![]() |
Round-up - 20 goedkope AMD B650/B850-moederborden - Een oudere chipset is de betere keuze Stel je een betaalbaar AMD Ryzen-systeem met Socket AM5 samen, kies je dan een in prijs gedaald B650-moederbord of een nieuw model met de B850-chipset? |
Uitstekende MOBO voor de prijs!
doet alles wat het beloofd en ook kwalitatief uitstekend!
laat mijn CPU steady 5.3MHz draaien op een AMD 7600 met simpele OC
Dit moederbord biedt uitstekende prestaties voor een redelijke prijs. Ideaal voor gamers en PC-builders die op zoek zijn naar een stabiele basis voor een moderne AM5-setup.
De prijs kwaliteit verhouding van deze MOBO is zeer goed.
De BIOS is ook makkelijk te gebruiken waardoor ik makkelijk mijn CPU kon overclocken naar 5.5 MHz
Voor de rest heeft deze MOBO meer dan genoeg aansluitingen
Naar mijn mening is deze MOBO echt een aanrader als je opzoek bent naar een semi budget AM5 moederbord
Mooie prijs kwaliteit verhouding.
Hoogtepunten
Snelle Connectiviteit: Online gamen vereist stabiele internetverbindingen zoals Wi-Fi 6E en 2.5G LAN die hoge snelheid garanderen.
Opslag en Uitbreiding: Het bevat één M.2 slot voor PCIe 4.0 x4 en vier SATA 6Gb/s poorten en voldoende USB-poorten om al uw apparaten aan te sluiten.
Stevig en Stijlvol: Een matzwarte afwerking met subtiel rode accenten maakt dit moederbord stevig gebouwd inclusief RGB verlichting die aangepast kan worden.
Gebruiksvriendelijk BIOS: Geschikt zowel voor beginners als gevorderden omdat het eenvoudig te installeren is en gemakkelijk geoptimaliseerd kan worden.
Minpunten
Audio: Hoewel goed genoeg, laat de geluidskwaliteit nog steeds wat te wensen over; audiofielen kunnen investeren in een aparte geluidskaart
Opslag: Extra M.2 slot zou handig geweest zijn voor gebruikers met meerdere NVMe SSD’s.
Maargoed hiervoor heb je genoeg andere versies.
Al met al top board!
Alhoewel er niet veel accessoires in de doos zaten, is het verder compleet uitgerust moederbord.
Zeker een aanrader als je toch iets wil dat budget is, maar ook niet weer een compleet uitgekleed model wil kopen. Nadeel vond ik dat de antennes vrij kort zijn, en of bij je usb poorten of de poort van je gpu in de weg zit.
Ik heb de MSI B650 GAMING PLUS WIFI getest en ben erg onder de indruk. Het moederbord ziet er strak uit en voelt stevig aan, met een zwart ontwerp en rode accenten. De installatie was eenvoudig dankzij de duidelijke handleiding en goed gepositioneerde slots. Met ondersteuning voor DDR5-geheugen en uitstekende prestaties, zelfs bij overklokken, draait mijn systeem soepel. De ingebouwde Wi-Fi 6E en 2.5G LAN zorgen voor snelle, stabiele netwerkverbindingen. Hoewel de geluidskwaliteit via de Realtek ALC897 chip goed is, zijn er betere opties beschikbaar. Het enige echte minpunt is het beperkte aantal PCIe 4.0 M.2 slots. Al met al is dit moederbord een geweldige keuze voor gamers en pc-enthousiastelingen die op zoek zijn naar betrouwbare prestaties en toekomstbestendigheid.
Gepaard met een 4070 super en 7700x, is dit moederbord de perfecte keuze om een gaming en productivity systeem te bouwen. Het loopt stabiel en met de mogelijkheid tot overclocken kan ik mijn systeem zelf ietsje sneller laten draaien!
De MSI B650 Gaming Plus WiFi heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. De mogelijkheid tot Wifi is zeer fijn en werkt uitstekend.
Het moederbord heeft ook verschillende aansluitingen, slots en uitbreidingsmogelijkheden dat is erg fijn. De installatie ging zeer makkelijk en dat terwijl het mijn eerste pc is ook kan je veel aanpassen in de msi center dat is erg fijn. Het doet alles wat ik zoek in een moederbord.
Goede keuze voor gamers en streamers die nog een goed moederbord zoeken.
Als enthusiast-grade gamer en professional grade videobewerker en grafisch ontwerper is dit moederbord meer dan goed genoeg voor mijn build. Ik hebhet pakket van Azerty met de 9900x gekocht, en ben zover erg tevreden. De BIOS is rijk en overzichtelijk, en je hebt voldoende ports voor al je assecoires.
Dit is een goed moederbord van een betrouwbaar merk. Het moederbord heeft alle aansluitingen die je maar kan nodig hebben. Ook beschikt hij over twee 3pin5v ARGB headers die veel moederborden niet hebben. Het moederbord ziet er mooi uit en de MSI Center software is fijn om te gebruiken. Echt een aanrader voor een Midrange PC.
erg goed product voor de prijs werkt goed samen met mijn gpu en cpu
Compleet board in de prijsklasse, voorzien van alle benodigdheden (zie pluspunten).
Stevig minpunt; check goed de QVL als je AMD EXPO wil gebruiken.
Ik had Corsair CMK32GX5M2D6000Z36 gekocht, deze werkt enkel op default clocks.
De CMK32GX5M2D6000C36 daarentegen staat wel op de QVL. Uiteindelijk dit geheugen besteld en ook daarmee nog flink gevochten om AMD EXPO functioneel te krijgen. Legio CMOS resets, minuten lange boottijden vanwege het feit dat het board "memory speed/timings moet leren," waarbij je geen BIOS beep krijgt; want die staat immers uit by default... En de EZ Debug LED staat op oranje, als teken dat memory defect zou zijn, maar desondanks moet je soms wel 10min wachten om de boel weer functioneel te krijgen.
FYI; bij het "leren" van het geheugen kreeg ik uiteindelijk niet de welbekende 3 BIOS beeps, maar wel de oranje status-led van memory. Na ettelijke minuten (variabel, soms 10+) wachten boot systeem wel
De MSI B650 Gaming Plus WiFi heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding en biedt precies wat je nodig hebt. De mogelijkheid tot WiFi is een mooie plus en werkt uitstekend.
De installatie ging soepel voor iemand die pas voor de eerste keer zelf een pc in elkaar heeft gezet. Fijn dat alles duidelijk aangegeven werd! De ondersteuning voor de nieuwste AMD-processors en DDR5-geheugen zorgt ervoor dat mijn systeem future-proof is en de prestaties zijn geweldig. De ingebouwde RGB-verlichting is een leuke bonus, waardoor mijn setup er nog cooler uitziet.
Als het afdekkapje aan het mobo bevestigd was zou dat heel fijn geweest zijn. Scheelt toch weer iets dat je kunt vergeten. Maar, kortom: Goede prestaties tegen een mooi tarief, ik ben zeer tevreden!
Als een complete noob, redelijk makkelijk in elkaar te zetten, alles is vrij duidelijk en voor de hand liggend, er is ook vrij veel info te vinden op forums voor als je het even niet weet, het is (imo) best een bekend product, dus je zit nooit echt zonder antwoord
Dit moederbord heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Het is makkelijk te monteren en van goed materiaal gemaakt. Aanrader!
De MSI B650 Gaming Plus WiFi is een AM5-moederbord gericht op gamers die stabiliteit en toekomstbestendigheid willen. Het bord ondersteunt AMD Ryzen 7000-processoren, DDR5-geheugen en PCIe 4.0, wat zorgt voor een snelle en soepele prestaties bij gaming en multitasking. De WiFi 6E-integratie biedt betrouwbare en snelle draadloze connectiviteit, wat ideaal is voor online gaming en downloads. Met een solide stroomvoorziening en uitgebreide koeloplossingen is het bord goed uitgerust om zware belastingen aan te kunnen. Bovendien biedt het een aantal aanpasbare RGB-verlichtingsopties en voldoende aansluitmogelijkheden voor randapparatuur. Al met al is de MSI B650 Gaming Plus WiFi een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar een moederbord met moderne functies en betrouwbaarheid.
grotedeels een goed moederbord, goede kwaliteit en strak gefabriceerd. werkt ook uitstekend voor het gamen!
Erg robuust + uitstekende bluetooth en wifi.
Het moederbord ziet er mooi uit en werkt uitstekend met mijn Ryzen 5 7600X
Het moederbord is erg makkelijk om te installeren en gaat niet snel stuk. Het moederbord was makkelijk in de case te schroeven. De bios ziet er ook nog eens overzichtelijk uit.
De MSI B650 Gaming Plus WiFi is een solide moederbord met uitstekende prestaties en een strak design. Het biedt goede aansluitmogelijkheden en betrouwbare kwaliteit van MSI. Minpunt is het ontbreken van RGB-verlichting. Een goede keuze voor AM5-gebruikers!
Dit is een heel goed moederbord met heel veel aansluitmogelijkheden, is heel robuust en stevig. De installatie verliep vlekkeloos. Heel goede prijs/kwaliteit verhouding.
Heel tevreden met dit MSI b650 gaming PLUS wifi moederbord. Werkt naar behoren, echt TOP !
Een uitstekende keuze voor gamers met een beperkt budget die een Ryzen 7000-systeem willen bouwen.
Uitstekend voor de prijs!
Heeft genoeg slots, draait op een AMD 7600x goed.
Wifi had niet gehoeven, maar heeft goede prestaties, uitgebreide connectiviteit en een solide bouwkwaliteit voor een scherpe prijs.
Zeer goeie kwaliteit voor een betaalbare prijs! Ik had nog nooit eerder een pc samengesteld en ik vond het makkelijk om de componenten in de moederbord te installeren, dus dit moederbord is een aanrader voor mensen die nog nooit een pc hebben gebouwd. Ik zou dit product aanraden omdat het van een populaire merk, namelijk MSI, is.
Goed product voor de prijs. Goede prestaties, stabiel en zeer tevreden over het moederbord.
Hele gooie motherboard
Ik ben erg tevreden met de MSI B650 Gaming Plus WiFi. Het moederbord biedt goede prestaties en handige functies zoals ingebouwde WiFi. De installatie ging soepel en het design is strak. Zeker een aanrader voor gamers die een betrouwbare setup willen.
De MSI B650 GAMING PLUS WIFI is een solide moederbord dat zich richt op gamers en enthousiastelingen die gebruik willen maken van de nieuwste technologieën zonder de bank te breken.
Goede prijs / kwaliteit verhouding. Solide platform voor AM5
Makkelijk in te bouwen moederbord. Verder doet hij wat die moet doen. BIOS overzichterlijk en makkelijk in te stellen.
Geweldig moederbord voor deze prijs
Moederbord heeft een fraai design wat er goed uitziet in een case met glazen raam. Werk perfect maar heeft wel een BIOS updateje nodig na het bouwen. Wifi is ook heel practisch in gebruik
Goede performance bij mid-range componenten. Ziet er mooi uit in de case en heeft een handige BIOS. Een minpunt is de verouderde installatie handleiding.
Moederbord is een goede upgrade over basale B650 moederborden zonder dat je de X670 hoofdprijs betaalt. Je krijgt daar een goede featureset aan terug:
- Ondersteuning voor RYZEN 9000 out-of-the-box
- Twee PCI-e 4.0 x16 slots (Crossfire-compatible)
- Vier DDR5 RAM slots met ondersteuning tot 7200 en AMD EXPO
- Twee M.2 slots (één met heatsink)
- Vier SATA-600 slot
- Ondersteuning voor RAID 0 en RAID 1
- Zes 4-pins fan connectors (1 CPU, 1 Pump, 4 Case/Case)
- On-board WiFi en Bluetooth
Kortom, alles wat je nodig hebt om een degelijke Gaming PC in elkaar te draaien. Als je geen X670 nodig hebt kan je prima een stapel tientjes besparen door deze te kopen, geeft weer extra geld voor andre componenten.
Enige minputjes zijn een niet-geïntegreerd I/O shield en het feit dat de WiFi antennes aan de achterkant uisteken en kabels in de weg zitten.
Prima moederbord wat voor zijn prijs veel bied!
Een prima product voor deze prijs. Heeft alles wat een nieuw moederbord moet hebben.
Ik heb deze moederbord gekocht en ik heb geen 1 seconde getwijfeld aan mijn keuze, ik ben er echt super blij mee.
je krijgt wat je verwacht en voor de prijs is die super goed ook omdat er hij WIFIE6 support.
een fijn allround moeder bord voor gaming of werk met een goede prijs