Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Call of Duty Modern Warfare 2: multiplayer

Voorlopige conclusie

Het mag duidelijk zijn dat de multiplayer-modus van Call of Duty Modern Warfare 2 ons goed heeft weten te vermaken. De verslavingsfactor van Modern Warfare 2 laat zich op een eenvoudige manier aflezen. Als een uitgever een groep journalisten uitnodigt, verandert het evenement tegen het einde vaak in een veredelde borrel; niemand let dan meer op de game, maar is vooral aan het bijpraten met bekenden en vertegenwoordigers uit de game-industrie. Bij het Modern Warfare 2-event bleven de consoles echter tot het bittere einde van de avond bezet. Iedereen werd meegesleept door de vette actie, prachtige graphics, gevarieerde speelomgevingen en spelmodi en de nieuwe perks, wapens en killstreaks.

Het enige minpunt aan de speelsessie? Dat we nog tot 10 november moeten wachten alvorens we echt aan de slag kunnen met Call of Duty Modern Warfare 2.

Titel Call of Duty Modern Warfare 2
Platform PC, Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar Infinity Ward
Uitgever Activision
Releasedatum 10 november 2009
Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Lees meer

Reacties (147)

Wijzig sortering
Ik zou graag zien dat Call of Duty in de toekomst nog meer een weapon rewardsysteem van Rainbow Six overneemt; dat je op 3 categorieën aparte punten kunt scoren (Sniper, Assault en CQC) en op basis daarvan wapens verdient. Zo verdien je dus hele nauwkeurige wapens als je veel snipet, en hele brute agressieve wapens als je veel met granaten smijt en mensen door dekking heen schiet.

Echter is die kans niet heel groot, aangezien het level-systeem van Call of Duty binnen één deel al zo populair is geworden dat niemand het drastisch zal veranderen bij IW.

Maar het lijkt me weer een vet spel, ik ga 'm vooral ook kopen voor de splitscreen (dat is zeg maar "de druppel" om het spel te kopen) omdat niet veel shooters dat jammer genoeg nog hebben. Zowel de coöp, de local versus en de splitscreen online doel ik dan op *D Geweldig dat ze alledrie die modes er blijven in stoppen :)

En nog een vraagje @ Jurian of een ander Tweakers-redactielid of hoe je het wil noemen:

Op welk platform hebben jullie gespeeld? Consoles zeker? Want die zijn natuurlijk een stuk goedkoper en makkelijker klaar te zetten voor zo'n event.

[Reactie gewijzigd door GekooktEi op 19 september 2009 00:07]

Jep Xbox 360. Het event in LA was zelfs gesponsord door Xbox, omdat ze daar ook die MW2+Xbox360 250gb bundel hebben aangekonidigd.
Vet spel, ben zelf alleen niet zo fan van die perks.
of als je niet goed genoeg bent dat je wat extra hulp krijgt door extra health. hoeft van mij allemaal niet :(

Maar jullie hebben het spel dus al. lekt het spel niet uit op deze manier :P ? wil hem nu al :D maar wel voor de pc
Er zijn voor call of duty 4 bepaalde mods uitgebracht(Pam4, Promod) die het competatieve gedeelte van het spel moeten bevorderen.

Op LAN's en grote tournooien worden ook altijd met deze mods gespeeld.

Denk bij de veranderingen aan:

- Iedereen met dezelfde perks(Stopping Power & Bandolier)
- Iedereen heeft keuze uit dezelfde wapens(geen level verschillen)
- Graphics kunnen veel lager voor gemak(als je dit fijner vind) en voor mensen met oudere computers.
- Veel meer instellingen worden 'doorgeduwd' zodat de echté tweaker weinig voordeel eruit kan halen.
- Geen add-ons voor wapens(ACOG scope, Red Dot Vision en de Noobtube(grenade launcher)
- Geen UAV's, Airstrikes, Choppers, en in deze game de A130 Spectre

En já deze mods komen ook voor call of duty 6

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 18 september 2009 15:50]

Oei, dat zou ik graag als optie zien voor de Xbox, aparte Hardcore modus ofzo. Wordt altijd gek van die noobtube's en/of juggernaut.

Alleen Bandolier lijkt me niet zo nodig aangezien toch vrijwel iedereen met de MP40 schiet (in CoD:WaW)
MP40 is in WO2 misschien een goed wapen, in cod4 werd hij helaas niet gebruikt.

Verder bestaan deze mods alleen op de PC. Voordeeltje van dat platform.
Dat klopt dit heb je al sinds CoD (blijft toch mijn favo!) maar toen ik nog CoD4 speelde en ik samen met mijn clan (vrienden) overgingen op CoD4 voelden wij ons niet op het gemak. Uiteraard speelden we matches maar toen zat er nog de perk sprint in wat alleen maar zorgde voor rushmatches..

Ben het in dat opzicht wel eens met Marsjee maar ik kom dan ook uit het CoD/CoD2 tijdperk :P
Weet je wat het is, je kan het spel ook gewoon spelen zonder met die perks bezig te zijn, je pakt gewoon een goed wapen wat lekker speelt en knalt er op los en het spel is dan ook gewoon leuk. En voor de mensen die wel willen spelen met die perks, kan dat ook. Maar ik moet wel zeggen, dingen als Martyrdom zijn wel erg irritant (cod4).
Gewoon niet naar de tegenstander rushen wanneer je hem hebt neergeschoten, heb je nergens last van :)

In het echt zou het ook mogelijk zijn (dat toevallig) die persoon een granaat vast had en wilde gooien, maar dat je hem net neerschoot, en de granaat daar dan ligt.

Niet zo vaak als in COD4 dan, maar het zou kunnen ;)
Uhm, ja waarom hebben ze dat dan niet gewoon nagemaakt in plaats van die martyrdom. Dat is namelijk echt wel vervelend als je iemand neerknalt en niet op tijd weg kunt door een flashbang of iets dergelijks. Ze kunnen het toch gewoon zo maken dat als je een granaat hebt gekookt dat hij dan op de grond valt als je wordt neergeschoten?

Het hoeft van mij niet allemaal realistisch te zijn want het is en blijft lompe call of duty actie die ik overigens supergaaf vind, ik speel CoD 4 nog steeds..
Maar ik hoop dat ze het wel allemaal een beetje goed in balans kunnen brengen én houden. Zou fijn zijn als ze met updates ook de perks e.d. wat updaten. In CoD 4 zitten namelijk nogal wat fouten mbt de balans. Martyrdom (geeft alleen beginners wat extra kills en gevorderden frustrerende deaths), Grenade launchers (nogal stom dat als je spawnt in een Search & Destroy dat je 3 meter wegloopt en een granaat op je kop krijgt), Light Machine Guns (allemaal leuk en aardig 500 kogels zonder te herladen en dat duurt dan ook wel lang maar ze zijn echt veel te accuraat, totaal niet in verhouding).
Geen enkele update heeft hier wat aan veranderd, helaas.
Dus ik hoop maar dat ze in MW2 alles in 1 keer goed in balans brengen of in ieder geval updaten mocht blijken dat ze het niet goed genoeg hebben getest.
Martyrdom (geeft alleen beginners wat extra kills en gevorderden frustrerende deaths)
gaan we weer. Mensen die vinden dat bv martyrdom niet in balans is met een spel. Beginners krijgen kills van beginners die zo stom is over een lijk te lopen als hij net dood is. Gevorderden doen dat allang niet meer. Mensen die martyrdom gebruiken kunnen ook geen andere perk meer gebruiken.

Martyrdom zit geloof ik ook weer in MW2, ben ik blij om omdat een zut van mensen dat gaan gebruiken waar ik meer voordeel kan halen door gewoon anders te spelen
Ik denk dat we eindeloos kunnen discussieren over Martyrdom. Ik ben zelf geen 'beginner' maar speel altijd op HC en dan is Martyrdom gewoon enorm vervelend. Vergeet niet dat die granaat een fuse heeft van 2.5s en binnen een flinke straal dodelijk is. Als je dan een sniper knifed ben je gewoon niet op tijd weg. Dat soort dingen wekken frustraties op, en ik hoop dan ook dat serveradmins bepaalde perks uit kunnen schakelen. Dan zul je een hoop HC servers zonder Last Stand en Martyrdom zien.
Herkenbaarheid alom in de speelsessie die wij afgelopen week in Los Angeles met de multiplayer-modus van schietspel Modern Warfare 2 beleefden.
Als je de review iets aandachtiger had gelezen zag je dat Jur is afgereisd naar LA om het spel te kunnen spelen. Zijn afsluiter:
Het enige minpunt aan de speelsessie? Dat we nog tot 10 november moeten wachten alvorens we echt aan de slag kunnen met Call of Duty Modern Warfare 2.
Lijkt me dan ook prima op zijn plaats. Gelukkig is dat niet al te lang wachten meer, al is het natuurlijk bezien of we tegen die tijd niet overspoeld worden met andere mooie games. Ik ben in ieder geval erg benieuwd :).
Al die andere mooie games worden uitgesteld -door Modern Warfare 2- weet je nog ;)
Behalve Assassins Creed dan..
Vergeet Uncharted 2 niet die gewoon netjes in Oktober uit gaat komen ;)
ik vind het juist goed, je kan je specialiseren in wat je goed bent, als iedereen hulp krijgt blijft iedereen gelijk ;) nu is het de job van de devvers om die perks in evenwicht te houden
Over Perks gesproken:

Ik kan iedereen aanraden dit artikel op Joystiq.com te lezen over de multplayer van MW2. Super verhelderend en nog meer details.

Ook deze post op het forum van Infinity Ward geeft details van alles wat "ontdekt" is over de multiplayer. Perks, wapens, maps, killstreaks, deathstreaks en meer komen aan bod!
Rest natuurlijk de vraag: wat hebben de makers gedaan met martyrdom en grenadespamming, dé grote minpunten van de eerste Modern Warfare?
Yes inderdaad, evenals de grenade launcher. De zogenaamde 'noobtube' die je onder menig Assault weapon kon plaatsen. Zelfde geldt ook wel een beetje voor claymores..
Marty en Tube ben ik mee eens maar claymore, Een hoekje om rennen en dan KLIK . . . ow F*ck BOEM.
Het hoord er eigenlijk toch bij. Wat ze wel zouden kunnen doen is het planten van een clay een paar seconden duurd. Dan word het mischien iets realistischer.
Ja, die ook ja, want ook op grotere maps blijf je kleine kamertjes en nauwe straatjes houden dus zouden de grenadespam, martyrdom en noobtube nog een even groot probleem blijven.
Laten we hopen dat de makers er wat mee gedaan hebben.
Ja en dan nog overkill erbij, dan heb je duo noobtubes, dodelijk, en vooral irritant in public S&D
Ziet er wel vet uit maar moet echt een nieuw bakje hebben om dit mooi te kunnen spelen.
Fixed:

Voor zover ik weet verdwijnt overkill... je kan namelijk zonder met perk een sub machine gun en een sniper rifle meenemen! :D

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 23 september 2009 09:18]

Ik lees links en rechts dat de balance op sommige wapens in MW1 niet zo goed waren en dat ze liever juggernaut uit het plaatje willen hebben. Ikzelf speel MW1 nog steeds in multiplay en marty en juggernaut zijn toch steeds de grootste ergernissen.
Nouja, die tactical insertion zal wel het nieuwe n00btooltje worden, dé nieuwe reden voor eindeloos gevloek lol.

ziet er wel vetjes it voor de rest, lijkt me dat ze bij High Rise een beetje het SoF - (kam2?) mapprincipe gepakt hebben (2 doograngen en constant frontale actie), en dat zal zeker bij CTF eindeloos spelplezier opleveren ^^
Erhm ja leuk al die multiplayer previews, maar begin nu te twijfelen of CoD:MW2 überhaupt een singelplayer gedeelte heeft :/ .
hopelijk kan je SP ook weer co-op over lan spelen :) _/-\o_
Is dat niet die nieuwe spec-ops mode? Daar zijn speciale "challenges" voor gemaakt, i.p.v. een co-op versie van de campaign.
Ja klopt. De SP kun je niet Co-op spelen. Wel jammer aan de ene kant, maar het verhaal zou zich er niet voor lenen schijnt. Die spec-ops missies kun je wel samen spelen, liujkt me persoonlijk erg gaaf!
Jep, die is er zeker. Alleen Infinity Ward is heel zuinig met het vrijgeven van informatie, dus daar weten we nog niet zoveel van, de E3 preview http://tweakers.net/revie...iew-modern-warfare-2.html is geschreven op basis van een presentatie van een van de eerste levels in de singleplayer.
de E3 preview http://tweakers.net/revie...iew-modern-warfare-2.html is geschreven op basis van een presentatie van een van de eerste levels in de singleplayer.
Yup, zie het filmpje op pagina 3 van dat artikel. Wordt volgens mij best vet; volgens mij las ik zelfs ergens dat de Single Player modus langer wordt dan in COD4?
Naja "zelfs langer".. De singleplayer van CoD4 was dan ook veel te kort..
Ik hoop eigenlijk, dat admis gewoon perks kunnen uitzetten bij het maken van de servers.. Dat scheelt al genoeg gezeur, gewoon andere server joinen!

Verder ziet het er prima uit!
of kunnen kiezen welke perks ze mogen gebruiken zou nog beter zijn ;)
Kan nu ook al, alleen is het dan geen "ranked server" meer.
Zou ook mooi zijn als je een beloning krijgt voor het neerschieten van helikopters, maar zo kan ik wel door blijven gaan...

Ik heb er vertrouwen in dat het spel sowieso erg goed wordt.
Jawel. Sowieso levert vrijwel alles wat geen standaard kill is extra punten op.. iemand stoppen voor een killstreak is bijv 150 ipv 50 punten, een eerste kill maken nadat je een deathstreak had is ook 150, en ik ga er dus min of meer wel vanuit dat een heli neerhalen je ook wel punten oplevert...

Als je een slok cola neemt zonder dood te gaan in de game krijg je ook 5 punten... (bij wijze van..)
en ik ga er dus min of meer wel vanuit dat een heli neerhalen je ook wel punten oplevert...
In COD4 was dat ook al hoor; "Fly Swatter" heet die challenge geloof ik.
Dus lijkt me inderdaad logisch dat hij er nu ook gewoon weer in zit.
Nee, ik bedoelde dat je altijd een beloning krijgt, niet alleen de eerste keer.
ik heb me als lmg'er al vaak genoeg opgeofferd (dekking verlaten) om heli's neer te knallen voor mijn team, heb er ondertussen wel een paar honderd neergehaald, zonder beloning, een teammate die ondertussen gewoon voor z'n eigen ego vanuit dekking mensen gaat neerknallen krijgt wel punten.
Je doet het toch zelf?
Je zou ook best en normaal wapen + RPG Perk kunnen nemen in plaats van zo'n ik-kan-niet-goed-richten-dus-ik-neem-maar-een-lompe-machine-gun-die-net-een-beetje-heel-erg-te-accuraat-is. En dan ook nog zeggen dat je jezelf opoffert...
Zijn punt is dat een hoop mensen niks aan de heli doen terwijl het vanuit een teamplay oogpunt een must is om dat ding ff neer te knallen. Als je er daadwerkelijk punten voor krijgt doet iedereen het. Het bevorderd teamplay, en dat is op public servers gewoon nodig.
Ziet er weer schitterend uit i.m.o. Zowel de vertrouwde gameplay als de zeer mooie graphics die vloeiend voorbijkomen :)
Rest mij alleen de vraag welke in deze preview totaal niet aan de orde is gekomen, werkt de hardcore mode een beetje? En is deze mode uitgebreid (net als in CoD WaW) naar meer speltypes in plaats van alleen Search & Destroy, TDM en Headquarters?

Want hoezeer de gewone gameplay leuk is blijft de hardcore mode veel beter! Zonder radar en mensen maar 1 keer goed hoeven te raken voor een kill vind ik stukken fijner dan dat mensen na 5 schoten nog steeds doorlopen. Het is alleen jammer dat bij Modern Warfare er zo weinig gamemodi mee zijn.
Dat soort dingen zijn allemaal nog niet bekend... er komt maar mondjesmaat informatie naar buiten en pas van het weekend kwamen er voor het eerst een aantal echte multiplayerfilmpjes uit (check youtube).

Volgens mij is een hardcore modus nog niet eens officieel bevestigd...! :|

Maar ga er maar vanuit dat ook dit een stuk is uitgebreid... :)


Edit:

Ik kan iedereen aanraden dit artikel op Joystiq.com te lezen over de multplayer van MW2. Super verhelderend en nog meer details.

Ook deze post op het forum van Infinity Ward geeft details van alles wat "ontdekt" is over de multiplayer. Perks, wapens, maps, killstreaks, deathstreaks en meer komen aan bod!

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 22 september 2009 12:02]

Blijft raar, een preview voor een game als dit op een console...

Kan niet wachten in elk geval!! :)
Aangezien CoD4 op de console 1000% (duizend ja) beter verkocht dan op de PC, is de keuze om het meest populaire platform te nemen niet zo gek.

PS3: 4.600.000
360: 7.800.000

Ongeloofelijke aantallen. Goed dat kwaliteit beloond word.

[Reactie gewijzigd door PWM op 18 september 2009 15:22]

Ach ja, het gaat toch niet om de besturing, die is hetzelfde als in CoD 4, dus er is maar één verschil met een preview voor de PC: namelijk dat de previewer dan wat meer over de graphics had kunnen zeggen.
Nee hoor de previewer had in dat geval dezelfde preview geschreven :)

Waarom? Omdat dit de game is die laat zien hoe het moet en waar het om draait!

GAMEPLAY GAMEPLAY GAMEPLAY

CoD gaat puur en alleen om de ervaring en die is naar mijn mening zo overweldigend dat de GF er niet meer toedoen :)

Moet wel toegeven dat mooie GF helpt daar wel bij maar het verschil tussen pc en console is verwaarloosbaar!

Ik ben miss geen online gamer maar ik ga deze sowieso rocken in de singleplayer!!!

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 18 september 2009 16:28]

Nee hoor de previewer had in dat geval dezelfde preview geschreven :)

Waarom? Omdat dit de game is die laat zien hoe het moet en waar het om draait!

GAMEPLAY GAMEPLAY GAMEPLAY
De besturing op een console is wezenlijk wel anders dan op een pc, omdat een console een 'joystick' heeft om mee rond te kijken en zo veel anders aimt als dat je dat kan met een muis op een pc.
Maar aangezien ze de gameplay niet drastisch anders zullen hebben gedaan als bij CoD 4 en die gewoon goed was voor de pc en voor zover ik weet ook voor de consoles, zal het daar niet aanliggen dat het spel slecht zal zijn (wat ik niet zal verwachten)
Leuke dat je de 1000% pakt.. maar de verkoop cijfers van PC zijn helemaal niet bekend..
Of vertel je me dat de PC versie maar 600.000 units heeft verkocht ?
Nee, niet helemaal. De PC heeft zo'n 1,800.000 exemplaren verkocht. Die info is wel te vinden als je even zoekt.

Op de consoles zijn er 14.000.000 verkocht. 1 op 9.5 was inderdaad netter geweest.

[Reactie gewijzigd door PWM op 18 september 2009 23:11]

Dus je vertel mij nu dat S.T.A.L.K.E.R.en 2.000.000 units , beter heeft verkocht dan CoD:MW 1 terwijl S.T.A.L.K.E.R ook nog is een sp game is..

Nee denk het niet. Vooral niet als PC versie Cod 4 wekenlang/maandenlang nummer 1 stond?

Er word duidelijk gespeeld met cijfers..
Zelfs Battlefield 2 heeft meer exemplaren verkocht in een tijds periode van 1 maand Uitgebracht 24 juni 2005 en op 30 juni 2005 1.000.000 verkochte exemplaren http://www.gamershell.com/news_23542.html

:z
imo moet je niet de pc tenopzichte van de 360 en ps3 samen zetten maar gewoon los tegenover elkaar.

1.800.000 pc
4.600.000 ps3
7.800.000 xbox360

dan is het verschil minder groot. maar nog steeds aanwezig idd :)
Grappig, jouw reactie is ook omgekeerd (t.o.v. je bedoeling) te lezen, aangezien je ook kunt lezen dat kwantiteit nu wordt beloond, wanneer je 't perspectief omdraait. :P
...en hoe staat het met zuigende spawnen voor de vijand z'n neus (of er achter) in CoD4, wat in CoD-WaW weg was?
Ik denk dat dat in de praktijk wel mee zal vallen: tijdens een hectische match heb je echt geen tijd om rustig uit te zoeken waar je wil spawnen om een bepaalde tegenstander te pakken, iedereen beweegt toch veel te snel.
Nou ik hoop dat dan maar. Stel dat je achter de vijandelijke 'basis' komt en daar je spawnpunt neerlegd, dan ga je dood en kom je daar weer tot leven. Vervolgens leg je direct weer je spawnpunt daar en knal je wat vijanden af.. Lekker makkelijk..
"Het is niet verwonderlijk dat Infinity Ward trouw is gebleven aan het level-up-systeem, met bijbehorende challenges en unlocks. De ontwikkelaar heeft met dat systeem in Modern Warfare een nieuwe standaard gezet voor multiplayer-games."

Dat is niet helemaal waar. BF2142 was een stuk eerder met een uitgebreid level-systeem met unlocks en mogelijkheden tot custimisation.

Het zou overigens mooi zijn als de CoD-serie haar gebrek aan flexibiliteit achter zich zou laten en eindelijk eens een echt nieuw spel zou neer zetten. Fatsoenlijke ragdolls, destructible environment (afgezien van de standaardobjecten als auto's), enigszins realistische weapon physics (dus geen zieke M4 sprayers of dolphin-divende M249'ers), geen pre-set animaties voor bijvoorbeeld over kleine muurtjes klimmen, een fatsoenlijke server browser (!), etc.

CoD4 was naar mijn smaak niet veel meer dan een CoD2 met verbeterde graphics en de toevoeging van hopeloze game-elementen als de rape-heli. En ik heb het gevoel dat CoD:MW2 daar zonder veel vernieuwingen op voortborduurt. Helemaal als ik dingen als: "Marathon laat de speler namelijk oneindig lang sprinten" lees, rest er bij mij slechts teleurstelling.
Helaas vind ik jou wel een heel erge zeikerd :| CoD2 was 1 van de beste spellen van die tijd en menig game zal ervan dromen ooit zoveel loof te krijgen als zei hebben gehad. CoD4 heeft inderdaad aardig wat overeenkomsten maar dat komt vooral door dezelfde setting.
CoD4 en Kilzone2 heb ik toch beide het vaakst gespeeld de afgelopen tijden en dat zegt genoeg.

Het is algemene kennis dat je de Singelplayer speelt voor de ervaring (die geen enkele game je kan bieden) en de Multiplay speelt voor het raggen (wat zo heerlijk in elkaar zit) en dat werkt weer goed! Dat er in jou mening niks of weinig veranderd is zie ik daarom juist als een voordeel

Zodra Mw2 super gaat verkopen (wat het 100% zal doen) is het ook een schouder klopje voor de ontwikkelaar!
Als we dan toch gaan zeuren over spellen die eerder kwamen met customization, dan is Deus Ex Multiplayer toch echt nog het ultieme voorbeeld. Skills, augmentations, al die zooi...
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True