Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Ryzen 5 3600 en 3600X - Nieuwe Ryzens op budget

Op 7 juli hebben we ons geconcentreerd op twee processors: de octacore 3700X en de 3900X met 12 cores. Inmiddels hebben we ook de Ryzen 5 3600X en de Ryzen 5 3600 kunnen testen.

177    19 jul '19

Preview - Ryzen 3000 en Radeon RX 5700 - Alle details over AMD's nieuwste cpu's en gpu's

AMD gaf ons vlak voor de E3 uitgebreide details over de nieuwe Ryzen 3000-processors en Radeon RX 5700-gpu's. In dit artikel lees je over de producten en de architectuur.

165    11 jun '19

Videoreview - Ryzen 5 3600 en 3600X Review - Nieuwe Ryzens op budget

Met de formele introductie van de nieuwe Ryzen 3-serie op 7 juli hebben we ons geconcentreerd op twee processors: de octacore 3700X en de 3900X met twaalf cores. Inmiddels hebben we ook de Ryzen 5 3600X en, met dank aan Azerty, de Ryzen 5 3600 kunnen testen.

3    19 jul '19

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
43
Score: 4
6
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
0
+1
sicinc 1 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

AMD heeft grote stappen gemaakt in de single core performance. Dus mijn 1600 vervangen door de 3600 op een Asus Prime X370 Pro. Bij mij was het wel plug and play.

Pluspunten

  • Sterke single en multi core performance
  • Veel processor voor je geld
  • Stroomverbruik is erg laag

Minpunten

  • Bios is nog in ontwikkeling
  • De verkoopprijs van je oude processor is zo laag ....

Eindoordeel

Score: 5

0
raverzzz 31 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Voor mij geen plug en play. Ik twijfelde om mijn ervaring te delen maar denk dat er veel doorsnee gebruikers zijn die ook aan een upgrade zitten te denken. Ik heb gisteravond erg veel problemen ondervonden met mijn upgrade naar Ryzen 5 3600 + MSI B350 PC Mate moederbord.

Pluspunten

  • Hoge verwachtingen

Minpunten

  • Bios issues?

Eindoordeel

Score: 2

jaimeeus 2 juni 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Briljante processor, snel, sterk. Aanrader

Pluspunten

  • Prijs
  • 6c/12th
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
ThatOneCheetah 31 mei 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Prima performer, vooral met de recente price-drop. Stock-koeler is een grap, en alleen te gebruiken als een tussenstap totdat je een aftermarket koeler kan kopen. Runt heet op stock, maar heb mogelijk een golden chip gekocht die 4,3GHz@1,275V (LLC Mode 1) all-core doet, met veel betere temps als resultaat.

Pluspunten

  • Performance
  • Price
  • Makkelijk stil te koelen met budget aftermarket koeler

Minpunten

  • Heet op stock settings (vooral stock+PBO)
  • Stock koeler is ultra-sub-par
  • Stock koeler fan is extreem goedkoop gebouwd (ongebalanceerd, luid)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 4
barry bloempot 27 mei 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Super CPU voor de prijs. Moeilijk om iets beters te vinden voor je geld.

Pluspunten

  • In Game performance
  • Goede overclocker
  • Prijs

Minpunten

  • Temperatuur (standaard kloksnelheid)

Eindoordeel

Score: 5
Boodster 4 mei 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Uitstekend performance voor je geld. Op een paar irritante minpuntjes na waarschijnlijk de beste processor voor je geld.

Pluspunten

  • Prijs/performance
  • Overclockmogelijkheden, zelfs voor beginners

Minpunten

  • Idle temperatuur. Temperatuur spikes, zelfs met een Dark Rock Pro 4
  • Bios
  • Geen geintegreerde graphics. (niet echt een probleem voor de meesten)

Eindoordeel

Score: 5
nonnominandus 2 mei 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Zeer mooie CPU die met zn 6 kernen door elke redelijke workload heen zal komen.

Pluspunten

  • Snel
  • Koeler is prima

Minpunten

  • Niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Boazie123 24 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Ik heb deze gekocht als upgrade van mijn ryzen 5 1600, en wauw, dat was het echt waard! Let alleen wel op temperaturen, als hij boven de 75 graden komt bij gamen is een cooler zoals de cooler master 212 wel nodig.

Pluspunten

  • Snel
  • Hele goede prijs/performance
  • Hele uitgebreide keuze aan moederborden

Minpunten

  • De stock koeler is niet heel goed voor mij(aftermarket koeler aan te raden)
  • Luide koeler
  • Kan soms ineens 10 graden omhoog springen in 1 seconde, maar dat is volgens mij geen erg probleem

Eindoordeel

Score: 4
Jord38Newbie 22 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

De Ryzen 5 3600 is een erg snelle processor en zeker zijn prijs waard. AMD heeft duidelijk een voorsprong gemaakt t.o.v. Intel in deze prijsklasse. Ik had wat problemen met de koeling maar na een paar mailtjes naar AMD is dat snel opgelost met een vervanging.

Pluspunten

  • Goede prijs
  • Snel
  • Overclocking

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Knee-Buckler 22 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Prima CPU voor de prijs. makkelijk te monteren en werkte out of the Box met mijn Asus PRIME X470-PRO

Pluspunten

  • Out of the box 4,2Ghz
  • Veel CPU voor een goede prijs
  • Stroom verbruik is echt laag

Minpunten

  • Koeler (ik heb gelijk een andere koeler besteld)
  • Niet tot nauwelijks overklokbaar

Eindoordeel

Score: 5
Jarno de Jong 21 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Beste CPU voor zijn prijs. Wordt niet heel warm, en standaard koeler is stukke beter dan de standaard intel koeler. Alleen de thermal paste kan heel erg plakken bij het verwijderen van de CPU

Pluspunten

  • Price/perfomance
  • Koeler
  • compatabilty

Minpunten

  • thermal paste.

Eindoordeel

Score: 5
Almering 18 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Werkt top, snel, out of the box op een 450 MSI Mortar Max, mATX build. icm met simpele water cooling (Enermax RGB 120) blijft ie goed op temparatuur

Pluspunten

  • Snel
  • Betaalbaar
  • Eindelijk geen Intel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Pr0spectr 29 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Echt een bang-for-buck cpu. Goede prestaties, en niet al te duur. Vooral goed als je niet van plan bent over te clocken. (Daar haal je bij deze cpu amper iets extra uit) Ryzen biedt op dit moment simpelweg een betere prijs-kwaliteit dan Intel. Pubg 135 fps.

Pluspunten

  • Bang-for-buck
  • Goede fps in games
  • Draait rond de 4.2 ghz

Minpunten

  • Nauwelijks overclockbaar (is ook niet nodig)
  • 6 cores ipv 8. (nu bijna geen games die daar wat mee doen)

Eindoordeel

Score: 5
GewoonWatSpulle 27 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Zeer goede CPU en al helemaal voor het geld, echter is de standaard koeling enorm slecht, 80 graden is niet uitzonderlijk onder een stresstest, ook in regulier gebruik laat de koeler zich vrij vaak horen.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties
  • Processor (zeer goed)

Minpunten

  • Koeler (slecht)

Eindoordeel

Score: 4
mcpman 26 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Geweldige aankoop, snelle processor voor socket AM4, wordt niet warm, en is nog zuinig ook

Pluspunten

  • zuinig
  • snel
  • wordt niet heel warm

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
spartan444 25 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Prima CPU, grote vooruit gang vergeleken met mijn vorige CPU (I5-2500).

Pluspunten

  • Prijs
  • Goeie prestaites

Minpunten

  • geen min punt

Eindoordeel

Score: 4
attacker112 11 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Top processor voor de prijs, de 1e ryzen ervaring en gelijk verkocht.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Prijs

Minpunten

  • Stock cooler

Eindoordeel

Score: 5
querulus 28 februari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Simply the best CPU for gaming on a budget, a small one actually. For 170 euro you have a monster CPU, a dream compered only a few years ago. OC make almost no sense, not that much space, but honestly probably not needed.

Pluspunten

  • Price/Quality
  • Low Heat/Power
  • Longevity of the platform

Minpunten

  • None

Eindoordeel

Score: 5
wwired 24 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Snel, stabiel en prijs-kwaliteit verhouding meer dan prima voor de games die ik speel.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Prijs

Minpunten

  • nog geen ondervonden.

Eindoordeel

Score: 5
renenatuurlijk 16 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Ik heb hem voor 170€ gekocht en voor mij is hij overkill. Moederboorden zijn goedkoop of futureproof, in tegenstelling tot bij Intel.

Pluspunten

  • Goedkope moederboord opties.
  • Prijs/kwaliteit
  • Achtergrond apps en dingen die Windows regelt, gaan niet ten koste van gaming prestaties

Minpunten

  • Niet de hoogste framerate mogelijk voor het geld
  • Niet dat dat uitmaakt(cpu is niet de bottleneck, daarbij kan deze chip gaming weer beter aan als je dingen in de achtergrond hebt, wat vrijwel onvermijdelijk is naarmate je pc ouder wordt).

Eindoordeel

Score: 5
DinanV 8 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Beste price to performance cpu, erg goed in het runnen van games.

Pluspunten

  • 65 watt
  • Goedkoop
  • 6 cores
  • Veel fps
  • Relatief koel

Minpunten

  • Bios update nodig (oudere moederborden)
  • Weinig OC headroom

Eindoordeel

Score: 5
arjanvdwal1992 27 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Snelle CPU voor een zeer aantrekkelijke prijs! Blijft goed cool i.c.m. de Kraken X42 cooler.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs / Kwaliteit
  • Temp
  • 6 cores en 12 threads!

Minpunten

  • Niks tot dusver...

Eindoordeel

Score: 5
APK 24 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Groot verschil tov mijn oude systeem (1090T). Snel, stabiel en zonder al teveel warmteproductie.

Pluspunten

  • Prijs / kwaliteit
  • Stabiele temperaturen

Minpunten

  • .

Eindoordeel

Score: 5
Belkaid 22 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Hele snelle CPU voor een mooie prijs, werkt goed voor gamen en blijft goed koel. (Wordt wel gekoeld met Gelid Solutions Phantom).

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Temp

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
maikel049 17 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 3600 Boxed

Snelle allrounder voor een schappelijke prijs.

Pluspunten

  • Snelle geheugen controller
  • Unlocked
  • Aantal threads (12)
  • Prijs
  • Boxed koeler aanwezig
  • PCI-E Gen 4

Minpunten

  • Geen eigenlijk.. ?

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 3600?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True