foutjes ZOEKEN. Die dingen zijn gewoon duidelijk aanwezig en ik (en met mij vele mensen, kijk maar op de EA fora) stoor me eraan.

[Reactie gewijzigd door mvds op 10 maart 2010 10:40]

Gelukkig ziet een medic wanneer zijn teamgenoten health missen dit als een kruis op zijn minimap. Maar het meest irritante is als je zonder munitie zit. Dan kan je niet even simpelweg daar om vragen. Verder werkt q wel aardig, maar reageert lang niet altijd even goed. Als een tegenstander achter cover zit, ok, begrijpelijk, maar soms probeer je het met een die gewoon in het open loopt en je krijgt 'm niet te pakken.

Prone/liggen mis ik niet. Ik mis wel een toggle om te blijven knielen.

De serverbrowser is gewoonweg buggy te noemen en dat terwijl ze tijdens de beta al 't een en 't ander werkend hadden. Deze regressie snap ik dan ook gewoonweg niet.

Met DX10/11 trok mijn huidige computer het niet lekker (hij's ondertussen qua CPU e.d. aardig verouderd), dus ik heb in de INI-file DX van auto naar 9 gezet. Werkt perfect. Maar ik vermoed nu dat er een bug is met de heavy MG's die voorzien zijn van een schild. Er zit volgens mij een doorzichtig kijkstuk boven de mitrailleur, maar die is dus voor mij solide. Ik kan dus niet zien waar ik naar schiet.

Verder vind ik het geluid erg goed gedaan. En is het voor de mensen, zoals ik, die de K/D ratio's niet interessant vinden erg makkelijk om middels assists en dergelijke onwijs veel punten te scoren. Ik probeer het hele team een beetje strategisch aan te sturen en te ondersteunen en dat wordt tenminste ook gewaardeerd door het systeem.
Ik heb een core2duo op 3,6 Ghz, Win7-64 / 4gb ram, en een GTX285 FTW, op 1920x1200 loopt hij lekker vloeiend / goed speelbaar (alles op HIGH).

Als je de graphics gewoon op low zet en de resolutie lager zet, moet het toch echt goed te doen zijn op een ouder systeem.
Misschien is je videokaart het issue?

Een 9800GX2 trekt het nét niet lekker genoeg op 1920x1200 en alles high.
Die kaart heb ik dan ook verruilt voor de GTX285.
Mensen met recente ATI-kaarten (4000 en 5000 serie) hebben problemen met de laadtijden op direct x 10 en 11. Hoogte van de resolutie en detail hebben hier niet tot nauwelijks invloed op. Het is een driver issue, wat waarschijnlijk (hopelijk) opgelost zal worden met de komende 10.3 drivers. Voorlopige workaround is, zoals ashemedai aangeeft, in de ini de rendermodus naar direct x 9 zetten.

De ondoorzichtige MG's ben ik overigens ook tegengekomen.

Voor wat betreft de review en zijn gebrek aan kritiek: sinds 1942 vind ik het gebrek aan spawn protection het grootste nadeel aan de BF-gameplay. Spawncampen is te makkelijk en zo ondertussen zouden ze hier iets aan mogen doen.
Spreek es niet voor iedereen. Ik heb 2x 4890 en geen enkel probleem met laadtijden.
Je typt alsof niemand hun pc nog in orde weet te houden.

En je hebt het misschien nog niet gespeeld want spawn points kan de vijand niet meer aan zonder te sterven na 10sec.
Rustig aan, jongen. Dat suggereer ik helemaal niet. Het was slechts een tip voor als je last hebt van abnormaal lange laadtijden.

Ik heb het spel wel degelijk gespeeld, anders zou ik er niet over klagen. Spawn campen komt nog steeds voor en blijft een grote bron van frustratie die opgelost zou kunnen worden met een tijdelijke onsterfelijkheid van pak em beet 3 seconden. Haal de trekker over en de bescherming is voorbij. Ik kan me daarentegen voorstellen dat zoiets lastig visueel duidelijk te maken is, zonder dat het er raar uitziet.
het is gewoon mee leren werken, en niet meteen een nadeel, want IEDEREEN heeft daarmee dezelfde "nadelen" en het is daarmee eerlijk.

Sorry als deze post wat vijandig klinkt, maar je kunt ook nadelen gaan "zoeken";

Als sniper ga je nu nog meer naar dekking zoeken ipv wat prone in 5 sprietjes gras.
Langleve de niet-prone :)

De Q toets zorgt ervoor dat je niet om ammo gaat roepen in de middle of nowhere en vereist dat je het aan een bepaalde persoon vraagt.
Stukken duidelijker, en nu weet je dat het jouw call is om ammo te gooien als iemand jou roept.

Het spotten vind ik juist precies genoeg, want als iemand te lang gespot blijft kun je net zo goed een dikke radar scan hebben o.i.d.
Spotten is, "daar is iemand NU" en misschien is die figuur dadelijk niet meer op z'n plek, het is geen radar ofzo.

de verbindingsproblemen zijn inderdaad vervelend (zeker 2x op een avond issues bij vrienden en ik zelf heb geen issues met 6 uur gaming aan 1 stuk.)
Al merk ik dat het ook deels provider gerelateerd is, 5 vrienden van mij die dit spel spelen hebben allemaal issues omdat ze @home/ziggo hebben terwijl ik als ADSL user geen issues heb.
Het is de bedoeling dat mensen eindelijk eens naar verbaal communiceren overstappen. Bijna iedereen gaat toch op een ts of ven met vrienden. In consoleversies standaard om dat te doen maar op de pc willen ze die mogelijkheden ook steeds beter inbouwen.

Spotten werkt perfect imo. Het blijft 7seconden tenzij je de vijand uit het oog verliest. Vrij logisch dat je dan z'n positie niet meer kan doorgeven.
Vijanden worden natuurlijk gewoon op het scherm en in de minimap aangeduid. Bij het spotten moet je alleen zorgen dat er geen struiken in de weg staan. Als je spotten begint te spammen gaat bfbc2 je ook automatisch een cooldown geven zodat je het niet misbruikt.
Je hebt gelijk. Reviewers van tegenwoordig zijn console publiek die UT, CS, MoH, Bf1942, CoD 2 enzovoort niet vers genoeg in het geheugen hebben staan.
Ik vind de score ook de laatste tijd wat aan de hoge kant bij de reviews, alsof de reviewers bang zijn om een keer een 7 of een 6 te geven...
Daarom lees ik altijd de gebruikers ervaringen van mensen zoals jij en ik op gamespot en metacritic.

Dat reviewers niet meer onpartijdig zijn, is helaas al een tijdje zo. Zeker bij de wat bekendere websites.

Dus onze mening telt voor mij, niet meer die van de reviewers van bijvoorbeeld gamespot.
De demo vond ik niet top, ook al heb ik Bad Company 1 ik kan nog steeds niet wennen aan Battlefield op een console. Geef mij maar BF2 en BF1942.

Wat ik minder vind is dat het allemaal sinds BF2 een stuk langzamer gaat. Rennen lijkt niet op het rennen zoals bij andere games.

Natuurlijk zijn er ook pluspunten. Het sniperen is fantastisch en ook de voertuigen (die soms nog wat lastig zijn met besturing) zijn ook weer top.

Conclusie ik koop hem nu nog niet. Misschien als die iets goedkoper is of als ik ook goede recensies van mede gamers hoor.
Hey hey, BFBC2 voor de PC rocks! het is juist een frisse mix van BF2 en Crysis (graphics meets gameplay).
Alles wat ik in BF2 miste zit er nu in, en de besturing is even wennen maar dan heb je ook wat.

Nog 7000 punten voor mn M95 sniper unlock :D jeeeeej ik kan niet wachten.

tip voor BF2 veteranen: bomb-buggy gaat nog altijd maar het is niet meer zo effectief.
Desondanks wel bruikbaar als een mortar strike maar niet wil opschieten.

tip2: je kunt ook een enkele soldaar taggen met je tracerdart, als het je dan lukt om deze met de RPG te mollen is dat extra hilarisch.
Weest maar niet te enthousiast over die M95, de GOL is een stuk sterker. Minder bullet drop, snellere reload en preciezer.. De SVU is ook een geweldig wapen, daar zou ik ook maar even naar kijken (Vooral in Hardcore is dat silenced écht een uitkomst)

Overigens is er op verschillende forums al behoorlijk wat commentaar over bepaalde classes. Over wat allemaal wel niet noob is, uiteindelijke conclussie.. "Alles is overpowered"... Grenade launchers zijn te sterk, Engineers hebben te sterke SMGs, Recon spelen is te makkelijk... Medic heeft een te sterk wapen... Niet mijn idee, maar het word veel gezegd, het verschil met BF2 in deze game is, is dat elke class ook echt mensen kan killen, terwijl je in BF2 als Engineer weinig voorstelde, kan je hier gewoon meevechten. Dit maakt het wat mij betreft extra leuk. Deze post op de Steam forums legt de balans tussen classes perfect uit.

puntje van kritiek: Geen scope/red dot op MK14, is dat ding niet bedacht met SOPMOD als opzet? Ook komen sommige wapens gewoon echt niet goed tot hun recht in non-hardcore. Met de SVU heb je in non-HC bijvoorbeeld 4 hits nodig, of 2 headshots. Zelfde geld voor MK14 en de M1 Garand. Een M95 (.50cal barret) met magnum ammo is in non-HC op long range nog steeds niet een 1 shot sniper rifle.. Aan de ene kant wel jammer natuurlijk, maar opzich ook wel verstandig.

Ik ga hier nog heel wat fijne uurtjes mee beleven!

(Voor de PC spelers, FOV aanpassen is echt een must! Kijk in mijn documenten/BFBC2/settings.ini om deze aan te passen. Heb hem zelf op 72 staan)
ah ok dankjewel voor de tips (ook FOV tip is zeer handig).
misschien dan toch nog meer unlocks voor de medic gaan halen.
Hoewel ik een zwak heb voor de M95 als imposant wapen, meer damage, bigger bang!

Het overpowered idee vind ik juist realistisch, alsof je IRL ook een paar gunshots makkelijk overleeft -> NOT :P
De SVU was gisteravond nog net iets meer favoriet dan de GOL, snelle silenced shots zonder al te veel recoil.
Maar ik heb nog stille hoop op de M95 :)

De dikste machinegun van de medic heb ik ook ff vastgehad van een kit, man man wat een vet wapen is dat met 1000 rounds per minute.
Dat is handig om dekkingsvuur te geven.
Hardcore? Heb die optie nog niet gezien bij BC2?

Alleen sorteren op ranked/full en empty toch?
je moet het in de servername zoeken. Dan bepaald de server of het hardcore modus wordt of niet.
En geloof me, je leert opnieuw de game kennen :D supervet!
Hij zegt niet dat het zuigt het geeft alleen aan waarom het niks voor hem is.
Ik ben het compleet met hem eens... Ben halverwege met de singleplayer en stoor me heel erg aan het feit dat het zo langzaam is (in vergelijking tot andere shooters) en dat is juist de reden waarom mij deze game niet zo trekt als het zou moeten (want het spel zelf, iig de singleplayer is wel een vette ervaring!)
Hm... ik heb niet veel ervaring met de BF games, maar het is bij BF volgens mij niet de bedoeling een snelle fragfest te maken. Teamwork is bij deze games erg belangrijk.
Dat rennen is logisch, éénmaal MW2 gespeeld met marathon en lightweight perk dan ren je altijd hard.

Ontopic:
Wat ik storend vind en dat heb ik ook aangegeven bij de singleplayer review... er word niets maar dan ook niets verteld over de Frostbite engine!!!
Al heeft de game een goed verhaal, mooie graphics maar een rotte engine dan is het spel plezier bedorven.
Het lopen, kijken, schieten en de interactie met de omgeving is het belangerijkst onderdeel van een game. Als een engine niet een goede feedback geeft (houterig lopen, kijken) via beeld, geluid en muis naar de gamer is men snel uitgekeken op mogelijk een zeer goede titel.

IWNet heeft de lat hoog gelegd met zijn zeer goede engine. Elke beweging voelt natuurlijk, ik hoop dat Bad Company 2 dit waar kan maken.

Wat zijn de ervaringen van de mede gamer mbt. Bad Company 2???

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 10 maart 2010 11:25]

Ontopic:
Wat ik storend vind en dat heb ik ook aangegeven bij de singleplayer review... er word niets maar dan ook niets verteld over de Frostbite engine!!!
Al heeft de game een goed verhaal, mooie graphics maar een rotte engine dan is het spel plezier bedorven.
Waarom is het voor jou zo belangrijk om te weten met welke engine een game gemaakt is? Wat dat betreft word het spelplezier er echt niet door bedorven hoor, ik vind het daarom eigenlijk een beetje krom wat je zegt.
Het lopen, kijken, schieten en de interactie met de omgeving is het belangerijkst onderdeel van een game. Als een engine niet een goede feedback geeft (houterig lopen, kijken) via beeld, geluid en muis naar de gamer is men snel uitgekeken op mogelijk een zeer goede titel.
Ik heb helemaal geen last van houterig lopen, schieten of wat dan ook, dus ik denk dat het eerder aan jezelf ligt (te veel eisend of een brakke performance). Het geluid in BC2 zit zeker wel snor, heb nog geen andere game gespeeld met zulk goed geluid.
IWNet heeft de lat hoog gelegd met zijn zeer goede engine. Elke beweging voelt natuurlijk, ik hoop dat Bad Company 2 dit waar kan maken.
Je bent gewoon een MW2 / IW fanboy. De engine die gebruikt is in MW2 is niets veranderd sinds CoD4: MW. De engine in BC2 is veel nieuwer dan de engine die CoD4:MW heeft gebruikt en dat is duidelijk te merken. De omgeving is tenminste te slopen in BC2, heb zoiets in MW2 alleen met barrels gezien die op te blazen zijn, om maar een voorbeeldje te noemen.
Wat zijn de ervaringen van de mede gamer mbt. Bad Company 2???
Mijn ervaringen zijn zeer positief. Het speelt erg goed vind ik, al zou het rennen dan misschien idd wel wat harder mogen. De gameplay vind ik geweldig spelen en voelt lang niet zo arcade aan zoals MW2 dat weer wél doet.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 maart 2010 12:41]

Ik weet niet uit welk tijdperk u komt, maar gezien uw opmerking heeft u volgensmij wat zeer belangerijke titels overgeslagen voordat wij nu bij het huidige niveau zijn van first person shooters.
CoD fanboy... lol... ik kom uit het tijdperk van Quake, Quake 2 goede oude Half-Life, Medal of Honor en alle opvolgende FPS titels.

Kom nou u weet net zo goed als ik dat Battlefield 1942 en de daarop volgende battlefield titels waardeloos waren kwa engine/besturing enz.
Dat muren omvallen door bommen of raketten en tanks is leuk maar dat is niet waar de gamer op de lange termijn het spel van blijft spelen.
De oneindige Glitches en hacks van MW en MW2 zijn ook niet goed te praten.

Overigens positief om te horen dat BC2 bevalt, ik heb de vorige niet gespeeld... als ik af moet gaan op de reviews en de reacties van de mede gamers dan ga ik ervanuit dat het een goede game is. Het is zonde van de muntjes als het tegen valt ziet u.

Ik vind het een gemis in de review dat dit soort zaken vergeten worden. Als men een review maakt over product X,Y of Z dan zorg je dat het compleet is en niet de belevenis omschrijft.

Vraag: moet ook deze game verplicht via steam/individueel account geactiveerd worden?
Neen. Je logt in met je EA account. Daar worden je stats/soldiers/unlocks/friendlist etc. in opgelsagen.
Ik weet niet uit welk tijdperk u komt, maar gezien uw opmerking heeft u volgensmij wat zeer belangerijke titels overgeslagen voordat wij nu bij het huidige niveau zijn van first person shooters.
CoD fanboy... lol... ik kom uit het tijdperk van Quake, Quake 2 goede oude Half-Life, Medal of Honor en alle opvolgende FPS titels.
Heb op Quake 2 na alle Quake's gespeeld, MoH alleen deel 1, trok me verder niet zo en heb UT99, UT2k3 en UT2k4 volledig grijs gespeeld. Zelfs BF1942 op een blauwe maandag gespeeld (WOII trekt me nou eenmaal niet zo goed) en BF2 ook weer grijs gespeeld. En dan ga jij mij vertellen dat ik niet weet wat goede games zijn? ;) Dat een ander een andere smaak heeft dan jou, wil niet zeggen dat ik niet weet wat goede games zijn. ;)
Kom nou u weet net zo goed als ik dat Battlefield 1942 en de daarop volgende battlefield titels waardeloos waren kwa engine/besturing enz.
Nogmaals, dat jij het niets vind moet jij weten, BF2 heb ik grijs gespeeld omdat ik het wél leuk vond.
Dat muren omvallen door bommen of raketten en tanks is leuk maar dat is niet waar de gamer op de lange termijn het spel van blijft spelen.
Sorry? Het voegt wel degelijk iets toe aan het realisme van de game, die bij MW2 ver te zoeken is.
De oneindige Glitches en hacks van MW en MW2 zijn ook niet goed te praten.
Toch nog iets waar we het samen mee eens zijn. :)
Overigens positief om te horen dat BC2 bevalt, ik heb de vorige niet gespeeld... als ik af moet gaan op de reviews en de reacties van de mede gamers dan ga ik ervanuit dat het een goede game is. Het is zonde van de muntjes als het tegen valt ziet u.
Ik wilde zelf ook eerst overtuigd worden en nam deel aan de beta, sindsdien verkocht. :)
Ik vind het een gemis in de review dat dit soort zaken vergeten worden. Als men een review maakt over product X,Y of Z dan zorg je dat het compleet is en niet de belevenis omschrijft.
Maar waarom is het een gemis dan, dat er niet bij vermeld word met welke engines een bepaalde game is gemaakt? Mij interesseerd dat niet, zolang de gameplay maar goed in orde is, wat is het probleem dan? :?
Vraag: moet ook deze game verplicht via steam/individueel account geactiveerd worden?
Je hebt niet per se Steam of EA Store nodig, wel een EA account.
Wat zit jij nou te zeuren. Het enige wat hij zegt is dat in de review niet het belangrijkste voor hem naar voren is gekomen; namelijk hoe het bewegen en schieten aanvoelt.
En hij heeft groot gelijk.
Wat zit jij nou te zeuren. Het enige wat hij zegt is dat in de review niet het belangrijkste voor hem naar voren is gekomen; namelijk hoe het bewegen en schieten aanvoelt.
En hij heeft groot gelijk.
Ik zit niet te zeuren. Hij geeft aan dat hij het mist dat er niet aangegeven word welke engine een game gebruikt, want alleen al dat feit maakt of kraakt een game. Peternap vind schijnbaar dat als een game op de Frostbite engine uitgebracht is, dat de game per definitie al gedoemd is een slechte game te zijn. Ik vraag waarom dat van belang is, om te weten welke engine in een game gebruikt word. Zolang de gameplay maar goed is, is er niets aan de hand imo. ;)

Maar ik mag schijnbaar niet naar een onderbouwing vragen? ;)
Nee de frostbite engine is niet per definitie gedoemd... maar alle voorgaande BFs waren hakkerig kwa gameplay.
Eigenlijk zonde omdat het concept goed is.

Dat MW2 bizar hoge action game is en dat sommige dingen uit balans zijn klopt.
Maar de game boeit en blijft omdat er altijd aktie is, leuke toevoeging de PERKS, en dus voor een breed publiek toegankelijk is gemaakt.
En niet geheel onbelangerijk, CoD is overal bekend... maar genoeg over CoD.

De laatste Battlefield die ik heb gespeeld speelde af anno 2005 als ik mij niet vergis met hedendaagse wapens, opzich best goed maar boeide niet meer doordat men alleen maar aan het knoeien was met de voertuigen, het snipen (vanaf de eerste BF) kansloos, het hele gebeuren was niet echt vloeiend zegmaar.

Gezien de historie van EA gefunde games voorbeeld the Godfather 1 & 2 waren dramatisch en zwaar onder de maat.
Dus mijn vermoede is omdat EA die het de laatste tijd laat afweten kwa top titels ben ik bang dat BF BC2 ook tegen valt.

Ik ben niet boos ;) blijven ademen het is een forum om meningen te delen doormiddel van argumenten toch :)
Wat jij doet is oorlogsboeken vergelijken van dezelfde uitgever, terwijl er 2 verschillende schrijvers zijn. En vervolgens wijzen naar de uitgever dat zijn oorlogsboeken slecht geschreven zijn.

EA is slechts uitgever van de game. De werkelijke ontwikkelaar is DICE.

Ontopic:
De game is echt geweldig.

Paar dingen die mij echter tegenvallen:
  • knifen is erg vaag. Het is traag en je tegenstander is vaak eerder?!? Misschien ben ik mw2 gewend
  • geen autobalance in de teams. Dit leidt vaak tot baseraping.
  • unlocks die je alleen kan krijgen als je vorige versies van BF hebt gespeeld, waardoor sommige mensen veel meer voordeel kunnen hebben.
  • maar 6 conquest maps. weinig variatie na loop van tijd. DLC?
  • je zit vaak vast in troep/stenen/etc. Heb 1 keer in een raam vast gezeten :S
  • onstabiele master servers LANG LEVE EA! :S
  • de hitboxes kloppen ook niet altijd. vaak zie je een dikke bloedsplatter, maar geen hit.
  • heli vliegen is nu helemaal niks meer aan. BF1942 DC mod was een uitdaging. Bij bf2 kon iedereen het. Nu is het een baksteen met wieken
Volgens mij was dit het wel zoon beetje.
Overigens is het met 32 man in conquest wel iets aan de drukke kant. Het is dan echt een battlefield. Met iets minder man kan het werken met squads veel leuker zijn.

[Reactie gewijzigd door DJJ op 11 maart 2010 00:49]

De punten van aandacht waren vermakelijk om te lezen... echt top ;)

Natuurlijk is EA uitgever, maar zij hebben het meeste in de pap te roeren... EA schuift de dozen en die bepaald wat er moet gebeuren.

Als ik het zo hoor, ook van Cpt Chaos dan denk ik dat de game zeker het proberen waard is.
Overigens hoe meer mensen in een level, des te beter je target practice.
IW.net is geen engine. Dat is enkel een online platform om klanten van alle vrijheid te ontnemen en in ruil een nog slechtere service te geven. Officiëel heet de engine van MW2 "IW 4.0".

Frostbyte voelt als de oude bf maar met extra's. Zo heb je nu Dx10/10.1/11 en ook veel beter geluid. Maar wat het zwaarst doorweegt zijn de levels die voor 92% dynamisch zijn geworden.
Als je achter een muurtje schuilt moet je opletten dat het muurtje er blijft. .50cal kan ook door betonnen platen schieten, maar niet door dikkere muren of armor. Met je assault rifle kan je door bomen schieten maar dan weer niet door muren. Daarvoor heb je dan weer granaten om muurtjes weg te blazen.
Het slagveld wijzigt gewoon constant en dus bij elke respawn ga je een aangepast terrein moeten gebruiken. Dat houdt de gameplay steeds vernieuwend tijdens rondes. Er bestaan geen perfecte schuilplekjes meer :)
ik vind de IW engine juist belachelijk statisch, hoe alle sbeweegt is zo robot achtig, wel overzichtelijk maar als je in het echt rent met een machine geweer, ziet het er dus niet zo uit, als je schiet dan blijft je lichaam dus niet 100% stil staan en dat soort dingen. het is juist dus super statisch, dat vond ik Killzone2 juist heel mooi doen dat het realistisch bewoog, BC2 doet dit soortgelijk plus dat de omgevingen kapot kunnen. Alleen jammer dat er niet zo veel close combat maps erin zitten zoals MW2
Zeer leuk spel alleen doodzonde van dat 50% van meeste teams uit snipers bestaan, ze moeten die echt flink nerven :( .

Want op deze manier kan je echt niet aanvallen als je team voor 50% uit snipers bestaan (zelfs een paar keer meegemaakt dat ik en nog iemand anders de enigste waren die niet aan het snipen waren...)
Heb het idee dat de meeste snipers het alleen om de K/D ratio gaat :O , terwijl je met aanvallen veel meer xp kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door Voxyn op 10 maart 2010 10:18]

Ik ga als sniper vaak juist mee naar voren. Gister weer een handgun efficiency pin gehaald, <3 m1911.

Daarnaast zijn de motion mines en dergelijke erg handig in het front. Maar zodra een charge gezet is, ga ik wel op een wat veiligere plek zitten, zorg dat er motion mines liggen erbij en dan snipen op degene die het proberen te defusen.


Er valt verder niks te nerfen aan snipers, want ze zijn niet overpowered. Het gaat meer om de mindset van de speler.
Er valt verder niks te nerfen aan snipers, want ze zijn niet overpowered. Het gaat meer om de mindset van de speler.Misschien moeten ze de sniper geweren wat minder krachig maken om lange afstanden zodat ze dichterbij hun enemies komen.
Snipers met jouw speelstijl vind ik zeer fijn om als medic mee te werken.
Hier heb ik ook zoveel last van. Wel zitten te zeuren dat we niet winnen maar zitten ze met zijn 9'en in de bosjes hoor :) Ook fijn als je hele squad uit snipers bestaat en de andere squads zitten vol. Dan heb je niks aan die squadspawn :'(

Ik ben véél liever medic. Komt bij nog echt nuttig voor het team over, vooral omdat ik geen moeite heb om veel mijn eigen leven te riskeren om diegene in het open te reviven. Care aan K/D. Door goed te spelen met me medic heb ik al is 37/4 gehad. Hoezo sniper?
Ik speelde gisteren een pot waarin mijn team 60-70% snipers waren; Ik spawnde als assault hogerop en zag onder mij 5 snipers rondom een rots hangen terwijl er een tegenstander achterlangs liep en ze stuk voor stuk knifed :)
Die snipers zijn dus nergens zonder de rest!
Ik hou altijd van die potjes als 50% snipers zijn. Ze zitten altijd op dezelfde plekken en zijn dus allemaal makkelijke gratis kills :)
dit belooft de nodige uurtjes intense gameplay. het enige verschil met multiplayer als in MW2 zijn de behoorlijk grote mappen. ben benieuwd hoe dat de gameplay beinvloed. het moet niet zo zijn dat je na 10 min tijgerend en bukkend op een goede spot gekomen ben dat je dan omgelegt word door een gerespawnde vijand die met een tank over je heen walst.

maar waar ik zin in heb zijn de squads die je samen met vrienden speel. want het principe in MW2 "every man for himself" is een paar maanden leuk, maar teamwork is leuker.

[Reactie gewijzigd door MelodyDeluxe op 10 maart 2010 09:40]

Gelukkig zit er een feature in BC2 waardoor je een squad member kunt aanklikken waar je bij wil spawnen. Je hoeft dus niet op een spawnpoint te spawnen maar kunt gewoon een squad member aanklikken. Dit werkte best fijn, heb het in de beta vaak gebruikt, is ook fijn voor je squad member als hij versterking nodig heeft.
Voor zover ik weet kon dit in BFBC ook al. Die game heb ik met plezier, uren gespeeld. Heb BFBC2 ook al binnen, vind de singelplayer niet zo langzame actie, erg simpel om vijanden te doden. Multiplayer daarentegen is echt geweldig.
Dit kon in Battlefield 2142 ook, maar daarvoor had je dan een SLSB unlock waarbij je in pods kan spawnen. Natuurlijk is dit in BC2 zonder unlock en simpeler, geen apparaat voor nodig.
in bf 2 had je respawn punten en ja naar 6 minuten puffen omgelegd worden door een sniper zit er altijd wel in.

groetjes,

S. Niper :+
Je hebt in BF2 ook squads waar de squad leader als spawn point kan dienen. ;)
Daar was het dus de voornaamste taak om die in leven te houden :)
Je kunt op ieder squad member spawnen, het hoeft niet perse de leider te zijn
Een korte reactie met betrekking tot de verschillen tussen XBox (en PS3 waarschijnlijk) en de PC.

Op de PC bestaan teams uit maximaal 16 spelers. In de review wordt een max. van 12 spelers genoemd op pagina 2.

Daarnaast zitten er in de PC versie nog enkele bugs die de multiplayer nog niet optimaal speelbaar maken. De aanwezigheid van dedicated servers is prettig, maar bekende problemen op dit moment zijn:

- Laden van serverlijsten duurt lang en het PunkBuster filter aanzetten levert nog steeds servers op die PB niet draaien.
- Ping kan niet getoond worden in de serverlijst terwijl wereldwijde servers getoond worden. Een goede ping is wel zo prettig.
-PB staat wel aan maar er waren servers waar PB foutief als off werden getoond. De filter werktte dus wel. Sinds de update van gisterenochtend is dit opgelost.
-Ping kan je zien door als admin te starten. Werktte in de beta ook al.

De update van gisterenochtend heeft trouwens zowat alle problemen langs de serverkant opgelost. Dus na weekje hebben ze hun shit al op orde. Nu enkel nog even de client gladstrijken DICE ^^
Blij te horen dat veel problemen zijn opgelost sinds maandagavond, maar dat van de ping vind ik nog steeds niet goed opgelost als via admin draaien de work-around is :-)
Wat nog niet is opgelost aan pings is de ingame ping die nog foutief wordt getoond. Op servers met 15ms ping krijg ik ingame 100ms te zien.
Maar die aanduiding is fout omdat er langs nodes wordt gepinged en in de server browser rechtstreeks. Geen idee waarom langs nodes maar ingame is de latency dus ook zeer laag tov MW2. Ongeveer 20ms tegenover MW2 waar je op 100-150ms kan rekenen.
Zal ook wel zijn omdat je bij MW2 niet op dedicated servers speelt :)
Ping kan zeer zeker wel getoond worden op de PC, je moet dan het spel als admin draaien en dan is de ping gewoon zichtbaar :) Je kan dan ook heel eenvoudig op ping sorteren.
Dank ! Dat wist ik niet.
Ik zat al te tobben... ik dacht misschien pingen die servers mij wel terug en ik heb ICMP uitstaan op m´n router... je gaat steeds onwaarschijnlijkere dingen denken.
Maar dit is LOGISCH. :P
hoe zit het met de bugs die het spel onverdraagbaar maken?
waren de battlefield series niet onderhevig aan niet gepatchte bugs?
Ik heb dat nooit met BF2 en BF2142 mogen meemaken, dus dat zal voor mn BF-serie tijd zijn geweest in 1942 ofzo.
Deze game heb ik gister 6 uur aan 1 stuk gespeeld en ik ben de komende avonden niets anders van plan :9~
Ze hebben veel patches, maar echt grote bugs.. nee..
ik herken me niet in alle bovenstaande klachten. alleen de eerste dag wat problemen gehad met Punkbuster, maar na het spel opgestart te hebben zonder windows firewall was dat ook uit de wereld.

wel een stuk realistischer als MW2, maar beide topgames!
Ik had Bad Company 2 al een tijdje ge pre-ordered. Toen ik de demo ging spelen vond ik er geen zak aan en wilde ik hem eigenlijk al door verkopen. Totdat ik met een paar klasgenoten de demo speelde, en toen merkte ik pas echt hoe dik dit spel is ;)

Ik heb nog nooit zo een intensief gevoel gehad achter mijn PC, mijn hart klopte sneller, zwetende handen, en vreugde, veel vreugde als weer eens een hummer door de lucht vliegt :D

Verder zijn de graphics echt supermooi, naar mijn mening veel mooier dan COD:MW2
Als je een blackhawk in de lucht uit elkaar ziet spatten, daar blijf je gewoon even naar kijken en vergeet je even dat er naast je iemand op je staat te schieten :)

Geluidseffecten zijn gewoon te bruut, vooral als je de audio settings op War Tapes zet, oelala :)

Hopelijk zullen er snel weer wat patches komen die veel verbindingsproblemen oplossen, dit zijn mijn enigste minpunten aan dit geweldige spel
Komt me bekend voor die vreugde en dat intensieve oorlogsgevoel.

Ik spoor mijn team altijd om zoveel mogelijk te spotten en in de meeste gevallen doen ze het daarna ook nog eens. En ... het gaat opeens een stuk makkelijker.

Maar wat bedoel je met audio settings op war tapes zetten?
Bij Audio kun je kiezen uit : Stereo, Headphone, HiFi en War Tapes :)
Even aanvulling: wartapes veranderd de dynamiek in je audio.
Het zorgt ervoor dat iedere stilte wordt gevuld door de explosies e.d.
Klinkt best vet op goede boxen, idd net alsof je een oude oorlogsfilm kijkt :D
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True