Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
5
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
Baddie09 31 maart 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

een apparaat wat je zonder al te veel moeite installeert, en na een paar maanden te hebben gebruikt nog goed bevalt. Stabiele verbinding voor normaal gebruik.

Pluspunten

  • Zeer eenvoudige installatie
  • Wifi kloon is echt een topuitvinding, beter dan een extender
  • vergeleken met concurrenten een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Prima snelheid (maar is ook afhankelijk van je eigen elektra)
  • Ander eplugs toevoegen (met andere snelheden) is een eitje

Minpunten

  • Wifi lampje knippert erg vaak en fel, kan storend zijn
  • receiver is redelijk fors, waardoor hij andere stopcontacten overlapt
  • uitbreiding met een extra (ontvanger) plug is relatief prijzig vergeleken met de set die ik heb gekocht. Een optie is om te wachten op aanbiedingen die bij de dagaanbieders voorbij komen of meteen een uitgebreide set te kopen (die extra plug ga je toch wel een keer gebruiken).
  • Wifi klonen lukt niet altijd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4

+2
Tkrens 22 januari 2017

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Deze adapters van TP-link werken niet zo perfect en makkelijk als geadverteerd. Hoe de stroomgroepen in huis zijn ingedeeld heeft grote invloed op de werking van de adapters. En als ze dan eenmaal werken, dan zijn er toch met enige regelmaat problemen met de verbinding.

Pluspunten

  • Werkt meestal

Minpunten

  • Werkt soms niet
  • Knuddige webinterface
  • Utility software heeft weinig functies

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beheerbaarheid Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 2
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 2
Prijs Score: 3

+1
BenVenNL 14 mei 2016

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender TL-WPA4220

Simpel in gebruik doet hij bij mij direct.

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik, plug & play.

Minpunten

  • Overlappende reikweidte wordt niet beter.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 3

+1
Jurbo 10 januari 2016

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Dit product kent twee gezichten: het bedrade gedeelte wat uitstekend werkt en het wifi gedeelte wat bij mij erg onstabiel is. Hierdoor adviseer ik om de standaard versie aan te schaffen, zonder de wifi functionaliteit.

Pluspunten

  • Clonen wifi netwerk erg simpel
  • Prijs
  • Snelheid (zowel bedraad als wifi)
  • Bedraad erg stabiel

Minpunten

  • Wifi netwerk erg onstabiel
  • Verbinding met Chromecast niet stabiel

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Prestaties Score: 2
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4

+1
nosehook 16 december 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender TL-WPA4220

In gebruik met: - TPL-LINK AC1750 ArcherC7 V1 - TP-LINK TL-WPA281 (200mbit bedraad, 300 wifi) - TP-LINK TL-PA201 starter kit (200mbit bedraad) Na mijn eerdere ervaringen met dit soort systemen van TP-Link voldoet dit product 100% aan de verwachtingen.

Pluspunten

  • SSID en WPA kopieren
  • plug and play
  • 2 ethernet poorten

Minpunten

  • poorten zijn langzamer dan WIFI
  • niet altijd te bereiken via de software
  • te vierkant?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4

+1
fredst 31 augustus 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Een hele set met een hele goede prijs/prestatie verhouding.

Pluspunten

  • Zeer goed WIFI signaal (snel en betrouwbaar) en een prima verbindingssnelheid over mijn stroomnetwerk

Minpunten

  • De WIFI adapter is wel een dikke knol. Door zijn gewicht heeft hij de neigeing om scheef te hangen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 5

0
whigga 4 februari 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Pluspunten

  • Kleine behuizing
  • Heel eenvoudige installatie
  • prima signaal en snelheid
  • Prima prijs

Minpunten

  • Licht snelheidsverlies (maar dat weet je vooraf)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4

gidy88Newbie 18 juli 2017

TP-Link AV500 Powerline universele Wi-Fi Range Extender, 2 ethernetaansluitingen, netwerkset TL-WPA4220T KIT (Product gekocht)

doet wat hij moet doen insteken,wps knopen induwen (ziggo connect box) en hij neemt de instellingen van het modem zo over ideaal om overal wifi signaal te hebben met dezelfde naam en wachtwoord

Pluspunten

  • snelle installatie
  • werkt zowel op wifi als Lan

Minpunten

  • adapters zijn iets wat aan de grote kant
  • de handleiding mocht iets uitgebreider

Eindoordeel

Score: 4
brownyster 25 augustus 2016

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

installatie gemakkelijk/eenvoudig verbinding: was bij mij goed maar zal wel afhankelijk van je huis zijn voordeel: je kan ook je computer op wifi punt (grote kastje) aansluiten waardoor je een nog snellere verbinding hebt. Je hebt 2 aansluitpunten. conclusie: snel en effectief apparaat, eenvoudige installatie en goede support.

Pluspunten

  • eenvoudige installatie
  • goede support
  • ideale oplossing
  • 2 utp aansluitingen= sneller

Minpunten

  • lagere snelheid dan UTP
  • snelheid afh. van woning
  • gebruiksaanwijzing niet lezen

Eindoordeel

Score: 4
NiGHtrAidEr 17 april 2015

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Prima set voor deze prijs

Pluspunten

  • 2 netwerkkabels meegeleverd
  • eenvoudig te installeren via wps
  • stabiel

Minpunten

  • zonder wps lastig te configureren

Eindoordeel

Score: 4
nazimv 26 december 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Snel te installeren. Als je voor ieder verdieping een andere meterkast heb behaal je de max. snelheid niet via kabel. Mijn wireless modem die 2 verdiepingen lager staat is sneller dan de Wifi extender.

Pluspunten

  • Makkelijke te installeren

Minpunten

  • Onmogelijk om max. snelheid te halen
  • Documentatie is niet duidelijk
  • Wi-fi extender is traag

Eindoordeel

Score: 2
ruutbrandsmaNewbie 6 november 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Ik heb veel slechte ervaringen met diverse WiFi repeaters die geen gebruik maken van elektriciteitsnet. Vorige week overgestapt op powerline repeater. Heel erg tevreden over. Draait als zonnetje en supersnel.

Pluspunten

  • stabiel
  • snel
  • echt één netwerk, dus geen probleem dat wifi printer niet gevonden kan worden

Minpunten

  • installatie zonder WPS lastig. Tip:Negeer Quick Installation guide, gebruik: http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=398

Eindoordeel

Score: 5
EmielFBNewbie 18 september 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Werkt prettig, snelheid is goed en bereik efficiënt. Redelijk fors, maar dat zou met een wandcontactdoos niet uit moeten maken.

Pluspunten

  • Plug&Play naar behoren
  • Klonen van bestaande netwerk werkt eenvoudig
  • Bereik
  • Sneldheid LAN erg goed
  • Snelheid WIFI goed

Minpunten

  • Redelijk fors
  • Lampjes fel

Eindoordeel

Score: 5
Stpan 6 juli 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Ik heb getest met ietwat verouderde hardware: Een Sony Xperia Z en een iPad 2. Ik haal na wat onnauwkeurige metingen via speedtest.nl dezelfde snelheden beneden naast mijn Tele2 Wireless Modem als boven naast de adapter. Enig nadeel is dat zonder WPS knop de installatie ingewikkelder wordt.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Doet precies wat je van het product verwacht, overal waar een stopcontact is, heb je nu een sterk Wifi signaal.

Minpunten

  • Zonder WPS knop op je router duurt de installatie vrij lang
  • Documentatie is niet consequent
  • Extra stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 3
GTX660TIGamer 30 mei 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Dan0sz 8 februari 2014

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Godmaster 27 juli 2013

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Beheerbaarheid Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*