Watch Dogs leek lange tijd een absoluut topspel te gaan worden, maar voldoet net niet aan dat hoge verwachtingspatroon. Dat betekent echter niet dat Ubisofts actiespel meteen slecht is. Het blijft vermakelijk om met 'vigilante' Aiden Pearce Chicago naar je hand te zetten en de vele vuurgevechten in je voordeel te beslissen. Ubisoft heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Watch Dogs een franchise kan gaan worden. Wat dat betreft is dit eerste spel een prima basis voor een verder doorontwikkeld deel twee. Lees verder »
Ik zal ingaan op 5 van de 8 criteriaGameplayBeeldGeluidBesturingKwaliteit & StabiliteitGameplay
Ik heb Gameplay 4 sterren gegeven omdat ik het verhaal lijn erg goed/leuk vond. De negatieve punten die ik heb genoemd ( Frame drops, schade model, besturing en het geluid van de auto's) hebben een niet al te negatieve rol gespeeld in de gameplay.
Beeld
Watch_dogs is mijn eerste spel voor de PS 4, en heb ik geen goed vergelijkingen materiaal. Echter vind ik dat de graphics toch wat tegenvallen zoals het laat renderen van de details, schade models. Naar mijn gevoel was dit niet next-gen en daarom in mijn optiek een voldoende.
Zoals in eerdere reviews...
Pluspunten
Het hacken, waar het spelt om draait, gaat zeer soepel. Ook zijn de Hack puzzels leuk
Verhaallijn is erg goed
Leuke mogelijkheden tot het upgraden van je skills
Minpunten
Af en toe last van frame drops
Renderen van de details gebeurd vaak pas laat
Schade model van auto's is waardeloos
Besturing van de auto's is ook niet top
Geluid van auto en motor voertuigen is zeer monotoon en niet afwisselend tussen de verschillende auto's
Inleiding Watch_dogs de game waar heel veel mensen ook heel lang op hebben gewacht. Na wat uitstel door Ubisoft is de game dan toch eindelijk uitgekomen op de 27ste van mei. Na de special edition ge-pre ordered en vervolgens te hebben gewacht, mocht ik hem eindelijk ophalen. Direct daarna de game geinstalleerd en het was toen al lekker weekend. En ik wist al wat ik dat weekend ging doen.. Ik heb dan ook het hele weekend gespeeld, en zelfs de hoofdmissies al bijna uitgespeeld. Tijd om dan maar is een review te schrijven over mijn bevidingen. De game en het verhaal De game in opzichte is een geweldig concept. Door een stad crossen en dan alles kunnen hacken om je heen, het hacken is dan ook vrij goed uitgewerkt. Je kunt dan ook...
Watch_dogs Xbox 360 review Inleiding E3 2013 was een niet erg interessant event. Mijn geliefde Xbox was het doelwit geworden van een nogal wazige vizie van microsoft, de launch lineup van de PS4 leek mij niet al te indrukwekkend en ook nintendo kon mij niet blij maken met leuk nieuws. Daar kwam watch dogs weer. Net als het jaar daarvoor was ik erg onder de indruk van de graphics. Nu de release is geweest en ik de eerste reviews heb lezen, was mijn conclusie dat de graphics van de Xbox one/PS4 niet zo veel beter waren dan die van mijn Xbox 360, dus tot op heden nog steeds geen 'next gen' console in huis. De X1 en PS4 reviews waren niet erg lovend, maar hoe zit dit nu op de Xbox 360? Het verhaal in een notendop Jij speelt...
Pluspunten
Wapens zijn fijn om mee te spelen
Voertuigen gebruiken om rond te reizen is leuk
Leuke personages in het verhaal naast Aiden
Profiler
Minpunten
Aiden is een erg oppervlakkig karakter
Achtervolgingen zijn niet erg spannend fout in design
Introductie
Monden vielen open op de E3 2012, toen Ubisoft Watch Dogs aankondigde; een open-wereld action-adventure game met als het belangrijkste aspect je weg te vinden door de stad door middel van het gebruiken van hacks.
Weken, maanden, zelfs jaren hebben we massaal gewacht op deze game en nu is hij al weer een tijdje uit. Wat ik (en ook veel anderen) zich voor de release afvroegen; zal deze game zijn verwachtingen waar kunnen maken?
Verwachtingen waargemaakt?
Deze vraag is zowel met ja als nee te beantwoorden. Een feit is; de game staat als een huis en biedt een totaal nieuwe ervaring. Het verhaal is goed (genoeg), het concept is origineel en op grafisch gebied gooit de game hoge ogen. Ondanks veel...
Pluspunten
De open wereld
Moeilijkheidsgraad
Graphics (ondanks de problemen op de PC-versie)
Storyline
Machtsgevoel door hacking in de stad
Minpunten
PC-versie
Besturing werkt niet altijd mee
Vooralsnog geen patch van Ubisoft voor de PC-versie
Na ongeveer de helft van de mainstory volbracht te hebben leek het mij een goed idee een kleine review te schrijven. Dit is mijn eerste game review!
Aiden pearce (hoofdrol speler) is een hacker, het verhaal begint hier ook direct mee. Wat een simpele klus had moeten zijn gaat totaal fout doordat een andere hacker hem verstoord tijdens een klus. Kort hierna zie je hoe zijn nichtje om het leven komt door een auto ongeluk met achter het stuur... Aiden. Het ongeluk was echter geen toeval maar kwam door een lek geschoten band door één van de ''bad guys'' die ingehuurd was door de hacker die zijn klus eerder in het verhaal verstoorde.
Een vrij tragisch begin maar hierdoor zit je wel gelijk lekker in het verhaal en is het gevoel op wraak gelijk...
In het Chicago van Watch Dogs heeft de ietwat burgerlijk-uitziende man aan de overkant van de straat een verontrustende relatie met zijn zus en zit de jonge moeder die net voorbij wandelt geregeld aan de verdovende middelen. Ook het beroep en het daaraan gekoppelde banksaldo geven inzicht in het leven van de voorbijgangers. Je hebt ieders donkere geheimen binnen handbereik. In de nabije toekomst is privacy slecht een mythe.
Deze stroom van vertrouwelijke informatie die je exclusief verkrijgt met je smartphone verwondert in eerste instantie, maar niet veel meer dan dat. Watch Dogs plaatst je in een tijd waarin paranoïde ideeën en vergezochte speculaties over privacy tot werkelijkheid zijn ontpopt. Alles wordt in de gaten gehouden en...
Pluspunten
Zeer mooie gameplay
Leuk verhaal
Vele zijmissies
etc ...
Minpunten
Op ultra hapert hij soms ( 1 keer / 5-10min)
Laden gaat "snel" komt door SSD MAAR bij de HDD gaat het traag ( SSD 10 sec / HDD 30 en meer ) game is dus zeer een zwaar spel
Watch dogs is natuurlijk een titel waar velen onder ons al enige tijd naar uitkijken. Hij is dan ook al eens uitgesteld en de verwachtingen liggen dan ook hoog!
Het eerst wat mij opviel is hoe leuk het wel niet is om al die extra informatie te zien over iedereen die je ziet. Elke persoon toont zijn beroep, saldo en algemene status. Dingen zoals hij heeft schulden, ze heeft moeillijkheden met de huur te betalen , etc.
Soms kan je mensen hun telefoon hacken en kan je gesprekken afluisteren. Ook hier gaat het vaak over affaires, of misdaden enzo. Als het over een misdaad gaat dan kan je na het gesprek de plaats van de misdaad op je kaart laten komen om dan deze misdaad te voorkomen. Hierdoor krijg je experience en zal je skills kunnen...
Het lijkt veel, Ubisoft beloofde veel maar uiteindelijk gaat het toch om de gameplay en het is een lege huls gebleken. Jammer,
Pluspunten
Grafisch ziet de game er goed uit
Er zitten leuke mini games in
Nederlandse ondertiteling (voor wie daar waarde aan hecht)
Minpunten
Slecht verhaal
Slappe gameplay
0,0 optimalisatie voor de PC (waarvoor bedankt Ubisoft, NOT!)
Side missions zijn herhalend
Veel leentjebuur van andere Ubisoft titels, doet afbreuk aan de spelbeleving omdat je het ervaart als een 'doorgestoken kaart' ipv iets nieuws
grootse stad nodigt weinig uit tot verkenning, geen unieke locaties of verstopte items etc. etc.
Geld is alleen uit te geven aan wapens e.d, een beetje raar met 2 miljoen op de bank.
Auto's roepen weinig begeerte op, in het begin ga je misschien 1x opzoek naar een snelle auto maar het rijdt allemaal redelijk vergelijkbaar, GTA doet dit veel beter
Geen FUN in de game, auto's pletten tussen een brug oid het kan allemaal NIET, deze game neemt zich te serieus...
Slechte physics; beuken en rammen met auto's zoals dat bij GTA wel leuk kan zijn is dat bij Watch Dogs geen moment het geval...
Het blijft lastig je te verplaatsen in het hoofdpersonage Aiden Pearce, het blijkt een simpele hack-guy te zijn
Niet mogelijk om zelf echt sturing te geven aan het verhaal noch de mogelijkheid om good-guy of bad-guy te spelen (het heeft igg geen consequenties)
Aiden Pearce wordt altijd aangezien als crimineel door de politie, ook als de hele gang met uzi's loopt te vuren
Aiden Pearce mankeert wat aan z'n armen want recht omhoog schieten kan hij niet, irritant met Helicopters uitschakelen...
Geen politieboten in de game, zo is ontsnappen wel heel makkelijk
Criminelen mogen soms alleen neergeslagen worden, beetje krom als je 20 compagnonen hebt opgeblazen, de logica is soms ver te zoeken bij Aiden Pearce.
Textures op Ultra zorgt voor extra stuttering, de game engine zelf is hier debet aan.
ik vind de game watch dogs erg leuk en vooral interessant op te spelen. het punt bij mij alleen is dat hij continu vast loopt, wat erg vervelend is in de game zelf. voor de rest wel tevreden.
Watch Dogs is een leuke game, het hacken (wat het onderwerp is van de game) is heel geslaagd. Het verhaal is pakkend en goed uitgewerkt.
Maar, het persongage is slecht; de side-missions zijn wel leuk, maar eentonig; Het spel lijkt op GTA, maar dan slechter. Ik had beter verwacht !
Pluspunten
Hacken
Verhaallijn
Graphics
Minpunten
Personage
Lijk op GTA, maar dan slechter
Eentonig
Je kunt niet schieten uit je auto
Te makkelijk om te ontsnappen aan de politie --> geen politieboten
Hele toffe open wereld game die niet zo goed is als ik had gehoopt/gedacht. Het is zeker een toffe basis voor deel 2.
Het idee staat als een huis en als ze de minpunten kunnen wegpoetsen en de graphics van de E3 trailer kunnen halen wordt deel 2 geweldig.
Leuk concept, alles is te hacken. Helaas wordt dit na een paar uurtjes saai en had ik het wel gezien. Verder is het reputatiesysteem om te huilen.
Pluspunten
Goed concept
Grote wereld
Online gecombineerd met singleplayer
Alles is te hacken, van paaltjes tot bruggen
Veel gameplay/verschillende onderdelen
Minpunten
Wordt snel saai
Politie schiet alleen op jouw, zelfs als ze worden beschoten door andere
Zo gauw je een wapen trekt staat de politie voor de deur. Dit is wel realistisch maar zo word het wel heel braaf
Je kan online alleen uitzetten door al je online-historie te wissen, niet even snel.
Reputatiesysteem. Als je een burger of een cop door zijn hoofd heen poeiert krijg je een slechte reputatie, hoe meer je dit doet hoe slechter je reputatie wordt en hoe eerder mensen de politie gaan bellen als ze je zien. Je moet dus een goede reputatie houden waardoor je heel braaf en saai moet spelen.
Als je wordt achtervolgd door de politie en je schiet ze neer, terwijl ze op jouw schieten, gaat jouw reputatie achteruit.
Ziet er niet prachtig uit.
Geen politieboten, zelfs met het hoogste heat level hoef je alleen maar een boot te pakken en voila, je bent ontsnapt
De graphics waren geweldig, en de multiplayer was ook niet zo slecht als ik had gedacht. Soms is er wel een rare fout waar de wapens die op de grond liggen rond beginnen te zweven en te draaien. Ook is het gebruik van de sniper veel te moeilijk.
Prachtig ogende open wereld game waar genoeg te doen is.
Verhaal is goed, speelt heerlijk met een controller (toetsenbord stuk minder).
Paar kleine minpuntjes maar zeker een dikke aanrader als je een dikke pc hebt.
Watchdogs is een spel met een vrij grote open wereld en veel dingen die je kan doen. Eigenlijk GTA met hacken. Echter wordt het spel snel saai. Leuk voor korte duur.
Gekocht met de PS4. Lage re-play waarde. Na 1 keer heb je eigenlijk alles wel gezien.
Acties qua hacken is heel erg herhaaldelijk in missies en side missies. Naar mijn mening het geld niet waard, of je moet 'm al tweedehands kopen.
Pluspunten
Mooie graphics / snelle actie / HACKEN! / grote wereld / free roam / bijna alles is te hacken / grappige conversaties tussen AI / leuke mini games / Heel veel verzamelobjecten / Slow-motion optie
Minpunten
kan niet springen / Herhaaldelijke acties in missies / auto's zijn praktisch onverwoestbaar / Waar haalt hij al die wapens vandaan? / Zwemt als een vis met een mank been / Nog te veel glitches tijdens het hacken van bruggen, poorten en paaltjes / gepantserde vijanden (OP) / explosieven zijn niet geloofwaardig
Leuke, maar geen wereldschokkende game. een mooi vormgegeven origineel concept, maar " at the end of the day" een redelijk spelletje. en de gameplay is toch het belangrijkste lijkt me.
Pluspunten
Uitgebreide leuk vormgegeven wereld. origineel concept. grafisch zeer netjes (maar niet wat beloofd werd). uitgebreide skilltree
Minpunten
Grafisch mooi, maar niet het pareltje wat Ubisoft beloofd heeft. hoewel het concept origineel is, geen baanbrekende gameplay.