![]() |
Best Buy Guide - De beste oledmonitors Wie een luxe monitor zoekt, kan een oledscherm overwegen, met voordelen boven lcd's, maar ook minpunten. In deze BBG helpen we je de beste oledmonitor te vinden. |
Mijn eisen: OLED, curved, 240Hz en prijstechnisch interessant.
Hierom gekozen voor Gigabyte MO34WQC2 dit als aankoop bij Megekko.
De doos is geheel verwaardigd uit karton en bevat 100% recyclebare materialen.
Bij het aansluiten van het scherm valt op dat de bekabeling onder het scherm uitsteekt... jammer en irritant. Haakse stekkers of andere locatie van aansluitingen zou deze ergernis oplossen.
Beelkwaliteit is subliem! Scherm spiegelt wel enorm. Draag geen witte trui bij het spelen van een donkere game.
G-sync werkt ook gewoon, ondanks dat het scherm het label niet dragen mag.
EDIT 30-4-2025: Scherm snel kapot! halve scherm werkt niet bij opstarten...
Prachtig en gigantisch scherm!
Prachtige kleuren zoals verwacht bij een QD-Oled monitor. Gehoord van gekleurde randjes bij tekst wat hinderlijk zou zijn maar kennelijk zijn mijn ogen niet goed genoeg om die kleuren te zien.
Verder goed in hoogte verstelbaar en kan naar links en rechts gedraaid worden.
Geluid: Bijna ongelofelijk om te horen en dat bedoel ik niet in de positieve zin. Ik weet dat geluid in een monitor niet altijd geweldig is maar in dit geval is t zo slecht dat ik mij afvraag waarom ze hier überhaupt aan zijn begonnen. T klinkt alsof ze een slechte speaker in een blikje hebben gepropt en deze vervolgens achter de monitor hebben geplakt. (reden voor -1 ster)
Verder sluit ik mij aan bij de andere positieve punten van de andere reviews.
In de uitgebreide toelichting ga ik nog verder in vergelijking met de Samsung G8 G85SD die ik eerder 2 weken heb gehad.
Fijne ultrawide monitor die relatief goed geprijsd is tegenover anderen in dit segment.
Enorm fijn scherm als je veel content kijkt of games speelt. Voor alleen tekstverwerking zou ik een simpeler scherm aanraden.
De Gigabyte MO34WQC2 is een uitstekende ultrawide monitor van 34 inch, ideaal voor zowel werk als ontspanning. Met een 3440 x 1440 resolutie en 95% DCI-P3 kleurdekking levert het scherpe beelden en levendige kleuren. De 165Hz verversingssnelheid en 1 ms responstijd bieden een vloeiende ervaring, vooral voor gamers, met FreeSync Premium voor soepele gameplay. Het slanke ontwerp en de verstelbare standaards maken het ook ergonomisch zeer prettig. Deze monitor biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding voor zowel professionals als gamers die op zoek zijn naar topkwaliteit beeld en prestaties.
Een zeer, zeer mooie OLED 34 inch monitor.
Alles voelt netjes en solide. En het beeld van een QD-OLED is geweldig
Met een woord: AANRADER
Heb dit scherm een maand geleden aangeschaft ter vervanging van een ASUS-monitor die helaas de geest had gegeven.
Het scherm heeft een hoge refreshrate en goede kleurweergave plus contrast, wat perfect is voor allerlei spellen maar ook voor het bekijken van films via mijn computer. Tot dusver heb ik niks te klagen over dit scherm, qua burn-in zijn er een aantal veiligheden ingebouwd om dit te voorkomen, maar tot dusver heb ik daarvan nog niks gemerkt. Dat zal n
Wat een prachtig scherm!
ik heb dit product zaterdag 7 september gekocht en vandaag heb ik hem binnen en ik ben er nu al zo blij mee de kleuren alles ik werd kleurenblind dat is hoeveel kleur het mij gaf het is ook nog goedkoop voor een ultrawide monitor met 0.03ms reactie tijd het is de beste wat je kan kopen voor een monitor als je 800 euro hebt
Hallo,
Tevreden met mijn aankoop, de weergavekwaliteit is top, de HDR is goed, de vernieuwingsfrequentie is snel genoeg naar mijn smaak, de kleurnauwkeurigheid van het OLED-paneel lost het probleem op dat de 4K-versie heeft (FV43U), ik wou dat er een versie van 38 "of hoger was die een superieure resolutie heeft met dezelfde vernieuwingsfrequentie
Het is een topscherm, goede kwaliteit. Hoge resolutie. Voor snelle spellen heb je wel een goede videokaart nodig.
Mooie diepe kleuren, scherp beeld je gaat helemaal op in je game.
Ik ben er heel erg bij mee.
Super mooi OLED scherm, kleuren zijn prachtig en de widescreen geeft een heel mooi immersive gevoel. Het is wel even wennen. 240hz is fijn.
Het blijft een beetje prijzig maar dan heb je wel een mooie schem.
Geen coil whine opgemerkt.
Vanwegen de gen 1 paneel zijn er wel wat gekleurde pixels te zien, voornamelijk op text, dit zie je alleen als je er echt oplet.
De helderheid is ok, word niet heel helder waardoor HDR ook niet de beste kwaliteit heeft.
Maar prima te gebruiken in het donker.
Over het algemeen heel tevreden.
De Gigabyte MO34WQC2 is een uitstekende ultrawide Oled monitor van 34 inch, ideaal voor zowel werk als ontspanning. Met een 3440 x 1440 resolutie en 95% DCI-P3 kleurdekking levert het scherpe beelden en levendige kleuren. De 240Hz verversingssnelheid en 0,01 ms responstijd bieden een vloeiende ervaring, vooral voor gamers, met FreeSync Premium voor soepele gameplay. Het slanke ontwerp en de verstelbare standaards maken het ook ergonomisch zeer prettig. Deze monitor biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding voor zowel professionals als gamers die op zoek zijn naar topkwaliteit beeld en prestaties hoewel de kabel management wat beter kon raad ik dit scherm streng aan.
monitor ziet er fantastisch uit vanwege het QD-OLED panel, 240 hz is zo soepel als je zou verwachten.
3 puntjes die handig zijn om te weten:
-de kabels steken onder de monitor uit. als je de kabels niet wil zien van de voorkant moet je haakse kabels kopen.
-QD-OLED panelen zijn overdag niet volledig zwart meer, dit wordt meer een donker grijs onder invloed van omgevingslicht. WOLED panelen hebben hier geen last van maar ik vind dit niet een supergroot probleem bij deze monitor.
-text fringing. ik kan het zien als ik er goed naar kijk maar vind het niet opvallen bij deze monitor. je kan bijv cleartype installeren om dit te verminderen maar ik vond het niet opvallend genoeg om dit in te stellen.
Wat een verschil met mijn 34'' IPS-scherm. De overstap naar QD-OLED kan ik dan ook iedereen aanraden.
De monitor levert een uitzonderlijk brede kleurdekking. Het paneel is een Gen 2 OLED-paneel; liever had ik Gen 3 gehad, maar dat is er nog niet voor ultrawide. Het is echt een wereld van verschil als je van een monitor met een lagere verversingssnelheid komt. De standaard is stevig en het scherm voelt kwalitatief aan.
Ook zitten er een paar mooie extra's op het apparaat. De MO34WQC2 is uitgerust met een KVM-switch, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende apparaten. Zoals bij vrijwel iedere nieuwe monitor van dit kaliber, zitten er speakers in. Geweldig zijn ze niet, maar dat verwachtte ik ook niet.
Al met al betaal je meer omdat het een 34''-paneel is (in vergelijking met 27''), maar dat vind ik het waard.
Ik kan inmiddels niet meer van UW af, dus heb ik een upgrade aangeschaft van 144 hz IPS naar 240 hz OLED. Er is ontzettend veel verschil. Eerst had ik nog de twijfels of OLED het waard was, maar de kleuren komen er heel mooi van af. Als gamer is dat natuurlijk fantastisch. Ook film en series kijken is het zeker waard op dit beeldscherm.
in één woord: wauw! Wanneer je gewend bent aan 2 schermpjes en nu een overstap naar een widescreen 240 Hz maakt... wat een verschil. Ja, de prijs is wat aan de hoge kant maar wel waard gezien prijs/kwaliteit verhouding. Erg blij mee!
Kabelmanagement zou beter mogen. Omdat de kabels er aan de achterkant uitkomen naar beneden is het moeilijk (en best lelijk) om ze netjes weg te werken. Maar ach, van het weekend maar eens kijken hoe ik dit mooi kan fatsoeneren.
Speakers redelijk, maar gebruik ik niet gezien aparte boxen.
De Gigabyte MO34WQC2 34 is een fantastische OLED ultrawide monitor met uitstekende beeldkwaliteit en een supersnelle 244Hz. Jammer genoeg zijn de uitgangen van de monitor aan de onderkant geplaatst wat er voor zorgt dat je eigenlijk zelf wat haakse kabels moet kopen als je nette kabelmanagement wil. Dit is verder het enige minpunt op deze fantastische monitor met prima prijs kwaliteit verhouding! Ik ben erg tevreden met dit product en hoop er nog wat jaren plezier van te beleven!
Deze fantastische QD-oled monitor aangeschaft. Prachtige kleuren wat super mooi beeld geeft.
Formaat voor mij precies goed. Goed af te stellen op hoogte. Staat stevig op zijn voet.
Kabels wel lastig weg te werken.
Wel aan de dure kant. Maar ja dan heb je ook wel een super beeld.
Moet een review schrijven om 20 euro steam tegoed te krijgen, prima monitor verder
Dit scherm gekocht vanwege de overstap naar OLED, HDR en 240hz.
Wat een prachtige ervaring! De kleuren zijn fantastisch en de monitor is supersnel.
Het installeren ging erg makkelijk en de bedieningsknop voor het menu van de monitor zit op een erg makkelijke plek.
OLED care is een tool waar ik persoonlijk aan moet wennen gezien je de monitor na minimaal 4 uur gebruik (kan ingesteld worden na langere periodes) een soort van reboot proces start.
Dit om inbranden en de kwaliteit te behouden.
Al met al erg tevreden met het product en ga er nog lang van genieten.
Instapmodel 34 inch OLED, prima prijs kwaliteit verhouding.
De overstap gemaakt van een 1440p LCD naar 1440p OLED. Een ontzettend groot verschil met zeer goede zwartwaardes en een goede beleving voor, met name, singleplayers. De prijs is wat aan de hoge kant, maar voor een OLED is het een betaalbaar model.
Gekocht bij Megekko,
Tot nu toe helemaal prima en hartstikke blij mee.
Enigste puntje waar ik mee zit, maar kan ook door HDR komen is dat van normaal gebruik naar een fullscreen game waarbij de aspect ratio veranderd (Counter-Strike 4:3 1920:1440px) duurt het even voordat je het nieuwe tabje ziet.
Uitstekend product, zeker gezien de prijs.
Over de mogelijkheden van het scherm zelf kan ik enkel positief zijn, de ingebouwde speaker zijn (voor mij) een gimmick die overbodig is,
Vrij groot en zwaar pakket met een goede unboxing ervaring. Alles wordt meegeleverd, denk aan een dp kabel, hdmi kabel en voedingskabel.
Eenmaal aangesloten komt het wauw effect. Erg mooi scherm met zeer mooie kleuren. De gebruikservaring tijdens het gamen, waar ik het scherm voor 80% voor gebruik, is zeer prettig.
Voor €715,- kunnen kopen, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed te noemen is. Zeker in verhouding tot de 240hz concurrenten.
Het gebruikte plastic oogt en voelt een beetje goedkoop, maar dat doet verder niks af aan de kwaliteit van het gebruikte oledpaneel
Ingebouwde speakers zijn verder van matige kwaliteit, maar daar lagen de verwachtingen ook niet hoog van.
Helaas moest ik de monitor na een paar dagen gebruik terugsturen.
Vergeleken met mijn andere OLED-monitor, de Samsung G8, was de ervaring verre van goed. Ik heb beide kabels geprobeerd en beide hadden bugs en problemen, waardoor de monitor onbruikbaar werd. Ik heb geprobeerd de firmware te updaten om ze te repareren en kwam erachter dat er geen updates zijn. De HDR was veel slechter dan die van mijn G8 met meer vervaagde kleuren naarmate de helderheid omhoog ging.
Ik kan deze monitor in deze staat niet aanbevelen.
Gekocht ter vervanging van mijn oude LG 34GK950G IPS Ultrawide monitor die er na 6 jaar mee op hield. In vergelijking met mijn oude monitor is vooral het verschil in beeldkwaliteit opmerkelijk door het hoge contrast. De hogere refresh rate viel me ook meer op dan verwacht. Je hoort bij QD-OLED schermen veel over text fringing maar dit is iets wat voor mij niet opvalt.
Het grooste minpunt is de VRR flicker iets wat goed te zien is bij refreshrates lager dan 70Hz. Mijn andere min-punten zijn vooral nitpicks. Het kleine beetje coil whine is alleen hoorbaar wanneer je achter het scherm staat. Display stream compression (DSC) is nodig om 240Hz te bereiken met Displaypoort 1.4a. Maar door DSC kunnen een paar grafische opties niet gebruikt worden zoals DLDSR en Custom resolutions. Dit is waarschijnlijk niet een probleem wanneer je verbind via HDMI 2.1.
Dit beeldscherm bevalt uitstekend in gebruik. Ik gebruik het nu als hoofdbeeldscherm in combinatie met een 32-inch M32U van Gigabyte erboven, en ze werken goed samen.
Mijn eerste OLED monitor en ik ben gelijk verkocht, het beeld is zo scherp en blacks zijn echt zwart! Heb voor de aankoop iets gehoord over groene randjes bij tekst (bijv. tijdens programmeren), dat valt me niet op!
Prima monitor voor zo'n prijs met alle leuke features zoals USB C dp alt en kvm switch (handig switchen van usb devices tussen usb c en normale usb)
Erg mooi beeld, zwart is zwart. Kabels komen helaas onder het scherm uit, blijven dus zichtbaar.
Speakers van mindere kwaliteit, hadden er voor mij niet ingehoeven.
Over het algemeen zeer teverden met deze monitor.
Prachtig scherm qua beeldkwaliteit en redelijke prijs voor OLED, en veel instelmogelijkheden.
Jammer dat het geen gen3 paneel is maar een gen1 met hogere refresh rate. Echter merk ik geen problemen met 'text fringing' wat soms aangehaald word ivm QD-OLED.
Voordeel is ook de lage minimale helderheid om in een donkere kamer te werken / gamen.
Ingebouwde KVM switch werkt prima voor kantoorwerk met aparte laptop.
Het I/O paneel is naar beneden gericht waardoor de kabels niet weg te werken zijn met de standaard bijgeleverde kabels. Kabels met 90° hoek waren mooi geweest om de kabels onzichtbaar weg te werken.
Een monitor met geweldige beeldkwaliteit. Het grootste voordeel ten opzichte van anderen is de 240 Hz refresh rate op dit prijspunt ten opzichte van concurrenten.
Er kleven echter ook een paar kleine nadelen aan, echter heb ik geen ervaring hoe dit gesteld is met monitoren van andere merken.
Het grootste irriatiepunt is dat als de monitor opstart of als de monitor uit de slaapstand komt dat windows de refreshrate terugschroeft naar 60 Hz en dat dit elke keer handmatig naar 240 Hz ingesteld moet worden.
De standaard is wel groot en log maar persoonlijk gebruik ik een monitor arm.