TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Prijs
€ 59,99
Specificaties Starterset • WiFi-N (2,4GHz) 300Mbps • 1x 1Gbps - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT Review

TechnoNoob 9 juni 2018, 2.636 views Product gekocht

TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT

Deze powerline werkt na een kleine DIY mod geweldig.
Zonder deze mod viel de connectie af en toe weg.

Pluspunten

• Werkt (als hij werkt) geweldig
  • Ik hoef geen LAN verbinding naar de zolder aan te leggen
  • Mod nodig om hem problee

Minpunten

• Geen doorgelust stopcontact (maar dat weet je vooraf al)
  • Software is vrij nutteloos
  • Instabiel
  • Mod nodig om hem probleemloos te laten werken

Ik heb deze powerline al zeker 2 jaar, en merkte dat hij willekeurig af en toe uitviel bij langdurig en/of intensief gebruik.
Met een beetje logisch verstand nadenken bracht me tot de ontdekking dat de powerline throtteld doordat hij te warm word als hij aanstaat.
Mijn eerste oplossing hiervoor was er een 230V fan tegenaan zetten en deze aanzetten nadat hij instabiel werd. Het probleem was dat deze fan vrij veel geluid maakte.
Nadat ik van een oud moederbord een chipset heatsink afgesloopt heb, heb ik de reciever unit opengemaakt en met een beetje thermal past en tie rips deze heatsink op de grootste IC geplaatst.
Hierna heb ik, zelfs passief gekoeld, geen instabiliteit meer gehad!
Wel luie engineering van TP-Link dat je product thermal throttelt.... Dit mag eigenlijk gewoon niet voor komen.

Voor de geinteresseerden, dit is hoe mijn setup eruit ziet:
[img]ZyuPfJIf[/img]
Ik weet het, het is vrij primitief en totaal niet professioneel, maar het werkt wel!

Heb jij ook een TP-Link 300 Mbps AV500 Wi-Fi Powerline extender startset TL-WPA4220KIT?

Vraag & Aanbod

Tof dat je zo "out of the box" dit hebt geregeld. Zo zie maar, je hoeft niet altijd iets nieuws te scoren. Maar ja, wie heeft nog dit soort ideeën....
Ik had een vrije zaterdag en zag dus die heatsink op een moederbord zitten. Toen was 1 + 1 = 2, en was dit na een half uurtje het resultaat. :)
En inderdaad, waarom iets nieuw kopen als je zelf ook een kleine mod kunt doen waardoor het wel werkt.
Zou je de mod ook softwarematig op kunnen lossen?
Zo las ik in de handleiding: "Transmit Power: Select the level of transmit power. We recommend you choose High to have the best signal strength."
Als je hier Low kiest, zou het apparaat dan minder stroom verbruiken, dus minder warmte en dus langer duren voordat deze Thermische terugschakeling op zal treden?
Ha Nyron,
Bedankt daarvoor! Maar ik heb intussen een lankabel naar boven getrokken ;)
En daarbij, en apparaat op Low Power mode runnen klinkt niet heel aantrekkelijk als tweaker.... :D
Maar nog steeds bedankt voor je aanvulling!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren