€ 101,79 bij Proshop.nl

1 van 5 sterren
hazelip
15 februari 2010

MMmMmmM
Week geleden deze trackball besteld. Vind dat je bij een laptop wel iets fatsoenlijks moet hebben en er vanuit moet gaan dat je niet altijd een ondergrond zult hebben om een muis op te laten schuiven.
Wat ook belangrijk is is een scrollwiel. Dit is niet het nieuwste model, maar de opvolger (zo zie ik hem) moet het zonder scroll stellen en valt daarmee gewoon af wat mij betreft.
De driverondersteuning is niet optimaal. Bij installatie is het noodzakelijk onder windows7 dat je compatibiliteitsmode gebruikt van winxp of vista (weet niet zeker meer welke ik nam) anders mislukt de installatie en krijg je ook een probleem met je touchpad op je laptop (ervan uitgaande dat je dat gebruikt natuurlijk i.c.m. dit apparaat). Echter indien je...

Pluspunten

• programmeerbare knoppen, alsmede ring voor scroll
  • gevoeligheid degelijk in te stellen, ook versnelling
  • per applicatie gedrag programmeerbaar
  • met elke vinger de bal te bedienen
  • ergonomisch door schuine hoek en bijgeleverd aanklikbaar polssteuntje

Minpunten

• driver in compatibiliteitsmode installeren onder windows7
  • hoge prijs

Wielke Newbie
19 augustus 2014

Kensington Expert Mouse Optical

Gebruik deze trackball nu al ruim 4 jaar plusminus 8 uur per dag en wil geen andere meer.

Pluspunten

• Degelijke bouw
  • Scrollring is echt super handig
  • Te programmeren knoppen

Minpunten

• Verzamelt veel vuil onder de kogel
  • Polssteuntje laat gemakkelijk los
  • De prijs

cyclone
2 oktober 2013

Kensington Expert Mouse Optical

Gebruik deze trackball inmiddels al 5 jaar op mijn werkplek dus zeer intensief gebruikt.
Na deze 5 jaar begint mijn linkermuisknop kuren te vertonen, hetgeen niet heel raar is aangezien dit toch de meest gebruikte schakelaar is.
Aanleiding tot aankoop van deze trackball waren mijn RSI klachten in mijn pols en schouder door intensief muisgebruik en een slechte houding.
Aangezien ik in mijn Amiga verleden vaker met grote trackballs heb gewerkt en dat erg prettig vond ben ik op zoek gegaan naar een trackball die van hetzelfde formaat was.
Mede omdat de kleine trackballs van Logitech naar mijn mening totaal niet prettig werken, omdat je doordat ze zo klein zijn alsnog krampachtig zit.
Deze trackball lijkt enig in zijn soort qua formaat en...

Pluspunten

• Duurzaam en solide, enige wat versleten is mijn linker muisknop (inclusief de slijtage van de knop zelf :) )
  • Groot, en scrollring is superhandig en zover ik weet uniek.

Minpunten

• De initele aanschafprijs is hoog.

Tyrian
11 mei 2010

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Kensington Expert Mouse Optical?