In deze Laptop Best Buy Guide van augustus adviseren we over basislaptops voor maximaal 600 euro en raden we enkele multimedialaptops aan, waarvoor het budget op 1300 euro gezet is.
Toevoegingen (22-06-2014)aantal typo'sResultaten benchmarkTemperatuur interne hardwareInleiding Oke daar gaan we dan mijn eerste review op Tweakers over mijn nieuwe Asus N550JK-CN101H. Zoals ik net al schreef is dit mijn eerste review dus goede feedback is dan ook van harte welkom. Op het moment heb ik niet echt veel tijd maar volgend weekend zal ik wat benchmark draaien(Laat maar weten welke jullie graag willen zien). Heb de eerste resultaten toegevoegd! Ik zocht een vervanger voor mijn huidige Asus, de K53SV. Ik kocht deze laptop ongeveer 3, 5 jaar geleden en was eigen geen reden om deze te vervangen anders dan ik de hardware wat vond verouderen. Mijn oude en vertrouwde...
Super krachtige HD-touch laptop met een goede prijs-kwaliteit verhouding.
Grootste minpunt vind ik het ontbreken van een SSD, maar daar staat tegenover dat Asus een supersnelle wake-up uit standby heeft. Bovendien schijn je een SSD gemakkelijk in te kunnen bouwen. Het glanzende scherm is goed mee te leven.
Pluspunten
Krachtige 4e generatie processor.
Multitouch HD scherm.
Super snelle wake-up uit standby.
Uitstekende grafische prestaties voor een laptop.
Grote inkijkhoek.
3,5 uur op batterij (browsen/office werk)
Minpunten
Met 1 hand optillen kan body bij dvd-speler verbuigen/beschadigen.
Prima specs, maar scherm is kapot gegaan na 14 maanden door kapotte kabel (blijkt na googlen dat ik absoluut niet de enige ben met dit probleem). Aangezien garantie maar 12 maanden was, en ASUS weigert te helpen zit ik nu met een kapotte laptop.
Prachtig apparaat, nu een week in bezit en bevalt geweldig. Gebruik hem voor (programmeer) werk en dat gaat heerlijk. Windows 10 er op en knallen. Een erg goede laptop maar wel wat sterk in prijs.
Een prachtige laptop qua design, beeld, geluid en afwerking! Ook is de laptop zeer snel i.c.m de ssd kaart. Ik kan eigenlijk geen minpunten verzinnen omtrent deze krachtpatser. De fijnste laptop die ik tot op heden heb gehad.
Pluspunten
Prachtig design
IPS scherm
Surround sound + Subwoofer (Uniek voor een laptop)
Ingebouwde accu (Vind ik een voordeel)
Super snel (Kan nu niet meer zonder SSD, wat een verademing)
Goede laptop van Asus! werkt fijn, was even afwachten met de mousepad of ik daar niet met mijn handen aan kwam tijdens het type, omdat hij op de zelfde hoogte ligt als de palmrest.
Achteraf heb ik daar geen last van.
Deze laptop is echt super goed! Hij is snel en kan goed gamen en is daarbij ook redelijk stil (fluisterstil). Het scherm is prachtig! Alleen het netwerkadapter is slecht. Ik raad aan om er een AC netwerkadapter in te zetten. Super mooie laptop! Ik heb deze gekocht bij MyCom.
Pluspunten
IPS Scherm
Gpu (alles van medium tot high spelen)
Cpu (lekker snel!)
Stilheid! Hier hebben ze het goed voor elkaar!
Touchscreen is erg fijn
Bouwkwaliteit (voelt stevig aan en is lekker koel door behuizing)
Het geluid van de speakers (beste dat ik ooit in een laptop heb gehoord)
Het bijgeleverde subwoofer (geeft het geluid een wat meer diepere en vollere tint)
Minpunten
Wel een iets te glimmend scherm (ik heb hier persoonlijk geen last van)
Wifichip (had overal 2-3 streepjes en maximaal 20 mb/s)
Groot, lomp en zwaar (past maar net in een 15,6 inch hoes)
Audio plug in (3,5mm) ging al vrij snel kapot bij mij (2 weken)